Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wstyd na całą Europę

Polska znowu musiała się ośmieszyć - tym razem żałosnym hymnem na EURO 2012

Polecane posty

Tak, powinni zaśpiewać "Boże coś Polskę" a może Rotę? Wystarczająco patetyczne i patriotyczne? Jak ktoś ma problem z poczuciem humoru to niech nie zwala tego na inteligencję innych.

Dobra piosenka - skoczna, wpada w ucho i na ludowo :)

"Tak, powinni zaśpiewać "Boże coś Polskę" " Bogurodzica lepsza :P

A kogo obchodzi tekst? Cudzoziemcy pewnie będą ze słownikiem próbowali sobie tą piosenkę przetłumaczyć

Gość baranekk..
donek śoiewał 6 lat temu jak obalał kaczora 'jeszcze będzie pięknie , jeszcze będzie normalnie ...' coś takiego powinno być hymnem , w wersji jewro ...tak lekko kołysząc się :D

Czepiacie się:P Piosenka adekwatna do okoliczności. Dobrze, że to nie jakaś poezja śpiewana przez Bajora który ma łzy w oczach jego beczącym głosem.

"Chodź, ech, ech Zrób to, ech, ech Kto Cię wezwał? Chodź, ech, ech Zrób to, ech, ech Kto Cię wezwał? Tym razem dla Afryki Chodź, ech, ech Zrób to, ech, ech Kto Cię wezwał? Tym razem dla Afryki" Tłumaczenie refrenu Waka Waka :P

Gość baranekk..
ewentualnie stary przebój kiwającego się Kwaszka w rytm discopolo -' daj mnię te noc ' tryumfu oczywiście

Chcecie discopolo? To posłuchajcie tego libry czy libera P Lomu, masz racje, wszystko co po zagranicznemu jest dobre :classic_cool: Tylko ja się zastanawiam, skąd takie kompleksy wśród ludzi? Ale no skoro większość wybrała koko to większość moze ma i dystans.

Tak jakby kogoś faktycznie obchodziły słowa...inna sprawa, że mnie się podoba - tekst trochę z jajem i zawsze lepsze to niż popowa melodyjka którą zaserwowałby feel. Jak ktoś wspomniał- inne kraje chętnie sięgają co swojego folkloru, tylko Polska się wstydzi.

Zawsze mam rację - powinnaś się już do tego przyzwyczaić :classic_cool:

Mi babcie i folklor nie przeszkadzają, po prostu nie podoba mi się ten kawałek. No ale to ma byc przyspiewka na stadiony, a nie (hehehehe) beczący Bajor.

przy okazji, były kiedyś takie bajki i często w tle taki zabawny chórek leciał - chyba dlatego mi się podoba.

Ale no zobaczcie, już szum wzbudziło i każdy niemal Polak to zna. A o to chodzilo :D Faktycznie z jakąś bajką się kojarzy... A Doda nie wiem, karierę w Hameryce miała robić bo nasz wsiurski naród jej nie docenia.

Trzeba się jakoś rozluźnić jeszcze przed snem Krwawa, żeby jutro być w pełni sił. ;)

Gość popłakaniec
Oto słowa kluczowe, nierozerwalnie związane z tym ekhm, utworem... Uwaga, wymieniam: Wstyd, wiocha, hańba, blamaż, porażka, żenua, poracha, żenada, lipa, zonk, obciach, suchar, kaplica ;(

No tak, tylko podstawowy język polski. :P Co prawda o 14 jest jeszcze wiedza o tancu, ale nie pokusiłam się na ten przedmiot. :classic_cool: