Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Ja w Skierniewicach. Miałam skurcze w sobotę rano a położne mnie wyganiały żebym w poniedziałek przyszła. Pomimo bóli partych, położne wmawiały mi, że nie rodzę i że one wiedzą lepiej!! A to nie pierwszy poród, tylko kolejny :/!! Jak pękł pęcherz płodowy przy parciu, to obie przybiegły i przerażone, że wody są zielone poleciały do lekarza. Maluszek urodził się siny, nawet mi go nie dali :(. Jest zdrowy...Choć czytałam, że takie mniejsze niedotlenienia mogą objawić się w wieku kilku lat np. dziecko ma kiepską pamięć, nie może się skupić itp..

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Straszne rzeczy piszecie... :( Ale jak to zakazane ma byc wywoływanie porodu bez konkretnej przyczyny? Jaka ma to byc przyczyna? Bo moja koleżanka też była 2 tyg po terminie i wszystko było ok, była na ktg i okazało się że dziecku puls zanikł na 10 minut, szybko ją na cesarkę wzięli a dzicko owinięte 3 razy pępowiną i sine, niedotlenione. Zrobił mu się od tego krwiak mózgu. TO JEST CHORE.

Hej i ja się dołączę,mój syn będzie miał niedługo 14 miesięcy.Mam 23 lata,a rodziłam poza granicami Polski i jestem bardzo z opieki zadowolona.Poród wywołany 2 tygodnie przed czasem z powodu cukrzycy ciążowej.Udało mi się urodzić dopiero na 5 dzien pobytu w szpitalu.Sam poród oczywiście masakra-ale zanim do niego doszło przez 4 dni z powodu podawania leków miałam ciągłe bóle i skurcze jednak brak rozwarcia.W niedzielę rano pojawiło się na 2cm i tak stanęło,dopiero ok 1 w nocy z niedzieli na poniedziałek powoli rosło ale i tak lekarka zabroniła mi przeć bo nie było dostatecznego aby mały wyszedł.I udało się wreszcie 4 kwietnia 2011 o 4:30 rano:) zdrowy silny facet,9/10 Apgar,3450 około 52cm długi.W razie czego-służę radą tym świeżym mamom jeśli zajdzie taka potrzeba.:)

Nieprawdopodobne, ale możliwe. I najgorsze jest to, że nikt z tym nic nie robi. U nas cesarki tez sa zabronione. Ordynator ten sam od lat. Leżałam z dziewczyną, której groził wózek inwalidzki po naturalnym porodzie. Od urodzenia miała coś z biodrami i jedną nogę krótszą. Była chryja jak rodziła, ale w końcu zrobili jej cesarkę w ostatniej chwili. Podobno i tak teraz jej stan jest gorszy niż przed, bo za długo zwlekali i o kulach chodzi. Kości już zdążyły się rozejść.

chore to jest malo powiedzian, chyba chca po prostu doprowadzic do tego zeby za wszystkow szpitalutrzeba bylo bulic..

O boże co za koszmar. :( Też mam jedną koleżankę co ma problem z biodrami i właśnie też ma jedną nogę krótszą i miała planowaną cesarkę.

jak tak czytam to mam wrazenie jakbysmy sie z opieka medyczna cofneli ze dwadziescia lat... szok!

Mam koleżankę, która rodziła na dyżurze pijanego lekarza w jednym z okolicznych szpitali. Zanosiło się na cesarkę, ale on nie był w stanie. Ściągnęli kogoś w środku nocy, ale dziecko utknęło tak jakoś w ścisku, że urodziło sie z wklęsłym czołem z jednej strony. Teraz to wszystko się wyrównuje z biegiem czasu, chłopczyk ma 3 latka. Ale jeszcze widać jak ktoś wie i zwróci uwagę. Nie zgłosili tego nigdzie, nie wezwali policji. Lekarz nadal pije i ma dyżury.

Na prawdę. To jest straszne po prostu. :(

Są na pewno i dobre historie, tylko te straszne częściej się powtarza. A może po prostu jest ich więcej...Ja np cała ciążę chodziłam pryw. do lekarza i i tak mnie wykiwał i olał poród. A potem nawet na sali nie poznał.

moze to jest kwestia wieku lekarzy? sama nie wiem. umnie w szpitalu widac bylo ze mlodsze pokolenie lekarzy jest za cesarkami jak sie zbliza termin porodu lub jest przekroczony,natomiast starsi lekarze czekaliby i czekali tylko ciekawe na co. ja przy wypisie dostalam skierowanie z maluchem do poradni neonatologiczneji na usg przezciemiaczkowe, i wyraznie bylo napisane :SKUTEK PRZENOSZENIA CIAZY!

