Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wstyd na całą Europę

Polska znowu musiała się ośmieszyć - tym razem żałosnym hymnem na EURO 2012

Polecane posty

"Tylko ja się zastanawiam, skąd takie kompleksy wśród ludzi? " jak to skąd? stąd że od 200 czy 300 lat większość czasu byliśmy pod czyjąś okupacją. ot takie "społeczeństwo postkolonialne" jak to trafnie zdiagnozował ziemkiewicz. i przez te trzysta lat kanalie w służbie rozmaitych zaborców (zwane dla zmyły ELITAMI) robią co mogą żeby nas przekonać że (jak to napisała biełyje rozy): "Bo jak by Polakom się coś udało to by było wręcz podejrzane." po prostu łatwiej rządzi się ludźmi przekonanymi o własnej bezwartościowości, pogrążonymi w kompleksach. tacy zgodzą się na wszystko. obecnie "salony" mocno pracują nad tym "na odcinku zatrudnienia". co chwilę na onecie albo w tvn pojawiają się artykuły o tym jak bardzo polacy są bezwartościowi "na rynku pracy". jak te uczelnie które kończą, kierunki które kończą nic im nie dają i stąd takie wysokie bezrobocie. jednym słowem polacy "do niczego się nie nadają a chcieli by zarabiać bóg wie ile". tymczasem ci "bezwartościowi" polacy wyjeżdżają za granicę i tam w jakiś czarodziejski sposób, z tymi samymi "bezwartościowymi" dyplomami stają się potrzebni, efektywni i poszukiwani. cud jakiś najwyraźniej. no ale "salony" nie mogą dopuścić do tego żeby polacy uwierzyli że są pracowici, pomysłowi i zdolni bo mogli by dojść w końcu do wniosku że to okupująca nas banda winna jest temu że te zdolności, pracowitość i pomysłowość nie przynoszą żadnych efektów.

Gość taka prawda........
gdyby wybrali jakiegoś standardowego wyjca tzn któregoś popularnego polskiego wokaliste/wokalistke to nikogo by ten przebój na euro nie obszedł i nikt nawet by tego nigdy nie zanucił a teraz chociaz sie o tym mówi i pewnie wiele osób se nuci ko ko ko ko euro spoko:D jakby coś w tym stylu wysłac na eurowizje to też byłby znacznie lepszy wynik niz standardowi wyjce ci z zagranicy maja w nosie słowa, grunt zeby bylo skoczne i melodyjne a i robienie sobie jaj tez jest w modzie w porownaniu do zawodzenia jakichs bzdur:P

Z tego co mi wiadomo to tylko angielski jest tego samego dnia na oby dwóch poziomach. :P

A czemu od razu kompleksy narodowe. Mi się na przykład obiektywnie ten hymn nie podoba, nie dlatego że jest polski.

myślę, że przyśpiewka będzie dużo fajniejsza dla ludzi którzy nie zrozumieją jej słów...:P

Ha, przynajmniej to:P No bo to nie fair, my o tej 15 gdy mieliśmy pisać to od czego najbardziej zależy dostanie się na studia(czyli rozszerzenie) padaliśmy po prostu. Ja prawie zasnęłam, ale po godzinie siedzenia nad 40słowami uznałam, ze głupio pustą kartkę oddać:D A angielski to wgle chyba po 18 skończyliśmy. Jak ktoś dalej mieszkał to nie było szans od 8 do domu wrócić.

Pantera, ok, ale Ty z pianą na ustach nie narzekasz jaką to Polacy wiochę, wstyd i pośmiewisko na cały świat zrobili. I dokładnie, większość nawet tekstu nie pozna tylko sobie śpiewać będą. Gorszym wstydem będą polskie drogi, problemy komunikacyjne czy trudności z dogadaniem się na dworcach itp

Masakra. :D Ja w ogóle się boję, że mi słabo wypadnie angol własnie przez to, że cały dzień będzie trzeba siedzieć w szkole. Matematyka (najwazniejsza matura) na szczęście jest oddzielnie. :P

Gość hkjgjkyiuyiyoi
''tymczasem ci "bezwartościowi" polacy wyjeżdżają za granicę i tam w jakiś czarodziejski sposób, z tymi samymi "bezwartościowymi" dyplomami stają się potrzebni, efektywni i poszukiwani. cud jakiś najwyraźniej.'' acha by Polakom spodobało się koko .Zespół Jarzebimy musi wyjechać z kraju tam nakręcić teledysk i wrócić do Polski :)? wtedy zachwycimy cię polskim klimatem?:D jestesmy okropnym narodem ,nic nam się nie podoba,pamiętam jaka wybuchła afera po spocie reklamowym Warszawa 2012 --gwałciciel goniąCY kobiete po Wa-wie.;)więc coco mnie nie zszokowało i nie zdziwiło.

