Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iglook

GRYPA ŻOŁĄTKOWA- jak sobie radzicie, co jecie, pijecie, co wam wtedy pomaga

Polecane posty

Gość iglook

od poniedziałku panuje u nas w pracy żołątkówka. Ja jeszcze nie choruję ale to pewnie kwestia dni. jak się zabezpieczyć pzed nia lub jak sie zachoruje jak walczyć. Proszę o rady.

Gość ale to trzeba tumanem być
:o piszesz żołądek czy żołątek?

Gość alebezedura
ja piję duże ilości mocno gazowanej pepsi (pobudza żołądek do działania i dzięki temu nie wymiotuję)

Gość iglook
nigdy nie byłam dobra z ortografii, nie czepiajcie się tylko odpowiedzcie

Gość ixyyyyyyyyyyy
ja wtedy czytam slownik ortograficzny, zeby bledow nie popelniac a przynajmniej nie takie glupie

Gość Spryciarz
Oj tam, trzeba swoje wysrać i po sprawie. Dużo pić i łykać węgiel w kapsułkach

Gość maturks4
Jeść rzeczy przygotowane przez siebie. Nie korzystać ze wspólnych naczyń i czajników, starać się nie wchodzić do pomieszczeń socjalnych. Profilaktycznie (niekoniecznie w pracy) 50 gram czystej z pieprzem działa dobrze.

Gość chyba tylko z nazwy
to że picie wódki zabija wirusy i bakterie to mit jak trzeba być tępym by w to wierzyć ? naprawdę wierzysz że obciążanie żołądka i wątroby alkoholem pomaga zapobiec infekcji ? nie wiem skąd wziął się ten idiotyczny mit, wiele osób też pije alkohol np w Egipcie wierząc że to uchroni ich przed "klątwą Faraona" czyli sraczką no ale akoholik szuka wymóki do chlania

Gość funia_992
Kiedyś znajoma miała grypę żołądkową to doktorka kazała jej pić dużą ilość PEPSI czy tam COCA COLI bo dużo nawadnia. Tylko nie te tanie bo to po dróbki tylko te droższe. I tak samo przy zatruciu pokarmowym ;) I jeść delikatne, NIE ciężkie jedzenie ;)

Gość chyba tylko z nazwy
Cola nawadnia ? lekarz pacan kofeina odwadnia Colę pije się bo zapobiega mdłościom

chyba bardziej "jelitówka " ?:P Bo o "żołądkówka "pierwsze slyszę :D

Gość iglook co wieczór
zapodaj sobie setę żoładkówki, ktoś wyżej pisał, że to nie pomaga ale mi i żonie pomogło jak dzieciaki przyniosły ze szkoły jelitówkę. Co wieczór przez tydzień ćwiarteczka po kolacji i przeżliśmy.

Gość iglook co wieczór
a jak złapie to cola przy wymniotach a jak biegunka to węgiel.

Gość jolaaaaaak
Tej grypy to Ci powiem ze raczej nie unikniesz, ale warto probowac. Ja pierwszy tez przeszlam to cholerstwo 10 lat temu. Bylam w ciazy wiec dokladnie pamietam:). Potem z roku na rok coraz lagodniejsze objawy, a teraz juz mnie nie chwyta, wiec sie chyba czlowiek uodparnia. Lekarka mowila mi zeby przy biegunce pic WYGAZOWANY sprite. Nie kole tylko sprite. Jesc raczej Ci nie poleca nic jak Cie dopadnie bo bedziesz tylko draznic zoladek. I nie wiem czy warto powstrzymywac biegunke w tym wypadku-lepiej zeby ten syf z organizmu wylecial. Zakladam ze bedziesz w domu bo do prawcy ciezko w takim stanie isc;).