Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

Asia to ja robie obiad a TY deser:) kurcze te moje smaki to oznak zblizajacego sie okresu... pod tym zwgledem to ciaza jest fantastyczna!

Iwcia Ty uwazaj bo ja tez mialam smaki i zrzucalam na zblizajacy sie okres a tu sie okazalo ze dwie piekne krechy mi wyszly :P

he spoko Asia ja juz to przechodziłam raz wiec chyba znam swoj organizm pod tym wzgledem-zawsze na okres szukam smaków a na ciaze nie miałam zadnych:)

Iwcia ale nie kazda ciaza musi byc taka sama przeciez :) nie mowie ze nie znasz swojego ciala ale czasem mozna te znaki pomylic :P

hihi racja ale jakos specjalnie sie nie staralismy o to zeby cos było, a nawet jakby było to chyba lepiej bo na lanowane to ja sie chyba predko nie zdecyduje:) brr... o czym my piszemy:) to napewno na okres:P

uciekam na dzis, zaraz moj mezczynz bedzie w domku, w koncu:) weekend ma wolny wiec nudzic sie nie bede. miłego wieczoru!

hehe Iwcia sama przeciez mowisz ze to nawet dobrze by bylo jak by to nie bylo na okres :D to bys dolaczyl;a wtedy na koniec naszej tabelki :D

Zaraz doczytam :) tylko odpisze zanim mi umknie :) Ja odejda wody to nie idzie sie pod prysznic tylko pedzi do szpitala, wody to bardzo cenna rzecz dla dziecka i tylko lekarz moze okreslic co i jak:) Do cc konieczna depilacja ja tez mam bardzo nisko blizne teraz tna ladnie kiedys cieli caly brzuch :/ ja mialam depilacje 2 dniowa bo od niedzieli rana az do wt w nocy troche urosly wloski a bylam juz te dwa dni w szpitalu. A co do stanika to u nas lekarze w szpitalu po porodzie odrazu kazali zakladac i stanik bardzo wazna rzecz ja chodzilam w nim 24 h na dobe poki karmilam, dlatego ze z mlekiem cycki ciezki i potem beda brzydko zwisac a po drugie gdzies trzeba wlozyc wkladki laktacyjne cobyscie sie rano nie budzily z poduszka i koszula cala w mleku :) po cc troche inaczej mleko naplywa do piersi niz po sn troche pozniej :)

Iwcia ja mloda ucze od poczatku zeby sama zasypiala i idzie nam calkiem niezle po kapieli do lozeczka pomarudzi troche 15 minut i spi :) mam nadzieje ze jej tak zostanie :):) Zaraz wam wrzuce zdjecie kota na poczte tylko doczytam jeszcze jedna strone :D

angel a po ile? :P krakuska wlasnie a jak bylo u Ciebie z mleczkiem po cc? moze kiedys juz pisalas o tym ale nie pamietam :O moze dlatego ze wtedy bylam nastawiona na sn i nie przyswajalam nic co zwiazane z cc

tez kupilam dzis jedne bodziaki w biedronie :) Asia u mnie bylo troche inaczej nie wiem jak jest normalnie po cc, ale mnie naplynal pokarm tak ze juz mialam duzo w trzeciej dobie tyle ze mala wiesz byla w inkubatorze to ja sie mlekiem nie przejmowalam czy sie pojawi czy nie , ona mi nie pobudzala na poczatku laktacji, laktacja pojawila sie sama i jak juz mi ja dali pierwszy raz to mleczko juz mialam :)

haha dziewczyny wiecie co bylam teraz prysznic sobie wziac i troszke brzuszek polac ciepla woda bo mialam skurcze (pani Dorota mi kazala tak robic) i jak juz sie wyciaralam to scisnelam sobie lewego cyca tak troche, (nie specjalnie oczywiscie) i ja sie patrze a tu metr przede mnie siara na lustro leci :D normalnie sie przerazilam przez moment a teraz mi sie smiac z tego chce ;)

Krakuska musze sie przyznac ze nie ale kotow ale ten Twoj po prostu mnie urzekl :D jest taka hmmm... niezwykla po prostu :D

Fajny ma kolor ten kociak :) Ogólnie to Wam powiem, że wczoraj była babka od mieszkania i jak najpierw była rozmowa o tym, że meble mamy kupic sami a tamte się gdzieś wywiezie to wczoraj juz był tekst żeby stare gdzies upchnąć w mieszkaniu. Ja się pytam gdzie na suficie chyba. Nie dość, że juz jest ciasno, to mam jeszce 2,5 m szafę zmieścic? Kupilismy meblościanke co tu wrzucałam kiedyś z brw tak, żeby zajęła mi jedną ścianę, a na drugiej pustej chciałam zrobic kącik dla dziecka , tzn komodę dac łóżeczko jakś fajna lampkę na ściane naklejki itd . Wkurzona jestem na maksa , bo co ona zrobi jak wróci ze stanów ( właścicielka jest w stanach my załatwiamy z pełnomocniikiem to) nosz cholera to samo nie mamy co zrobic z tv i wieża ( mamy zdublowane) teraz stało to na szafie i mi nie wadziło, ale nowych mebli nie chce mieć zagraconych. Mówię, że karnisz zmieniam to tez się dziwnie popatrzyła , no i po co nam firanki , no ja jje będe kupowac rolety na wymiar niech zapomni. ehh jedynym pomysłem moim jest to, żeby ona si,ę dołozyła do tych mebli połowe i my jej zostawimy przeciez one spokojnie na 10 lat wystarczą ,. Kredyt mam na 10 rat więc moglibysmy co miesiąc na zmiane płacic :(

