Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghdihgkfldu

co kupujecie w biedronce i w lidlu?? proszę podpowiedzcie

Polecane posty

Gość ghdihgkfldu

tak się składa że mam niedaleko domu lidl i biedronkę. zawsze mnie dziwiło co ludzie tam kupują że pełne siaty wynoszą z tych sklepów...Bo ja tam byłam może kilka razy i moje zakupy to się ograniczały do jakichś owoców czasem warzyw. Do innych sklepów jeżdze chociaż mam dużo dalej, ale kiedyś jadłam taka pyszną czekoladę z lidla(nie pamiętam nazwy)i tak pomyślałam że może jednak jest coś godnego polecenia?:) powiedzcie mi proszę co kupujecie konkretnie (z nzawami, wyglądem opakowania etc):)

Gość exclusive Polka
to co akurat jest w promocji

Gość dcbisdjbc
białą czekolada z kawałkami orzechow laskowych z lidla, czekolada z ryżem z biedronki http://swiatslodyczy.blox.pl/html tu masz recenzje wielu slodyczy z lidla i z biedry. poza tym z lidla lubie buraczki w sloiku, takie ktore sa w plasterkach, maja dobrego tunczyka w puszkach, maja dobre szparagi w sloikach itp

Gość ghdihgkfldu
zapamiętam:)coś jeszcze?:)przyznam się że kolezanka zachwalała jakieś maślane ciaastka z lidla, ale za nic nie wiem o jakie jej chodzić mogło a chętnie bym spróbowała czegoś nowego:)

Gość kobiecina1234
Z biedronki koniecznie deser waniliowy, nie znam nazwy ale przypomina puding, jest typowo biedronowski ale pyszny... kupuje tam też napoje energetyczne bo mają ten sam skład co np Tiger a kosztuje 2 zł za litr

w Biedronce kupuję m.in. herbatkę o smaku grzanego wina z goździkami,chipsy cebulowe,krokiety z kapustą i grzybami. A w Lidlu paluszki krabowe,kefiry,łososia,batoniki zbożowe :)

Gość dsfdvdxv xvx
a chodzi Ci tylko o słodycze? Ze słodyczy kupuje w Biedronce rurki waflowe oblane do połowy czekoladą mleczną albo gorzka do wyboru, lubię takie orzeszki laskowe w torebeczce foliowej oblane naokoło ogromną ilością czekolady te kulki są bardzo duże, poza tym też kolorowe drażetki mimi czekoladowe, lubię batony muesli ale tylko czekoladowe są jakies inne kawowe ale nie lubię, te batony sa wg mnie smaczniejsze niż fitness

czekolada z ryzem sałata z roszponka ser fetA POMIDORY serek homogenizowany waniliowy i jakieś ze śliwką i cynamonem i jakieś tam jeszcze sosy do sałatek pakowane po 5 szt (chyba) mleko

Gość dcbisdjbc
aha jeszcze w lidlu jest zajebista herbatka miętowa a zmywacz do paznokci Nailty z biedry nie ma sobie rownych :D a jest duzy tani i wydajny

Gość dcbisdjbc
a i jeszcze ostatnio kupilam platki kosmetyczne w biedrze i powiem szczerze sa naprawde super, takie delikatne, nie rozwarstwiaja sie.

Gość dsfdvdxv xvx
sa tam też slodycze dostepne w innych sklepach jezyki classic, są batony kinder bueno, ostatnio kupiłam frugo (do picia) a z reszty to kupuje duzo...delmę, ser zółty gouda w jednym kawałku super się ciagnie jak go pogrzeje w mikrofali, kupuje pieczarki, salami pieprzowe, szynke szwarcwaldzką, zabielacz do kawy eliza, także kawe coffo orzechową 3 in 1 ale nie można jej zaparzyc wrzatkiem, tylko ciut później, dobra jest maślanka truskawkowa i mleko, serki wiejskie lekkie ze szczypiorkiem duze sa bo 200 gram, kupuje sobie do pracy paluszki rybne, mieszanki warzywne na patelnię, pyzy z miesem, kostka Z mintaja, filety rybne maja mało glazury, ale trzeba wyszukac ładne sztuki

Gość dcbisdjbc
"także kawe coffo orzechową 3 in 1 ale nie można jej zaparzyc wrzatkiem, tylko ciut później," bo kaw generalnie nie powinno sie parzyc wrzątkiem ;)

Gość ghdihgkfldu
dzięki. czyli o tych herbatnikach nic nie słyszałyście? a ta czekolada z ryżem i truskawkami to czekolada czy wyrób czekoladopodobny?>

Gość dcbisdjbc
czekolada, nie ma juz chyba czegos takiegio jak wyrob czekoladopodobny w sprzedazy :P a nie, sorry! w leclerc widzialam :D te herbatniki ja widzialam jakies maslane w lidlu, ale to przy slodyczach je znajdziesz. tam sporo tego jest.

Gość ghdihgkfldu
ale jakie maślane?bo jest tam kilka opakowań różnych firm i nie wiem które to??powiesz?

Gość ghdihgkfldu
no właśnie też tak myślałam ale przeczytałłam na tym blogu w którym któraś z was podała linka w komentarzach do tej czekolady że"wyrób czekoladopodobny ale godny polecenia"wiec pytam jak to jest:)

Gość dcbisdjbc
moze te takie w opakowaniu z czerwonymi jakimis nie wiem kratka czerwona? bo cos chyba takie kojarze. ja herbatnikow w ogole ani ciastek nie jadam wiec nie pomoge :(

Gość dsfdvdxv xvx
niby nie można wrzątkiem, ale ja rozpuszczalna zaparzam...ale ta coffo jest bardzo smaczna, taka delikatna, wypijesz wieczorem i spokojnie możesz zasnąć, ale trzeba poczekac az woda się nieco ostudzi bo straci ten orzechowy smak

Gość ghdihgkfldu
no ja właśnie zx ciastek jem tylko hity orzechowe i jeżyk(notabene własnie jeżyki w lidlu mają powalającą cenę niedawno odkryłam-3,29 a wszędzie powyżej 4, zdarza się że i 5 zł)a tych herbatników chętnie bym spróbowała,,,

Gość ghdihgkfldu
no ale powiesz co dokładnie?:) no i może ktoś mi powie o jakie herbatniki maślane dokładnie chodzi:) a takie czekolady z lidla z orzechami laskowymi biała albo z migdałami mleczna-dobra?:) bo jadłam tylko schogetten-dla mnie lepsza niż milka:)

Gość dcbisdjbc
biala z laskowymi najlepsza! i jeszcze maja takie kulki rond delice z posypka orzechowa, to jest dopiero miodzio 😍

Ja kupuje w Lidlu np takie rzeczy jak papeir toaletowy, zewe , mleko, chipsy,wode salatki do grilla. Czego nie kupuje sa srodki czystosci i miesa.

Gość ghdihgkfldu
te kulki to ciastka? w opakowaniu jakieś?

Gość begiebe
bo to nie jest kawa, tylko jakis orzechowy syf z 5 lyzkami cukru :)

Gość dcbisdjbc
te kulki sa z taka masa orzechowa i w samym srodku czekoladowa, nie ciastka. czekoladki raczej. w lidlu. favorita jakos tak sie nazywaja, one sa w takich polkach oddzielnie. albo np takie kulki czekoladowe z bialej czekolady z nadzieniem pomaranczowym, tez dobre. poza tym teraz jest tydzien urodowy w lidlu i sa kosmetyki ich marki Cien. cienie do powiek, pomadki, blyszczyki, bardzo fajne za bardzo niskie ceny.