Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana mama.

dziewczyny doradźcie, mam mętlik w głowie, imię dla chłopca, mam 4 propozycje:/

Polecane posty

wszystkie imiona będą pasowały do naszego nazwiska:) igor już w rodzinie jest, kacper czy filip kojarzy mi się z małym chłopcem, takie infantylne wg mnie, nie pasuje mi potem do dorosłego człowieka, ale to moje subiektywne zdanie, tomaszów też już jest kilka...nie chcę się powtarzać, jeszcze jakby to była jakaś daleka znajoma czy sąsiadka albo dziecko z piaskownicy to mogłabym zdublować, ale jak już w rodzinie występują albo wśród bliskich znajomych, to nie chcę ściągać, tym bardziej, że jest dużo innych imion do wyboru...

Gość Maciek albo Szymon
:)

Gość anikaaaaggg
Ja bym wybrała Marcel

Gość karoszasrooooo
marcel zdecydowanie.

Gość Modne są też
Maciuś to do jakiegoś cycusia mamusi mi pasuje, mirek również kojarzy mi się z lumpem a Jędruś z wieśniakiem. Dominik mi nie pasuje do dorosłego faceta natomiast Sergiusz bardzo mi się podoba. Jak bym miała syna zastanawiała bym się nad tym imieniem

jeśli to nie pisze jedna i ta sama osoba kilka razy, to na razie policzyłam: Marcel - 9głosów Dominik - 5 Sergiusz - 3 Jędrzej - 0 :p

Gość danillllo
Marcel najlepsze :) Dominik jakieś takie ciapowate, Jędrzej i Sergiusz to w ogóle bez komentarza ;)

Gość opiniotffórczyniii
Ja bym nazwała Bruno :D ale z tych co ty dałaś to chyba marcel, bo fajnie można zdrabniać i ładnie brzmi.

Gość bruno jest w pedigree
i robi zdrowa kupke na ekranie:D

Z podanych podobna mi się Marcel i Dominik. W rodzinie mam Marcelka grzeczny, wesoły chłopczyk;) A ode mnie: Bartosz, Szymon, Tomasz, Tymon, Tymoteusz, Leon, Kajetan, Mikołaj, Nikodem, Kryspin, Cyprian, Ksawery, Julian/Julek.

kobrietta, z wszystkich, które wymieniłaś, to: albo mi się nie podobają, albo mężowi się nie podobają, albo już występują wśród rodziny i znajomych, ale dzięki:)

piszcie,piszcie dziewczyny, wieczorkiem podliczę sobie głosy, przejrzę Wasze wpisy, może mi się jakiś pomysł urodzi:p wiadomo, że wybiorę sama, ale nie ma to jak podpowiedź innych matek:)

Z podanych podobna mi się Marcel i Dominik. W rodzinie mam Marcelka grzeczny, wesoły chłopczyk;) A ode mnie: Bartosz, Szymon, Tomasz, Tymon, Tymoteusz, Leon, Kajetan, Mikołaj, Nikodem, Kryspin, Cyprian, Ksawery, Julian/Julek.

Gość kolorowekredkimaminiedammmm
hahaha bruno ma na imię mój kociak, ale faktycznie fajne imię :D Z tych to mi się podoba Marcel, a ode mnie to może Filip, albo aleksander

Gość pratatata
jak dla mnie to pomyśl o dziecku jak będzie w szkole Sergiusz??!! wszystkie dzieci będą się z niego śmiały a zdrobnienie? wiem!! SEREK

wiesz co, nie sądzę, żeby ktoś się miał śmiać, w dobie stasiów i kewinów naprawdę sergiusz wypada blado. rozumiem jakbym dała elvis albo zdzichu to może dzieci by się podśmiewały...na razie jeszcze nie postanowiłam, to jest naprawdę trudne:)

Gość pratatata
NM wiesz mam dziecko w szkole pods. i tam się śmieją ze wszystkiego naprawdę ale imie Marcel mi sie podoba albo może Albert?

Gość bezzzzzpachniebzemmm
marcelek :) śliczne imię i pasuje w każdym wieku :)

Na studiach miałam kumpla Sergiusza, fantastyczny chłopak, nikt nie mówił na niego Serek! był po prostu Sergiuszem. Swoją drogą, przez to niepowtarzalne imię, a pamięć mnie już zawodzi pamiętam go do dziś ;) Miałam też znajomego Jonatana, nikt się z niego nie śmiał, tak jak i z Sergiusza. Wystarczyło powiedzieć ich imię i każdy wiedział o kogo chodzi ;) Nie wiem co wy macie z tym śmianiem się z imion? To polskie imiona, nieobraźliwe. Jak dzieci sobie znajdą ofiarę to i wymyślą przezwisko i na Anię, Maję, Kubusia i Filipka.

Gość 90snkersiek90
Mi sie bardzo podoba Sergiusz -takie dostojne :] Moj starszy brat ma tak na imie w dziecinstwie byl troszke problem aczkolwiek gdy dorosl kazdy mowil ze to piekne imie ;]

Gość anette11111
krystian może? albo adrian

Gość Ciucma12
popieram pratatata zresztą Sergiusz to nie polskie imię

Gość Misiiiiii
W szkole podstawowej śmiać się tak czy tak będą. Jak nie z imienia to z okularów, koloru włosów, odstających uszów itd. Każdy musi to przejść. Dziecka od tego nie uchronisz a jak będziesz przewrażliwioną mamuśka to tym bardziej dziecko stanie się pośmiewiskiem. Wolałabym już by Sergiusz był tym serkiem niż 10filipem w klasie czy 5Jasiem w przedszkolu

Gość pratatata
może i masz racje ale imiona takie staroświeckie sergiusz?

Gość jytuyiuyii
Marcel

autorko, jesli o mnie chodzi to Marcel i Sergiusz -ladne imiona. Dominik jakise pedalskie a Jedrzej w ogole nie . Wiesz ja gdybym miala jeszcze jednego syna to albo Maksym, Max, Lub sliczne imie Ignacy, strasznie mi sie spodobalo- taki maly Ignas. Powodzenia.

Gość VenusZiemiiaMars
Sergiusz? okropne no co wy język można sobie połamać wbrew pozorom Filipów jest mało

dzięki za wpisy, na pewno je uwzględnię w wyborze, tym bardziej, że sama nie wiem na co się zdecydować...na pewno już Jędrek odpada:p pozostały 3, ale widzę, że Marcel i Sergiusz wysuwają się na prowadzenie:D Marcel najwięcej ma głosów...ale konkurs hehe;p