Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czerwony Październik

Dlaczego dzisiejsze dziewczyny w większości wyglądają jak chłopczyce ?

Polecane posty

Blair Witch - właśnie takie wyszczuplają kobietę i w takich kobieta wygląda kobieco. I nie musi mieć idealnego kobiecego kształtu na klepsydrę 90-60-90. Nawet jak nie ma to jak założy taką kieckę to wygląa jakby miała.

Gość smiesznet2345
aha czyli lepiej dusic sie w gorsetach.. pozdro 500

Najgorsze jest to że dużo rzeczy które kiedyś były typowo męskie, teraz kobiety nam to odbierają, przywłaszczając sobie jako damskie i wyglądają w tym bardzo niekobieco. I już nawet nie trzeba sięgać wstecz do średniowiecza. Wystarczy do XX w. - lat 80-tych czy nawet 90-tych, kiedy typowo męskimi spodniami były dżinsy trochę zwężane na dole a gdyby jakiś chłopak pojawił się w dresowych luźnych spodniach np. na ulicy albo (co gorsza) na stadionie - zostałby nazwany gejem. A kobieta w węższych spodniach kojażyła się z typową chłopczycą. A teraz kobiety sobie takie spodnie przywłaszczają jako ubiór damski, już od 2007 r. to trwa - chłopczyca to już nie kobieta w jakichkolwiek spodniach, ale tylko w luźnych ! Co za paradoks - skoro luźne spodnie są mniej męskie od klasycznych dżinsów trochę zwężanych. A cioty które noszą wąskie spodnie przy tlenionych fryzach, torebeczkach na ramię, jaskrawych koszulkach, wszelkie cholerne emo itp. powinni dostać srogi wpixxxxxdol za niszczenie męskiego wizerunku. Bo niszczą od środka. A teraz jeszcze skórzane kurtki - coś co niedawno kojażyło się z facetami, bandziorami, czy np. gangsterami - teraz zaczęły nosić różne kobiety. Póki co skórzana kurtka u faceta jest jeszcze normą. Ale nie wiem co będzie za 20 lat - czy spotka ją taki sam los jak inne rzeczy ?

Gość nhafkfjl
jaki obleśny facet ten z fotki

Gość Elnis
Październik faceci zakładali zwężane spodnie najczęściej do munduru, ponieważ to było wygodne do oficerek i do jazdy konnej , teraz wiadomo kto zakłada zwężane spodnie do oficerek , nie muszę chyba podpowiadać :) kobiety nam facetom zostawiły chyba tylko na pamiątkę jedną rzecz , czyli onuce :) ponieważ nie nauczyły się wiązać onucy i krawata ale to tylko kwestia czasu , już wkrótce zobaczymy na ulicach kobiety w onucach przyczepionych do podwiązek ( też męskich ) jako najnowszy krzyk mody :)

Elnis - No niestety, ale ja i tak zawsze będę wygądał tak jak oni http://www.vinylrecords.ch/S/SO/Sodom/Persecution/sodom-persecution-52.jpg, bez względu na to jak bardzo zmieni się postrzeganie takiego wyglądu faceta. Ważne że w czasach kiedy było to powszewchne - uchodziło za jak najbardziej męskie (jestem maniakiem starego heavy metalu). Od początku XXI w. zniknęła większość metali i punków a namnożyły się dresy i hh, jak narazie jedyne inwektywy pod adresem facetów wyglądających jak na zdjęciu to "brudas" i tym podobne, ale jeszcze dużo ludzi wie że ktoś taki to metal, że metale kiedyś tak wyglądali (a nie jakieś glany i bojówki) i że to w 100% męskie. Ale nie wiadomo co będzie za jakiś czas - jeszcze nigdy nie było takiego czegoś żeby coś co kiedyś nosili faceci, zaczynały nosić kobiety.

Gość meg white
Oj Czerwony Październiku, oczami wyobraźni widzę Cię w takiej jednej knajpie dla rockersów w moim mieście:) I chociaż Twój typ wyglądu nie jest moim ideałem, to dobrze, że nie ulegasz modzie na różowe koszulki itp. Pozostaje pytanie: czy aby męskie jest takie roztkliwianie się nad kobiecym ubiorem? Kobieta może być mega sexy w dżinsach i w bluzie z kapturem. Ważne, żeby Cię kręciła. Juz nawet figura, pupa, biust, włosy czy co tam jeszcze są ważniejsze niż ubranie. Jak już zacząłeś wybierać fasony sukienek i narzucać je wszystkim! kobietom, to trochę przesadziłeś, proszę Cię...:)

Od kiedy spodnie to strój męski? Tak, od kilkuset lat, od wtedy, kiedy zapędzono nas do roboty do fabryk. Kazde spodnie są niewygodne, a strojem historycznie męskim jest spódnica (męskie spódnice znane sa od prehistorii, pierwsze spódnice damskie pokazano w Paryżu w 1822 roku). Dziękuję za rurki i jakiekolwiek inne spodnie, mam kilt.

Gość gh;lgl;hl;gl;gjl;gljg
aniellla Dziecko aż się oplułam jak przeczytałam ten twój wpis :D jesteś tak głupia czy zgrywasz się na forum?

Gość master11 to najwiekszy tempak
a faceci teraz wygladaja jak pizdy🖐️cioty ..makijaze i ich ubiór lalusiowaty.

