Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

d膮br贸wka

Przyjaci贸艂ki

Polecane posty

No wiem Mon ze skromne te zdj臋cia, ale moj Samsung takie byle jakie zdjecia robi a meza aparat sie spulta艂:P a do zdjec nikt nei chcial pozowac- ja na sweita nie robilam zdjec, tylko kilka a jakosc beznadziejna, a teraz kot tez sie zgadza艂 sie na pozowanie No szkoda ze nie wzielas tej diety, ja znalazlam taka ksiazeczke z dietami ktora byla dolaczona do Poradnika Domowego, tez fajne przepisy, ale kurcze teraz jak dojezdzam na szkolenei to mi ciezko, zabieram jogurt, owoc i kanapke. Wogole dzisiaj moja wspolpracownoczka ma jakis nieciekawy nastroj- bez kija nie podchodz szkoda mi poprzedniej pracy, oczywiscie odkad nei bylo kumpeli bylo super

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Ano wiem, 偶e do mnie :) W艂a艣nie pos艂a艂am wam zdj臋cia. W pracy jest ma艂y rozruch ale nic rzeczowego. Szkoda, 偶e ty grazko masz takie nieciekawe klimaty. W sobot臋 pojecha艂am zrobi膰 zaupy pod diet臋 i zdrowe od偶ywianie do mojego ulubionego marketu spo偶ywczego pod wzgl臋dem dost臋pno艣ci r贸偶nych cud贸w dietetycznych. Kupi艂am p艂atki 偶ytnie i owsiane ekologiczne, m膮k臋 orkiszow膮, stevi臋 do s艂odzenia (spr贸buj臋 innej firmy, jest lepsza ni偶 fruktoza na diecie), reszt臋 niezb臋dnik贸w p贸ki co mam.

Udost臋pnij ten post

ja tez dzisiaj sie za jakies konkretnie zdrowe zakupy zabieram ale fajnie masz mieszkanko Dabrowko, no i ozdoby tez, moja choinka tez jest ladna no ale na zdjeciach tego nie widac

Udost臋pnij ten post

Zrobi艂am takie najwa偶niejsze klimatyczne punkty w mieszkaniu, bo mam jeszcze na szafkach w kuchni wianuszki i na drzwiach 艂azienki u g贸ry, n drzwaich wejciowych od wewn膮trz te偶 mam ozdob臋 i na drzwiach lod贸wki ale og贸lny zarys moich klimt贸w 艣wi膮tecznych macie :) Dzi臋kuj臋 gra偶ko, 偶e ci si臋 moje mieszkanko podoba. Urz膮dzali艣my je tylko wg naszego gustu i tak aby by艂o przytula艣nie.

Udost臋pnij ten post

Bardzo przytulasnie:D kurka cos mnie ssie dzisiaj, musze konkretniejze jedzonko robic, ale tak dziwnie z ta kumpela bo ona tylko jara fajki i pije kawe i oczywiscie chuda

Udost臋pnij ten post

no to przy takim trybie 偶ycia, d艂ugo nie pocieszy sie zdrowiem...nie m贸wi膮c o 偶yciu. Ja sobie czytam o w艂a艣ciwo艣ciach chleba na zakwasie - to cud nad cudami, niedoceniany niestety. Chleb w naszych sklepach trudno nazwa膰 chlebem, bo to produkt chlebopodobny (m膮ka, woda + tablica mendelejewa) - skutki wiadomo. Dzisiaj wypiekam, bo zakwas 偶ytni wyszed艂 mi wzorowo! i jem ten chleb, bo od niego si臋 nie tyje a jeszcze tyle w艂a艣ciwo艣ci zdrowotnych ma. Ja dzisiaj jestem napachana, bo rano zjad艂am p艂atki 偶ytnie z mandarynk膮 na mleku z miodem (z przepisu ksi膮偶kowego, "Jak schudn膮膰 3 kg w tydzie艅"), potem 1 pomara艅cz臋 (za t膮 ksi膮偶k膮 r贸wnie偶), na lunch wielka misa sa艂aty z r贸zno艣ciami (g艂贸wnie warzywa ale by艂a te偶 chud, drobiowa w臋dlina i mix pra偶onych ziaren), potem zjem gar艣膰 migda艂贸w i na kolacj臋 spaghetti z mixem warzyw po w艂osku (mro偶onka).

