Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość gość
Marek, to co piszesz jest sprzeczne: cytuję " Produkty sa dobre. Zarobic mozna. Jestem dystrybutorem od miesiaca." Skąd możesz wiedzieć że produkty są dobre skoro nie ma żadnych badań aby to potwierdzić i to po zaledwie 3 miesiącach? Zacznij pić dla przykładu trzy raz dziennie po 100ml soków a nie napojów wieloowocowych i może będzie lepiej a z pewnością zdrowiej bo bez konserwantów i taniej. Napisałeś że zarobić można - pewnie że można ale udaje się to tylko bardzo nielicznym bo produkty nie mają badań potwierdzających ich niby super jakość a firma trąci piramidą na pierwszy i nawet kolejny rzut oka. Ciężko się przyznać że dało się plamy inwestując w firmę co oszukuje ale to nie grzech. Chyba że w pełni świadomie wszedłeś w ten niepewny jakościowo biznes i zamierzasz w to wciągać najbliższych ale wtedy zapomnij o tym co też pisałeś czyli - ETYCE.

Gość gość
Co za matoł ... , napisał że pije od trzech miesięcy a dystrybutorem jest od miesiąca.Czytaj ze zrozumieniem , niedość że zatrzymałeś się w rozwoju na etapie soku z lidla to jeszcze czytasz bez zrozumienia .Ty się lepiej sam przebadać i sobie badania zrób , bo się może okazać ,że od tego ciągłego pisania bzdur płatny hejterze , inteligencja ci się skurczyła i choroba psychiczna sie pojawiła .

Gość gość
Jednak ty jestes debilem bo napisalem ze 3 miesiace. Wiecej macie w mvi takich analfabetow czy tylko ten jeden trollik?

Witam,chcę ostrzec wszystkich przed ta firmą,a także przed każdą,która w ten sam lub podobny sposób prowadzi biznes,np Forever Living Products,a dlaczego?,ponieważ założycielami tych firm są Dallin Larsen(monavie),a tej drugiej Rex G.Maughan ,a należą do Kościoła Jezusa Chrystusa Świętych w Dniach Ostatnich,czyli są mormonami,a to znaczy , że należą do sekty.Jak poczytacie na internecie o tej sekcie to zrozumiecie o co tu tak naprawdę chodzi. Pozdrawiam wszystkich

Gość gość
UP. A skąd te informacje? Tu każdy chce badań i dowodów

Gość gość
Ja pierdole co za oszołomy tu piszą :) mormoni , amisze , krasnoludki a może kosmici.Jeszcze napiszcie, że produkty to dzieło szatana :) Tak hejterku, trują nas , produkty stworzył szatan, dodatkowo pewnie dodają środkôw uzależniających , dlatego ludzie tak chętnie piją, a Larsen dostał nagrodę przedsiębiorcy roku od Ernst & Young bo oni pewnie też mormoni:) jedyna firma nie mormoniwa z super produktami to calvita ;) to już wiem z hejterskiej strony tej firmy

Gość Lalx
Kolega "gość" który napisał zaraz od Markiem Cytuję: "Skąd możesz wiedzieć że produkty są dobre skoro nie ma żadnych badań aby to potwierdzić i to po zaledwie 3 miesiącach? Zacznij pić dla przykładu trzy raz dziennie po 100ml soków a nie napojów wieloowocowych i może będzie lepiej a z pewnością zdrowiej bo bez konserwantów i taniej." Od razu widać, że próbujesz swoich gierek. Napisał, że czuje się znacznie lepiej po 3 miesiącach i nie potrzebuj***adań bo sprawdził na sobie. A gdzie są jakieś "badania" na soki, albo nawet soki jednodniowe? Taki sok jest maksymalnie z 3 różnych owoców/warzyw. Ceny soków jednodniowych zaczynają się od ok 3 zł (jabłkowy lub marchewkowy) do 5-6 zł (za dwu lub trzy składnikowy sok). 3 takie najtańsze soki to ok 9 zł, a są tylko z jednego owocu/warzywa. Przypomnę, że "soki funkcjonalne" MV mają 19 rożńych owoców. A dwa kieliszki kosztują 7 zł. Reszty nawet mi się nie chce komentować, bo to się wałkuje od samego początku. Jednym się podoba innym nie. A jeszcze inni poświęcają swój czas na trollingu internetu :)