"Oferma, człowiek inteligentny jest świadomy swojej wartości." ale ludzi inteligentnych to jest ledwie parę procent. u reszty to z tą inteligencją jest tak sobie. i bynajmniej nie tylko w polsce ale na całym świecie. dlatego propaganda, reklama itp metody wpływu na ludzi jednak działają i panna biełyje rozy pisze to co pisze zupełnie szczerze z przekonaniem że ma rację i że polska to wiocha, obciach i zenada a "zagranica" jest lepsza dla tego tylko że jest "zagraniczna".

Pantera, ale fajnie, ze u Was się zorientowali trochę, że takie siedzenie całymi dniami dobrze nie wpływa. Chociaż mogliby wcześniej:P Na rozszerzeniu z matmy (tak samo o 15) też podobno świrowali już:P No przyznam, na ang słuchanie było męczące chyba najbardziej, dlatego jako pierwsze się robi. Po prostu marzy się by uciec z tej szkoły i iść spać:D Ale no Wy weekend między maturami macie to ogólnie super się udało, nie będzie takich 3 napiętych dni z rzędu:)

Oferma, ale oni mają się za inteligencję tego narodu. Ja też nie mówię, ze ta piosenka jest mega fantastyczna itd. Ale to jest radosna impreza a ja cenię dystans i poczucie humoru. Taki mamy folklor a nie inny, to, że nam się kojarzy z festynami czy dożynkami... obcokrajowcom raczej nie będzie:P

No weekend jest zbawienny, jeszcze się mozna trochę nauczyć. :D A potem cały tydzień dzień w dzień matury, więc pewnie poznam jak to jest byc w napięciu kilka dni z rzędu tak czy siak- nie czuj się pokrzywdzona. :classic_cool: Idę spać, miłego wieczorku wszystkim. :P

"A czemu od razu kompleksy narodowe." ano temu: "Bo jak by Polakom się coś udało to by było wręcz podejrzane." tekst z pierwszej strony. dosłownie druga odpowiedź w tym wątku. jak to wygląda w praktyce opisuje ten koleś: http://wpolityce.pl/artykuly/19450-tomasz-rakowski-jestes-potomkiem-bohaterow-jestes-polakiem-nie-daj-sie-wpedzic-w-poczucie-nizszosci-i-kompleksy "Pamiętam, jak do biura organizacji studenckiej, pomagającej zagranicznym studentom w codziennym życiu na Politechnice Gdańskiej wszedł Włoch, bądź Hiszpan i poprosił, abyśmy zamieścili na naszej stronie www ogłoszenie o korepetycjach z angielskiego, których chciał udzielać. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że jego znajomość tegoż języka ograniczała się do prostych zdań i nie więcej niż 1000 słów. W tym samym czasie wielu z moich znajomych, mogących poszczycić się certyfikatami, potwierdzającymi opanowanie języka angielskiego w stopniu średniozaawansowanym nie tylko nie myślało o udzielaniu płatnych lekcji, ale obawiało się odezwać do zagranicznych studentów, drżąc na myśl o tym, że mogliby się pomylić, niewłaściwie coś wymówić albo źle zaakcentować i tym samym narazić się na śmieszność. 1000 słów kontra certyfikat. Chęć udzielania korepetycji i strach przed zwykłym "hello"." naprawdę to jest coś przedziwnego ze nam się każe zapominać o własnej historii (poza oczywiście historią o tym "jak to polacy żydów mordowali" by tomasz gross) o własnych dokonaniach. tymczasem myśmy mieli w tej historii takich kozaków jak np: witalis skorupka, przy których james bond to przedszkolak. no ale to byli patrioci, zabijali niemców, ruskich i walczyli o niepodległą ojczyznę. skoro "elity" takie jak ta stara rura czubaszek twierdzą "Zawsze mnie śmieszyło to hasełko, że Polska jest najważniejsza" to dla niej taki skorupka jest tylko przeszkodą w pozbawianiu naszego narodu kręgosłupa.