Udost臋pnij ten post

gra偶ko- w艂a艣nie mama do mnie zadzwoni艂a, 偶e m贸j m膮偶 odebra艂 od niej diet臋. Jutro napisz臋 o co w niej chodzi :)

Udost臋pnij ten post

Hejka :) Melduje si臋 i ja :) U nas dzisiaj deszczowo, pochmurnie i ciemno, no ale takie klimaty :) D膮br贸wko - ale fajny chlebek bedziesz piek艂a!! tutaj w sklepach jest pe艂no gotowych mieszanek chlebowych do wypieku chleba, zastanawiam si臋 tylko czy one sa naturalne czy z dodatkiem jaks gratis贸w:) musze poczytac w sklepie co tam jest dok艂adnie napisane, moze sie skusze na akie wypieki. Z praca na razie cisza, nied艂ugo mam spotkanie w urzedzie pracy, wiec trzymajcie kciuki zeby co艣 sie z tego wyklarowa艂o !! Mon i D膮br贸wko - macie piekne klimaty swi膮teczne :) ja zdj臋cie nie wysy艂am bo nie mam swiatecznych:) a od Gra偶ki nie dosta艂am 偶adnego...to moj mail: cookiemonster1981@o2.pl, poprosze :) A kt贸ra z Was ma Tesse na FB - bo ja nie mam :( a moze Tesso napisz do mnie mail z namiarami, mail jest powy偶ej :) Ja te偶 sie kochane zabra艂am za siebie bo normalnie szok jak te kg ida w g贸re szybko, tylko cz艂owiek na chwile odpu艣ci a tu hop i juz wi臋cej, dzisiaj zjad艂am jeszcze kawa艂ek ciasta do kawki, bo jem ciasto czy s艂odkie w weeekny,ale dzisiaj mi sie jeszcze zachcia艂o, reszte zaraz zamro偶e to M膮偶 b臋dzie mia艂 do pracy :) w艂asnie pije kawe i czekam na meza az z pracy wr贸ci i obiadek zrobimy, piers z kurczaka i marchewka duszona z czosnkiem w woku :) a dla niego jeszcze ziemniaki. Mi艂ego popo艂udnia i wieczorku !!!

Udost臋pnij ten post

D膮br贸wko ko艂o po艂udnia to meldowa艂am si臋 jak syn mia艂 urlop i nie musia艂am na ustalon膮 godzin臋 i艣膰 do Weroniki, teraz ju偶 wszystko wr贸ci艂o do normalno艣ci, wychodz臋 z domu o 12,30 a wracam oko艂o 16,30 - 17,00 Dzi臋kuj臋 dziewczyny za zdj臋cia, co jedna dekoracja to 艂adniejsza, mia艂am syna zapyta膰 jak mo偶na z telefonu zdj臋cia przes艂a膰 mailem ale zapomnia艂am, ale jak nie mam internetu w telefonie to chyba nie ma takiej mo偶liwo艣ci, tak mi si臋 wydaje Gra偶ko ja te偶 tak kiedy艣 jak Twoja kole偶anka w pracy, fajki i kawa to by艂 m贸j 偶ywio艂, do czasu, jak si臋 zreflektowa艂am to papierosy odrzuci艂am ale kaw臋 dalej lubi臋 i wypijam dwie dziennie Diet臋, tak jak Wam ju偶 pisa艂am, prowadz臋 tak膮, 偶e g艂贸wnie odrzuci艂am pieczywo i s艂odycze, o dziwo straci艂am apetyt, dzi艣 na 艣niadanie zjad艂am jajko z majonezem, drugie 艣niadanie pomara艅cz z jab艂kiem, obiad warzywa z ry偶em i kapust膮 z grzybami, jeszcze pozosta艂o艣ci po 艣wi臋tach, na kolacje b臋dzie ryba i wieczorem pomara艅cz z jab艂kiem, powolutku waga spada, a ja nie chodz臋 g艂odna, acha wczoraj podjada艂am jeszcze orzechy w艂oskie, mo偶e dzisiaj te偶 skubn臋 Grazko ciekawa jestem tej diety maminej U nas napada艂o wczoraj i mamy prawdziw膮 zim臋, a przy takiej pogodzie czuj臋 si臋 rewelacyjnie, do tego jeszcze zrobi艂am jakie艣 70% miesi臋cznej pracy, czekam dzi艣 na dw贸ch podatnik贸w, jednemu przekaza膰 mam dokumenty ju偶 przerobione, drugi ma przywie偶膰 do ksi臋gowania i jest wszystko OK, mo偶e jednak ten rok b臋dzie lepszy od poprzedniego, w ka偶dym razie samopoczucie mam o wiele lepsze ni偶 by艂o Aauk pokaza艂a swoje zdj臋cia na facebooku, Rewelacja i R贸偶yczka te偶 pokazuj膮 swoje Mon pobudka...... To buziaczki wieczorow膮 por膮

Udost臋pnij ten post

Olensjo pisa艂y艣my razem -wy艣l臋 Ci maila z namiarami na mnie na facebooku, ale to nie dzisiaj bo zaraz zaczn膮 schodzi膰 si臋 interesanci To na razie, pa.

