Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana mama.

dziewczyny doradźcie, mam mętlik w głowie, imię dla chłopca, mam 4 propozycje:/

Polecane posty

tak szczerze, to faktycznie Kubusiów, Filipków, Kacperków teraz od groma. Filip juz prowadzi w peletonie. Choć to ładne imiona, ja bym sie nie zdecydowała. Jak ktoś zauważył wolałabym Sergiusza niż 10 Kubusiów w klasie. Ja sama mam pospolite imię, w podstawówce byłam w klasie jedna, ale w liceum bylo już nas 2 i nieraz szlag mnie trafiał jak ktoś wołał moje imię, bo nie widziałam czy chodzi o mnie czy o koleżankę. Ale większe wkurzenie widziałam u koleżanek Magdalen, których było 5! :P A wzywanie kogoś po nazwisku to jakieś nieporozumienie. Wbrew pozorom nie jest fajnie nazywać się tak samo jak kilku kolegów/koleżanek z klasy...

Gość Kapryśnica
JUZ SOBIE IDE PPAA

Gość aj tam aj tam nie gadajcie
Dominik najfajniejsze z tych 4

Horacy jest w bajce: lulu i inne zwierzaki:) nie przekonuje mnie to imię, Teodor także, jest też tak, że ma się z imionami skojarzenia z pewnymi osobami i nie chcę sobie przypominać o tych osobach:p dlatego powtarzam, podałam swoje typy, które wybraliśmy z tylu imion, bo reszta jakoś do nas nie przemawia lub jest już zarezerwowana

Gość ty kaprysnicaw
wez juz nie pyerdol i idz stad, bo ciagle piszesz pod roznymi nickami i podajesz swoich horacych i teodorow, myslisz ze tego nie widac? wypchaj sie ze swoimi wiejskimi typami. autorka chciala wybrac z : Marcela, Dominika, Jędrka i Sergiusza, wiec po co jej niektore utrudniacie?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
u mnie bedzie gabriel :)

Gość ty kaprysnicaw
gabriel ładnie, ale zdrobnienie mnie wkurwia, gabryś kojarzy mi się z jakąś zasmarkaną sierotą:p

Gość ewelinaaaaaaaaaaaaaa
Czytam i troche sie dziwie ze dla wAS IMIE sTAS( STANISLAW) czy Antos(Antoni) to smieszne imiona. To sa prawidziwe polskie imiona i nie widze w nich nic smiesznego. Mam siostre Krysie ma teraz 20 lat i jest jedna jedyna i nigdy nie spotkala sie ze swoim imieniem w jednej klasie czy chociazby jednej szkole. Nikt sie nigdy nie smial Krystyna brzmi bardzo dostojnie. Ja jak bede kiedys miala synka nazwe go Stas i czy Was to smieszy czy nie to imie ma tradycje moj kochany dziadek mial tak na imie i bede dumna jesli moj synek bedzie nosil jego imie. A nie sadze zebys miala w w swoich przodkach rodzinie Maksymiliana czy Sergiusza nie wspominajac juz o Brajanie czy Kevinie ktore sa imionami proboujacymi chyba zamerykanizowac lub tez dodac nam fajnosci. Jestesmy polakami i badzmy z tego dumni nazywajmy nasze dzieci polskimi imionami a nie tymi z filmow bo powoli gubimy swoje tradycje i imiona

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Większość zdrobnień tak ma niestety ...

Gość gntd5ebntg
mi i dominik i marcel sie podoba, ale dalabym marcell.. takie miekkie bardziej ... tak tak MARCEL... dominik tak sobie, mialam dominika w klasie i byl taki gruby i z tym mi sie kojarzy , marcel bardziej sympatyczniejsze :))

ja się tam nie śmieję ze Stasiów i Franków, bo mam kilkoro dzieci w rodzinie i wśród znajomych z takimi imionami i właśnie dostały je po dziadkach...mój dziadek ma na imię Zdzichu, więc odpuszczę:p mnie właśnie śmieszą Xaviery i Kewiny w naszym kraju, więc jak dla mnie wybrałam zwykłe:)

Gość Maja128
Wybrałabym Marcel lub Sergiusz, a tak od siebie to może Oliwier? :)

Gość beatka z ....
one nie są śmieszne ale przyszłościowe. Teraz jest moda na wracanie do nich więc co 3matka daje tak dziecku na imię. Osobiście nie dałabym imienia po np dziadku bo moje dziecko ma mieć własną osobowość. Nie chce czcić zmarłego w ten sposób by poczuć się np lepiej. W rodzinie mam np Jasia który został tak nazwany tylko dlatego że jego dziadek zmarł zanim zdążył go poznać.Dla mnie to dziwne.

