Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brunetka84

Jutro mam sprawę

Polecane posty

Gość Uroczy Roman
Żeberko no źle wybrała faceta, ale co nam do tego. Jak nie płaci facet, no to cóż źle wybrała.

Gość Dla mnie to chamstwo rządać
Widzisz mi nikt dziecka nie zrobił, tylko sama świadomie chciałam, dla mnie jest ono moim spełnieniem marzeń i nie szukam winnych za to że je mam i co powinni na nie łożyć. 4 latek może chodzić do przedszkola. Pracowałabym, szukała lepszej pracy, wolałabym sprzątać po godzinach niż szukać kozłów ofiarnych. Ewentualnie wolałabym pomoc od państwa z funduszu, a tatuś nie ma teraz, bo na czarno, ale kiedyś to się zmieni. Ja mam 35 lat a mój ojciec alimenciarz wciąż spłaca zaległe alimenty. Ale NIGDY bym nie chciała pieniędzy od rodziców ojca dziecka. Może właśnie dlatego że ich szanuje, to sami by pomogli...

Gość idiotka ze starszych
po prostu patologia

Gość Żeberko
I tak nie będzie płacił, wiem. Jak się chujem urodził to kanarkiem nie umrze. Ale nie rozumiem tego linczu nad nią.

Gość jwonaka
echh gdzieś był temat, że faceci siedzący na kafe to same cioty i po tym temacie widzę, że to prawda :O co z tego, że "źle wybrała" ? a co ona jest wróżką i wie, że ten czarujący, kulturalny, męski facet po tym, jak ona zajdzie w ciążę okażę się zwykłą niemęską pizdą :O:O:O

moja rada jest taka jak kolejny raz da dupy to niech to bedzie ktos kogo bedzie stac a nie ze znowu ta wyrodna matka bedzie zebrac po ludziach, moim zdaniem takim matkom powinno odbierac sie dzieci jesli nie sa ich w stanie utrzymac, bo pozniej sa rozne tragedie

Gość jwonaka
Dla mnie to chamstwo rządać mowisz tak bo ci niczego nie brakuje,ale kazda kochajaca matka zrobi wszystko dla dziecka! żeby nie musieć mu bez przerwy odmawiać cukierka, wycieczki, basenu ... :( podczas gdy tatuś z dziadkami mają w dupie :O i na pewno autorka nie podawałby do sądu dziadków, gdyby choć trochę okazali zainteresowanie wnukiem i pomagali jak mogli

A mnie wkurzają baby za stwierdzenie " zrobił mi dziecko"....

Gość Żeberko
do Dla mnie to chamstwo - Niech się starzy potem z synalkiem rozliczają. A dziecko jeść musi i kropka. Na dumie i ambicji zalewajki raczej nie ugotujesz.

Gość Żeberko
A kto komu "robi dziecko" - ona jemu czy on jej?

Gość jwonaka
idiotka ze starszych frajerze wyjaśnił mi jak ma utrzymać dziecko, jeśli facet ją rzuci gdy ona jest w ciąży, zwalniają ją z pracy bo pracowała na śmieciowej umowie i rodzi dziecko i musi się nim zajmować 24 h to jak ma na nie zarobić? pomyśl trochę cioto.

Mojej matce jakoś nigdy nie przyszło pójść po kasę do rodziców ojca, nawet jak było ciężko...

jesli matka nie jest w stanie utrzymac dziecka, to sad powinien przekazac je dziadkom, skoro oni i tak maja na nie placic :)

a z czego utrzymac to trzeba bylo myslec jak sie dawalo dupy a nie po szkodzie

Gość reggththet
Życze wam wszystkim aby w przyszłości wasze synowe ściągały od was alimenty :)

Gość jwonaka
Żeberko - racja. i zazwyczaj jest tak że kobieta zarabia 1200 zł a facet powiedzmy 2500 plus dziadkowie często dorabiają sobie na emerturze, ale co tam, z jakiej racji od nich brać kasę! niech matka sobie radzi sama, jak jest zostanie po opłatach 600 zł na życie na miesiąc na dwie osoby :O:O:O:O te osoby nigdy nie powinny być rodzicami, co sę tu tak rzucają :O

