Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No ja nie moge już na to patrz

Skąd ta bezczelność się bierze? Tak do ludzi łapy wystawiać

Polecane posty

Gość No ja nie moge już na to patrz

Wchodzicie czasem na siepomaga.pl? Ja dzisiaj weszłam i... O zgrozo! Ludzie bezczelnie łapy wyciągają na luksusy a oni to nazywają pomocą biednym! Pierwsza zbiórka na komputer dla nastolatki, wprawdzie jest już jeden w domu, ale ona chciałaby mieć drugi tylko dla siebie (!) Druga zbiórka: dziewczyna chora na białaczkę, głowa wygolona, prosi o wakacje na wyjazd do Hiszpani, wszystko ładnie pięknie tylko że z całą rodziną musi jechać, nie wystarczy jedna osoba towarzysząca, cała rodzina musi się wygrzewać na plaży. A ty głupolu nie zjedz, ale finansuj. Trzecia zbiórka, tym razem chłopak, ta sama wygolona głowa, ta sama choroba, prosi o meble do mieszkania żeby się jego rodzina cieszyła. Fajnie rodzinka zagrała, wystarczy wygoloną głowę pokazać w internecie i już mieszkanko umeblowane jest.

Gość Jdh ihecbc
Naciągastwo aż piszczy

Ale sa tam tez osoby naprawde potrzebujace pomocy, rodzice chorych dzieci zbierajacy na ich rehabilitacje czy leczenie bo ich samych nie stac. Nie wkladajmy wszystkich do jednego wora oszustow. Poza tym przeciez nikt nie kaze odejmowac sobie od ust zeby pomoc komus, jesli masz nadmiar podziel sie, jesli Cie nie stac - OK, nie pomagaj. Pomoc to akt dobrej woli. To my sami uznajemy, czy w danym przypadku warto pomoc. Ktos, kto wplacil cegielke na komputer dla nastolatka czy na wakacje dla tamtej rodziny mial swiadomosc na co pojda jego pieniadze wiec o co ta zadyma?

Gość alexaaaa11
wszedzie sa nieuczciwi ludzie. Moja matka słucha radia Maryja ( nie mylic ze mna :P ) i mówiła że tam czesto ludzie deklaruja cheć oddania np mebli, wózków, łozeczek , ubran itp oczywiscie dla biednych No i teraz apeluja ze niektórzy odbierajacy to oszysci którzy odbieraja darmowe rzeczy a pózniej nimi handluja. Zał nie ????

Gość xendzia
ci ludzie to pasozytnictwo , bez honoru aby wzbudzic litość i sie nahapać a na prawdę biedni ludzie nie proszą, wtydza się i często głoduja, dzieci do szkoły w danym dniu nie wyślą bo nie maja jedzenia znam takich ludzi

Gość Fgchgc
Że tam są ludzie potrzebujący to to każdy wie, ale trzeba ich odróżnić od ludzi krórzy wyciągają rękę po luksusy, zupełnie niehonorowo.

jesteśmy w UE, jesteśmy w NATO, jest Liberalizm i nawet o tym w tvn24 mówili, że żebractwo jest w UE nowoczesnej Europie zle widziane a nawet przestępstwem. oportunisci gdy jest super żyjemy w Ue im wciąż żle i podżegają.

Gość Fgchgc
A mnie potrzebne samodzielne mieszkanie, bo wolę kasę przeznaczyć na przyjemności niż odkładać.

Gość o rany jlekkkk
Rozumiem zbierać pieniądze na leczenie chorych,ale żeby zbierac na jakies wycieczki lub rzeczy ,to zwykłe widzimisie. Trudno,ktos choruje na nowotwór,to niech te peiniadze uzbierane na leczenie wyda,a nie na wycieczki,kompurery i inne bzdury,które nie pomoga mu iodzyskac zdrowie ani nie pomoga uśmnieżyć bólu.

Gość xendzia
chodzi własnie o to ze trzeba odrózniac wygodnictwo , lenistwo i naciagactwo od potrzebujacych wiele ludzi np nie pójdzie do pracy do kfc albo mc donalda bo nie che zapierniczać "za grosze" wg ich opinii, a na portalach płaczą że nie maja na czynsz i zeby choć przysyłali im na konto po 10 zł to sie uskłada

Gość Hbdhbhwn
Wstydzior jak nic.

Gość No ja nie mogę już na to patrz
o rany jlekkkk Kurcze dziewczyno, zgadzam się z Tobą w stu procentach.

Gość fvdsvsvsdvsd
zapomniałas autorko dodac ze dziecko od komputera jest nieuleczalnie chore. niezła suka z ciebie.

To że dziecko jest chore to co, nie może używać komputera domowego? Bo według Ciebie ile dzieci może sobie pozwolić na takie kaprysy? A choroba to nie jest powód do żebractwa. Ja się bawiłam szmatą jak byłam mała i żyję, nie miałam nawet lalki, a dzisiaj to wczasy, meble, komputery, dajta ludzie bo mi się należy! Chyba niektórym się w głowach poprzewracało!

Gość fvdsvsvsdvsd
No muszę przyznać, że widać, że bawiłaś się szmatą.... Nikt Cie nie zmusza do wpłacania nawet grosza, nie jest to żebranie tylko dodatkowa szansa spełnienia marzeń. Dzieci te mają życie pełne cierpień i zazwyczaj bardzo krótkie. Nie wiesz tego, bo widocznie nie miałaś z tym nigdy styczność, ale zakładam, że spotka to i ciebie. pan bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy ;) więc powodzenia.

Gość fgdgfhjh
jeden koles chory na raka zbiera na wycieczke po australii chyba, ja sie pytam czemu nie moze pojeździc po Polsce???

Gość fvdsvsvsdvsd
czemu nie może pojeździć palcem po mapie?!?!

Gość damon23
wychodzi na to ze choroba jest pretekstem do żebractwa mam chemofilie, rodzice wydaja duzo na leki -kupcie mi telewizor do pokoju , najlepiej płaski ma skaze bialkowa i jest na diecie - potrzebuje komptera ma raka - potrzebuje wyjechac na wycieczkę z cała rodziną do turcji ma czyraka na doopie kupcie mu playstation

Gość 4534534534543532
o, to nie znam tego portalu... Dzieki, zaraz napiszę, jestem w cięzkiej sytuacji... :p

Gość jioijio
"Trudno,ktos choruje na nowotwór,to niech te peiniadze uzbierane na leczenie wyda,a nie na wycieczki,kompurery i inne bzdury,które nie pomoga mu iodzyskac zdrowie ani nie pomoga uśmnieżyć bólu." Głupia jestes dziewczyno, i oby cie nigdy nie dotkneło takie nieszczęście. Nie wiem jaką musisz miec nędzę, że zazdroscisz wycieczki jakiemus dzieckue, co i tak nie dozyje do 18. Szook. I tak z twoich pieniążków nie sfinansowałabys dnia tej wycieczki, więc nie wiem w czym masz problem. Są ludzie bogaci, którza chca pomagac, mądrzejsi od ciebie

Gość fgdgfhjh
ten jeden koles cche nabrac miesni po chorobie dlatego zaplanowal wlasnie wycieczke rowerową po australii, ktora kosztuje kuep pieniedzy, na boga czemu nie pojeździ po polsce?

Gość jioijio
fgdgfhjh- wyobraz sobie, ze nawet zupełnie zdrowe osoby, np. sportowcy, co planuja jakiś wyczyn, zwykle prosza o sponsorów bo ich samych nie stac. Więc dlaczego gosc ma sobie nie jechac? Jak znajdzie sponsora to pojedzie, moim zdaniem grunt ze pisze prawdę, jakby pisał bzdury i naciągał ludzi na nieprawdę= że potzrebuje na leki, apotem kupił rower to co innego. Jeden Polak objechał kawał pustyni w Autralii rowerem, miał specjalny z ogromnymi kołami, robiony jako jedyny egz. na zamówienie, stawiał firma

Pozdrawiam wszystkich którzy wniesli swój cenny wkład wyzywając ludzi od suk, głupków i tym podobnych. To ludzie wielkiej klasy. Nie wiem czy dalibyśmy sobie bez nich radę.

Gość ioiu9i
Osoby, ktore naprawde potrzebuja pomocy nigdy o nia nie poprosza, chyba, ze juz naprawde przymieraja glodem, maja za duzo dumy w sobie.

Bo tutaj właśnie o ten honor się rozchodzi, jak ktoś na prawdę potrzebuje to zaciska zęby a nie poprosi bo jest człowiekiem honoru. A ludzie bez honoru to wstydu nie mają i tyle jak mawiała owieczka.

Gość jioijio
Bo tutaj właśnie o ten honor się rozchodzi, jak ktoś na prawdę potrzebuje to zaciska zęby a nie poprosi bo jest człowiekiem honoru. chyba nie rozrózniasz honoru od głupoty? Nie myl własnej nieudolnosci zyciowej, czy twoich rodziców, od czyjejś beznadziejnej sytucaji spowodowanej chorobą.

Beznadziejna sytuacja spowodowana chorobą, potrzebne na gwałt laptopy i wycieczki zagraniczne.

Gość jioijio
No ja nie mogę już na to patrz- nie doczytałam, że nie miałas nawet lalki, teraz juz rozumiem, tak właśnie sądziłam. Szkoda, że wyrosłas na taką beznadziejną, pozabawioną empatii osobę, zeby zazdroscic dziecku co ma umrzec wycieczki. Idz do pracy i uzbieraj sobie na wycieczkę, moze ci się lepiej zrobi. W tym kraju ludzie sa rzeczywiscie beznadziejni...

Uważam właśnie że na wszystko trzeba sobie zapracować, a nie wyciągać łapy, dlatego pracukę i nieźle zarabiam. Musicie to przetrawić że mi się powodzi. Na twoim miejscu nie oceniałabym tak łatwo, szczęka by Ci opadła gdybyś wiedziała ile robię dla innych. Ale braku honoru i łatwizny i wykorzystywania nie cierpię.

Pracuję miało być.