Elnis, zmartwię Cię- kobiety noszą krawaty i są buty "onuce"

Gość eilenna
Nie ma czegos takiego jak ubrania typowo kobiece i meskie. W wielu kulturach (Indianie, Afrykanie) czesto mezczyzni ubierali sie bardziej zdobnie czy malowali. Siegajac do historii, takze Polski, ujrzysz panow z bizuteria, makijazem (pudrem), w perukach. Obecnie kobiety sa silniejsze - to mysle dobrze. Podobnie jak to, ze panowie dbaja o siebie i ladnie wygladaja. Ciesze sie z tego. Jestem kobieta i nosze spodnie - gdyz sa wygodne - i kurtke ze skory - gdyz jest to material naturalny, doskonale chroniacy przed deszczem. Czy chcecie nam, kobietom, odmowic prawa do noszenia sie wygodnie, by zadowolic meskie oko? Mam problemy z kolanami - nie moge nosic butow na obcasie.

Eilenna, mylisz się, podział na ubrania męskie i damskie istnieje wg. naukowców od momentu, w którym ubrania wymyslono, czyli jakies 75000 lat. Z faktu, ze ze względu na znaczną odmienność kulturową nie potrafisz dostrzec podziału wśród Indian nie wynika, że podział ten nie istnieje. A że podlega modzie, czyli się zmienia to inna sprawa.

Gość jeszcze jeden nick:)
czerwony październik- znów założył nowy nick :D:D:D to "duch cafe", "adonis pięknych pań" kapitan coś tam... i kilkanaście innych:P Facet uzależniony od cafe, zresztą chyba jej najstarszy fan:P dla niektórych mógłby być dziadkiem :D

Gość rousi
ja tez jestem niska 155 cm a mam długie włosy nosze spódniczki i sukienki wszystko jest oki nie wiem czemu niski wzrost miałby mnei zmuszac do noszenia spodni czy krótkich włosów heh to jest śmieszne

Gość AntekPantekKKK
A ta moda na wzrost, że facet musi mieć min. 180 cm wzrostu inaczej jest karłem i nie znajdzie żadnej partnerki?

Gość to sie nazywa efekt jojo
Prawdziwe kobiety nie gola miejsc intymnych. Nie robia z siebie dziewczynek.

Czerwony Październik, zgadzam sie z Toba w calej rozciaglosci. Osobiscie NIGDY nie nosze spodni (no chyba ze biale jeansowe shorty na koncerty, bo wygodnie), sukienka lub spódnica to obowiazek. Zgadzam sie z tym, ze mezczyzni w dlugich wlosach i brodzie to absolutna koniecznosc. Aha, i stary heavy metal to najlepszy heavy metal. A przykladem idealnego mezczyzny jest jak dla mnie Onkel Tom Angelripper...

HazyShade, z tego, co pamiętam metalówy zwykle w spodniach chodziły. I w skórach też. A od starego dobrego heavy metalu lepszy jest stary dobry death metal. :P

Gość NeverDays
Owłosienie u kobiet jest ochydne i obleśne !!! Kobiety powinny się depilnować bo jeśli się nie depilują to to już nie są kobiety. ŻaŻadnegoaden normalny chłopak, mężczyzn nie zaglądał by nawet do wolosonej kobiety !!!

Gość gość
Widze, ze temat stary, ale najbardziej niemeskum facetem byl tu sam autor

Gość gość
Ja jestem lesbijką sukienek i butów na obcasie nie nosze

Gość gość
A jest jakis zwiazek miedzy jednym i drugim?

Gość drobna94
Haha to mnie to mnie rozsmieszyles tym ze sukienka sprawi że nagle będę miała wymiary 90-60-90 :D musisz być strasznie głupi żeby tak myśleć :D Jestem szczupła i niska, ogólnie jestem drobna, nie cierpię nosić sukienek bo wyglądam w nich tak jakbym już w ogóle nią miała kształtów, gowno prawda że zrobi mi się nagle kształt klepsydry, kiedy wybieralam suknie na bal to założyłam chyba z 1 000 000 sukienek, aż wreszcie znalazłam wystarczająco mała, żeby jako tako na mnie leżała, wszystkie kiecki są dla mnie ogólnie za duże, a jeśli już jest dobra w biodrach, talii to w biuscie jest tak ogromna ze od razu spada, w sukienkach wyglądam jak klocek bez kształtów, spódnica to już kompletna katastrofa, sama się z siebie śmieje jak się widzę w spódnicy, innym sięga przed kolano a mi do kolan, na innych układa się świetnie a u mnie jak na kłodzie. Gdy założę spodnie i ładną bluzkę to nie dość ze robi mi się figura (mam biodra, talię, biust, figura przypomina klepsydre) to jeszcze jest mi strasznie wygodnie i czuje się pewniejsza siebie i swobodnie. Mam gdzieś to ze kobieta ma chodzić w sukienkach bo to kobiece, zwisa mi to, będę ubierala się w tym co dobrze na mnie wygląda i w czym będę dobrze się czuła

Gość Uważać
Czytając te głupoty można dostać raka.

Gość gość
ja noszę długie włosy i jestem metalem i się tego nie wstydzę i mam dziewczynę i nie każdy musi lubić ten styl ale najeżdżanie na takie osoby (czyli też na mnie) jest dowodem na wieśniactwo