Gościu jest mi przykro,że tak się wyrażasz,ja tylko chciałem ostrzec,a poza tym jak wcześniej pisałem znajdziesz te informacje w internecie,ale wiem ,że żadne dowody i argumenty nie pomogą jak człowiek nie chce czegoś przyjąć .Wspomnę jeszcze,że siedziba mona vie znajduje się w Solt Lake City w stanie Utah,które to miasto zostało wybudowane przez mormonów.A co do nagrody Larsena,to owszem jest jednym z lepszych przedsiębiorców,dlatego potrafi świetnie sprzedawać,tylko mi chodzi na co zostają przeznaczone pieniądze,a co do soków to nie wiem czy są dobre?.A jeszcze jedno,sprawdź sobie w internecie ile było spraw sądowych przeciwko tej firmie i ich dystrybutorów,którzy m.innymi reklamowali soki ,podając nie prawdziwe informacje o ich działaniu i składzie,nie potwierdzone badaniami(wmawiając ,że były badane w niezależnych laboratoriach, itp) Powodzenia w odnalezieniu prawdy

Gość gość
Nie wiem czy śmiać czy płakać:) Nadworny hejter przeobraził się w człowieka nawiedzonego psychicznie.Idz szujaj kosmitów i szatanów gdzie indziej oszołomie.Skąd się biorą tacy nawiedzeni .Leć lepiej pomodlić sie do ojca Rydzyka.No ale z poprzednim wcieleniem hejtera za kase juz nikt nie chciał konwersować to wymyślił sobie nowe wcielenie .Żenada chłopcze,zacznij zarabiać w jakiś ludzki sposób a nie "szatanski :)"

Gość gość
Błazen na tym forum jest tylko jeden i w dodatku nie potrafi czytać ale lubi wyzywać - taki mało rozgarnięty dystrybutorek troll. Mnie tam mało obchodzi co w duszy gra Larsenowi bo kłamstwa wasze są na wyciągnięcie ręki i nie trzeba szukać daleko. Tylko totalny idiota zdecyduje się wejść do biznesu gdzie flagowe produkty nie mają badań na ilość orac oraz zawarte w nich konserwanty. Kompoty po 110 PLN brawo! A ktoś bez krzty etyki zdecyduje się w to wciągać najbliższych. Chcesz coś obalić trolliku to pokaż badania a jak nie to dalej spamuj bo tylko na tym się znasz. To że Larsen jest krętaczem to oczywiste i świadczy o tym jego upadły przed monavi interes, który był bliźniaczo podobny. Teraz nauczył się lepiej omijać prawo, ale napoje dalej robi badziewne. Jego szczęście że na tym świecie tylu naiwnych lub krętaczy jak on sam.

Gość gość
Krętacz to jestes ty , kompocik :) brzmi znajomo z hejterskiej strony calvitu . Tępy bałwan z ciebie , badania to mózgu sobie zrób bo juz takie cyrki tu wymyślasz ze mała głowa.Badan jest maz,częśc na tym forum tylko jaśnie chrabia czytac nie potrafi.Badania na poziom antyoksydantôw w surowicy krwi przed i po wypociu soku -tu leszczu liczy siè ile tych antyoksydantôw rzeczywiście wchłania sie do krwioobiegu a nie bajki w stylu sliwka ma wiecej orac to jest lepsza.Kolejne badania potwierdzająca brak jakichkolwiek substancji chemicznych w soku monavieczyli równiez brak pestycydów i herbicydôw,kolejne badanie o wchłanialności glukozaminy- pow 50 % z rozbiciem jak ta glukozamina działa na poszczególne stawy z wykresami, kolejne o rvl jak bardzo skuteczny jest w regulacji wagi , emv o braku srodków niedozwolonych, toksyn oraz braku skoku cukru po wypiciu emv.To tylko to co wkleiłem.Reszty nie trzeba bo to i tak ośmiesza cie w stopniu 100 %.Płatny hejter o móżdżki nietoperza

