Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Katarynka17

MonaVie - jakie są wasze opinie?

Polecane posty

Gość Cwancyk-00
Nie rozumiem waszego podejścia do tego wszystkiego. Atakujecie każdego kto powie cokolwiek pochlebnego i dobrego o sokach Mona Vie. Macie jakiś kompleks?

Gość Szczupyy
Sam stosuje produkty MonaVie i wiem ze działają. W mojej rodzinie parę osób nieźle schudło na mona Vie RVL . naturalnie ograniczają apetyt, nie ma ssania w żołądku, i uzupełnia witaminy w organizmie dzięki czemu nic nie tracimy jedynie wagę.

Gość Stopkaaa
Cierpiała na grzybicę stóp. Jeden wypad na basen a problemów i walki z tym aż pół roku. Nie mogłam się tego pozbyć. Maśce, leki nie pomagały. Wyczytałam, że wyciągi z aai zawiera całe bogactwo substancji wspomagających system immunologiczny i udaremniających infekcje. Spróbowałam soków i podziałało. Grzybica jest znacznie mniej widoczna, nie pozbyłam się jej jeszcze do końca ale myślę, że to kwestia czasu.

Gość PIJCIE!!
Coś wam powiem!! Monavie nie działa i maci całkowitą rację! Nie działa, ale tylko na osoby takie, które TEGO NIE PIJĄ!! Wystarczy zrobić sobie kurację minimum 3 miesięczną ( średnio 2 butelki w miesiącu) i będziecie mieć dowody!! Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia ;)

Gość zielona gąska do kredi
Mądry jesteś człowiek kredi. Przeczytałam z zainteresowaniem większość Twoich wpisów. Tak to wszystko działa i wygląda.Byłam na kilku szkoleniach różnych piramidek i patrzyłam z politowaniem na ten teatr, który odstawiali szkoleniowcy. Ale logika uchroniła mnie przed kłopotami. Nie dałam się nigdy w nic wkręcić. Dziwi mnie, że niektórzy nie potrafią przeanalizować tego co piszesz , wyciągnąć korzystnych dla siebie wniosków i padają ofiarą naciągaczy wchodząc w układ. Choć pojąć też trudno, ze nie widzą na szkoleniach, ze ktoś wciska im kit, często nawet w dość prymitywny i oczywisty sposób . Pomijam w tym wszystkim sam sok, który nie jest więcej warty od innych z półek sklepowych , a na pewno mniej od tych robionych ze świeżych owoców. Nie podważam też wartości samych jagód, które w stanie surowym są na pewno zdrowe, ale rozprowadzany sok nie jest warty tej ceny, tylko jakoś trzeba ściągnąć kasę , żeby mieli zarobek ci, którzy wpadli na taki pomysł osiągnięcia zysków.

Gość do gęsi
kolejna "szara gęś" co nawet soku nie próbowała a mądrzy się jak by wszystko o nim wiedziała to samo dotyczy MLM. Ale ja się cieszę ludzie tacy też muszą być na tym świecie.

Gość zielona gąska do gęsi
Mylisz się młody człowieku. Sok znam, bo rozprowadza go ktoś z mojej rodziny. I gdybyś przeczytał dokładnie to co napisałam, to wartości soku specjalnie nie kwestionuję, choć oczywiste jest, ze nie ma on tych wartości co świeży owoc.Uważam raczej , że działa jak każdy inny . Sok jest sok i każdemu się porcja przyda. Żeby o tym wiedzieć nie trzeba mieć nawet wykształcenia podstawowego. Może budzić wątpliwość brak jakichkolwiek badań, bo takie soki sprzedają też babcie na bazarze, choć zapewne są one dużo lepsze, bo nie są konserwowane benzoesanem sodu. Ja podważam zasadność aż tak wysokiej ceny i oszustwo całej kilki, która robi wodę z mózgu naiwnym, biednym ludziom, mamiąc ich szybkim dojściem do bogactwa, urlopem na wyspach egzotycznych i , że kupią sobie co najmniej Bentleya. Kto u nas w kraju chodzi na takie szkolenia ? Kto godzi się zostać dystrybutorem? Ano, ludzie zdesperowani, zarabiający mało, którym nic innego się nie udaje a chcieliby normalnie żyć. Nigdy nie zabieram głosu w sprawach, których nie znam i nie doświadczyłam. I o tym też byś wiedział, gdybyś ze zrozumieniem przeczytał mój poprzedni wpis. Powtórzę, chodziłam na szkolenia i wiele lat temu dałam się porwać owczemu pędowi podejmując taką pracę, ale umowa nie była tak podstępna i nigdy nie zakupiłam czegoś co miało z sufitu wziętą cenę nie adekwatną do jakości. Ale bogatemu wszystko wolno, chce zapłacić ponad stówę za butelkę , to niech płaci. Ja piszę to po to,żeby nie paść ofiarą matactw szkoleniowców i pomyśleć zanim się cokolwiek podpisze i zgodzi na współpracę. A jak widać z myśleniem u nas ciężko, bo nawet nie wiemy na co odpowiadamy. Jeszce raz odsyłam do logicznych i uczciwych maili Kredi.

