Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

Ogólnie jak się będziecie pozbywac rzeczy po Waszych maluchach zgra się [pleć z Moim to ja jestem chetna na odkupienie :)

Superaśnie :) Własnie oglądam pościele :) Komplet antyalergiczny 25 zł, prześcieradło frote na gumce niecałe 10 zł, komplet pościeli 25 zł z bawełny :D Czy jestem zła bo szukam tanich rzeczy ? Bo czasmai jak patzre po tych forach i widzę, że laski za jedne komplet pościeli płacą 150 zł to ... szkoda mówić.

Gość inka_1988
Tak się właśnie zastanawiam ile on jeszcze urośnie bo mi się wydaje duży bo wiadomo nigdy takiego nie miałam, ale jak widuje czasami inne ciężarne na ulicy to mają takie wielgaśne dynie, że się zastanawiam jakim cudem równowagę utrzymują. W sumie moja dzidzia jest mała to pewnie dlatego brzuch też nie gigantyczny. Ja nie czuję tego, że on rośnie (jedynie to, że mi coraz ciężej i coraz mniej wygodnie), nigdy mnie skóra nie swędziała ale to tez pewnie dlatego, że jak jestem w domu i wiem, że nigdzie nie idę i nikt do mnie nie przyjdzie to latam w krótkich szortach czy boxach i staniko-topie tak, że mam brzuch na wierzchu a na nim mega gruba warstw kremu, balsamu lub oliwki. Mój brzuszek normalnie świeci się jak psu j... ;)

Inka a widzialas ten program na TLC "ciaza z zaskoczenia"?? leci chyba codziennie o 16.30 i to jest dopiero dziwne ze kobiety wogole nie wiedza ze sa w ciazy, brzuszka wogole nie maja ani troche i rodza zdrowe duze dzieci :) wiec jak widac da sie pomiescic gdzies tam w srodku takiego Bąbla :)

Ja sie smaruje to ziaja i jestem bardzo zadowolona z niej ładnie mi znikają stare rozstępy :) Ja się

Ja oglądałam ten program , zazwyczaj jak robiłam maratony sprzatania z piatku an sobote to chyba szło i porodówka od razu :D

Gość inka_1988
Angel my z Asią też musimy się na zimową wyprawkę nastawić bo raczej nie wiele ciepłych dni nam zostanie. Jeżeli w ogóle jakiś się trafi. A przed nami cała jesień i zima a tobie jak się uda to może ze 2 msc się pomęczysz a później będzie coraz ładniej :) W tamtym roku z tego co pamiętam było fajnie śnieg i mrozy przyszły dopiero w styczniu a do końca roku było w miarę znośnie. Ja po swojej niuniu raczej nie będę nic sprzedawać, bo na pewno będziemy chcieli więcej dzieciaczków a moim teściom wróżka kiedyś powiedziała, że będziemy mieć 2 dziewczynki :)

heheh spoko :) Ja tak mówie tylko w razie "w" Ja kupię cały zestaw na zimę tylko Mama mnie ostrzega, żeby nie brac od 56 bo będzie małe .

Gość inka_1988
TLC to mój ulubiony program na chwile obecną ;) Tam co chwile leci: Porodówka, prosto z porodówki, historie małych pacjentów, ciąża z zaskoczenia i na polsat cafe jest chyba coś co się nazywa nastoletnia matka. Fajnie się ogląda bo łatwiej się oswoić z tymi zmianami, które nas czekają, ale jak widzę te ich sale porodowe to normalnie jak pokoje w apartamentach :) Czasami widzę jak rodząca się denerwuje zachowaniem kogoś z rodziny (bo ich tam cała gromada siedzi i w krocze zagląda) to się cieszę, że u nas tylko z 1 osoba można rodzić :)

Hehe Inka mi tez kiedys wrozka powiedziala ze do 2 lat bede w ciazy no i bach sa dzieci :) wogole z tymi wrozkami to wydaje mi sie ze bardziej podswiadomosc dziala i jak sobie czlowiek wkreci ze tak bedzie no to robi sie wszystko zeby tak bylo. ale z drogiej strony tak jak u Ciebie na plec duzego wplywu sie nie ma

Ja tez lubie ogladac TLC i wlasnie te programy co napisalam ale te wielkie historie malych pacjentow mnie przerazaja... takie kruszynki malenkie a juz tyle musze przejsc :( i to duzo blizniakow jest

