Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W POLSCE NIE JEST BIEDNIE!!!!

MY CHYBA MIESZKAMY W ZUPEŁNIE INNEJ POLSCE- "BIEDA"

Polecane posty

Gość 232131223
Ja sie musze utrzymac za dzieckiem niepełnosrpawnym z znacznym stopniu za ok. 950 zł swiadczenia pielęgnacyjnego, nie moge do niego nawet dorobic nic, bo by zabrali mi. Ma to starczyc wg rządu na jedzenie, rachunki. leki, wszystko- na dwie osoby... Przestań juz zakładac te propagandowe tematy, to że tobie nie jest biednie, nie znaczy że wieksozsc ludzi zyje na dobrym poziomie

Gość Stokrotka aa
sorrki za blendy ale wlsnie sobie drinkuje

Gość taiwan xt
no i wszystko sie własnie rozbija o te pozorność,a ty faktycznie chyba jestes jakaś/iś pro tosko -po wyalbo slepy albo po prostu walisz w chuja bo sie nudzisz

Gość 232131223
chyba ktoś płaci za zakładanie tego typu tematów, ja własnie widze na tym forum - przebywam tu od paru lat- znaczny wzrost niezadowolenia, prawie co dzien ktos zebrze, że nie ma na chleb, albo pyta jak przezyc za 20 zł w dwa tygodnie... Coraz więcej osob pyta jak oszczędzac, a najbiedniejsi to w ogóle internetu nie mają

Gość .bb.....
ile ci TUSK ZAPALCIL ZA TAKI TEMAT??

Gość taiwan xt
niewykluczone ,moderator powinien ujawnić dane prowokatora abyśmy mogli napietnować go publicznie

Gość zainterrrresowana
u mnie, i na podst. moich obserwacji-znajomych biznesmenow, jak i pracujacych dla kogos- jest zle i zmierza do gorzej ale sa tu tacy na innych topikach co zarabiaja duzo- ponad srednia krajowa-nie wiem do konca gdzie, jako kto, i sama nie wieerze ze to jest obecnie mozliwe- a przynajmniej zdobycie takiej pracy

Gość .bb.....
jak pomysle o tusku to mnie az kurwica bierze na tego zdradzieckiego rudego dupka

Gość Co z tego że
@kochaj siebie otoz to, jest pelno takich osob, ktore nie maja na jedzenie czy rachunki,ale maja auto(na kredyt lub prezent od dziadkow lub rodzicow), markowe ciuchy i chodza po galeriach handlowych szpanujac,pozorujac rzekome bogactwo,a na drugi dzien przychodza pozyczyc 20 zeta

Gość taiwan xt
pogański kraj,pogańskie obyczaje

wniemczech minimum socjalne jest nieopodatkowane..... tzn jezeli ktos zarabia rocznie kwote do wyz=sokosci ninimum nie placi podatku... tutaj skarbowy cie wykonczy ....

szkoda mi bardzo mlodych ludzi w Polsce. Sa dobrze wyksztalceni, wrazliwi, inteligentni, zaradni, potrafia na prawde wiele z siebie dac, a nie moga znalezc pracy, zwyczajnie sie marnuja lub pracuja za 1300zl i maja problem z zaspokojeniem codziennych potrzeb typu porzadne jedzenie, ubrania,mieszkanie, rachunki, samochód, co w innych krajach nie jest zadnym luksusem, a ich rowiesnicy na tych samych stanowiskach za granica zarabiaja 5 razy tyle i nawet nie przychodzi im do glowy, ze mogliby sobie odmowic ktorejs z powyzej wymienionych rzeczy...

Gość taiwan xt
a ja ci powiem ciacho ,ze mi nikogo tutaj nie szkoda ,polacy to jet zjebany naród i wiekszość syfu jaki tu jest ,jest na własne zyczenie

Gość Propozycjaaaa
WSCHÓD POLSKI !!!! Zobacz filmik HBO " czekając na sobotę " a zrozumiesz o czym mówię. Ja mieszkam na śląsku i moje miasto ( Rybnik ) z roku na rok się rozwiją i to w bardzo szybkim tempie.

