Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazelinauuuuuuuuu

czy mówicie "SMacznego " gdy ktoś przy was je ???

Polecane posty

Gość grtreteui
Oczywiście że mówię smacznego, tak samo jak dzień dobry i do widzenia. Tak mnie tego nauczono w domu, tak zwracają się do siebie moi znajomi, przyjaciele i rodzina. Nikt nie uważa to za coś niestosownego czy krępującego i sądzę, że ktoś, kogo to radzi jest albo aspołeczny albo nie ma za grosz kultury osobistej. Ludzie z epoki naszych dziadków i jeszcze starszej przewracają się w grobach jak patrzą z góry na dzisiejszą kindersztubę. Dziękuję, dobranoc.

Gość wazelinauuuuuuuuu
nie masz żadnych logicznych argumentów więc 🖐️ :D jestem z siebie dumna :D aż mnie rozpiera :D a niech mi teraz ktoś smacznego powie aaaaaaaaa :D

Gość grtreteui
Czy oprócz tego, że rżysz jak kretynka masz jeszcze coś do powiedzenia, czy obrażasz jak leci każdego, kto ma inne zdanie niż ty?

raczej przed jedzeniem , w trakcie gdy jamochłon wypełniony przygotowywaną do przyswajania poprzez rozdrabnianie paszą nie wypada . zmuszasz do odpowiedzi czym zakłócasz proces rozdrabniania paszy u przyswajającego ją osobnika

Gość wazelinauuuuuuuuu
"Oczywiście że mówię smacznego, tak samo jak dzień dobry i do widzenia. Tak mnie tego nauczono w domu, tak zwracają się do siebie moi znajomi, przyjaciele i rodzina. Nikt nie uważa to za coś niestosownego czy krępującego i sądzę, że ktoś, kogo to radzi jest albo aspołeczny albo nie ma za grosz kultury osobistej. Ludzie z epoki naszych dziadków i jeszcze starszej przewracają się w grobach jak patrzą z góry na dzisiejszą kindersztubę. Dziękuję, dobranoc." ktoś kogo to razi ma po prostu mózg w czaszce , którego od czasu do czasu używa , a nie bezmyślnie powtarza coś co wymyslił kiedyś jakiś,jak to napisałaś, dziadek :D

Gość dfcvcx
smacznego tępe idiotki życzy się osobie po to by umilic posilek!! żeby było smaczne!! a tobie to nie musi smakowac bo nie ty to jesz!!! TO JEST FORMA GRZECZNOSCIOWA A WAS KRETYNKI NIKT TEGO NIE NAUCZYL

Gość grtreteui
Ok. Masz IQ na poziomie dżdżownicy przepołowionej szpadlem robotniczym, tak więc żegnam ozięble. A o czymś takim jak miła atmosfera słyszałaś? Narazie 🖐️

Gość wazelinauuuuuuuuu
czy ja kogokolwiek obrażam ? to nie jest moje zdanie a prawda ogólna do której nie każdy w życiu dojdzie (patrz artykuł , bo widzę że nie przyswajasz ) :D

Gość wazelinauuuuuuuuu
tak wiem co to dobra atmosfera podczas spokojnego posiłku, gdzie nikt nikomu nie odbiera apetytu jednym durnym "smacznego " zdajecie spobie sprawę, że jestem wzorem kultury jeśli chodzi o "smacznego " ? chyba nie :D

Gość grtreteui
Hmh, no jeżeli twoim jedynym źródłem światopoglądowym jest artykuł (bo trzymasz się go ciągle jak tonący brzytwy - nie masz własnych argumentów, że podpierasz się ciągle innymi? :D) to gratuluję :D :D :o:o:o:o:o Bez odbioru.

Gość wazelinauuuuuuuuu
"smacznego tępe idiotki życzy się osobie po to by umilic posilek!! żeby było smaczne!" ah tak , żeby było smaczne :D ? czyli jak jesz w samotności to sama sobie życzysz smacznego bo inaczej posiłek jest niedobry i jedzony w niemiłej atmosferze ? :D:D gratulacje :D

Gość wazelinauuuuuuuuu
najpierw wysnułam swoją tezę na temat tego durnego "pozdrowienia" a dopiero potem znalazłam artykuł , alę musiałabys umieć czytać , żeby to ujrzeć :D wy nie macie żadnych argumentów dlatego chwytacie się dziadków przewracających w grobach :D

Gość Smacznego
nawzajem,udław się jajem:P

Gość wazelinauuuuuuuuu
no właśnie jak jakis kolega (ktoś do kogo mogę tak powiedzieć na luzie) mówi smacznego to odpowiadam " chuj Ci do tego " :D oczywiście dla miłej atmosfery :classic_cool:

Gość dfcvcx
Z TAKĄ KRETYNKĄ JAK TY NIE MA CO PISAĆ SZKODA CZASU.. BO JESLI MATKA CIE TAK WYCHOWALA TO TYLKO WSTYD. TO PO JAKA CHOLERE MOWISZ DZIEN DOBRY, DOWIDZENIA, MILEGO DNIA? NO PO CO .. PRZECIEZ JESLI MA BYC DOBRY TO BEDZIE!!!!!!! TAK SAMO JEST Z ''SMACZNEGO'

Gość prawda sama w sobie :):)
Ależ jesteś głupia. Ale nawet nie chce mi się rozwijać myśli, bo i tak nie przyswoisz 🖐️

Gość wazelinauuuuuuuuu
"Oczywiście że mówię smacznego, tak samo jak dzień dobry i do widzenia. Tak mnie tego nauczono w domu, tak zwracają się do siebie moi znajomi, przyjaciele i rodzina." no właśnie to Twoje argumenty :D jeden idiota nauczył się od drugiego , następny nauczył tego swoje bezmyślne dzieci a Ci chodzą i powtarzają nie myśląc o tym w ogóle :D brawo :D

Gość wazelinauuuuuuuuu
"Ale nawet nie chce mi się rozwijać myśli, bo i tak nie przyswoisz " nie chcę Ci się rozwijać mysli bo ? bo nie masz argumentów ?:D no tak , to jest jakiś powód :D

od czasu gdy żyli nasi Dziadkowie czy pradziadkowie młodo cala epoka upłynęla , wraz z nią rewolucja obyczajowa więc aktualnie np. oprócz dobranoc do dobrego tonu należy dodać niby to w żartach i chuj Ci na noc , życząc tym samym adresartce orgazmów, trzeba iść z duchem czasów

Uważam, ze to nie jest bezmyślne powtarzanie. Jeśli widzę, że ktoś je mówię smacznego, po prostu czasem dla rozładowania atmosfery, a poza tym to takie nieformalne i jak dla mnie miłe powiedzenie. W czym to przeszkadza? Przecież nie oczekuję od jedzącej osoby, że przeżuje i odpowie mi dziękuję.

Gość logyt
wazelinauuuuuuuuu-leje z Twoich tekstow:) ale racje masz!:)

Gość wazelina wszystko OK?
strasznie jestes czepialska, "smacznego" to rodzaj pozdrowienia, ktore jest przyjete spoleczenie, a to, ze znalazlas jakis artykul napisany przez cholera wie kogo, nic nie znaczy :O tak samo, jak pytajac "co slychac?", nie pytamy o wrazenia sluchowe, tak samo, zyczac "smacznego", nie mamy na mysli tego, ze jedzenie jest niedobre, a dzieki naszej formulce nagle stanie sie przepyszne, sprobuj to pojac :O identycznie jest w przypadku zyczen swiatecznych - najczesciej mowimy "wesolych swiat" - a dlaczego swieta maja byc akurat wesole, a nie np. "uroczyste"? chodzi po prostu o pewne utarte wyrazenia, ktore powtarzamy w konkretnych sytuacjach, aby wyrazic swoja sympatie do osoby, do ktorej sie zwracamy.

Gość wazelinauuuuuuuuu
no tak liżcie sobie dupki w każdej sekundzie waszego życia :D bo to przecież takie miłe i kulturalne :) no i oczywiście mamusia mnie nauczyła , a dziadek to w grobie by się przewracał gdybym koleżance smacznego nie powiedziała oh :classic_cool: a dziadziuś z nieba paczy, jak się dowie to ho ho lanie będzie :D

nie należy będąc goszczonym żegnać się przed komsumpcją podanego dania , by nie poddawać w wątpiliwość bezpieczeństwa spożycia tegoż posiłku.

Gość sdfsdfasdsadasdas
mówimy:) i innych pare rzeczy tez mowimy :D

Gość wazelinauuuuuuuuu
nie no ja sympatię wyrażam uśmiechem , powiedzeniem czegoś miłego, ale nie reakcją na różne fizjologiczne czynności, czy też nadejście czasu świątecznego :D jak kogoś lubimy to nie potrzeba nic więcej jak szczelić usmiech a nie wymieniać utarte formułki , które ktos kiedyś wymyslił a nam zwyczajnie "wypada" (tego słowa nie znoszę :D ) je cytować

Ale nie musisz szydzić i wyśmiewać tego, to pokazuje twój( niski)poziom kultury. To, ze ty tego nie rozumiesz i nazywasz lizusostwem- dla większości nim nie jest, więc uszanuj ten fakt i bądź konsekwentna- nie mów smacznego itp, tego także naucz swoje dzieci.

Gość wazelinauuuuuuuuu
tak czepiam się bo nie mogę się nadziwić, że w tym zapędzonym świecie nikt nie zastanawia się na d takimi "oczywistościami" tylko chodzi i powtarza, idąc na łatwiznę :D

Gość wazelinauuuuuuuuu
nigdy w swoim życiu nie powiedziałam nikomu "smacznego " i nauczę swoje dzieci , że to niegrzeczne :D może mam niski poziom tak zwaniej kultury (cokolwiek to znaczy ), ale na szczęście wynagradza mi to wysoki poziom inteligencji :classic_cool:

JA TEŻ NIE LUBIĘ JAK KTOŚ MI MÓWI SMACZNEGO, NIE UZNAJĘ TEGO ZWYCZAJU CZUJĘ SIĘ WTEDY JAKBY MI WŁAZIŁ W TALERZ. DZIEŃ DOBRY I DO WIDZENIA MA JAKIS SENS ALE SMACZNEGO?? JA TO ODCZUWAM JAKO INGEROWANIE W MÓJ TALERZ, PRACOWAŁAM KIEDYŚ W RESTAURACJI I SZEF OPIERDZIELIŁ JEDNEGO Z KELNERÓW ZA MÓWIENIE GOŚCIOM SMACZNEGO POWIEDZIAŁ CYT. "NIE RÓB MI TU WIOCHY" JA JESTEM TEGO SAMEGO ZDANIA, A "DZIĘKUJĘ" PO JEDZENIU TO CHYBA CHŁOPKI PAŃSZCZYŹNIANE TYLKO MÓWIĄ. A CO DO ZWYCZAJÓW TO ZA NASZYCH DZIADKÓW ZWYCZAJNE BYŁO SRANIE ZA KRZAKIEM PRZY DOMU, A ZIMĄ DO WIADRA W SIENI I KĄPANIE SIĘ RAZ NA TYDZIEŃ W JEDNEJ WODZIE KTO Z WAS POWIE ŻE TAK MA BYĆ BO TAK BYŁO KIEDYŚ???