To ja się przyznam, że mi tez laska wróżyła dziecko , że zajdę w tym roku :D

Gość inka_1988
Szkoda, że u nas w Polsce ta pogoda jest taka nie zdecydowana, nigdy nie wiadomo jak się ubrać i z dzieckiem to samo nie wiadomo jaka zima nas czeka i co tu kupić i w jakim rozmiarze. Dobrze, że udało mi się kupić tak tanio zimowe śpiworki do wózków, to jakoś zimę przetrwamy :)

mi jeszcze wrozyla wtedy ze szybko sie z domu wyrwe, ale do tego akurat ja bardzo dazylam wiec mysle ze wrozka tu nie ma nic wspolnego z tym

Ja zrobie rajd po tym sklepie co Ty mówiłaś, ale najpierw znajomych popytam czy nie maja czegos na wydaniu :D

hehe dziewczyny wogole musze Wam powiedziec cos smiesznego :D normalnie zaczely mi wlosy na klacie rosnac :P takie grube pojedyncze jak facetowi :) ale to podobno od meskiego hormonu co mam od malego :D mam nadzieje ze wypadna po porodzie bo probowalam jednego wyrwac to bol jak cholera :D angel Ciebie tez to pewnie czeka :)

angel to normalne :) mi dopiero nie dawno taki wyszedl, wczesniej bylam zaskoczona ze go jeszcze nie mam, a ja mam ten pasek generalnie od pepka w dol i od pepka w gore az do klatki. po porodzie znika podobno :)

Robię wstepna listę : - 1 x komplet pościeli - 3 prześcieradła - 2 komplety poszewek - 1-2 ceratki pod prześcieradło - 2 kocyki - 1 komplet pościeli do wózka

Gość inka_1988
Mam taką ochotę iść do ciuszka na polowanie a tu kicha bo zostałam teraz bez auta a w taki upał to na nogach się nie ruszam nigdzie :( Od jutra niby ma się chłodniej robić w piątek tylko 18 stopni to może sobie zrobię spacerek. Poluję już na jakieś ładne większe ciuszki bo o takie trudniej bo im dzieciątko większe tym bardziej brudzi.

aaa no tak owlosiony brzuch :D tez tak mam :D moj m sie smieje ze chyba szympansiątka urodze :D Inka ja mam taka liste :) zaraz tutaj wrzuce

Poszła bym z Toba na jakieś ciuchowe polowanie, ale to w weekend najwcześniej, daj spokój normalnie ciurkiem mi po plecach leci

-Materacyk (2szt) -Kołdra i podusia (2kpl) -Poszewki (4szt) -Prześcieradła (4szt) -Ceratki pod prześcieradło -Kocyk polarowy (3szt) -Butelka -Wkładki laktacyjne -Koszula nocna do karmienia (2szt) -Szczotka do mycia butelki -Proszek lub płyn do prania -Pieluchy tetrowe (20szt) -Chusteczki wilgotne -Wanienka -Stojak pod wanienke -Myjka (2szt) -Przybory do pazurków (specjalne dla bobo) -Krem ochronny dla dzieci -Oilatum -Termometr -masc na brodawki no taka z grubsza robilam liste. ilosc sztuk jest dopasowana do mnie wiec nie sugerujcie sie tym :)

Gość inka_1988
Nie mówcie mi nawet o zbędnym owłosieniu bo mam fioła na tym punkcie. Mogłabym siedzieć całymi dniami z pęsetką czy maszynką i się tego cholerstwa pozbywać. Moje futerko jest na szczęście jasne. Więc nie widać mi takich kropek jak cebulka na nowo kiełkuje. Ale jak bym nogi czy ręce zapuściła to złote futerko i jak słońce przyświeci to strasznie to widać. Ja jestem właśnie na etapie szukania poszewek na pościel i chce kupić taki cały zestaw poszewki + ochraniacz na łóżeczko + rożek + przybornik na łóżeczko z jednej firmy w tym samym wzorku i przeglądałam masę ofert i ostatecznie chyba zdecyduje się na ala i as. Ceny jeszcze do przełknięcia i jakościowo ponoć materiał jest ok. Zamierzam w tym tygodniu to zamówić.

Ja do tego mojego nie potrzebuje ochraniacza na szczescie , na przybory tez jest kieszeń na łóżeczku :) Ogólnie zaczynam się rozpuszczać

Gość inka_1988
Angel zastanawiam się nad pościelą do wózeczka. Na początek podusia chyba w ogóle nie jest potrzebna bo bobo na płasko śpi a z kołderki bym zrezygnowała. Chyba szkoda kasy. Lepiej zainwestować w kocyk, ładnie zawija w kokonik i tyle. A taki kocyk jest bardziej praktyczny bo później może na nim nawet w domu na podłodze siedzieć czy gdzieś na jakimś wypadzie za miasto.

Gość inka_1988
a no tak bo wy będziecie mieć turystyczne łóżeczka zapomniałam :)