Ciacho_87 akurat nie zgodzę się z Tobą, że młodzi są dobrze wykształceni. Bo to nasze wykszałcenie jest do dupy! Po tych szkołach, nawet publicznych nic nie umiemy i nic nie wiemy. Dzisiaj 75% młodych na MGR przed nazwiskiem. A większość to banda debili! A potem taki MGR nie pójdzie do Biedronki bo skończył studia. Ale nieważne że jest totalnym osłem. Dlaczego naszemu państwu tak bardzo zależy na wykształceniu społeczeństwa? Bo niby konczymy studia i jesteśmy wykształceni, ale gówno po tych studiach wiemy. Tylko po to, to robią, bo GŁUPI LUD ŁATWIEJ SIĘ PROWADZI. A DOKŁADNIE WYPROWADZA W POLE

Gość taiwan xt
jedyne wyjscie to jest rozbiór polski za zgodą narodu i poddanie sie w zarząd jakiegokolwiek kraju cywilizowanego z europy zachodniej,inaczej nic sie tu nigdy nie zmieni

Gość taiwan xt
kochaj siebie -zgadzam się

Gość Propozycjaaaa
Jezeli mowa o moim pokoleniu ( 25 lat ) to zauważyłam ze bardzo mały odsetek chce czegoś więcej... Idą do pracy na kopalnię, kasę przewalą w pubach, a jak już pozakładają rodziny to wegetują. Drudzy którzy chcą do czegoś dojsc niestety musza wziąść kredyt czy na dom, mieszkanie.. 30 lat wyrzeczen.. masakra

kochaj siebie, masz racje, pisalam tutaj akurat o kilku swoich znajomych ze studiów, ale musze sie z Toba zgodzic, ze wiele kierunków jest prowadzonych tylko dla kasy, zeby ludzie placili i nie tracili nadziei na prace i kariere (kocham to slowo :-o ) w przyszlosci. Ale jest tez duzo osób, ktore sa dobre w tym co robia, pasjonuja sie tym, daja z siebie wszystko, a i tak moga jedynie liczyc na 1300 lub ewentualnie niekonczace sie staze z PUP, kursy i inne zapchajdziury, które oferuje nam nasz piekny kraj, a raczej rzadzacy nim panowie.

Gość jsnaj
Ależ pieprzycie. Taaaa kieruje Polską tajna siła, która nie chce by ludzie się kształcili, żeby nimi kierować a skoro i tak idą na studia to tajna organizacja zmusza wszystkich profesorów do niskiego poziomu nauki a to, że robią kampanie społeczne namawiające do studiowania kierunków ścisłych to zapewne tylko mydlenie oczu. Współczuję Wam doprawdy.

ale kult " człowieka o studiach " ciągle jest pociagajacy . Nie wążne po jakich studiach , byle papier był . A prawdą jest ,zę większość nas po prostu nie potrzebuje studiów tylko porządną szkołę zawodową w zawodzie który ma szansę na rozwój w miejscu gdzie mieszkamy .

Gość QandA
Jeżeli ktoś pracuje za 1300 to znaczy, że jego wykształcenie jest tylko papierkowe. Co z tego, że 70% młodzieży ma studia, jeżeli studia jakie kończyli to były masówki które służyły tylko i wyłącznie temu aby wyciągnąć od nich kasę. Prawda jest taka, że dobry specjalista (a takim nie jest się w żadnym wypadku po samych studiach bez doświadczenia) zawsze znajdzie pracę i to dobrze płatną. Nikt kto posiada umiejętności pożądane na rynku nie zarabia 1300 zeta. Reszta, którzy to takich umiejętności nie mają - muszę się przekwalifikować. Niestety większość tych młodych o których piszesz nie ma nawet pojęcia jak z wiedzy książkowej którą nabyli na byle studiach, skorzystać, by zarobić. Od razu uprzedzam: nikomu niczego nie zazdroszczę - a szczególnie tych "studiów" - kończyłem studia techniczne, pracuję i mam się dobrze - a moja ocena wynika z moich wspomnień o studentach z czasów mojego studiowania oraz z doświadczenia zawodowego, gdzie widzę kto i z jaką wiedzą przychodzi na rekrutacje (ale przecież ja mam 3 kierunki!, mnie się należy - znam 3 języki - z których dukam co prawda - ale mam papiery!). Po co w Polsce udaje się, że kształci się ludzi -> rozdając im dyplomy uczelni za nic to nie wiem. Społeczeństwo nie jest od tego bardziej wyedukowane a co najwyżej ma więcej papierów którymi mogą sobie podetrzeć...

Gość jsnaj
Poza tym nie wszyscy zarabiają 1500 zł. Ja tyle zarabiałam ale mi to przeszkadzało więc zrobiłam tak, że zarabiam więcej. Zaryzykowałam i mam. Jakby nie wyszło, zaryzykowała bym znowu i znowu. A mam znajomych, którzy jak Wy jęczą "mam studia i płacą mi 1500 zł, pieprzony Tusk". Najłatwiej zwalić winę na kogoś a rząd jest zawsze miłym pieskiem do bicia. Jeśli ktoś liczy, że mu rząd jakoś pomoże więcej zarabiać to powodzenia życzę w narzekaniu. W jakimkolwiek kraju.

