Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawrócona25

Oczyszczanie - SUROWIZNA zapraszam!!

Polecane posty

Gość nawrócona25

Witam wszystkie kobietki zakładam ten temat jako wstęp do odchudzania tzn oczyszczanie na bazie najmniej przetworzonego jedzenia czyli surowych warzyw , owoców , orzechów. Mi chodzi głównie o oczyszczenie organizmu , moja cera ostatnio bardzo się pogorszyła i to jest znak ,ze muszę coś zrobic dla siebie . Zaczynam od 2tygodniowego oczyszczania:)

Gość awer8177
a mozesz podac przykłąd menu na 1 dzien

Gość nawrócona25
Przykładowe juz pisze , ale ja będe słuchac organizmu a nie planowac bo nie wiem na co bede akurat miec ochote w danym momencie : 1posilek sałatka warzywna (sałata rzodkiewka szczypiorek ogórek, pomidor) szklanka soku pomaranczowego i garsc orzechów 2 posilek - marchew z jabłkiem 3 posiłek sałatka owocowa (kiwi banan , truskawki) do tego np kilka migdałów) 4 posilek jak pierwszy tylko sok greifrutowy oczywiscie wyciskany samodzielnie :) 3-4 l wody .. tzn ja zazwyczaj pije 3 l ale jak ktos pija mniej to 2 l wystarczą , ale jak jest cieplo to nalezy wiecej pic

Gość awer8177
no ale tak mniej wiecej zeby sie zorientowac o co chodzi :)

Gość awer8177
dzieki za opis :):):)

Gość awer8177
dobrze zrozumiałam? 4 posilek ten co 1 i do tego ten sok?

Gość nawrócona25
tak mozesz oczywisc dodac te inne warzywka tj papryka czy cebula to juz według wlasnego uznania :)

Gość cbadef
nawrócona25 - sama tą dietę wymyśliłaś ? może lepiej skorzystać ze sprawdzonej diety oczyszczającej warzywno-owocowej (trwa od 2 do 6 tygodni) wg dr med. Ewy Dąbrowskiej

Gość nawrócona25
Nie wymyslilam sama , wlasnie chodzi mi o to , ze tu mozna tylko surowe albo 80% surowego jedzenia bo temperatura zabija wlasciwosci witaminy...Ja lubię wszystkie owoce są zdrowe i nie będę sobie ich odmawiac i oczywiscie to nie moja dieta tylko oczyszczenie - wstep do diety 2 tygodnie nie dłuzej ...pozniej dodam tylko chlebek razowy mięsko gotowane nabiał i będę dalej chudnąć:)

Gość awer8177
hej i co zaczynasz ? ja dzis znowu sie objadlam musze miec konkretna diete gdzie bede sie trzymac zasad sztywno

Gość awer8177
albo pisac menu dzien wczesniej i jego sie trzymac ,bo tak to zjem po trochu wszystkiego a potem okazuje sie ze 2000 kcal jest jak nic

Gość nawrócona25
to jest raczej kwestia nastawienia psychicznego , jak tego nie ma to zadne jadlospisy i cudowanie nie pomoga ... Trzeba jesc regularnie... Ja zaczelam : rano szklanka wody z cytryną banan i jabłko o 12 zjem salatke i wypije sok z 2 greifrutow

Gość marianna pe *
a te owoce ze sklepu? to o d..e rozbić taką dietę! sama chemia

Gość kapisnc
lepsza taka niz zarcie fast fodow

Gość Viki2222
Dokładnie !! Nie kazdy moze sobie wychodowac warzywa i owoce w polu , chociaz w czerwcu jak bede na wsi to bede jadac takie z ogrodu :) Proszę się nie czepiac szczegolow tylko popatrzec na swoj talerz :)

Gość marianna pe *
weżcie pod uwagę, że owoce zawierają dużo cukru warzywa metale cięzkie, zwłaszcza te zagraniczne