Udost臋pnij ten post

Oleznsjo , wyslalam zdjecia ,ale nic ciekawego bo z komorki, Olensjo, zycze powodzenia w urzedzie pracy!Pyszny obiadek gotujesz:D Ja na meza nie czekam bo biedak w rpacy na druga zmiane, posprzatal mi tu ladnie:D Tesso, ja przez bluetooth wyslalam na kompa zdjecia, a nie masz kabelka? Ja tez wole taka mrozniejsza pogode, chlapa mnei dobijala, ale podobno tylko tydzien ma ta zima teraz trwac. Na sniadanie tylko jedno jajko zjadlas? Bez chleba? Dabrowko, nie jestem epwna czy na papierosach i kawa zaraz krotko sie zyje, moja tesciowa tak wlasnie zyla a ma juz 74 lata! Gdyby dieta byla obszerna to mzoe daj skany na maila Milego wieczoru, buzka!

Udost臋pnij ten post

Czesc Ja leniewa jestem od poniedzialku.Popijam inke z mlekiem i jakos nie wyrywam rekawow do niczego .Posciagalam posciele i piore teraz i susze a na filmach bede prasowac .Chyba jeszcze skocze na krotki spacer z sunia ,bo cos mi swiezego powietrza malo.Jeszcze musze juniora dopilnowac aby sie spakowal do szkoly bo od jutra zaczynaja sie lekcje i szybciej do lozka ,slabo sie wyspalam . Postanowilam zrobic liste na 2013 rok co chce osiagnac i ja zrobilam ,i zobaczymy .Nie zapeszam i nie pisze co postanowilam .Jestem optymistka ze uda mi sie dopiac swego .A Wy tez cos postanowilyscie sobie ?Jakies zamierzenia /plany ? Poza tym ,buleczki pyszne ,mam jeszcze 3 sztuki .Chleb nie bardzo niestety ,trafil w wiekszosci do kosza ,nic specjalnego . Dabrowko ,Grazko dzieki za fotki Dabrowko piekne masz mieszkanie ,bardzo przytulne i sciana jest super ,marzyla mi sie kiedys taka w moim domku w Pl ale teraz to nie warto juz inwestowac .Wyglada bardzo oryginalnie .Szkoda ze Ciebie nie widac ,moze podeslij fote kiedys .Czekam na diete,co tam zalecaja ,bo jestrem ciekawa .Ja diety jako takiej nie stosuje ,oprocz tego ze jem zdrowiej ,w weekend zjadlam ala sernik na zimno i kilka ciastek ze swiat bo jakos do kawy brakowalo czegos konkretnego ,a ze na obiad byl kapusniak to jakos malo tresciwie bylo .Ale nie mam wyrzutow .Na nockach jadlam owoce i goracy kubek z moja buleczka z margaryna i nic wiecej .Wiec nie jest zle .Do tego sie rozciagam ,robie rowerek z nogami w gorze i kilkanascie brzuszkow .Jak mowilam nie spiesze sie i nie narzucam sobie jako takiej diety .A jak u Ciebie na wadze ? Bo Ty sie bardziej pilnujesz z jedzeniem .Napisz jak ten chlebek to i ja moze go machne ,musze zakwas podkarmic dzisiaj . Grazko Ciebie to juz wieki nie widzialam na zdjeciu ,pokaz no sie przeciez .Choinka fajowa ,masz ozdoby podobne do moich ,te ludziki ,ja mam z drewna i Twoje tez chyba sa drewniane co? A kolor na scianie piekny ,bardzo odwazny ale i bardzo modny .Tez mi sie widzi ,zastanawialam sie nad takim do sypialnie ale ciagle sie waham jaki kolor ostatecznie chce .Grazko czy ja dobrze rozumiem ze juz Ci spadlo ponad kilo.Wow .Gratuluje .Ja sie chce zwazyc jutro .Obwodowo luzniej ,czuje ze spodnie sa mniej opiete na udach i brzuch mniejszy troche ,choc u mnie to glownie uda ociekaja tluszczem .Dobre i to . Tesso ciesze sie ze lepiej sie czujesz w nowym roku .To cieszy .Ja jakas spokojniejsza jestm ze wszytko sie ulozy po mojej mysli .Maz juz nawet urlop zaplanowal na koniec lipca ,wiec wiemy kiedy pojedziemy na urlop ,teraz "tylko "kase musze odlozyc na ten cel i mozemy jechac .A gdzie masz te fotki co Olensji wyslalas ,he ? Ja tez chce zobaczyc !! Olensjo oczywiscie ze trzymam kciuki aby Ci sie powiodlo i znalazla sie praca niebawem .Co do fb to ja Ciebie chyba nie mam ,co? Tesse mam ale Ciebie nie .Ja nie jestem aktywna bardzo na fb czy nk ,choc mam konto .Nie potrafie sie jakos zakochac w takich sprawach .Ale nie jestem tez przeciwnikiem . Rewelacjo wcielo Ciebie ?Co tam za wielka woda?? Jak praca ?No i jak waga ,bo pisalas ze chcesz schudnac co nieco ,jak Ci idzie ? Nutrio jak sie masz ? Co porabiasz ?Pozdrawiam . Zmykam pranie przelozyc do suszarki i z sunia na spacer krotki . Do pozniej albo do jutra ,zobacze . Jakby co to milego wieczora .