Przykładem tego typu grupy jak mona vie jest firma "Amway" (skrót od: American way - amerykańska droga), stosująca system handlowy zwany network marketing, co oznacza sprzedaż bezpośrednią. Stworzyła ona cały system wyróżnień, złożony z 16 stopni i związany z promocją nazwiska zasłużonego dystrybutora. 30% dochodów firmy pochodzi z kolportażu materiałów reklamowych. Teksty te propagują świat mało realnych marzeń, wielki Sukces, dla którego warto poświęcić kontakty z najbliższymi i swoją osobowość. Bardzo duże znaczenie ma socjotechnika zastosowana w procesie werbowania nowych dystrybutorów. Trudno jest wytłumaczyć fakt miliona osób zaangażowanych w korporacji w Ameryce, podczas gdy 97% z tych osób wykazuje finansowe straty. Prof. David Bromley z uniwersytetu w Virginii w "Washington Post" nazwał Amway religijno-sekciarskim ruchem społecznym.Z Amway większość dysrybutorów z górnej półki przeszła do mona vie,która stosuje te same pranie mózgu.

Gość gość
Spadaj na stronę calvity do swojego mocodawcy oszołomie

Gość gość
Trolliku z mvi - to ty jesteś naiwnym błaznem forum. To że napiszesz spam o jakiś tam badaniach nie spowoduje że pojawią się te których nie ma a nie ma najważniejszych o ORAC i konserwantach. Badania nad toksycznością ... może mvi zrobi jeszcze badania nad zawartością uranu... opanuj się i zacznij myśleć. Śmieszy mnie to że niby nikt tu nie zagląda - według Ciebie - a tak zażarcie starasz się zaspamować prawdę że napoje mvi to kiszka i tylko dlatego brak badań - bo na czymś kasę ta firemka musi robić. Co do psychotechnik na spotkaniach i szkoleniach to szkoda gadać - wystarczy poczytać jak bez argumentów wyprany móżdżek trollika klęka co chwilę i w odpowiedziach używa pełno inwektyw. Tak to jest gdy nie ma się siły argumentów.

Gość gość
Wchodzę tu tylko dlatego , że opowiadasz farmazony .Pisałes wcześniej głąbie że nie ma żadnej gwarancji , że owoce użyte do monavie sa bez pestycydów i herbicydów to nie udawaj większego głąba niż jesteś .Orac to inaczej chyba antyoksydanty czyż nie ? Co jest ważniejsze ile orac ma śliwka przed zjedzeniem czy po zjedzeniu we krwi ? Ogarnij sie tępaku bo gówno wiesz , gówno robiłeś i gówno z tego miałeś .Właśnie w takiej kolejności .

Gość gość
Rzeczywiście Larsen jest mormonem http://explosivemlm.com/monavie-mlm-companies/dallin-larsen-monavie-bio/#heading3 a co o tym kościele sądzi Centrum Przeciwdziałania Psychomanipulacji ? http://www.psychomanipulacja.pl/art/mormoni-podstawowe-informacje.htm warto poczytać więcej ale jak ktoś ma mniej czasu to niech spojrzy na to: "13. Główne zagrożenia: Organizacja oskarżana jest o ukrywanie przypadków nadużyć seksualnych. Obecnie można zauważyć niemałą liczbę procesów o pedofilię w Kościele mormonów (szczególnie w USA). Do opisu organizacji można zastosować tzw. model Hassana (BITE) – kontrola zachowań, informacji, myśli i uczuć. 9. Stosowane metody rekrutacji: Kościół cechuje się silnym nastawieniem prozelickim. Po całym świecie jeżdżą jego misjonarze, by nawracać i pozyskiwać nowych wyznawców. Są to dwójki elegancko ubranych młodych mężczyzn ze specyficzną tabliczką-identyfikatorem na piersi. Wyjazd na misje jest przywilejem i trwa dwa lata. W różny sposób misjonarze starają się zachęcić do przyłączenia się do mormonów. Rozpowszechnionym w Polsce sposobem jest organizowanie bezpłatnych kursów języka angielskiego lub oduczania palenia. PRAKTYKA ... Mormoni przekazują na cele Kościoła 10% swoich dochodów. Poza tym zdarzają się również zbiórki okazyjne. Kościół nie ujawnia przed wyznawcami swoich wydatków... "

Gość gość
Ja nie sądzę aby celem Mona Vie było nawrócenie wszystkich na mormonizm. Jednak daje się zauważyć podobieństwa w funkcjonowaniu tych dwóch tworów a Larsenowi wcale to nie pomaga. Ciekawe skąd wziął kasę na tego typu interesy i gdzie trafiają zarobki ale to już jego sprawa.

