Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jazarazzwariuje

katechezy przedślubne, przedmałżeńskie etc. Pomóżcie

Polecane posty

Gość jazarazzwariuje

Hej, Ja zaraz oszaleje, bo albo jestem tępa albo to wszystko takie pogmatwane. Chciałam zadać pytanie o wymagany "komplet" katechizacji. Poprawcie mnie, jeśli się mylę: - kurs dla narzeczonych - dni skupienia LUB katechezy przedślubne - rozmowa indywidualna - 3 wizyty w poradni rodzinnej czy tak?

Gość panna młoda to ja
u mnie 9 spotkan na kursie przemałzenskim piatek sobota niedziela przez 3 tygodnie, i 3 spotkania w poradni rodzinnej, nastepnie protokoł z wszystkimi dokumentami w biurze parafialnym

Gość muffinkikocham
- poradnia życia rodzinnego (jednorazowo), - dzień skupienia dla narzeczonych (jednorazowo), - nauki przedmałżeńskie (2 spotkania). Po tym wszystkim spotkanie z proboszczem i spisanie protokołu.

Gość slubkalubka
u mnie kurs trwal 1 weekend, + 2 wizyty w poradni rodzinnej. I to wszystko

Gość kamcia_6789
U mnie: 4 spotkania po 2h- nauki przedmalzenskie 3 spotkania w poradni zycia rodzinnego spisywanie protokolu z proboszczem that's it :)

Gość jazarazzwariuje
hmm..to może te rozmowy w poradni to są właśnie spotkania indywidualne..ja nie mam nic przeciwko naukom, mogę je odbywać tylko żebym wiedziała jeszcze jak i co..

Gość jazarazzwariuje
u mnie, na stronie diecezji napisane jest tak: Na przygotowanie bezpośrednie do sakramentu małżeństwa w Diecezji Rzeszowskiej składa się katechizacja przedślubna i 3 spotkania w Poradni Rodzinnej. Katechizacja przedślubna odbywa się w formie trzech katechez przedślubnych prowadzonych przy wybranych parafiach, lub formie Dnia Skupienia dla Narzeczonych lub Rekolekcji dla Narzeczonych prowadzonych w Domu Rekolekcyjnym przez sobotę i niedzielę po której obowiązują 3 spotkania w poradni rodzinnej. Narzeczeni zgłaszający się na w/w przygotowanie powinni mieć już ukończoną katechizację przedmałżeńską ( tzw. „kurs przedmałżeński).

spisanie protokołu z proboszczem? Możecie coś więcej powiedzieć na ten temat? O co pyta???

Gość makatka03
U nas: nauki przedślubne - 2 spotkania po 3h w 2 niedziele z rzędu, 1 z katechetką, 1 z księdzem poradnia rodzinna - powinny być 2 spotkania po ok. 1,5h, nam pani podpisała przy pierwszym spotkaniu 2 rubryczki :) Protokół przedślubny w kancelarii parafialnej Protokół to standardowy druk który wypełnia ksiądz. Są to oprócz danych osobowych i adresów pytania np o to czy wcześniej byliśmy w jakimś związku małżeńskim, jak długo się znamy, od kiedy jesteśmy zaręczeni, czy poznali się nasi rodzice, czy nikt się nie sprzeciwia naszemu ślubowi, czy są w rodzinie jakieś choroby psychiczne, czy nie ukrywamy przed 2 połówką informacji o bezpłodności, czy chcemy po katolicku przyjąć i wychować potomstwo...tyle pamiętam :)