Gość Do gąski wyżej
Chyba jednak zawierasz głos w temacie, którego nie znasz. 1. Co Wy macie z tym benzoesanem? Konserwanty są wszędzie i bez niech obecna cywilizacja nie miałaby szans przetrwać. Pomijam fakt, że jagoda sama się konserwuje wytwarzając benzoesan w sposób naturalny.. i proszę nie porównujcie MV do soków jednodniowych, to zupełnie inny produkt, dajmy konsumentom prawo wyboru, z czego wolą korzystać. 2. Cena, dla kogoś coś jest drogie, dla innego to samo jest przystępne. Tak jest ze wszystkim. Producent dostosował cenę do warunków rynku tak, by była wyważona i opłacalna. Zawsze znajdzie się grupa ludzi, która będzie na cenę narzekała. Jakim prawem? Nie wiem. Może warto w Twojej sytuacji założyć konkurencyjną firmę i sprzedawać swój produkt po niższej cenie? To rynek reguluje ceny, nie pojedynczy konsument. Warto też zauważyć, że produkty z MLM są często wyjątkowe, a za to też się płaci. 3. Najważniejsze, jeśli wykryłaś oszustwo, powinnaś zgłosić to odpowiednim organom ścigania, no chyba, że to jedynie pusta krytyka.

Gość gęsi za lasem, gęsi za wodą...
To jednak z chemii była pała, skoro nie masz podstawowych wiadomości o benzoesanie. Są inne środki konserwujące, mniej szkodliwe. A ten naturalny wytwarzany przez jagodę wystarczyłby sam, gdyby do soku nie dodawano całej reszty owoców być może niepełnowartościowych , skoro trzeba go jeszcze dodatkowo konserwować. Jabłko ma pektynę i tam nie trzeba dodawać nawet cukru, żeby przetrwało bardzo długo . Tak powinno być z jagodą. ad.3 odpowiednie organy dobrze wiedzą na czym polega ta działalność, ale szkolenia u nas nie są zabronione i nie ma takiego paragrafu na podstawie którego ukarać można za robienie z kogoś głupka. To indywidualna sprawa, żeby włączać myślenie w każdej sytuacji.

Gość B mv
"Kto u nas w kraju chodzi na takie szkolenia ? Kto godzi się zostać dystrybutorem? Ano, ludzie zdesperowani, zarabiający mało, którym nic innego się nie udaje a chcieliby normalnie żyć." No Gaska potrafisz rozbawic. Ja mysle ze to Tobie w zyciu nie wyszlo i masz zal ze Cie nie stac na sprobowanie produktow. Osobiscie znam osoby ktore osiagnely sukces w tradycyjnym biznesie ale zainteresowaly sie MV bo nie maja wolnego czasu dla siebie i swoich rodzin

Gość jasiu72
ja jestem w Mv od roku i zarabiam duże pieniądze,moi znajomi też zarabiają duże pieniądze,do przeciwników MV i innych MLM dajcie sobie spokój,to nie dla was ten rodzaj działalności.

Sok Monavie to 75% soku jabłkowo-gruszkowego i tylko 25% soku acai, a w Brazylii pół kilo tych jagód (można ze 3 butelki soku wyprodukować) kosztuje dolara. To tyle w temacie zawartości. @Jasiu72, jeżeli jesteś w MV od roku to jedyne co pewne to to, że wydałeś już przynajmniej 5000 zł i masz mniej znajomych niż rok temu. Wszyscy Twoi "znajomi" z MV od których słyszysz, że dużo zarabiają kłamią... zresztą tak samo jak Ty im, czy innym osobą, mówiąc że dużo zarabiasz. To jest taki piękne "kółko różańcowe". Wszyscy się chwalą, chcą się pokazać, a tak to zęby zaciskają, że musząznowu wydać pieniądze na następne butelki, a g... z tego mają. Każdy element tego pożal się boże "biznesu" to manipulacja: od zawartości soku, przez umowę na sprzedaż, a kończąc na systemie wypłacania prowizji. Na każdym etapie 99% osób jest frajerami, robiącymi dla ludzi, którzy stanowią poniżej 1%. Racja,że tego nie można nazwać piramidą (co to za piramida w stosunku 1 do 99) to jest po prostu "praca" za frajer jak w obozie pracy (choćnawet tam ludzie dostawali chociaż jedzenie i nocleg). Jak jesteście w tych 99% procentach i tego nie zrozumiecie, to nie dość, że jesteście frajerami to jeszcze idiotami. Bardziej dosadnie się tego wytłumaczyć nie da.

