Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halina mama jasia 78

Syn od września idzie do 1 klasy, czy w łazienkach są nakładki na ubikacje?

Polecane posty

marlenko a codziennie sie chodzi do szkoly w garniturku czy moze na rozpoczecie które trwa 2h? wiec juz nie rób tu jakichs strasznych wizujalizacji :O

Gość kokoszanellllll
moja córka od 3 roku życia korzysta z normalnego pełnowymiarowego klozetu więc nie widzę problemu, żeby twój 6latek opanował tą sztukę przez wakacje. nakładek ani tym bardziej nocników w szkołach nie ma

Gość mój mąż też sprzata
to było do dardanelya

3 latek to maly czlowiek jak ona sie zalatwia przeciez sila rzeczy by wpadala tyłkiem? bez przesady ze korzysta bez nakladki

Gość wiersze dla kai
alina, naucz jasia korzystania z toalety jak przystało dla pierwszaka :D

Gość yuiu
Dzieci są w szkole okrutne, więc nawet jak sam będzie sobie z szafki wyjmował tą nakładką czy nocnik :O i wędrował do toalety :O będzie narażony na kpiny i wyzwiska. Nie lepiej togo własnemu dziecku oszczędzić i przestać traktować go jak maluszka?

Gość kokoszanellllll
korzystaŁA ( teraz ma 9 lat ), nakładki nigdy nie miałam a na nocnik nie chciała siadać po tym, jak jej kupiłam kiedyś grający i się wystraszyła :-D Wpadnie do kibla? Jak?? no nie żartuj! Co Twoje dziecko wyprawia na tym kiblu, że miałoby wpaść? Sama pewnie bym wpadła, gdybym nie wiedziała że tam się tyłka nie wsadza tylko siada na desce..

Gość yuiu
* tego Poza tym dzieci zwykle koło 3 roku życia tę czynność opanowują. :O

Gość kokoszanellllll
Kobieto, skoro moja jako 3 latka radziła sobie i nigdy nie "wpadła" do kibla to tym bardziej uda się to twojemu 6latkwi a korzystanie przez niego z nakładki to ewidentnie sprawa przyzwyczajenia a nie potrzeby, popracuj nad tym. Wytłumacz mu, dlaczego musi zacząć robić to "po męsku" , to duży chłopak

a ja sie zapytam , jak sobie radzicie gdy idziec e w gosci i musicie skorzystac z toalety lub w jakimkolwiek miejscu oprocz domu? jak dajecie wtedy rade bez nocnika i nakladek w inych miejscach??

Gość marlenka;;;
provo provem a jak nie to pomyślcie że mały może zostać prezydentem:D:O

w gości i w inne miejsca chodzimy z pieluchą, więc nie ma problemu

//w gości i w inne miejsca chodzimy z pieluchą, więc nie ma problemu// ahaa, a bierzesz rente na dziecko z racji jego opoznienia rozwojowego???

Gość marlenka;;;
ona nie bierze syn bierze:D

Gość qxxyuio90
A jednak prowo. Jeżeli jakimś cudem jednak nie, to szkoda dziecka.

Jaga bez baby przeczytaj moj pierwszy post a bedziesz wiedziala

z pielucha w gości to oczywiscie ktos sie podszył. bierzemy zawsze nocnik lub nakładke poczytajcie pierwszy post napisalam ze zawsze w bagazniku mamy czy w torbie jak gdzies idziemy.. tylko gorzej ze szkoła bedzie bo zotsanie tam beze mnie przeciez. i stad moje pytanie

Gość Kruselk
Faktycznie jak to czytam to uwazam ze to przesada chowiesz kaleke zyciowego . Wyobraz sobie ze 3 letnie dziecko nie wpada pupa do ubikacji bo przytrzymuje sie raczkami. Ale jaja juz to widze na rozpoczecie roku zamiact z tyta " rog obfitosci" Pojdzie z nocnikiem brawo matka wariatka pewnie jeszcze z nim spisz a moze ma smoczek jeszcze albo pije mleko z butelki?

Jeżeli Twoj syn bedzie w szkole korzystał z nakładki na toalete, albo co gorsza z nocnika, to gwarantuje Ci, że będzie pośmiewiskiem caałej szkoły. I znienawidzi szkołę do konca życia. Wszyscy się będa z niego nabijali, nie będzie miał kolegów, będą rzucać w niego śmieciami, wyzywać. Chcesz tego?

Idiotką jestes ze pytasz czy my korzystamy z nakładek? ogarnij sie, bo gabarytowo pomiedzy mna a synkiem jest spora rózncia, generalnie pomiedzy dzieckiem a osobą dorosła pomijajac ze nie jest to karzełek o 160cm wzrostu oczywiscie

Kryselk wlasnie 3 latek nie wpada bo trzyma sie rączkami i jest mu wygodnie myslisz? mysli caly czas zeby nie wpasc, napięty caly, ale co tam mamusia wtedy dumna bo bez nakładki. moj synek zamiast kurczowo trzymac sie deski by nie wpasc siedz sobie swobodnie. przestancie robic na sile doroslych ze swoich dzieci bo to komiczne

Gość grgregr
przepraszam bardzo, ale czy ty na prawdę uważasz że fakt ze się nie wpada do kibla zawdzięczamy tylko temu, że otwór jest za mały w stosunku od naszych gabarytów? NIe uważasz że wystarczy kontrolować swoje ruchy? A jak się synowi kiedyś w środku lasu zachce to co? to się przewróci przy kucaniu ?

Gość marlenka;;;
załatw mu koszulkę z napisem SEDESMEN :D

Gość marlenka;;;
ciekawe co zrobisz jak zacznie się onanizować:D pomożesz mu czy może tatuś:D

Gość kokoszanellllll
halina mama jasia 78 no błagam Halinko! czy ty też przy posiedzeniu w wc myślisz o tym żeby nie wpaść? dlaczego nie? czy tylko dlatego, że masz za dużą dupkę i to niemożliwe? A może dlatego że potrafisz utrzymać równowagę? moje 3letnie dziecko też potrafiło i fakt, że korzystała z wc nie wynikał z mojej "dumy" bo nie należę do matek z takimi ambicjami. Po prostu wolała wc od nocnika a że nic jej nie dolegało to o nakładce nawet nie myślałam

Gość kkkiiikkkaaa
Jak dzieci będa się z niego nabijać to dopiero wtedy będzie napięty. jak ty sobie to wyobrażasz, że ma przy całej klasie wyciagnąc z szafki nakładkę lub, co gorsza, nocnik i przeparadować z tym przez korytarz przy innych klasach? Szkoda dziecka, dzieciaki w tym wieku są bardzo okrutne. Jak byłam w pierwszej klasie to jeden chłopak zsikał się na lekcji w majtki. Do końca podstawówki nie dali mu żyć...:o

zrobie tak jak bedzie chial moj synek, to jego decyzja jesli bedzie chial nocnik to w szafce bedzie mial nocnik i jak bedzie chcial skorzystac to sobie wyciagnie i potem odniesie, nie widze problemu a inne dzieci no cóz móiwac niezbyt ładnie.. wiszą mi :D