Udost臋pnij ten post

W oczekiwaniu na chleb, bo wyrasta pisze do was. Niepokoje sie, bo chleb na mlodym zakwasie nedznie mi rosnie i wyjdzie chyba maly. Nic to, zobacze co mi wyjdzie. Olensjo, poczytaj sklad tych mieszanek. U nas tez one sa przyznam, ze nie interesowalam sie nimi. Czy ty tesso kiedys z nich nie pieklas czasami? Tesso, no to juz wszytko jasne i znamy twoj rozklad dnia:-) diet zdrowa ale na sniadanie to za malo jadasz..:-) . Grazko, mowisz, ze tak dlugo mozna pociagnac na kawie i papierochach? Kurde od jutra ple paczke i 5 kaw dziennie hehehe Jutro ci wysle zapisana w wordzie ta diete na maila. Jest dosyc monotonna, przepisy sa powtarzalne i nie wyklucza sie msksronu czy ryzu ale porcja to 50g i pelno warzyw. Cos jak ta z ksiazki, ktora mam tyle, ze mniej w niej owocow i posilko dziennie. Nie wiem czy jest dla mnie-jestem ciekawa tojj opinii. Wysle wam wszytkim to ocenimy ja sobie na topiku, co? Mon ja nic sobie nie postanawiam, bo jestem bardzo nie stala w postanowieniach i jak sobie postanawiam, ze np schudne, to wszystko wokol mnie przeciw temu i kapituluje, no taki moj los :-) Swoje zdjecie jeszcze pewnie przesle nie raz. Masz racje, ze grazka nam sie dawno na zdjeciach nie pokazala a jak juz to z daleka, ze tak naprawde to ja nie wiem jak wyglada, grazko......!!!

Udost臋pnij ten post

Opuszczam literki widze ale pisze z ustrojstwa meza tj z tableta i wkurza mnie to urzadzenie. Jedna zaleta jak dla mnie, ze mam go pod reka i wlaczam kiedy chce. Nowoczesnosc nie dla mnie, niestety .