Gość DemiDomm
no ale już widzę, że zaczął się upadek monavie w Polsce... Ci wielcy milionerzy co sobie tak niby samochody zamawiali już nawet nie ukrywają, że nie wyrabiają finansowo... nabrali rzeczy na kredyt żeby pokazać jak to oni bogato żyją, po obietnicach wielkich dochodów od liderów, a wyszło jak zawsze i okazuje się, że nie mają z czego spłacać...

Gość Kredi
Dziwi mnie to przekłamanie wśród wyznawców MLM monavie. Cały czas mówicie o tym, że inni tylko narzekają, o tym że wszystko wywodzi się z zawiści, jednak patrząc po Waszych wypowiedziach zarówno tutaj jak i na innych portalach. Tak właśnie prezentuje się Wasz sposób działania, co chwilę widzę bezsensowne artykuły powielane przez Was o tym jacy ludzie są głupi - ludzie, którzy nie chcą być w network marketingu. Przekazuję dosłownie Wasze określenia. Większość swoich wydumanych teorii opieracie tylko i wyłącznie na fikcji stworzonej tak aby przeciętny człowiek błędnie oceniał rzeczywistość. Krytykujecie w bardzo mocnych słowach wszystkie inne stanowiska próbując udowodnić jak wspaniałym trybem pracy jest MLM. Jednak uwierzcie mi nie jest on taki wspaniały o czym przekonała się już większość ludzi, która do niego przystąpiła. Oczywiście da się na tym zarobić, ale... po pierwsze jakim kosztem (?), po drugie - nie ważne jak bardzo to przekręcicie, jesteście zwykłymi sprzedawcami w większości przypadków, prowadzicie prezentacje sprzedażowe takie same jak prezentacje nowych mikserów do sałatek w supermarketach. No i do tego niestety, Wasze zarobki są bardzo niestabilne i bardzo ograniczone czasowo, większość MLM to zarobek jedynie 2-5 letni, a potem trzeba zaczynać od nowa. Oczywiście są ludzie dla, których bycie przedstawicielem handlowym do końca życia to szczyt ambicji, jednak krytykowanie innych za to, że chcą osiągnąć coś więcej i mają ambitniejsze plany na życie myślę, że jest złą drogą. Nie każdy liczy tylko i wyłącznie na pieniądze, nie dla każdego to jest celem głównym w życiu. Jednak zazwyczaj jeśli robisz w życiu to co lubisz, do tych pieniędzy i tak dojdziesz. Ostatnio pojawił się artykuł o "korporacyjnych głupcach", który tak masowo kopiujecie, tylko niestety mam przykrą wiadomość - ten art. nie odnosi się jedynie do osób pracujących w dużych szklanych budynkach, jak się dokładnie wczytacie dotyczy pewnego typu ludzi. Dlatego polecam czytanie ze zrozumieniem, a nie tylko ślepe kopiowanie po przeczytaniu tytułu.

Gość B mv
Kredi czy ty czytasz wszystko? Tu leca obelgi z obu stron ale wedlug mnie wiecej od przeciwnikow mv. Wystarczy przeczytac te bzdury wyzej. Ani etat nie jest zly ani mlm... to ludzie sa zli Za duzo na tym forum negatywnych emocji, szkoda na to energii. Wszystkim zycze sukcesow i tego czego nie mozna kupic za zadne pieniadze.. Peace

Gość diemen
Można tak o właściwie każdym owocu i więszość z nich ma lepsze działanie od jagody acai. Kwestia tylko tego, że próbuje się wrobić ludzi w coś czego nie znają i tak ich zmanipulować, żeby myśleli, że owoc działa cuda, a jednocześnie nie mieć sprawy w sądzie.... Cudowne właściwości czarnego bzu http://polki.pl/odzywianie_artykul,10012120.html Owoc granatu cudowne właściwości i tajemniczy składnik http://urodaizdrowie.pl/owoc-granatu-cudowne-wlasciwosci-i-tajemniczy-skladnik Cudowne właściwości żurawiny http://urodaizdrowie.pl/cudowne-wlasciwosci-zurawiny Cudowne właściwości popularnych owocó http://www.cudownyportal.pl/article.php?article_id=1229

