Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemat_mamy

Co sądzcie o takich imionach dla dziewczynki:

Polecane posty

Gość dylemat_mamy

LENA, NINA, POLA, AMELIA Czy nie są przesadzone? Nie chciałabym "skrzywdzic" dziecka nieumyslnie by z powodu imienia ludzie sie z niej smiali:( Czy to nie są imiona zbyt wymyslne albo brzmiąco amerykanko jak te wszystkie Andzeliki, Rodzery i Brajany?:o

Gość Palomaaa
Serialowe - Lena, Nina i Amelia z "Na dobre i na złe", a Pola - "Przepis na życie". Będzie wiadomo chociaż w epoce jakiego serialu się urodziła.

Gość dylemat_mamy
nie ogladam tych seriali co wymieniłas i nie kojarze zeby tam były takie 'bohaterki' :o

Gość Palomaaa
Na Amelię był szał jak dr Zosia urodziła córkę. Połowa dziewczynek miała tak na imię.

Gość dylemat_mamy
dziwne bo posrod moich znajomych prym wiodą imiona takie jak: julia, oliwia, sara. Nie znam zadnego dziecka ktore by miało na imie Nina, Amelia, Pola. Ewentualnie Laura mi sie podoba, ale Laurę akurat znam;)

Gość Palomaaa
"w zeszłym roku najwięcej dziewczynek (8074) otrzymało imię Lena. Można z dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że to wpływ seriali: Lena Starska to jedna z bohaterek Na dobre i na złe" Oto pełna lista najpopularniejszych imion, nadanych w 2011 roku (na podstawie danych z Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji): 1. Lena (8074) 2. Maja (7664) 3. Zuzanna (7569) 4. Julia 5. Wiktoria i dalej: Amelia, Aleksandra, Oliwia, Natalia, Zofia, Martyna, Anna, Alicja, Emilia, Hanna, Nikola, Marta, Gabriela, Milena i Nadia.

Gość dylemat_mamy
dzieki, zatem z Leny reyzgnuje :P

Gość tyrs
A ja dla córki chciałam imię Flawia ale jest bardzo rzadkie więc zrezygnowałam i mam Sylwię ;)

Gość pola jest totalnie
beznadziejne :O

Gość dylemat_mamy
dlaczego tak uwazasz?

Gość rano pije z dwoch
Lena, ślicznie

Gość pppaaapppp11
Anastazja

Gość króóóóóólowa noooocy
nie oglądam seriali i te imiona bardzo mi się podobają, bo nie mam żadnych skojarzeń, tylko Pola kojarzy mi się z przyjaciółą mamy- była bardzo ładna, filigranowa, ze śliczną buzią-jak lalka ale jak widać jestem w mniejszości :-)

Gość maturks4
A dlaczego nie Krystyna, Ewa, Małgorzata, Anna, Edyta, Helena??? Tym się na pewno dziecka nie skrzywdzi