Gość MarekZ81
Widze, ze wymiana zdan jest ostra. Jedna z najwiekszych slabosci MLM sa ludzie. Tak jak w kazdej innej firmie. Firma = ludzie. Jesli chodzi o sam pomysl takiej sprzedazy to okreslilbym go przynajmniej jako dobry. Nie raz zdazylo mi sie kupic cos z polecenia jakiegos kolegi, czy kogos w rodzinie. To, ze na takim polecaniu mozna zarobic jest calkowicie normalne. Wystarczy popatrzec na firmy budowlane, warsztaty, etc. ktore przekazuja prace innym, mniejszym firmom. Mniejsza firma zarabia, a i wieksza czerpie korzysci. Tyle, ze w MLM ludzi tzw. przedstawicieli, promotorow, czy handlowcow jest bardzo wielu. Wiekszosc klientow staje sie posrednikami. Na tym to polega: uzywasz, polecasz, zrabiasz. Ja moge z czystym sumieniem polecac MVI produkty. Przetestowalem na sobie, dalej "testuje". Moje dzieci i zona tez. Tak juz zostanie przynajmniej na dlugi czas. Efekty widac w postaci braku potrzeby regularnych wizyt u lekarzy. Nasz dwu i pol latek, po zespole Kawasaki (w wieku 6 mcy), czesto lapal infekcje. Od paru miesiecy nawet nie mial kataru. Nie pamietam, kiedy ostatnio bylismy w aptece po leki. No, oprocz wczorajszego dnia, bo naciagnalem miesien przy przemeblowaniu. Przydaloby sie ochlodzic troche ta goraczke wyciagania "brudow". Kazda firma je ma. Im wieksza, tym wieksze "brudy". Tyle, ze nie kazda przykuwa tyle uwagi. Niestety, to co sie tudzieje, nie odkryje kolejnego watergate'u, bo go w Monavie nie ma. To normalna firma, z dobra linia produktow, przebadana, przetestowana przez miliony ludzi, prawie przez dekade. Bedzie budzila kontrowersje i przykuwala uwage bo jest w sprzedazy bezposredniej. Szkoda, ze przez takie przepychanki ludzie, ktorzy mogliby skorzystac na zdrowiu czytajac takie komentaze, prawdopodobnie nie zdecyduja sie. A szkoda, bo oprocz produktu jest dobry "aftersale", mozna sie duzo dowiedziec o tym co jesc, co pic nacodzien, zeby poprawiac - a przynajmniej nie pogarszac. Pozdrawiam i zycze rozsadku zarowno w krytyce jak i w przecenianiu produktow i firmy. Marek

Gość gość
do MarekZ. napisałeś "Od paru miesiecy nawet nie mial kataru. Nie pamietam, kiedy ostatnio bylismy w aptece po leki. " wcześniej napisałeś że używasz produktów od 3 miesięcy a teraz piszesz w ten sposób jakbyś pił od lat i dlatego nie ma nawet kataru. Jeżeli masz dobrą pamięć to pewnie sięgasz nią minimum ze dwa lata wstecz więc to nie napoje pomogły a coś innego skoro od długiego czasu nie chodzi do apteki - nie kombinuj bo sam wpadasz. napisałeś: "To normalna firma, z dobra linia produktow, przebadana, przetestowana przez miliony ludzi, prawie przez dekade." Stary to wklej linka do badań nad ilością ORAC i konserwantami w pasteryzowanych napojach i kończmy dyskusje... (podobno twój kolega już coś wklejał - ale chyba tylko wycinanki na plastykę...).

Gość Takasobierealistka
Jak świat światem człowiek zawsze parzył ziółka i jak świat światem marudził żeby mu te zioła zamknąć w butelce czy wsadzić do tabletki-ale czy to jest to samo? Nie! Natura jest dobra a wszystko co człowiek wymodzi jest do dupy, ponieważ człowiek nie potrafi myśleć o korzyściach zdrowotnych swoich działań, tylko o finansowych korzyściach! Możemy to obserwować na co dzień choćby jedząc obiad w knajpie! Człowiek zawsze będzie szedł a łatwiznę i zamiast zasiać zebrać zasuszyć kupi tabletki! Drugi na tym zarobi i wszyscy będą szczęśliwi. Jest tylko jeden wkład Boga w to wszystko! -Bóg wyposażył nas w mózg-siłę tak potężną że łamie wszystkie stereotypy! Wiara czyni dosłownie to, co według nas mieści się jedynie w granicach cudów! Zatem produkujmy, kupujmy i cieszmy się zdrowiem!