Hej dziewczyny :) Krakuska kociak śliczny, piękny ma kolor :) A czy to nie jest przypadkiem ta odmiana kociaka, który nie ma sierści tylko takie futerko jak szynszyl? Bo jak tak to naprawdę zazdroszczę kociaka, bo to jedyny jakiego mogłabym mieć bo by mnie nie uczulał :) Jak zwykłego kotka pogłaszcze, poprzytulam to chwila radości a później wysypka i katarek a najgorsze, jest to, że ja uwielbiam takie pieszczochy i nigdy się oprzeć nie mogę :) Angel hmm uważaj z tymi nowymi meblami i dogadywaniem się z babą, bo mój brat też wynajmuje mieszkania i kilka razy go ktoś w trąbe zrobił, że ledwo co pomalował ściany to z nim umowę wypowiadali... a od następnego lokatora pewnie więcej chcieli bo standard wyższy... Żeby nie było, że ty się z babą dogadasz, że jej meble zostawisz a ona zostawi ale was bez mieszkania bo niestety często się o tym słyszy, że tak potrafią robić. Asia to może nie majstruj przy piersiach za wiele, żeby nie było, że pobudzisz laktację a później ci się będą guzy robić bo nikt ich nie będzie opróżniać. Ja z moimi jak z jajkiem się obchodzę, żeby tylko nie ścisnąć czy nie przyszczypać. Aaaa i jak byś chciała czymś smarować brodawki to też delikatnie, bo ponoć majstrowanie przy nich może poród przyśpieszyć bo się jakieś tam hormony wydzielają, które powodują skurcze. Dzwonił do mnie kurier, że mi wiezie przesyłkę, czyli pościel, ucieszyłam się bo miała być dopiero w pon - wt a będzie już dziś to przez weekend sobie wypiorę. Aaa i dziś koniecznie zabieram się za prasowanie ciuszków bo od 4 dni leża i czekają a ja się zebrać nie mogę. Też planuję wypad do biedronki po bodziaki, szkoda, że wczoraj zapomniałam bo pewnie większy wybór był. W carrefurze widziałam wczoraj chusteczki nawilżane bambino 2pack w cenie chyba 9,75 czy jakoś tak na pewno mniej jak 10 zł. To dobra cena, jak by któraś akurat była w sklepie i jest na kupnie to polecam. Aaa i to nie była promocja tylko oni mają taką normalną cenę na ten produkt na półce a ja jeszcze w czytniku sprawdzałam czy to nie jakaś stara metka i okazało się, że jest ok.

dzien dobry, ja na chwilke:) chciałam sie wam pochwalic ze chyba udało mi sie znalez dorywcza prace, od jutra zaczynam:) zobaczymy czy wszystko pojdzie jak nalezy troche sie boje bo jednak miałam duza przerwe, musze sie spowrotem wciagnac w to, ciesze sie bo juz mam dosc siedzenia w domu. Krakuska fajowego masz kociaka! ja to wogole jestem straszna kociara, wysle fotki mojej Zuzi... z Dawidkiem dobrze sie dogaduja, ale nieraz jak go dorwie jak ja chwyci za fraki to az mi jej żal:/ to z tego co piszesz to w kazdym szpitalu jest inaczej bo w Zeromskim mowili zeby biustonoszy nie zakładac, tylko wietrzyc cały czas... Angel kurde to niezły zonk:/ a macie podpisana umowe najmu? jak tak to wiem ze jest takie prawo ze kobiety w ciazy i z małym dzieckiem nie mozna ot tak poprostu wyrzucic z mieszkania, ani rozwiazac umowy... a macie piwnice? nie mozna poskładac tych mebli,porozkrecac i tam wsadzic? my tez tu mamy duzo starych gratów i tak własnie zrobilismy.

