Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczęłam zwracać uwage na kase

Czy wy też tyle wydajecie?

Polecane posty

ja nie lubię w ogóle twarogu więc nie będę tego jadła. Tak ciężko to zrozumieć? Nie lubię też jajek, cebuli więc tego nie jadam- proste. Mimo, że zdrowe.

Gość edabrowsa1983
a ja, pomimo ze stac nas na wystarczajaco (pomimo normalnycvh angielskich pensyjek) zastanawiam sie czy stac nas na cos czy nie. staram sie wydawac pieniazki z głową, zapełnienie zołądka to nie wszystko. zdrowie to tez witaminy, sport, czas wolny, wycieczki itp poza tym mamy inne cele ps. nie wierze w organic

Gość Wiecie, jaki mam sposób
na oszczędzanie? Przestałam chodzić i wysyłać męża "tylko po jedną rzecz" do sklepu. Od razu więcej w portfelu ;) Co dziennie kupujemy tylko chleb, a ja muszę kombinować z obiadem z tego, co mam w domu. I jakoś się żyje i nawet dwudaniowe te obiady ;)

Gość edabrowsa1983
to fakt, ja preferuje zakupy raz na tydzien

ja tylko chce sprostować bo autorka napisała że tak dużo to ona nie gotuje bo nie ma duzych dzieci:P ja tez nie mam:) mąż syn 8 lat roczniak ja i ciąża:P ale ich dwóch to jak 4 normalnych.... czasem aż nie chce mi sie wierzyć ile taki 8 latek potrafi zjeść... dla niego 15 pierogów z mięsem albo ruskich to żaden wyczyn... jak chodzimy do babci na kopytka wielkościowo takie 2cm na 3-4, to ostatnio liczyłam... 22... ja bym pękła... a jest raczej szczupły... staram sie gotować tak żeby było dobre i wartościowe ale tez zapychające bo bez problemu zje na obiad 2 piersi z ziemniakami mąż też 2 ja i mały liczę tez 2 i robi się drożej niż ten wasz nieszczęsny łosoś:P

mąż i zakupy???? hahahaha......:P ja pozwoliłam tak mężowi jak urodziłam miał duzo wolnego i pomimo że robiłam mu listę i że był fajny miesiąc bo wpadły nam dodatkowo 2,5tys za zwrot ubezpieczenia z kredytu to pomimo że było prawie 5 tys to na koniec musiałam pozyczać... to był pierwszy i ostatni raz kiedy dałam mu troche porządzić:P a po tym doświadczeniu to on do tej pory ma wyrzuty sumienia bo wie że ja bym z tego odłożyła min 1,500:P

Jak masz 8 letnie dziecko to rozumiem:P Moje ma 3 latka więc wiadomo, ze tyle nie zje:D Ale wszystko przede mną pewnie:D

Gość zdumiewające
jakie kwoty potraficie wydawać na jedzenie

ja tylko nie wiem w jakim garnku będe gotować zupe za kilka lat:P jak to 3 tez będzie chłopak to padnę nad obieraniem ziemniaków i nie dożyje obrania marchewki:P

a co w tym zdumiewającego??? nam idzie na jedzenie kolo 1000 zł a wszystko i tak przemyslane i bez szaleństw... według ciebie ile mamy wydawać żęby było cacy???

dobrze, że mam córkę:D zawsze mniej id chłopaka zje:P 2+3:)))- nie ma wyjścia tylko już przyuczać chłopaków, czyi męża i syna do obierania ziemniaków i marchewki:)

mąż dzielnie obiera:p będę musiała chyba wyżebrać od babci taki duzy garnek do gotowania bielizny:P

Gość rachellka
ja nie rozumiem zbulwersowania kwotami... żarcie jest bardzo drogie, mimo, że mamy dwie zadowalające nas pensje staramy się oszczędzać. Ale nie na wszystkim. Kupujemy dobry ser i dobrą wędlinę (niestety ceny zazwyczaj od 30-35zł/kg, ale wolę kupić mniej a lepszej). Mięso akurat najczęścej schab i kurczak, bo wołowiny nie chce mi się przyrządzać. Z ryb to właśnie łosoś i miruna, czasem dorsz. Soki pijemy tylko 100% albo gęste marchwiowe (ale te rzadziej) oraz wodę. Czasem jakiś gazowany napój ale nieczęsto. Płatki kupowałam nestle, ale ostatnio dziecko namówilo mnie na Lidlowskie i twierdzi, że dobre więc przerzucimy się na Lidla. Chleb kupuję ciemny, na drugi dzień jest dobry w smaku. Jajka staram się zerówki lub jedynki. Szukam promocji, tańszych zamienników z równie wartościowym składem. Ale nie oszczędzam na jakości, na całe szczęście życie poukładalo mi się tak, że mnie na to póki co stać.

2+3:)))- dobranoc:) Co do jedzenia, my też tylko ciemny chleb, białego nie jadłam już od kilku lat. Wędlina, ser muszą być dobre, nic po promocji, bo mam uraz jeśli chodzi o takie produkty. I owszem to jest drogie, bo przecież nie dam dziecku na śniadanie parówki i nektaru owocowego:O Gdyby tylko na to było mnie stac to pewnie dziecka bym nie miała dziś

Gość long dong silver
no hej autorko - nie martw sie za granica jest jeszcze drozej w UK bys zaplacila okolo 52 funty za takie zakupy to po dzisiejszym kursie masz 280 zeta . zywnosc przynajmniej ma uzasadnienie w swojej cenie - poza tym jedzenia masz tak na 3 dni z tego co widze