Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wstyd na całą Europę

Polska znowu musiała się ośmieszyć - tym razem żałosnym hymnem na EURO 2012

Polecane posty

Gość Laila :*
A mi tam sie ta piosenka podoba:)ORYGINALNA chociaz jest i wesola taka:D Odzwierciedla nasze Polskie usposobienie:P A offerma to ma zamiast fiuta pryszcza wiec lepiej niech nie wyciska:)

"samo to ze masz ponad trzydzieche i jestes prawikiem wskazuje ze masz cos poj**ane pod kopula" jeżeli cię to pocieszy to powiem ci że w twoim wypadku wskazuje na to wiele innych rzeczy :D

!offerma "dlatego propaganda, reklama itp metody wpływu na ludzi jednak działają i panna biełyje rozy pisze to co pisze zupełnie szczerze z przekonaniem że ma rację i że polska to wiocha, obciach i zenada a "zagranica" jest lepsza dla tego tylko że jest "zagraniczna"." Offerma, nawet nie próbuj interpretować moich słów, bo coś kiepsko ci idzie. Poza tym wskaż mi post w którym napisałam, że 'Polska to wiocha'. I czemu jak ktoś się z tobą nie zgadza to od razu musi być ogłupiony przez media i co tam jeszcze zechcesz? To już nie można mieć własnych przemyśleń? "jak te uczelnie które kończą, kierunki które kończą nic im nie dają i stąd takie wysokie bezrobocie. jednym słowem polacy "do niczego się nie nadają a chcieli by zarabiać bóg wie ile"." To też dobre, pewnie uważasz, że każdy musi być magistrem? Otóż wiele ludzi robi śmieciowe studia tylko 'dla papierka', a później się dziwi, że pracy nie ma. Moim zdaniem dobrzy fachowcy z wyuczonym zawodem są równie potrzebni, no ale dla ciebie to nieistotne, bo skoro poszedł na studia to musi mieć dobrą pracę z godziwą płacą.

"Offerma, nawet nie próbuj interpretować moich słów, bo coś kiepsko ci idzie." tego rodzaju tekstami ośmieszasz się tylko jeszcze bardziej, ale nie przeszkadzaj sobie, mi to absolutnie nie przeszkadza. niestety ale jesteś klasycznym przypadkiem "nieuchronnego postępu" to znaczy że łykasz jak młody rekin wszystko co ci zaoferują lewackie "autorytety" choćby nie wiem jak głupie to było a żadna refleksja ani zdrowy rozsądek się ciebie nie imają.

!offerma "łykasz jak młody rekin wszystko co ci zaoferują lewackie "autorytety" choćby nie wiem jak głupie to było a żadna refleksja ani zdrowy rozsądek się ciebie nie imają." Nie bądź bezczelny, twoim zdaniem trzeba skandować na Marszu pamięci 10 kwietnia: 'Jarosław!' albo co lepsze 'Antoni!', żeby zaprezentować przejaw zdrowego rozsądku, trzeba 'iść ku prawdzie', bo oczywiście zostaliśmy wszyscy oszukani, tylko PiSiory wiedzą jak było naprawdę.

Gawędzę? Kurczę, widać jestem zbyt delikatna. A czemu mnie nie atakujesz już? Nawet zasób epitetów masz tak marny? Koledzy z 4 klasy nie nauczyli Cię więcej? Czy masz ograniczoną pamięć i starcza Ci jej tylko na pamiętanie jak sie wiąże sznurówki? Bielyje, Jarosław Polskę zbaw się krzyczy :classic_cool: BTW, oferma, Ty coś wiesz o bilbordach, chyba o jakiejś pielgrzymce do Czestochowy z haslem "Matko, ratuj nas bo giniemy" i to na tle konturów Polski i flagi?

"Nie bądź bezczelny, twoim zdaniem trzeba skandować na Marszu pamięci 10 kwietnia: 'Jarosław!' albo co lepsze 'Antoni!', żeby zaprezentować przejaw zdrowego rozsądku, trzeba 'iść ku prawdzie', bo oczywiście zostaliśmy wszyscy oszukani, tylko PiSiory wiedzą jak było naprawdę. " z każdym postem potwierdzasz tylko swoją głupotę i niesłychaną wręcz indoktrynację. co ja mam na te bzdury odpowiadać? to co tu prezentujesz to wręcz modelowa "godzina nienawiści" z orwellowskiego roku 1984. z tobą nie można w ogóle o niczym porozmawiać bo na każdą krytykę obecnego systemu odpowiadasz jakimiś bzdurami o "jarosławie" bo tak cię wyszkoliła salonowa propaganda. i czy to będzie "jarosław" czy "zdzisław" tak samo będziesz nienawidziła każdego kto zagraża istniejącemu w polsce czy europie "podziałowi łupów". jesteś po prostu i zwyczajnie idiotką, bardzo mi przykro. o czym tu z tobą dyskutować?