To tak w skrócie z waszych wypowiedzi!!! Wiesz, że ten soczek nie jest taki cudowny? Zobacz sobie niezależne badania (artykuł w "men's jurnal'). I tak nikt rozsądny tego nie kupi! Poza tym Pan Larsen założyciel Monavie już raz zwinął interes z podobnym tematem sokiem Tonga Limu ale przegiął z reklamą, że ten cudowny sok leczy raka! No przesada!!! Kazali mu zniszczyć oficjalnie 90tyś butelek... Każdy każdego chce tylko oszukać! Czy ktoś tutaj wie jak szybko Niemcy sprowadzili do parteru Monavie ? Poszukajcie sobie! Monavie jest bardzo agresywne, chce wyciągnąć kasę jak najszybciej i robi to kosztem nieświadomych osób. Wystarczy zastanowić się tylko przez chwilę co jest w Monavie ważne produkt czy też tworzenie szybko siatki nowych dystrybutorów. Otóż produkt schodzi na plan ostatni, a najważniejsze to wciągać nowych i nowych i żeby nowi wciągali następnych! Wystarczy zobaczyć regulamin premii! Nie dajcie się oszukać! To jak jakas sekta!!! "Amerykańskie oszustwo" nazywa się multi-level marketing (MLM) lub czasami "network marketing", marketing sieciowy! Kupcie sokowirówke owoce i zielona herbate a jak chcecie tez sporo schudnac to polecam duzo swiezego ananasa! Na mnie zadzialalo!!! Walic to MonaVie! Mona Vie(wie) ze nas wy je bie =) Pozdrawiam!

Gość Loot
Uwazajcie na monavie mnie zwerbowal koles co obiecal ze sam postara sie by mi sie zwrocilo w ciagu tygodnia natomiast po jakims czasie gdzie zaczely mi puszczac nerwy stwierdzil zebym sam se szukal- no tak on na mnie zarobil kupujac sok z 90% marza. W kolko tylko poczekaj zaraz kogos ci wpisze az wreszcie znowu monavie robi kolejna autowysylke i zdziera z ciebie kase - podwojnie w plecy.

Gość Loot
Chcialbym dodac zeby uwazac na oszusta i naciagacza Dawid Lisowiec

Gość jasiu72
do Loot,wg Ciebie całe MV winne,bo jeden człowiek Cię niby oszukał? nie ma nic za darmo,trzeba chociaż coś zrobić żeby zarabiać,pokaż mi biznes gdzie wkładasz małą sumę pieniędzy a wyciągasz duże

Gość Loot
To nie obiecuje sie zeby szybko wejsc bo sie zwroci a pozniej tylko zeby sie odwdzieczyc i tez zaprosic dwie osoby. Nie winie calego aczkolwiek to ciezki produkt za drogi na nasze spoleczenstwo a ja na dodatek trafilem na oszusta ktory mial prowizje na moim zakupie.

Gość diemen
Każdy z tych oszustów ma powizję na zakupie Twoim i ludzi pod Tobą... Teraz nawet już kasją widomości z forum które są dla nich niewygodne, mam jednak nadzieje, ze udało się ustrzec kilka osób :)

Gość jasiu72
diemen,nie chcesz być w MV,Twoja sprawa,ale nie pisz że wszyscy to oszuści,bo nie znasz tematu a zabierasz głos:)

Gość Loot
Napierw niech ludzie zastanowia sie 3 razy zanim wejda

Gość jasiu72
Loot masz racje,nie każdy biznes czy inne zajęcie jest dla wszystkich,może chciałbyś spróbować w innym MLM?

Gość Loot
Zalezy jaki tzn co za produkt

Gość diemen
jasiu, a nie jestes oszustem? Sprzedajesz sok, sok który ma być suplementem (czyli nie taki zwykły soczek jak w sklepie na półce, tylko taki, który ma wspomagać ) dlatego tyle kosztuje, bo mam mieć wlaśnie bardzo dobrze działające właściwości na ludzki organizm. To właśnie mówicie ludziom jak im sprzedajecie, prawda? No, a prawda jest taka, że nie wiesz jakie ma wlaściwości, bo nie był badany pod kątem większości z nich, byly tylko badania monavie które pokazują jak niewiele on pomaga, oraz badania jednego z klientów który pokazał, że soczek jest jednym z gorszych na rynku. Jednym slowem mówiąc sok ten pomagda tyle co sok caapy czy jogurt jobella za 3zł... więc jak? nie jesteś oszustem?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować