Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarinaa84

NORPROLAC - czy któraś z Was coś wie o nim?

Polecane posty

Witam, mam podwyższoną prolaktynę i pani doktor przepisała mi Norprolac, który mam ponoć brać przez kolejne pół roku, ponieważ chce zajść w końcu w ciążę:) Mam jednak kilka obaw i pytań co do Norprolacu?? Po pierwsze- czy można zrobić sobie przerwę w braniu tego leku np.na 3 tygodnie? (bo wtedy wyjeżdżam na wakacje za granicę) Po drugie- czy można pić jakiś alkohol w trakcie leczenia? I jak ewentualnie picie wpływa na organizm przy braniu Norprolacu Bardzo proszę o jakaś poradę, bo to co jest napisane w ulotce przywraca mnie o ból głowy i zniechęca do zażycia tego leku:(

Wiem, ze może brzi to troche egoistycznie- wyjazd na wakacje, alkohol i ogolnie zabawa, ale generalnie nie mam aż takiego parcia na szkło w kwestii dziecka, tylko po prostu chcę uregulować swoją gospodarkę hormonalną. Jednak Norprolac wywołuje podobno tyle skutków ubocznych, oprócz wymiotów i senności, depresje, skłonności do innych zaburzeń psychicznych, włącznie z możliwością utworzenia mikrogruczolaka przysadki mózgowej... Czy naprawdę żadna z Was nigdy nie miała do czynienia z Norprolakiem???