Gość gość
Dla wszystkich , którym tak na sercu leży i troszczą sie o monavie szczególnie tych z konkurencji i płatnych hejterów ;) oświadczam,ze Larsen nie jest osobą zarządzającą w Monavie więc na mormonizm , amiszizm, kosmicizm,kupizm i inne nie będzie nawracał .

Gość gość
Nasz płatny hejterek wymyślił drugie wcielenie majkelula i sam sobie odpowiada .Pozazdrościć

Gość gość
Ok płatny trolliku a może odniesiesz się do ściem kolegi MarkaZ i tego że dzięki super napojom poddanym pasteryzacji z dodatkiem świeżych konserwantów - nie pamięta kiedy ostatni raz musiał iść do apteki... . Szkoda że MarekZ jak pisał wcześniej napoje spożywa od 3 miesięcy - może pamięć ma krótką. A może trolliku pokażesz w końcu te badania czy jednak dalej niestety tylko WIARA nas może ocalić?! p.s. sprytnie że Larsen - kojarzony z krętactwami i aferami w USA - usunął się w cień ale to nie zmienia faktu że ten pseudo biznes to lipa bazująca na tanich produktach w produkcji, sprzedawanych bez odpowiednich badań za wielokrotność kosztów produkcji.

Gość gość
Badan jest maz,częśc na tym forum tylko jaśnie chrabia czytac nie potrafi.Badania na poziom antyoksydantôw w surowicy krwi przed i po wypociu soku -tu leszczu liczy siè ile tych antyoksydantôw rzeczywiście wchłania sie do krwioobiegu a nie bajki w stylu sliwka ma wiecej orac to jest lepsza.Kolejne badania potwierdzająca brak jakichkolwiek substancji chemicznych w soku monavieczyli równiez brak pestycydów i herbicydôw,kolejne badanie o wchłanialności glukozaminy- pow 50 % z rozbiciem jak ta glukozamina działa na poszczególne stawy z wykresami, kolejne o rvl jak bardzo skuteczny jest w regulacji wagi , emv o braku srodków niedozwolonych, toksyn oraz braku skoku cukru po wypiciu emv.To tylko to co wkleiłem.Reszty nie trzeba bo to i tak ośmiesza cie w stopniu 100 %.

Gość gość
Badania na brak toksyczności rzeczywiście były - już kilka razy je wyśmiewałem :) proszę niech zrobią jeszcze na zawartość wirusa ptasiej grypy... Podaj link do tych niby badań na wchłanianie antyoksydantów bo tego nie podawałeś. Czekam. Nie pamiętam też badań nad konserwantami ale pewnie dlatego że ich nie ma :)

Gość gość
Prawie zapominałem trolliku mvi, a co ze ściemką kolegi MarekZ, który już nie pamięta kiedy był w aptece bo od 3 miesięcy pije napój... co ty na to? Tego was uczą na szkoleniach czy to może twoje kolejne - też nieudane wcielenie?

Gość gość
Podawałem podawałem,tylko tobie płacą za pisanie a nie czytanie . No cóż tak jak napisałem , ja mam wystarczające dowody na to ze jesteś zwykłym chłopcem a do tego hejterem za kasę .Trzeba jakoś zarabiać na życie No nie ? ;)

Gość gość
Hmm to ciekawe... twierdzisz że podawałeś to wskaż na której stronie bo jedyne co ja widziałem jak dawałeś linki na 119 str. to nic tam takiego nie było KŁAMCO. Wolisz być nazywany KŁAMCĄ czy też podać link do tego co niby posiadasz?

Gość gość
Trolliku a co z wcieleniem MarkaZ? Czego się boisz? Może skrytykuj oszołoma co napisał że nie może przypomnieć sobie kiedy był ostatnio w aptece ... bo już TRZY miesiące pije napoje... . Fajnie że piorą wam mózgi ... ale po co jeszcze wykręcają?! Jesteście żałośni i nie macie żadnych argumentów.

Gość gość
Ale ja już jestem ponad rok i nie chodzę do apteki , bo nikt w mojej rodzinie nie choruje

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować