Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loki24

niezręczna sytuacja

Polecane posty

Gość loki24

Zmieniłam jakiś czas temu pracę. Pracuję w zespole 6 osób, ale każdy ma swoja pracę i już. Nie jestem bardzo towarzyska i otwarta, w pracy się nie zwierzam. A prywatnie mam chłopaka, który mieszka zagranicą. Otwieram dziś rano swojego prywatnego maila gdzie jest pytanie jednego kolegi z pracy, czy dam mu swój numer. Głupio mi, bo pewnie nie wie, że mam kogoś. Z drugiej strony nie wiem, czemu pyta o numer telefonu. Prawie się nie znamy, tylko wymieniamy parę słów jak się spotkamy na korytarzu i tyle. Nie chcę żeby się obraził. Co robić?

Gość zorbastarygrek
powiedz mu ze jedyne na co moze liczyc to zrobienie laski w przerwie na lunch :D

Gość odpowiedz ze nie
faceci to chodzace kutasy skup sie na zarabianiu a kutas niech sie odwali

Gość takie tam duperele nic więcej
a co ci szkodzi dać ten numer?daj i dodaj żartobliwie: "nie mów o tym mojemu facetowi" :)

Gość zorbastarygrek
ewntualnie daj mu sie raz wyruchać w dupsko, na pewno sie odczepi :D

Gość loki24
dzięki, jesteście super ;]

Gość eiunfviubfd
Skąd miał twojego prywatnego mejla?

@ loki24 19:39 piszesz, pytasz.... przedstawię się (po trochu :) bo.... TY --> to zroibłaś) :) Nie jestem bardzo towarzyska i otwarta, - w przeciwieństwie do Ciebie -> jestem towarzyska i otwarta. To tak "z natury" :) Wyjątkami są sytuacje -> gdy tego "nie chcę" lub potrzebuję "ciszy", żeby -> "lepiej/jeszcze więcej widzieć" :) :) w pracy się nie zwierzam. - a tutaj akurat mamy podobnie A prywatnie mam chłopaka, który mieszka zagranicą. - tutaj mamy....inaczej :) (że tak powiem :) ) Otwieram dziś rano swojego prywatnego maila gdzie jest pytanie jednego kolegi z pracy, czy dam mu swój numer. - upssss :D Głupio mi, bo pewnie nie wie, że mam kogoś. (...) Prawie się nie znamy, tylko wymieniamy parę słów jak się spotkamy na korytarzu i tyle. Nie chcę żeby się obraził. Co robić? - Rozumiem. Nie oszukuj. Powiedz mu "jak jest". Szybciutko. I przy pierwszej okazji. Ale delikatnie. A potem, za każdym razem, podwójnie uważaj na każde swoje zachowanie w jego obecności (w sensie --> żeby "nie zachęcać") rozumiesz? Albo -> tak jak mówi @ Samotny Romantyk 20:02 "Powiedz, że twój facet zabronił ci rozdawać numery obcym" :) ____________________

Gość jak chce numer tzn. że mu
się spodobałaś. Ja na Twoim miejscu grzecznie odpisałabym, że Ci bardzo miło, ale jednak nie dasz mu swojego numeru, ponieważ masz chłopaka, i tyle. Tylko grzecznie, bo po co masz sobie już na początku nowej pracy jakichś wrogów robić? Ja miałam podobnie, fakt że mam męża, a nie chłopaka, ale ogólnie tak jak Ty jestem już zajęta :) Kiedyś na naszej imprezie firmowej, a pracuję w firmie 3 lata, poznałam nowego kolegę z innego działu, pracujemy na różnych piętrach więc się nie widujemy. Rozmawialiśmy, a nawet chwilę tańczyliśmy razem, ale nic więcej, nie gadaliśmy o prywatnym życiu, tylko raczej o firmie. Kilka dni po imprezie dostałam maila od niego z zaproszeniem na randkę. Więc nie chcąc psuć stosunków i miłej atmosfery, napisałam mu to, co Tobie poradziłam tam wyżej. Odpisał również miło i sprawa się zakończyła.

Przecież ta sytuację autorkę kręci na maxa. Jest zaciekawiona, zaintrygowana. "Nie chcę żeby się obraził" A niech się obraża, to jego problem. Nie powiesz chyba, że jego emocjonalne rozterki są dla ciebie ważniejsze, niż twój facet.

Gość ja nie rozumiem w czym problem
chciał numer może w razie czego żeby mieć kontakt z kimś z pracy, np jak zachoruje czy cos? :o Moi koledzy z pracy też dostali mój numer jak chcieli i nikt jakoś nie miał zamiaru się od razu umawiać tylko w razie czego żeby mieć kontakt gdyby coś się stało i nie mogli przyjść do pracy czy też zadzwonić w sprawach firmowych... Za bardzo się nakręcasz autorko i wydaje mi sie, że jak powiesz ze nie podasz numeru bo masz chłopaka to tylko zrobisz z siebie pośmiewisko...

praca jest od zarabiania pieniędzy, może dlatego przeciętnie faceci więcej w niej osiągają, że sie na tym skupiają? ;)

Lepiej już nic nie odpisać niż pisać, że masz chłopaka, bo on wyprze się randkowych intencji i tylko się ośmieszysz. Najlepiej nie odpisywać tylko w rozmowie zagadnąć jaką sprawę do ciebie ma i w zależności od przebiegu rozmowy albo mu dać, albo powiedzieć że masz chłopaka.