a czy ja cie kiedykolwiek atakowalem ? zasob slow mam obszerny, ale tu na tym forum wystarcza te podstawowe, wiesz to jak z downami, nie ma co uzywac wyszukanych slow bo i tak niezrozumieja ;)

"BTW, oferma, Ty coś wiesz o bilbordach, chyba o jakiejś pielgrzymce do Czestochowy z haslem "Matko, ratuj nas bo giniemy" i to na tle konturów Polski i flagi?" mnie w ogóle tego rodzaju brednie nie zajmują, to jest materiał dla idiotek na miarę "biełyje rozy" czy tam jej odpowiedników po "pisowskiej stronie mocy".

oferma sie chyba podniecil bo takie referaty zaczal trzaskac a i tak nikt nie ma ochoty czytac tych marnych wypocin

nie poprostu jak widze poematy okraszane ksywka oferma to olewam ni mam ochoty czytac wynaturzen podstarzalego prawusa :)

Znam osoby z zespołem Downa, bardzo miłe i ciepłe, nieraz mądrzejsze życiowo od osób zdrowych. I nazywanie kogoś "downem" w celu obrażenia go jest po prostu przejawem niezwykłej bezmyślności i chamstwa. No widzę, że Twoja pamięć nawet nie pozwala Ci sięgać parę minut wcześniej, więc nie będę przegrzewać Ci tych paru neuronków jakimi dysponujesz. Bo jak jutro policzysz ciężary na sztandze? 🖐️ Oferma, ale to kościelne wszystko, żadne pisowskie :classic_cool:

a kto ci powiedzial ze nie jestem chamem ? a co do liczenia to spokojnie daje rade, w nie jednej dziedzinie bym cie zagiol

"Oferma, ale to kościelne wszystko, żadne pisowskie" ale co to zmienia? jakby ikonowicz zorganizował pielgrzymkę do mauzoleum lenina to tyle samo by mnie to obchodziło. to są jakieś nieistotne dyrdymały. mnie interesuje to, że od dwudziestu lat mamy system który michalkiewicz nazywa "kapitalizmem kompradorskim" czyli kapitalizmem dla służb specjalnych i nasz durny naród nie jest w stanie tym hienom odebrać władzy choć do dwudziestu lat mamy niby "demokrację". a wszystko dlatego że wyborcy są tak durni jak właśnie biełyje rozy i "autorytety" są im w stanie ożenić każdą ściemę.

"w nie jednej dziedzinie bym cie zagiol" wyciskanie na klatę, na "bica", na nogi, na plecy itd to nie "dziedziny" :D

Offerma, nie załamuj mnie, widać, że nie masz żadnych argumentów, klepiesz bez sensu jakieś bzdury, a jak ci się coś w czyjejś wypowiedzi nie spodoba to wyzywasz. W ogóle co za chore rozumowanie, ci co nie są za prawicą to lemingi i pelikany, które wszystko łykną, jakim trzeba być imbecylem, żeby coś takiego wymóżdżyć? Zresztą nie masz zbyt rozległej wiedzy, często się ośmieszasz, np. tym, że Kościół nie jest przeciwko in-vitro, albo tym, że ludzie się dziwią, że po studiach nie ma pracy, ano, jak ktoś poszedł na śmieciowe to nic dziwnego, pieniądze mu z nieba nie spadną, także podsumuję to najkrócej jak można - wypie­rdalaj.

"jak ktoś poszedł na śmieciowe to nic dziwnego, pieniądze mu z nieba nie spadną," jeszcze tylko to skomentuje. jak to się wobec tego dzieje że absolwenci tych "śmieciowych" studiów wyjeżdżając z polski znajdują pracę i są poszukiwanym towarem a u nas właśnie "śmieciami" po "śmieciowych" studiach i na "śmieciowych" umowach za najniższą krajową? no ale tak jak już pisałem, refleksja jest ci obca, rozsądek również. ty wierzysz w to co ci "do wierzenia" podaje telewizja i "autorytety" choćby nie wiem jak głupie to było.

"podstarzaly impotencie, twoje wywody sa smieszne mimo ze probujesz blyskac inteligencja, fakt ze do wypracowan masz dryg ale tresc merytoryczna, jest na bardzo niskim poziomie i nie bardzo do nas trafiasz" czyż to nie jest rozkoszne :D

a ja zapytam inaczej - jak z czyms takim dyskutowac... jjak oferma

biełyje rozy, ja już ci kiedyś pisałem że chętnie bym z tobą podyskutował, jak zresztą z każdym lewakiem. ale jak mam to zrobić skoro twoje "argumenty" to albo jakieś nędzne szyderstwa albo zwyczajne obelgi. ja naprawdę uważam że żeby być lewakiem to trzeba był idiotą albo kanalią ale ja tej opinii nie wziąłem sobie z księżyca tylko wyrobiłem na podstawie wielokrotnych dyskusji z rozmaitymi ludźmi co to "mają serce po lewej stronie" jak sam leszek miller. i o czym się z lewactwem nie zacznie to zawsze jest tak samo - obelgi, kłamstwa, szyderstwa. to wszystko na co was stać.

