Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajacy pomocy

Co robić z rodzicami alkoholikami?

Polecane posty

Gość szukajacy pomocy

mam problem z rodzicami którzy cały czas pija jak im pomoc? pieniądze na to maja ale dom sie sypie matka nie sprząta ojciec od czasu do czasu cos zrobi ale bez wódki sie nie obejdzie dziennie sa upojeni żadne nie chce pomocy co mam robić prosze doradźcie?

Gość szukajacy pomocy
podbijam

Gość Liyhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jedyne co mozesz zrobic to jak najszybciej uciec z takiego domu, im juz nie pomozesz

Gość szukajacy pomocy
nie chce poddawać sie zostawic ich i dom ktory łatwo mozna wyremontować bo na prawde jedyny problem jest własnie w alkoholu zastanawiam sie jakie drastyczne srodki zastosowac

Gość kot_odwrócony_ogonem
nic nie zrobisz jak oni nie będą chcieli się leczyć leczenie przymusowe niestety w tym kraju nie istnieje wiej

jedyne co możesz zrobić to ich zostawić jakakolwiek 'pomoc' tylko przedłuży ich agonię alkoholikowi się nie pomaga tylko zostawia samemu sobie. Idz na terapie dla rodzin alkoholikow to ci powiedza jak masz się zachowywac

Gość szukajacy pomocy
mam 23 lata i psychikę tak mocną z wcześniejszych ich akcji ze nie poddaje sie łatwo wiec was pytam co zrobic jak ich podejsc aby ograniczyc te ich "patologie"

sam nie dasz rady. masz rodzeństwo lub kogoś z najbliższej rodziny na kogo mozesz liczyć?

Gość szukajacy pomocy
nie potrzebuje pomocy nie mam problemów jestem w pełni normalny i świadom ze oni sa chorzy tylko do jasnej anielci jak tu ich sila przycisnac

Gość Henio.
Na Izbę pijaków na Izbę !!!

Gość hmmmmmbbbbbbbbbbb
Wniosek o przymusowe leczenie, zrobić im jakieś ciężkie żarcie, żeby weszło w rekację z alkoholem, np. sałatka, tuńczyk, jaja, majonez, cebula itd., jak się zażygają i zasrają to się zastanowią, zastrasz ich czymś, chorobą, odejściem... Podaj do sądu, no nie wiem, a najlepiej uciekaj

Gość szukajacy pomocy
izba izba przecież nie beda tam non stop siedzieć a wszystko kosztuje normalni sa tylko tydzien przed wypłata bo brakuje im wtedy pieniedzy

po każdej "akcji" wsypuj po kryjomu do alkoholu środek przeczyszczający lub na wymioty- może to brzmi śmiesznie ale w ten sposob obrzydzisz im alkohol

Gość szukajacy pomocy
dziennie dopóki pieniądze sie nie kończą a maja na to przeszło 2 tysiaki

nie chce cie autorko dolować ale ty sie nie zdziw jak jeszce zarządaja od ciebie kiedys alimentow abys na nich placila bo dojdą do takiej nędzy alkoholowej

napisz list w którym poinformuj że wszyscy dookoła wiedzą że są alkoholikami i niedługo zainteresuje się nimi opieka lub policja. zmyśl coś

Gość szukajacy pomocy
szkoda mi ich zostawiac bo wtedy jak nie maja pieniedzy na picie to sa normalnym małżeństwem ktory zajmuje sie domem

Gość szukajacy pomocy
jestem facetem wiem ze rodzice maja juz wiele chorób związanych z alkoholem i na prawde musze czekac az sie zapija?

widzisz to jest juz właśnie ciężka postać tej choroby- a czy oni są jej świadomi ?

Gość szukajacy pomocy
moge zrobic tak ze co miesiac bede bral ich wypłate i rozsądnie nimi dysponował by nie mieli na alkohol?

Gość szukajacy pomocy
tak mam tylko juz zyja na swoim podobnie jak ja chca im pomoc ale jak? nie chcialbym mieszac do tego urzedy policje bo zrobi sie wiekszy syf