jezeli dla was ona jest smieszna i skoczna to powinno was sie wybic bo to wy blokujecie rozwoj polski, huj mnie obchodzi ze to ludowe rzepaly i to nasza kultura to moze cos w rytmie jaskiniowcow i ich "teksty" wydzierania i zawodzenia bo w koncu oni byli naszymi przodkami i nie powinnismy sie wstydzic wszak to nasza kultura z przed tysiecy lat ? jestescie idiotami, lekka wesola i wpadajaca nuta nie musi byc kretynska pozbawiona inteligencji, przeciez 10latek lepszy tekst by napisal, rownie dobrze mozna by wymyslic ej ej ej ej euro okej, akurat wasz poziom, ja byc polak euro spoko , koko koko , hej pilka okej pyrcium pyrcium, zenua jak dla was to jest zabawne i w ogole nie wstyd z tym isc do ludzi to ja chodze po wodzie jak jezus, i dla waszej wiadomosci mam ogromne poczucie humoru, ale wyczowam gdzie jest zart a gszie sie konczy i wali szambem, a wy sie wlasnie w tym szambie tazacie i jeszcze krzyczycie ze jest fajne i mowicie ze ktos sie nie zna i niema poczucia humoru bo tez nie chce jak wy w to gowno wskoczzyc

a tym dla których to "wiocha, obciach i żenua" dedykuję piosenkę "whiskey in the jar" ale znany przebój metalliki tylko tradycyjne wykonanie irlandzkie: http://www.youtube.com/watch?v=46EXY4oP1Do też byście pewnie powiedzieli że to "wiocha" gdyby jakiś polski zespół z czymś takim wyskoczył. szczególnie gdyby zamiast "whiskey in the jar" był "bimber w musztardówie". ale to świadczy tylko o tym jakimi jesteś cie zakompleksionymi leszczami.

szczególnie polecam zwrócić uwagę na fragment: "Musha ring dum a doo dum a da" jak dla was "koko koko euro spoko" to taka "wiocha".

Gość wyjezdezam z tego kraju
ale wstyd na cały świat i pośmiewisko:o teraz to już na pewno będą nas koajrzyc z furmanka na polnej drodze :o

Django eh eh Django eh eh Tzamina mina zangalewa Anawa ah ah czyli Chodź, ech, ech Zrób to, ech, ech Kto Cię wezwał? Ja wole to :classic_cool: A pieprz się zimocośtam, to forum publiczne, dostępne dla każdego. Lord, poczekamy aż Ci się poflircić z kimś zachce wieczorem.

Gość dobrze lord ciśnij prawika
🖐️

haha a co wilczyca nie mam juz u ciebie szans ? bo mam wlasne zdanie i nie lece za reszta ? prawda jest taka gdyby to jakies mlode panny nagraly to bylby pocisk na calego a ze to starsze panie to gadacie ze nie takie zle,

Co Ty, ja za głupia na Ciebie jestem. Ale swoją marną kulturą osobistą zniechęcasz wszystkie inne ynteligętne. Wyraziłam swoje zdanie, jeśli masz problemy z czytaniem to zainwestuj w okulary nie w nowy dres.

wiesz nie jestes jedyna na swiecie i nie pisz tak bo obrazasz inne kafeterianki ktore ochoczo ze mna rozmawialy

Gość szambonurek 007
Pozwólcie, że zamknę ten topic, podsumowując tę dyskusje bardzo krótko- czlowiek może uciec ze wsi, ale wieś z cżłowieka nigdy :D Wiekszej wiochy nie slyszalem od czasu wizyty na wiosce jak pyuszczali diskopolo

"ktore ochoczo ze mna rozmawialy" i nie przeszkadzało im to jakim jesteś leszczem?

"fakt oferma moge sobie pryszcza wycisnac moge tez poruchac sobie" i to twoje dwa ulubione zajęcia? zawsze czułem że z ciebie ciekawy człowiek jest obdarzony nieprzeciętną ynteligęcją i szerokimi zainteresowaniami.

"wiesz nie jestes jedyna na swiecie i nie pisz tak bo obrazasz inne kafeterianki ktore ochoczo ze mna rozmawialy" Wow, a Ty wiesz, że taki miałam zamiar? Och, załóżcie sobie temat na wizażu, tam nie ma offtopów.