Gość QandA
jsnaj Dobrze piszesz - większość tylko narzeka że słabo zarabia. Niestety na narzekaniu się kończy bo trzeba zaryzykować zmianę pracy, dokształcać się. A przecież z gówna bata nie ukręcisz więc większości tych "wykształconych na papierze" zostaje narzekanie...

Gość Co z tego że
propagandzistce ktora zalozyla temat braklo argumentow, bieda w Polsce az piszczy i nie da sie jej zakryc tanią propaganda na forum czy w mediach, to ze miasta sie rozwijaja nie oznacza ze ludzie sa coraz bogatsi,wrecz przeciwnie ludzie w Polsce biednieja wprost proporcjonalnie do propagandy uprawianej przez kolejne pseudorządy

Gość taiwan xt
ale rząd to nie sa kosmici tylko ludzie tacy sami jak my ,którzy nie robia w tym kraju nic ,kompletnie nic zeby młodzi nie wyjezdzali,przeciez tu wszystko leży,słuzba zdrowia ,policja ,wojsko ,administracja infrastruktura jakakolwiek,tu wszystko jest do dupy ,wszedzie korupcja ,czary mary,wciskanie kitu itd.gdyby nie unia to tutaj byłaby masakra totalna ,a i tak jest przejebane,a polaczki siedza cicho i nic ,jakies drętwe demonstracje ,jakies miasteczka namiotowa ,ktoś sie dzieki temu wykreuje na posła czy jakiegoś przewodniczacego i tyle,w krajach europy zachodniej nie byłoby to do pomyslenia zeby rzą wciskał ludziom taka ciemnote i nic i zadnych konsekwencji,przeciez tu sa ceny jak na zachodzie a zarobki dziesięć raze mniejsze ,ale polaczki to pierdolą ,ciesza się że maj,a demokrację ,centra handlowe,pomnkiów wszelkiej masci od zajebania,marsze milczenia ,wieczna martyrologię i wypominanie wszystkiego i wszystkim

Gość jsnaj
Gdybym miała wiedzę taką jak obecnie nie wiem czy szła bym na studia. Raczej wątpię. Inaczej bym pokierowała życiem a studia i tak zrobiła ale hobbystycznie a nie jako inwestycja w przyszłość bo talentu do studiów ścisłych nie mam więc na humanie wiele nie zarobię. Wiecie co jest najważniejsze? Nauczenie się czegoś konkretnego, nawet w bardzo wąskiej dziedzinie, stać się w tym specjalistą absolutnym, nauczyć się rzadkiego języka, zostać wybitnym fryzjerem, kosmetyczką z talentem i charyzmą. A najlepiej jak ta umiejętnośc wynika z zainteresowań, wtedy zdobywanie wiedzy jest samą przyjemnością a gdy się udaje na tym zarabiać nigdy nie jest się w pracy. Znam człowieka, który odziedziczył mieszkanie po dziadku, sprzedał je i zainwestował w pewien biznes. Biznes odniósł sukces, wiele lat pracował, rozwijał a dziś spełnił swoje marzenia i otowrzył biuro projektowe o czymz zawsze marzył a na czym się nie zna. Ot tak, by spełnić marzenia. Nie ma nawet matury tylko łeb na karku. Jak będzie chciał to sam otworzy prywatną uczelnię:)

Gość jsnaj
taiwan widzisz, różnimy się w postrzeganiu kraju. Ja pamiętam Polskę sprzed 20 laty, sprzed 10 laty i nikt mi ciemnoty nie wmówi, że jest coraz gorzej. Ludzie mają coraz lepiej i mają coraz wyższe wymagania ot co. Pojedź w świat i zobacz jak ludzie żyją, jak ulice wyglądają, jak ludzie wyglądają a jak wrócisz zrozumiesz, że żyjemy w kraju, w którym wielu ludzi marzy by żyć a nasze ulice przypominają Niemcy a nie Rosję.

No nic dziwnego, ze rzad pomiata ludzmi którzy sami jedni drugich gania, za kazde zle slowo powiedziane na kraj i zaraz wyzywaja od -nieroba -nieudacznika -Polaka który nic nie robi tylko narzeka -jedni drugich obwiniaja za to ze nie ma pracy -od niezaradnych -przeciez bezrobocie 30% lub wiecej wynika z tego ze ludzie nie chca pracowac hahahaha wiec rzad uwielbia taka ciemnote, ktora sama by sie powybijala wzajemnie, a oni by sie bujali za ich pieniadze i oskubywali na kazdym kroku.