Ja też przenosiłam. ale najfajniejsze jest to, że mąż w delegacji pracował i dokładnie wiedziałam kiedy w ciążę zaszłam. Ale stwierdzili że delegacja jest nie istotna, bo mąż nie musi być ojcem...!!! I to na sali przy wszystkich pacjentkach!!

Witam wszystkie młode mamusie :) Ja jestem mamą6 tygodniowej Mai :) czytam Wasze posty i jestem w szoku! Ja rodziłam w Piasecznie koło Warszawy. Rodziłam w 38 tyg. przez cukrzycę ciążową. Miałam poród wywoływany ale w ok 10 min po podaniu oxytocyny małej zaczął spadać puls więc szybka decyzja o cc i za 9 mim mała była już na świecie :) Wszystko dobrze się skończyło ale najadłam się strachu!!! Miałam znieczulenie ogólne szybkie i wszystko słyszałam nawet płacz swojego dziecka po wyjęciu z brzucha. Dość długo nie mogłam się po tym pozbierać bo był to dla mnie szok !! pozdrawiam

to juz jest chamstwo pelna geba!! jak tak mozna powiedziec na osobnosci a co dopiero przy innych pacjentach!!!!!

Hej dziewczyny dołącze się i ja:) mam 10 tygodniowa córeczkę, miałam planowana cesarkę z powodu położenia pośladkowego mojej niuni. Straszne są te wasze historie, ja jestem zadowolona ze nie musiałam rodzic sn:)

Gość kasia kasia katarzynka
W moim sypitalu lekarz prowadzacy nie moze byz przy porodzie wogole, no chyba ze ma akurat dyzur, podobno jest to walka z korupcja.

o ktorej wesze dzieciaki wstaja moj niekiedy nawet przed 6:) jak był noworodkiem spał do samego poludnia, a teraz budzi mnie bardzo wczesnie. Teraz 2lasnie robi poranna drzemke ale od ponad 2 godzin musialam sie z nim bawic :)

Hej :) ja mam córeczke z grudnia 2011 i mam 21 lat :) też miałam cesarke z powodu zbyt wąskiej miednicy :) nie było tak źle,też się ciesze że nie rodziłam naturalnie czytają opowieści niektórych z was :)

hej. moge sie dolaczyc? :) ale chyba bede najmlosdza..:( mam 18 lat i 3 misiecznego Oskara....

Mój Kuba tez spał nawet do 10 nieraz ale mu się poprzestawiało i wstaje czasem nawet o 5. Masakra ale jakos żyje ;)

Mi się zdaje, że to nawet lepiej jak wcześniej dziecko się budzi. Ważne, żeby ładnie przesypiało chociaż kilka godzin w ciągu nocy bez budzenia. W tedy jestem wypoczęta. A jak są noce, że wstaję co godzinę, co pół, to nawet po 8 godzinach jestem zmęczona i zakręcona :).

Mój wstaje koło 7, chodzi spac późno - koło 23. :P

moj o 20 musi byc juz wykapany bo okolo 20.30 zasypia. O 23 dostaje jeszcze jesc spi do okolo 3.30 i budzi sie na picie. potem wstaje na sniadanie okolo 5.30 niekiedy jeszcze na troche zasypia a niekiedy juz nie :)) taki nam sie rytm nocy wypracowal:) dawniej budzil sie co 2 godziny i plakal za jadzeniem. mamaPatrycja>>>>> a dlaczego smutna buzka? to ze jestes najmlodsza? to chyba powod do radosci:) tez chcialabym miec znowu 18 lat :)

Patrycja nie smutaj im wcześniej zostaje się mama tym lepiej:) za jakieś 5 lat Twoja pociecha będzie już odchowana a Ty nadal będziesz mloda i będziesz korzystała z życia:) ja mam 24 lata i teraz trochę żałuję że dopiero teraz zdecydowałam się na dziecko:)

mamaPatrycja to ci się udało ze urodziłaś w godzine :) moje znajome w Twoim wieku jak rodziły to opowiadały same traumatyczne porody ;/