Udost臋pnij ten post

Diet臋 macie zeskanowan膮 na poczcie. Chleb o 10:00 b臋d臋 pr贸bowa艂a ale chyba nie wyszed艂 jak powninien, bo jest ma艂y, bardzo zbity i wr臋cz twardy. Mo偶e smak go uratuje. Nie wiem czego to wina, bo zrobi艂am wszystko krok po kroku jak w przepisie - zwalam win臋 na m艂ody zakwas, ale ja wiem?..... Mon- co do mojej wagi to ja sie zwa偶臋 po @, bo zawsze warij臋 z wag膮 i jak si臋 rozkr臋c臋 do wa偶臋 sie codziennie a nic tak na mnie nie wp艂ywa demobilizuj膮co jak fakt, 偶e zamiast spada膰 ona ro艣nie. Przed @ to i zawsze ro艣nie i cho膰 do tego faktu jeszcze ca艂e 2 tyg to ja wag臋 omijam. Raz na m-c si臋 zwa偶臋 i ju偶.......no chyba, 偶e nie wytrzymam :P Na pewno b臋d臋 pisa艂a jak mi idzie to zdrowe od偶ywianie. Wczoraj pi臋knie mi poszlo, bo jad艂am r贸wniutko co 3 godziny, posi艂ki tre艣ciwe to i g艂odna nie by艂am. Jak wida膰 po tej diecie co wam za艂膮czy艂am i tej co mam w ksi膮偶ce to tam si臋 je nawet i po 3 kromeczki chleba pp do posi艂ku no i du偶o warzyw i ma si臋 chudn膮膰. Pami臋tam jak na Sb kiedy 艂adnie schud艂am by艂am w szoku, 偶e chudn臋 mimo, 偶e jem wi臋cej ni偶 jad艂am nie b臋d膮c na diecie - wida膰 ma to sens :) Dzisiaj za ksi膮偶k膮 zajd艂am 5 艂y偶ek p艂atk贸w owsianych zalane 150 ml jogurtu i wkrojon膮 1 pomara艅cz膮. Na II 艣niadanie mam kromk臋 chleba co go wczoraj upiek艂am, 1.3 og贸rka d艂ugiego skropione octem jab艂kowym i przyprawione pieprzem, 2 li艣cie sa艂aty - II 艣niadanie te偶 z ksi膮偶ki. No i tak b臋d臋 jad艂a posi艂kuj膮c si臋 przepisami z ksi膮偶ki, z tej diety co wam przes艂a艂am oraz inne zdrowe co znam i na co mi przyjdzie ochota no i zobaczymy. Mon pisa艂a艣, 偶e ju偶 zaczynacie my艣le膰 o wakacjach - gdzie w tym roku si臋 wybieracie? My te偶 zacz臋li艣my my艣le膰, bo jak widz臋 miesi膮ce wakacyjne s膮 ju偶 gdzie nie gdzie porezerwowane a ja jak to ja ju偶 w lutym chcia艂abym wiedzie膰 i zaplanowa膰 sobie wypoczynek letni. Ja chcia艂am zosta膰 w PL (G贸ry Sowie albo Bieszczady), no ale przy okazji rodzinnego spotkania wyszo na to, 偶e i rodzice i m贸j brat z 偶on膮 pisz膮 si臋 na wsp贸lny wyjazd .......gdzie?.....do Chorwacji! Ja powinnam zosta膰 honorowym obywatelem tego kraju naprawd臋....;) Tak偶e ca艂a rodzina wertuje internet w poszukiwaniu kwatery na tyle os贸b!

Udost臋pnij ten post

Zjad艂am chleb - bardzo dobry, najlepsza sk贸rka: gruba i chrupi膮ca tak jak lubi臋. Moja rodzinka go nie zje, bo za bardzo zbity jak dla nich ale ja na pewno go nie wyrzuc臋 :) Dla nich musz臋 upiec co innego, mo偶e te bu艂eczki co Mon piek艂a....

Udost臋pnij ten post

Czesc Ja na wage weszlam i jest 70.5kg ,ale tez mam cos @-podobnego .Jako ze mam implant to niby @ nie mam ale jakies lekkie krwawienia od czasu do czasu ,no i wowczas czuje sie taka jakas rzadna ,jak teraz ,niby ok ale jakos opuchnieta ,leniwa ,troszke obolala w okolicach podbrzusza .Moze i na wadze ma to swoje odzwierciedlenie .Nie przejmuje sie ,bojesty luziej jak juz pisalam ,niewiele ale jednak .Zobaczymy . Dabrowko tez myslalam aby wazyc sie rzadziej ,i tak chyba zrobie .Nie ma sensu sie stresowac .Wage z lazienki cisne do szafy i bede tylko obserwowac obwody jak mi idzie .Na diete ktora podeslalas spojrze za chwile .A ja wyczytalam w gazecie zlote zasady redukcji wagi. Oto one : 1.gdy jestes naprawde glodna-jedz (nie aby zaspokoic emocjonalne jedzenie,kiedy gdy jestemy szczesliwe ,zdenerwowane ,mialysmy gorszy dzien ) 2.Jedz co chcesz ,nie co powinnas (wiedzac ze nie powinnysmy czegos jesc tym bardziej tego pragniemy ,a siegajac po to co chcemy, wkrotce nasz organizm bedzie sie domagal tego co nalezy czesciej a nie tego co zakazane ) 3.Jedz swiadomie (nie czytajac gazete ,ogladajac tv itp,bo nie zauwazamy ile zjedlismy i ze juz dawno mielismy uczucie najedzenia ) 4.Kiedy czujesz sie najedzona,na tym skoncz (zwykla kazdy przy posilku w pewnym momencie odklada sztucce i robi "przerwe",w tym momencie powinnismy poczekac 10 min(tyle trzeba zanim dotrze informacja do naszego mozgu ze jestesmy syte ) i jesli po tych 10 min nie czujemy sie syci wowczas mozna kontynuowac jedzenie ,a jesli nie to na tym zaprzestajemy.) Badz aktywna !Roznica miedzy osoba szczupla a otyla to 2000 krokow dziennie ,czyli 20 min spacer . Napisz dabrowko jak ten chleb w smaku ,to moze i ja go upieke a jak nie to znajde cos z tego bloga z ktorego upieklam bulki ,bo sa pyszne .Jeszcze dzis mam i chyba jedna sobie na jutro zostawie jak pojade na przeglad samochodem ,bo troche mi zejdzie jako ze zakupy chce zrobic po drodze ,moze i makrele w Pl sklepie spotakmn to zrobie paste na chlebek i twarog bym zjadla ,hmmmmm miam .