!offerma "refleksja jest ci obca" Dobre. Primo - Offerma, nie bądź hipokrytą, secundo - pomyśl tylko ile w Polsce jest bezsensownych prywatnych uczelni, każdy leci za papierkiem i nic dziwnego, że pracy nie dostaje takiej jakby chciał, poza tym w Polsce często nie ma popytu na kierunki, które są pożądane zagranicą, jak chociażby taka ochrona środowiska, a zresztą komu ja to tłumaczę, pewnie zaraz odpiszesz, że nie ma z kim/czym dyskutować, i kaniec filma.

!offerma "i o czym się z lewactwem nie zacznie to zawsze jest tak samo - obelgi, kłamstwa, szyderstwa." Patrz lepiej na siebie, co ty reprezentujesz sobą, a jak ci nie odpowiada to co piszę to nie musisz tego tak ochoczo komentować.

czy ty w ogóle czytasz to co ja do ciebie piszę? oczywiście że są uczelnie gorsze i lepsze ale może chcesz mi powiedzieć że "za granicą" to wszyscy kończą harvard, oxford i cambridge a w polsce "bezsensowne prywatne uczelnie" i dlatego "sami są sobie winni że nie mają pracy" - bo takie właśnie przesłanie przekazują nam ostatnimi czasy prorządowe media i mam wrażenie ze ty się pod tym podpisujesz. jak to jest że ci po bezsensownych, z nie najlepszą znajomością języka znajdują pracę i miejsce dla siebie w irlandii, niemczech, anglii czy holandii a nie znajdują go w polsce. czy tam nagle ich dyplom staje się "sensowny"? a poza tym czy to nie państwo aby tworzy system edukacji który powinien przygotować młodych ludzi do pracy? przygotować ich do wyboru "sensownych" studiów. czy aby program szkoły podstawowej, zawodowej i średniej nie jest ustalany przez ministerstwo edukacji i czy nie powinien przypadkiem przygotować młodych ludzi do życia? czy robi to?

tylko że u nas wygląda to tak: "Od półtora roku kuszono mnie tą propozycją. W końcu się zgodziłem - mówi nam krótko syn premiera." to jedno zdanie wystarczająco dobrze charakteryzuje sytuację w polsce. wisienką na torcie jest informacja że michał tusk skończył socjologię na uniwersytecie gdańskim czyli wręcz modelowo "śmieciowy" kierunek a tu jak widać firmy wręcz się o niego "zabijają".

Gość nie rozumiem was
to będzie hit dla wszystkich, zobaczycie

!offerma "jak to jest że ci po bezsensownych, z nie najlepszą znajomością języka znajdują pracę i miejsce dla siebie w irlandii, niemczech, anglii czy holandii a nie znajdują go w polsce." Ale chwila, nie oszukujmy się zagranicą pracy dla Polaków jest mnóstwo, ale raczej nie jest to praca umysłowa, taka prawda, zwłaszcza jak sam to napisałeś, wyjeżdżają tam ludzie ze słabą znajomością języka, więc jak ty to sobie wyobrażasz? Że tacy ludzie zgarną sobie jakąś ciepłą posadkę na poczekaniu? Oczywiście nie mam tu na myśli pielęgniarek czy lekarzy, oni zagranicą zawsze dostaną prace w swoim zawodzie, a płaca też będzie nie najgorsza. Ale co ma powiedzieć taki magister pedagogiki, socjologii czy jakiejś filozofii? U nas się natworzyło tyle tych magistrów ( http://www.kasanastudia.pl/wiadomosci-studenckie/142-polska-ma-najwiecej-magistrow-na-swiecie.html ), że nic dziwnego, że pracodawcy przebierają w CV jak w ulęgałkach, a robią to, bo mogą, więc po co brać kogoś z wystarczającymi kwalifikacjami jak mogą sobie wziąć kogoś jeszcze lepszego, po rozmaitych kursach, itp., kogoś kto swoimi osiągnięciami przewyższa to stanowisko o które się w danej chwili stara, ale jest takie bezrobocie, że pracodawcy to skrzętnie wykorzystują dla swoich widzimisię. "a poza tym czy to nie państwo aby tworzy system edukacji który powinien przygotować młodych ludzi do pracy? przygotować ich do wyboru "sensownych" studiów." Ciągle trąbią o tym jakie kierunki są w danej chwili atrakcyjne, ale te wszystkie prognozy można rozbić o kant du­py, bo przecież jak ktoś się skusi i pójdzie na te studia, to po 5 latach będą potrzebowali kogo innego. A co do kursów, które mają młodym otworzyć oczy, nakierować ich, pokazać gdzie się nadają to mam podobne zdanie, strata czasu i pieniędzy, to tak jak z tymi wszystkimi warsztatami rozwoju osobowości czy nawet kursem PUA.