Gość nic się nie bój
Niektóre komentarze warto pozostawić "bez komentarza". A moim zdaniem podanie o alimenty rodziców ojca dziecka (dziadków) jest dobre, bo może nakaz wydany na nich pomoże zdyscyplinować tatusia. I wtedy oni będą zn im toczyć wojnę o to, by on dawał kasę. Kto ma zasądzone, płaci, a kwestia rozliczeń ... niech rodzice wezmą odpowiedzialność za syna, który ma w nosie obowiązki rodzicielskie. Ja takie postępowanie, nazywam dyscyplinującym. Jak dziadkowie są z tej półki, co moi teściowie, to pewnie synusiowi do portfela zajrzą. Oni będą może mieć nakaz, ale on im na to ma dawać kasę. A jak nie da - to ich problem. Jest dziecko, samo się nie "zrobiło". A ataki na matkę każdorazowo, gdy mowa jest o alimentach, nie znając powodu rozpadu związku, są co najmniej rażące. No ale czego spodziewać się po Polakach i Polkach...najbardziej jadowitym narodzie:-o

Gość Żeberko
Wyobraźcie sobie sytuację: ona rodzi dziecko, a potem zanosi jemu, żeby się zajmował 24 h/dobę. Potem ona idzie do pracy, po pracy z koleżankami na piwko, a jak będzie miała dobry humor to mu wyśle 200 zł alimentów.

nie to matka, ktora nie potrafi zapewnic utrzymania swojemu dziecku nie powinna zostawac matka, bo jest wyrodna matka

Gość jwonaka
reggththet uwierz, że mnie synowa na pewno nei ściągałaby za alimenty, bo gdybym już nawet wychowała syna na nieodpowiedzialną ciotę (tfu! :O oby nie!) i miałby w dupie dziecko, to ja z własnej woli pomagałabym synowej! a nie odwróciła się od niej dupą :O od matki mojego wnuka w końcu!:O

Zeberko no to niech odda dziecko tym dziadkom

Gość jwonaka
nic się nie bój te wszystkie dziwne komentarze pisze jakaś ciota pod różnymi nickami :O musiał mieć ciężkie życie z matką alkoholiczką, której się nie chciało nawet pobrać alimentów od tatusia i na nic w domu nie było. kurwa, prawdziwy facet w życiu by tak nie pisał, że ma w dupie własne dziecko, bo matka się puszczała itd...

Gość 4565445654ftg
Nawet jeśli uda ci się coś wywalczyć w sądzie (wątpie) to nie jest powiedziane, że dziadkowie będą płacić. Poza tym mogą się odwoływać do usranej śmierci i nie zobaczysz ani grosza :P

Ja myślę że wiele kobiet ma ciężką sytuację i pewne rzeczy robi z niemocy, ale wiele robi świństwa z nienawiści do byłego. A świństwem jest pozwanie o alimenty rodziców ojca. Tym bardziej jak autorka napisała, że od państwa nie chce pomocy. Widocznie wcale nie jest jej tak źle.

Gość Żeberko
Już widzę jak dziadkowie pieją zachwytu, że będą wychowywać małe dziecko. Skąd wiesz, że mają na to zdrowie, siły i czas? A poza tym dziecko to nie szczeniak, którego można komuś oddawać. Jedynka z psychologii podstawowej dla ciebie.

no wiec bylo o tym wyzej ze matce nie zalezy na dziecku tylko probuje wyludzic pieniadze na siebie

Zeberko a skad wiesz ze nie maja? Czas maja na pewno skoro sa emerytami, poza tym skoro maja placic to maja tez do niego wieksze prawa, jesli matki nie stac na dziecko to niech odda

Gość Żeberko
I słusznie, że autorka nie chce pomocy od państwa! Z jakie racji my wszyscy mamy płacić zobowiązania tatusia, któremu rąk nie urwało i może na dziecko zarabiać i płacić?

Gość jwonaka
kurwa, chce pomocy od państwa - źle, bo musimy płacić na nią podatki nie chce - jeszcze gorzej :O ja pierdolę :O 4565445654ftg mylisz się tu dziecko, bo jeśli dziadkowie mają emerytury, a zapewne mają, to nie ma problemu żeby pobrać alimenty :) Droga autorko brunetko84 nie przejmujj się tymi zawistnymi komentarzami, które pisze tu jedna osoba (facet - pizda) pod różnymi nickami, chcąc usprawiedliwić się jakoś przed sobą. Na sprawie na pewno dobrze pójdzie, bo to Ty jesteś tu ofiarą i jesteś poszkodowana, bo tylko na Twojej głowie leży utrzymanie dziecka które przecież ma jeszcze inną rodzinę oprócz Ciebie, nie jest przecież sierotą! Na pewno sąd będzie po Twojej stronie, a szanowny tatuś będzie miał przejebane u dziadków :D Jeszcze raz powodzenia, całuję serdecznie Ciebie i Twoją malutką córeczkę 👄🌻❤️ 🌻🌻🌻

lepiej zeby dzieckiem zajeli sie dziadkowie niz gdyby mialo jej "wypasc z kocyka" bo stwierdzi ze ksiazki do szkoly za duzo kosztuja a dziadkowie za malo placa