Tylko nie Oliwier ! Oliwi i Oliwierow jest teraz setki

Gość Maja128
Osobiście nie znam żadnego Oliwiera i bardzo mi się podoba to imie ale każdy ma swój gust, to tylko taka dodatkowa propozycja, moze autorce się spodoba:)

beatka dla Ciebie to dziwne ale to jest tradycja od setek lat;) w wielu rodzinach ma sie imiona po dziadkach nie wiem co w tym dziwnego? Przeciez nikt dziecku osobowosci nie odbiera, a moj dziadek byl fajnym facetem i chciala bym zeby moj syn tez kiedys taki byl;) I nie robila bym tego zeby "uczcic" zmarlego

Oliwier odpada, rzeczywiście ich dużo i nie rzuca mnie na kolana...powtarzam, moje 3 typy to: Marcel, Dominik, Sergiusz - każde inne, nieośmieszające na pewno

Jesli chodzi o Twoje typy to napewno Dominik 2 pozostały za bardzo wymyślne

la mnie Sergiusz z twoich propozycji Marcela znam jednego ktory mi skutecznie obrzydzil to imie ciapa dwie lewe rece i gawedziarz erotomoan;P

Gość a moja znajoma daje po zmarlym
koledze, zeby co? wyjasnicie mi? szpan, czesc, wspomnienie...nie bede jej pytac, bo jeszcze sie obrazi...masakra:/

po koledze to nie wiem czemu moze poprostu imie jej sie spodobalo:P?

Gość shuma
Mój trzymiesięczny synek ma na imię Aleksander - teraz jest Oluś, potem będzie Olek / Olo, Alek jak ktoś chce. O gustach się nie dyskutuje, chociaż mi też się nie podoba natłok Antków i Franków. Z Twoich typów - Dominik

Gość kotnakoty
ja bym wybrała marcela

Gość nitka do szycia:)
Sergiusz-jak dla mnie piękne imię,mało spotykane i jak ktoś wyżej napisał takie nonszalanckie:) Ehh... Piękne imię:) Marcel-każdy którego znam to "rozrabiaka" Dominik-znam jednego. Mądrze mówi ale nie wciela tego w życia heh... Jędrzej-kojarzy mi się z "mamin synkiem" takie ciepłe kluch na oleju...

Gość biedroneczka w czarne kropki
ja osobiście nie czuje się gorszą polką tylko dlatego że moje dziecko nie ma polskiego imienia. Osobiście sama też nie dałabym imienia po swoim dziadku. Zapewne narobiło bo to tylko zgrzytów w rodzinie. Bo dlaczego moje dziecko ma mieć imię po moim dziadku a nie dziadku mojego męża? Bo był gorszym człowiekiem? Wolałam wybrać imię które podoba się mi i mojemu mężowi, dokładnie tak jak robi autorka. Z imion przez nią podanych dała bym Marcel:)

Dziadek meza nie jest gorszym czlowiekiem ale nie jestesmy z nim blisko a moj dziadek byl wazny dla mnie i dla meza wiec nie bedzie zgrzytow w rodzinie;). Byl takim cementem ktory spajal cala rodzine razem , zlote serce i twrady charakter potrafil bronic tych ktorych kochal i pomogl rowniez bardzo mezowi( wtedy jeszcze chlopakowi) I nie uwazam ze jestes gorsza ze Twoje dziecko ma na imie np "brajan" uwazam to poprostu za troche smieszne ze na sile chcemy byc tacy swiatowi.

Gość biedroneczka w czarne kropki
moje dziecko ma normalne imię nie z telenoweli jednak jego pochodzenie nie jest polskie. Wszystkie brajany, kewiny, xenie mnie również nie przekonują. są zbyt cudaczne

Gość ajawolemojaaaamaaameeee
ja bym dla mojego syna jakbym mial oczywiście to z tym co podałaś autorko wybrałbym marcela. Bardzo fajne imię.

Gość zielone łocko
A może Cyprian - zdrobniale Cypek Cypko Cypisek :)