Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmywaczkazmywarjkowa

zmywacie recznie czy w zmywarce????

Polecane posty

Gość zmywaczkazmywarjkowa

i gdzie jest oszczedniej???

Gość ala bez asa
w zmywarce

Gość sssruututuu
Zmywarka-odp razy 2

Gość ania_jablonska
w zmywarce dlaczego???? juz mówie gdyz zeby pozmywac taka ilosc naczyn ktora miesci sie do zmywarki jest to 1-2h (1 oszczednosc czasu)(2 recznie zuzywa sie do 8 razy wiecej wody ) ( jezeli wiecej wody no to wiadomo ze wiecej pradu bo przeciez trzeba w cieplej wodzie myc ) dlatego ja osobiscie polecam zmywarke (4 lepszy efekt)

Mamy zmywarkę, ale w większości zmywam tradycyjnie :p zmywarką nastawiam jak np mamy gości i jest więcej rzeczy do umycia, albo jak jakimś cudem nazbiera sie większa ilość czegos do umycia. Nie widzę sensu nastawiania zmywarki żeby umyć cztery talerze, garnek i trzy szklanki :p a nie będę przecież trzymać przez noc brudnych naczyń żeby umyć większą ilość razem.

Gość bvabacia marysia
w ryncach umyje tum lnianum sciereczkum to az sie mini talezyk anie te chemie smierdunce ze zmywarki chlac ile to swiatla i wody a jo optokne talezyk i niewim czy sklanke wody wezne

I tak i tak. Tzn w zmywarce całe szkło w zlewie garnki bo jakoś się nie lubią z moją zmywarka.

Gość abcdefgkobieta
w zmywarce, wygodniej i oszczędniej.

"a nie będę przecież trzymać przez noc brudnych naczyń żeby umyć większą ilość razem" a niby czemu nie ???

Gość pooooooooooooooooooooodn
recznie nie mam ochoty myc kolejnego sprzetu, kupowac do niego jakis specjalnych srodków, poza tym do zmywarki i tak trzeba wszystko zmoczyc bo jak zaschnie to sie nie domyje, a jak juz mam zamoczone to w zlewie wystarczy chwila moment i masz czyste, poza tym trzeba zbierac naczynia i nie zamierzam mieszkac w syfie, bo jeszcze mi sie naczynia nie uzbierały, ja na bieżąco wszystko zmywam aha jeszcze jedno my jestesmy dwoje i duzo gotujemy generujemy duzo brudnych garnków i patelni, a tego w zmywarce sie nie zmywa, atlerze mamy 2, kubki 2....

Recznie, kiedys sadzilam ze zmywarka to wielkopanska fanaberia i nie uwzglednilam jej w zabudowie kuchni, czego teraz zaluje (kuchnie mam mala i za cholere sie juz zmywarka nie wcisnie :O )

Temu nie że nie potrafiłabym zasnąć wiedząc że mam taki bajzel w kuchni :p

"Temu nie że nie potrafiłabym zasnąć wiedząc że mam taki bajzel w kuchni" jaki bajzel ? naczynia wlozone do zmywarki to bajzel ??

No pewnie że tak :) spróbuj je tam sobie wyobrazić...brrr :o nie zasnęłabym :D

Gość jahshs
Ktos napisal ze jak zaschnie brudne naczyniew zmywarce to sie nie domywa zakladam ze nie masz zmywarki bo mi sie takie cos niegdy nie zdazylo zeby naczynia byly niedomyte,

Nie zartuję :D po prostu lubię mieć czysto w mieszkaniu, wszędzie, nie tylko to co widać

Gość już nie przesadzaj czyścioszko
bo to jest żenujące, oh nie zaśnie, bo talerze nieumyte :-D ja też lubie czystość, w domu ma być ład i porządek, ale zmywarkę włączam raz na 3 -4dni, kiedy sie zapełni. Nie gotujemy jedzenia, bo jesteśmy witarianami,a szklanki i kubki czy talerzyki (na których leżała np. pomarańcza itp.) spoczywają sobie w zmywarce i nie widać żadnego brudu w kuchni. Pzresadzasz!

Gość tylko w zmywarce!!!
nie wiem, jak kiedyśbez niej zyłam. Mieszkamy we 2 osoby, wszytko co brudne od razu do zmywarki, wiec nigdy niezalega w zlewie ( zwlaszca jak sa goscie nie bedziez przeciez myc przy nich na bieżaco), zlew mam teraz jednokomorowy, bo po co mi wiekszy.Najgoiorsze przedtem bylo mycie i wycieranie kieliszkow, teraz kocham gosci! Oszczedniej ( sa statystyki). na pewno nie drozej. Nie trzeba przedtem doszorowywac, wlasnie w zmywarce sie odmocza, najwyzej po lekko cos mozna doczyscic, jaka przypalnizne. Tylko zmywarka!

Gość pooooooooooooooooooooodn
ciotka mi mówiła, ze jak zaschniete to zmywarka jej nie domyje, może są rózne zmywarki, my robimy remont niedługo i ja wolę zmywac, zresztą lubię to robić

No i nie powiesz mi że nie śmierdzi z tej zmywarki kiedy w trzecim dniu otwierasz żeby cos dołożyć do zmywania :p

Gość abcdefgkobieta
nie no jakoś ja nie moczę naczyń przed włożeniem do zmywarki i się wszystko normalnie domywa... a co za różnica kupować płyn do naczyń czy płyn do zmywarki? większość garnków czy patelni można normalnie myć w zmywarce, choć ja zwykle takie rzeczy myję na bierząco, faktycznie. A talerze wsadzone do zmywarki na noc to dla mnie nie jest syf i zdarza się :)

heheheh, chcialabym miec takie problemy w zyciu, ze nie zasne BO SA BRUDNE NACZYNIA W ZMYWARCE :-D :-D :-D Jak jak przychodze wieczorem z pracy to sie ciesze ze moge wszytsko do niej wstawic i odpoczac :-D i zamiast stac przy garach i zmywac (co robilam dostatecznie dlugo) wpic sobie lampke dobrego wina i zrobic cos dla siebie :-)

Gość tylko w zmywarce!!!
garnki i patelnie myja sie w zmywarce wspaniale, do tego takie rzeczy, jak wazony, cy chocby druciak, czy korek od zlewu, garnki od spodu sa idealnie czyste. No i nigdy nie mam na wierzchu nawet jednego brudnego kubka, szafki czysto wytarte, zlew lśni.

boże jak mnie wkurzało zmywanie jak np byli u nas goście. Wystarczy, że były 3 znajome pary, każdy coś zjadł wypił i była godziną ślęczenia w kuchni. Teraz wrzucam włączam i wyjmuje czyste i pachnące. Zmywarka to boski wynalazek. A jak jesteśmy sami to idzie co 2 dzień:P i jakoś mi brudne talerze w niej nie przeszkadzają;-)

Gość abcdefgkobieta
Lisabet nie śmierdzi ze zmywarki u mnie nigdy :) włączam najczęściej co dwa dni (najpóźniej) ale mam w zmywarce odświeżacz Finish i zawsze ładnie w niej pachnie ;)