Udost臋pnij ten post

Mon- nad twoim postem pisa艂am jak ten chleb. Co do past na kanapki, to polecam naprawd臋 t膮 z oliwek, jajek, z dodatkiem oliwy - posmarowa膰 tym kanapk臋, na to natka i przyprawy i niebo w g臋bie. Lubi臋 tez past臋 jajeczn膮 z musztard膮 oraz znalaz艂am przepis ale jeszcze nie pr贸bowa艂am przepis na past臋 z pieczarek. Mam pieczarki to by膰 mo偶e dzisiaj zrobi臋: pokrojone pieczarki podsma偶amy z cebulk膮. Jak ostygn膮, mieszamy z twaro偶kiem kanapkowym i przyprawiamy - musi to by膰 dobre.

Udost臋pnij ten post

Dabrowko faktycznie monotonny troche ten jadlospis ,ale jesli dziala to dobrze .Ja narazie sobie go zachowam ale jem dalej moja metoda . Wlasnie zaczelam czytac o zakwasie itp i chce zrobic chleb wg podstawowej receptury na chleb zytni ,na zakwasie,wlasnie zakwaszam przedkwas .Jutro mam nadzieje wieczorem upiec ,o ile o nim nie zapomne .http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20563 A na weekend o taki http://chleb-i-inne-przepisy.blogspot.co.uk/2009/01/99-pain-de-campagne-pszenne-pieczywo.html tez na zakwasie Zobaczymy . Dabrowko co do wakacji to tylko PL ,jedziemy do naszego domu do rodzicow .Ale na niecale 2 tygodnie tylko ,bo maz moze miec 2 tygodnie tylko w ciagu ,wiec niestety.Ale mamy nadzieje ze moze wynajmiemy sobie tutaj jakis domek z Hot tub moze ,gdzies w parku urlopowym gdzie mozna zabrac psa i wyskoczymy jeszcze ,moze na mlodego urodziny .Chcialabym aby mieli sciane wspinaczkowa i takie roznosci aby mlody mogl poszalec i mial fajne wspomnienia .Chcielismy juz w ub roku cos wyszukac ale ostatecznie stanelo na malowaniu pokoju ,hehe .Ale w tym roku cos wymyslimy ,bo urlop w Pl to nie urlop a raczej wizyta rodzinna . W Pl bede pomiedzy 21 lipca a 1 sierpnia .Moze uda nam sie spotakac jakos w tym roku na te pogaduszki.(?) Ciekawe co grazka na to .Jest sporo czasu jeszcze moze cos nam sie uda wykombinowac . Na prawdziwy urlop to najszybciej za dwa lata moze uda nam sie wyskoczyc ,najpierw pieniazki na dom potrzebuje ,aby go wykonczyc tak jak chce .A ze i do Pl musze jechac i tak to nie uda mi sie tyle kasy zorganizowac ,nie ma lipy .Marzy nam sie Goa,choc jest jeszcze wiele innych opcji do wyboru ..... ;)) Skoro konca swiata nie bylo to nie musze sie martwic ze nie zdarze ,hihi .No chyba ze cos niespodziwanego mnie dopadnie .Tak wiec uszy do gory .Co sie odwlecze to nie uciecze :))