Umowa jest bezterminowa na min 5 lat :) dzowniłam do pełnomocnika i pytam czy zalezy kobiecie na tym, żeby były jakies meble w meiszkaniu czy na tych starych a ona ze na tych starych kuzwa jaja normlanie . Powiedzialam ze mozemy je skrecic ale gdzie je przechować , może u mojej mamy w pinicy, ewentualnie zeby dała połowe kasy na te co kupilismy i jej zostawimy naprawde ten zestaw jest łądny http://www.basic.brw.com.pl/mebloscianki/31,mebloscianka-konga.html Mój powiedział, że jak takie problemy będa to sie przeprowadzam :d nawet jak bysmy mieli mieszkać w wieliczce lub skawieni ( około 25 km za krakowe, a ceny mieszkań korzystniejsze . Teraz jak ja mam prawko to w sumie mi to jest obojętne gdzie bo jest obwodnica dzieki której oszcedza sie mase czasu Mój się smieje ze jak będe miec mleko to będzie milka do mni mówił :d

do piwnicy zniosłam 3 kartony szkła ( nie wiem na co to komu) muszę jeszcze tam lampe zabytkową znieśc no i jest jesczez kwestia tv i wieży :d

Inka spokojnie nic nie majstruje przy moich sysuniach tylko troszke za mocnoo przycislam przy wycieraniu :) Angel a jak macie umowe to nie mozecie spisac dodatkowo jakiegos aneksu do tej umowy dotyczacego mebli? jak byscie sie np dogadaly ze na pol te meble to wtedy takie cos spisac a nie na "gebe" Iwcia gratuluje :) gdzie tu na piastow Ci sie udalo dorwac?

Asiu ja na umowie mam sprzet tylko z zdomu a amebli nie. A co do tego na gebe ja poprostu jak kupiłam meble do kuchni to w dwóch ratach jej to odbiłam z czynszu :D

angel mowisz ze bedziesz Milka :D a moj czasem do mnie mowi Moby Dick... bo jak wielorym wygladam :P

Angel a ile płacisz za wynajem? I czy masz coś w tej opłacie? Koleżanka w hucie ma mieszkanie do wynajęcia :) Walczę z inną apteką internetową ceny trochę wyższe niż w tamtej co wcześniej chciałam kupić ale i tak jak się zbierze wszystko do kupy + darmowa przesyłka + fakt, że nie muszę za tym latać po kilku innych aptekach to dla własnej wygody i oszczędności czasu zrobię tam zakupy :) Przyszła mi pościel + ochraniacz na łóżeczko + poducha rogal do karmienia a później dla boboasa jak będzie nie stablnie wiedzieć to będzi9e też robić za podpórkę :) Z ceny jestem zadowolona rogal - 39 zl, pościel 100x135 38 zł ochraniacz 35zł, kolor jest rewelacyjny identyczny jak na zdjęciach a bałam się, że są podretuszowane bo strasznie intensywne mi się wydawały. Materiał hmm 100% bawełna ale trochę sztywna, mam wiarę, że po praniu i prasowaniu zmięknie i że się nie zbiegnie i nie puści koloru bo nienawidze rzeczy, które farbują. Moim zdaniem farbujące rzeczy powinno się oddawać do sklepu bo więcej z tym problemu jak przyjemności i w ogóle kto to widział, żeby rzeczy dla dzieci farbowały... No ale na razie nie marudzę dosłownie wyjdzie wszystko w praniu :)

Asia a jak twoje skurcze, twardnienie i w ogóle samopoczucie? Pytam bo dziś piątek... Mnie od rana lekko boli w dole brzuszka i uda - tak jak na okres ale sam brzuszek jest mięciutki. Zastanawiam się jak odczuwa się te skurcze, co niby następują c o ileś tam minut i które trzeba liczyć. Bo tak się mówi, że one są jak ból przed okresem ale ja ostatnio często czuję taki ból lekki ale ciągły a nie w jakiś partiach. Nie wiem czy to też ma coś wspólnego ale od paru dni robi mi się nie dobrze, zbiera mi się ślina jak na wymioty ale na szczęście jak się napiję to przechodzi. Heh może ja już tykam i za niedługo będzie bummm :) Albo po prostu jestem wyczulona i zwracam na wszystko uwagę

brzuszek hmm wydaje mi sie ze troche lepiej ale twardnienia nie zniknely calkiem ale jest chyba lepiej. moj mi mowi zebym i tak poszla sprawdzic. dzisiaj wogole w glowie mi sie strasznie kreci a tu tyle pracy mnie czeka bo obiecalam mojemu sernik na zimno ze bedzie mial a do tego musze pokoj posprzatac konkretnie bo troche sie opuscilam w obowiazkach ostatnio :O chyba tez zaczynam wchodzic w ten gorszy okres ciazy

Asia uważaj na siebie z tym sprzątaniem jeżeli już koniecznie musisz to wszystko bardzo powolutku a najlepiej to sobie w ogóle odpuść ;) ja też miałam dziś sprzątać ale mój zaproponował mi że zrobimy to jutro razem :) ucieszyłam się bo przynajmniej mi krzesła poprzenosi nie będę musiała tego dźwigać :) Coś się chmurzy na polu pewnie będzie padać bo ja sobie na balkon pościel wyniosłam... Złożyłam zamówienie w aptece :) Jestem taka zadowolona odkreślając z listy kolejne rzeczy, bo robi mi się coraz lżej jak mam mniej na głowie.