Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa jestem.

Ile pieniędzy dajecie bliskiej rodzinie na ślub?

Polecane posty

Gość Ciekawa jestem.

Nie chcę dać za mało, więc wolę się upewnić.

Gość Ciekawa jestem.
Nie napiszę na razie ile sama chcę dać, bo nie chcę wam sugerować odpowiedzi.

Gość Ciekawa jestem.
Powiedzmy, że chodzi o takie zaproszenie na 2 osoby, ale też jest jeszcze osobne zaproszenie dla dorosłego dziecka. Więc koperty też będą osobne.

Gość kasztaneczkaX
ja z mężem dla mojej(ukochanej) kuzynki 3 lata temu dalismy 700zl w tym roku idziemy do znajomych dajemy 500 zl

Gość Ciekawa jestem.
No to jak na dwie osoby to ile powinno być w kopercie? I co z dzieckiem? Ile powinno dać dziecko, które jeszcze studiuje i nie zarabia pieniędzy?

A dorosłe dziecko dostało zaproszenie z osobą towarzyszącą? Dziecko pracuje czy nie? Zależy też od tego ile masz kasy i czy jesteś hojna ;) Jak za siebie i 1 osobę na zaproszeniu dla ciebie to minimum 300 zł aby młodej parze wróciło się za talerzyki. A jeśli dziecko nie pracuje i też ma zaproszenie z kimś to pasuje też tyle dać, ale od razu mówię - kwestia portfela

Od dziecka 150zł o ile samo idzie, talerzyk na weselu od 120 zł w górę :( a młodzi tacy teraz są że tylko czekają aż się wróci choćby za te talerzyki.

Nie wiem czemu się źle wyświetliło wyżej, miało być że jak jesteś h o j n a to daj tak by się młodym wróciło a tobie zeby nikt tyłka nie obgadał

Gość Ciekawa jestem.
Nie chodzi nam tylko o sam talerzyk. To bliska nam osoba i chcemy żeby sobie na coś uzbierali z tego ślubu. Ale też trzeba nie przekraczać racjonalnych granic. Damy na pewno powyżej 500, ale teraz czy to będzie 600 czy 800 to jeszcze musimy się zastanowić. Chciałoby się dać dużo, ale trzeba też patrzeć na siebie. Pieniądze niestety nie rosną na drzewie.