Udost臋pnij ten post

A wlasnie ,jak robisz te paste z oliwek?? Ciekawe z tym chlebem ,bo moj tez z tego bloga taki gniot wyszedl i to chleb na drozdzach .Cos nie hallo .Sprobuje jeszcze raz cos upiec ,moze ten co i Ty upieklas moze w przyszlym tygodniu i zobacze czy to pech czy poprostu cos nie tak z pzrepisami .Wiem ze kiedys podchodzilam do ciast z jakiegos bloga i za kazdym razem jakies nieszczegolne ,niby ladne ,niby dobre ale drugi raz bym nie powtorzyla ,podobaly mi sie na zdjeciach wiec upieklam kilka roznych ciast ale w koncu dalam spokoj ,bo szalu nie bylo .Czasem i takie blogi sie zdarzaja . A wracajac do tych pyyyysznych wypiekow ,to czy widzilas bezowca z lemon curd na MW? Na urodziny upieke . Uwielbiam lemon curd ,nie wiem czy probowalas ,jest pyyycha , na gofrach czy nalesnikach ,mniam.Polecam ,wiem ze podszedl by Ci do gustu . A reszta gdzie sie podziewa??

Udost臋pnij ten post

Mon a ty po wyjeciu zakwasu z lod贸wki jak juz dojdzie do temp. pokojowej to go raz dokarmiasz? Jak膮 ilo艣ci膮 m膮ki i wody? Ja planuj臋 urlop od po艂owy do ko艅ca lipca, wi臋c szansa na spotkanie b臋dzie :) Nie robi艂am jej sama jeszcze tylko kupi艂am w Lidlu gotow膮 ale przeczyta艂am sk艂ad i by艂y w niej oliwki, jajka, oliwa i przyprawy no i oczywicie jakie艣 badziewia utrwalaj膮ca ca艂o艣膰 - ca艂o艣c zmiksowana na past臋 i to by艂o bardzo smaczne z chlebem. Mo偶na wi臋c zrobi膰 to samemu tyle, 偶e bez badziewii :) Co do chleba to mnie te偶 to zastanowi艂o, bo przeciez nie raz piek艂am chleb z m艂odego zakwasu i wychodzi艂 pi臋knie wyro艣ni臋ty. Szkoda sk艂adnik贸w, jak mi stwardnieje na kamie艅 to go zmiel臋 na bu艂ke tart膮, bo smak ma ok. No w艂a艣nie nigdy nie robi艂am lemon curdu ani nie pr贸bowa艂am. Ju偶 kiedy艣 od kole偶anki dosta艂am przepis na tart臋 z lemon curdem i tam jest przepis na jego zrobienie ale od艂o偶y艂am i nie zrobi艂am a ona zachwala艂a bardzo ten smak. No w艂a艣nie gdzie s膮 pozosta艂e baby?

Udost臋pnij ten post

Dabrowko zazwyczaj czekam az zakwas wroci do temp pokojowe ,wiec nprano go wyciagam z lodowki i wkladam do szafki a potem po kilku godzinach podkarmiam ,ale zdarzylo sie ze podkarmialam zimny i tez mu nic nie bylo . No to moze uda nam sie spotakc .No chyba ze do Chorwacji wybedziesz w tym czasie . Ciekawe czy grazka sie na to pisze ... Jakby jeszcze ktoras z dziewczyn sie na to pisala to by bylo fajowo .Ale one daleko maja troche bo z poludnia ,jak i Tessa ,a Tessa to raczej w taka podroz sie nie wybierze ,zwlaszcza z jej bolami .A byloby fajnie . No dobra .ide sie porozciagac i kilka brzuszkow zrobic .

Udost臋pnij ten post

Zle przeczytalam Twoje pytanie ,dabrowko.Zalezy jak dlugo zakwas stoi w lodowce ,jesli tydzien i wiecej to go podkarmiam przez 2-3 dni a potem pieke ,a jak do tygodnia max to wowczas podkarmiam raz i drugiego dnia uzywam do przygotowania wypieku .

Udost臋pnij ten post

dzi臋ki za podpowied藕. No to ty si臋 rozci膮gaj a ja czekam a偶 si臋 kt贸ra艣 zg艂osi na topiku. U nas 艣nie偶y i rano by艂o - 5C, zima powr贸ci艂a jednym s艂owem.

