Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olena_9292

Zapomniałam dwoch tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Witajcie :) Problem polaga na tym, iż zapomniałam dwóch tabletek anty. Zaczęłam brać nowe opakowanie w poniedziałek i niestety pominęłam tabletkę z piątku i soboty. W sobotę doszło do współżycia czyli był to 9 dzień cyklu. W niedziele wziełam tabletke o stałej porze i pojawilo sie plamienie. Pominiętych tabletek nie wzięłam . Moje pytanie brzmi jakie są szansy na zajscie w ciąże? dodam, że przyjmnuję tabletki od roku. Oraz zastanawiam sie czy dalej kontynuować branie tabletek biorac pod uwage fakt, ze pominięte zostały w pierwszym tyg wiec zostało jeszcze 24 tabletek. Z gory dziekuje za odpowiedzi ;)

Wiem, ze jest mnóstwo podobnych wątków ale praktycznie wszystkie pomijają fakt wsółzycia o ktorym napisałam ... Dziewczyny doradźcie.

Gość Jedna to chyba nic, ale dwie
No chyba normalne. tj takie jak bez tabletki. Czyli dosc male

po pierwsze zawsze trzeba czytac ulotke gdzie jest jak byk napisane, ze POMINIETE TABLETKI MUSISZ PRZYJAC wiec teraz masz babo placek.

No właśnie tysiąc razy wcześniej czytałam ulotki ale totalnie wypadło Mi z glowy, ze trzeba te dwie wziąć razem z ta trzecia. jeżeli zapomnialam to tylko jedna i zawsze ją brałam wraz z nastepną.

hm, mysle, ze powinnas isc do ginekologa zapytac co robic bo juz nie chodzi o ciaze ale pewnie ci sie namieszalo w hormonach :P

jestem umówiona na wizytę ale dopiero na piątek;/ Hormony , hormonami tylko czy dalej zażywać te tabletki?

Gość No to może...
Ja to bym teraz odstawiła tabletki, póki co zabezpieczaj się w inny sposób, a w piątek lekarz ci powie jak od nowa zacząć. Miała identyczną sytuację i wiem że pomimo tego że zażyłam dwie pominięte tabletki to już do końca opakowania nie chroniły mnie one przed ewentualnym zapłodnieniem.

teraz mam dylemat czy odstawiać czy też nie. Brałabym je dalej ze wzgledu na fakt, żeby az tak bardzo Moje hormnony nie szalały. Poki co występuje krawienie. Ale z drugiej strony odstawiłabym je ze wzgledu na możliwość zajścia w ciaze a wiadomo tabletki kontra dziecko nie wróży niczego dobrego...