Udost臋pnij ten post

Hej Jestem :) Dzi臋kuj臋 za przes艂anie dietki, moze wykorzystam jakis przepis na obiad, a tak w ogole to wydaje mi sie bardzo monotonna nie uwazacie, w艂asciwie w k贸艂ko to samo, ale z drugiej strony fajnie, bo robisz raz zakupy i masz spokoj :) U mnie na wadze dzisiaj 68,6, sza艂u nie ma ale 藕le tez nie jest. Staram jesc w miare normalnie, trzymac sie jakos w miare rgularnosci posi艂k贸w i uwa偶ac na w臋gle, ci臋zko na razie ale co tam, na spokojnie i bedzie dobrze :) Ja na spotkanie niestety nie zapisze si臋, choc bardzo bym chcia艂膮 ale pewnie nie da艂abym rady przyleciec :) a szkoda :( u nas pogoda nijaka na razie, npochmuro i ch艂odnawo :( ja musze zaraz sie ubra膰 i isc do sklepu a w og贸le mi sie nie chce, no ale si艂a wy偶sza. Mon - chyba nie mam Cie na FB, w wolnej chwili wy艣le Ci namiary na maila. a laski kt贸re macie FB dajcie znaka tez na maila :) Dobra, chyba zbieram sie do sklepu...mi艂ego dnia :)

Udost臋pnij ten post

Wi臋c jak na razie wszystkie mamy to samo spostrze偶enie : dieta monotonna. My艣l臋, 偶e po takiej diecie d艂ugo nie mog艂abym patrzec na sa艂at臋 no i pewnie nie wytrzyma艂abym od sniadania do obiadu bez przek膮ski, tak przyzwyczai艂am si臋 na SB do tych 5-6 posi艂k贸w, 偶e nie ma si艂y. Ja nie FB nie jestem ani na NK.

Udost臋pnij ten post

Wiesz dabrowko jak bedziemy zajadac liscie jak kroliki to waga sama spadnie .No i wlasnie przekaska jedna?? Nie ,nie dla mnie raczej . Olensjo no to czekam .Co do mieszanek gotowych chlebowych to ja kupowalam tylko takie do maszyny ,ale krotko,bo teraz pieke od podstaw a nie z polproduktow .Niestety nie wczytywalam sie co w nich jest ,ale mysle ze tak jak w chlebie ze sklepu ,masa dodatkowego badziewia .Mysle ze musisz sprawdzic etykietki . Co do pogody ,u dabrowki zima a u nas ..... po 3 dniach suchych powrocil deszc i zmoklysmy z sunia .Coco wytarlam w dwa reczniki i teraz zasypia w trzecim i tylko jej koniec nosa wystaje .Co za pogoda !!Jak ja bym chciala zobaczyc platki sniegu ... Z mezem doszlismy do wniosku ze nie bede nic wielkiego piekla na weekend .Rozmroze sernika albo piernika ,jest tego niewiele ,do tego zrobie cos prostego ,moze mlodego cytrynowca albo babke jakas czy murzynka aby mlody jadl .Ale nic kremowego nie robie ,az za tydzien .No i dobrze .

Udost臋pnij ten post

Witajcie D膮br贸wko piek艂am z miesza艅ca chleb, kupowa艂am w Tesco z maki orkiszowej i innych pe艂noziarnistych, ale trzyma艂am ca艂膮 noc aby wyr贸s艂, i dopiero wtedy by艂 dobry Mon masz racj臋, 偶e ja si臋 nie pisz臋 na lipcowy przyjazd ale nie dlatego, 偶e b贸le, ale wtedy trzeba zapewni膰 zaj臋cia wnuczkom , m艂odzi maj膮 w lato ma艂o urlopu, a termin nie zawsze zale偶ny jest od nich Olensjo zaraz wejd臋 na skrzynk臋 i podam Ci moje namiary na facebooku D膮br贸wko jeszcze nie zajrza艂am do tej diety, kt贸r膮 przes艂a艂a艣 bo mam akurat 艣rodek pracy i troch臋 szkoda mi czasu, w czwartek mam wyj艣cie do Urz臋du Skarbowego i musz臋 zd膮偶y膰 Dzisiaj waga pokaza艂a 68,4 i oby tak dalej spada艂a, zajadam si臋 owocami cho膰 nie powinnam, a co do ilo艣ci jedzenia, wydaje mi si臋, 偶e to zale偶y od trybu 偶ycia, je偶eli kto艣 ma siedz膮cy tryb 偶ycia i ma艂o ma wysi艂ku fizycznego to wi臋ksze ilo艣ci jedzenia s膮 niewskazane, moim zdaniem Zabieram si臋 dalej do pracy a chyba roz艂o偶臋 si臋, grypa u nas buszuje, a dzi艣 znowu pada 艣nieg i tak jak u D膮br贸wki zimowo i mro偶nie To pa.

Udost臋pnij ten post