Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dom z ogrodem

Ludzie gnieżdżący się w blokach

Polecane posty

Gość dom z ogrodem

żal mi was że musicie się gnieździć w takich kibucach

Gość analiza liza
ja mieszkam w domu i chcę się przeprowadzić do bloku, dom sprzdaję więc sie fafluń

Gość A pewna pisarka...
Pisała, że w blokach na wsi mieszkać to dopiero jest absurd. :D Ja mam duży dom z wielkim ogrodem i stawem. Jestem codziennie jak na wczasach. :D Śniadanko na tarasie w koszulce.. :D Jest bosko...

Gość A pewna pisarka...
Niektórzy mają w sobie coś ze szczurów... jak widać. Lubią się gnieździć :P

Gość A pewna pisarka...
Patrzę sobie na staw... na odbijające się słońce w nim... Pomykam sobie łódeczką po nim i jest bosko...

Gość wcale nie lubią
sytuacja ich do tego zmusza bo odziedziczyli mieszkanie albo ich nie stać na nic lepszego :o (najlepiej maja ci urodzeni w blokach, oni są jak ptaki urodzone w niewoli, całe życie w klatce to i nie tęsknia za wolnością)

Gość Maaarceeelinaaa
ja właśnie za 3 lata przeprowadzam się ze śmierdzącej Warszawy na wieś, bowiem właśnie w budowie jest mój piękny domek :-)

Gość A pewna pisarka...
Ja mam dom pod miastem... blisko, piękne drogi z ścieżką rowerową itd. W tle las.. o stawie już pisałam. :D I w tej chwili żadnego sąsiada. Choć jeden już się obok cholera buduje. Już go nienawidzę za to.. :P

Gość analiza liza
ja mam dosyć tej wolnosci i domu skarbonka bez dna, nie będe harowala całe zycie na dom chcę troche pozyć mieszkanie w bloku raz sie wyremontuje i jest na lata

Gość A pewna pisarka...
Taaaa klatki jak dla szczurów laboratoryjnych. :D Jak ktoś ma małe horyzonty, to i takie potrzeby..

Gość A pewna pisarka...
Z pewnością w bloku nie będziesz harować, tylko leżeć w oknie. :D

Gość A pewna pisarka...
Ja to chociaż dbam o kondycję... taki ogród, staw wymaga dużo opieki, to fakt. Ale gdy patrzysz na ten bajkowy krajobraz, to wynagradza. Nawet w siłowni teraz nie muszę tyle przesiadywać. (mam swoją małą)

Gość analiza liza
lepiej zatroszcz sie o zbieranie opału na zime i nie fafluń sie na forum bo jak przyjda mrozy do ci doopa zmarznie rano :D odlutku, widać że nie umiesz żyć z ludźmi to sie odosobniłaś :D

Gość analiza liza
niektórzy pracują i nie zbijaja bąków grzebiac w ogródku emerytko :D niektórzy sa jeszcze młodzi i muszą pracować a tobie jak zycie obrzydło to sie schowaj w lesie :D

Gość retgrwrtgw
Właśnie miałem napisać, że niektórzy pracują i wygodniej im mieszkać w bloku w centrum miasta niż w domu na peryferiach 🖐️

Gość taaa wygodniej
bo to problem wsiąśc w samochód i zajechac pod firme, dawniej pod zaborami przemysłowcy stawiali fabryki i zaraz obok bloki dla robotników, ale czasy sie zmieniły

Gość analiza liza
taaaaaaaaa, i stój w korku pół godziny ja pracuje w dużym mieście a nie jakimś pipidówku :D

Gość słodkamigotka
pisarka po prostu potrzebuje odrobiny ohów i ahów i ma ochotę skategoryzować ludzi na szczury i nie szczury haha :) pisarko jesteś snobką ? i niepracującą żoną pewnie i z tych nudów w przerwie między zbieraniem rzęsy ze stawiku i koszeniem trawników w posiadłości wchodzisz na kafe, żeby komuś uświadomić że jest beeee bo mieszka w bloku ??? dziwne :D

Gość słodkamigotka
ja też mieszkam w bloku mam prawie sto metrów których nie mam czasu ogarnąć hahah bo jestem ciągle w pracy - kiedyś na emeryturze może pomarze o domu na wsi a może nie - lubie podróże a domu trzeba pilnować i dbać o niego inaczej niż o mieszkanie :)

Gość kora82
A mi Ciebie żal szczególnie zimna. Drogi nie odśnieżone wieczorem w okolicy żywej duszy ciemno jak w dupie zero latarni-strach się bać a do tego palenie w piecu-ja odkręcam kaloryfer. Zimą mogę wyjść wieczorem ulice oświetlone, blisko sklepy, komunikacja miejska wszedzie zapalone latarnie do poznych godzin nocnych. Zresztą nawet latem, nie chciałaby m mieć domu- bo tam ciągle jest coś do zrobienia a to płot pomalować a to coś odpadło a to trawnik z kosić. Ja wyjeżdżam na wakacje a nawet nad morze na jeden dzień a Ci co maja domki wiecznie coś w nim muszą robić. Nigdy nie będę mieć domku nawet jakbym miała kuupe kasy wolałabym jakiś fajny aprtament w centrum miasta. A jeszcze jedno wielu moich znajomych rzuciwszy się z motyka na słońce czyli kupując i wprowadzając sie do domu po jakims czasi juz wracaja do bloku. Z względu chociazby nak komunikacje mniejszych dzieci do szkoły.

Gość A pewna pisarka...
Szczury korporacyjne.. Wow... faktycznie mi pojechaliście. :D Ja mam swoją firmę. I pracują dla mnie ludzie, a ja robię co lubię.. :D

Gość A pewna pisarka...
Chyba u was nieodświeżone.. U mnie codziennie... W żadnych korkach nie stoję.. Miasto nie należy do olbrzymów.. Tutaj jest w sam raz.

Gość A pewna pisarka...
Emerytką, dobre sobie... :D Mam 32 lata i nie zamierzam popierdalać codziennie o 6 do firmy, gdzie mnie szef będzie opierdzielał tylko dlatego, że ma zły dzień. :D

tez mieszkam w domu z ogrodem pod warszawa ale najchętniej kupiłbym mieszkanie gdzieś w wawie najlepiej obok metra:P bo dojazd jednk jest chujowy. tylko że mnie na to nie stać bo ceny mieszkań w warszawie szczegolnie te obok metra to jakieś pojebane są i to mocno:D🖐️ ps. topike czyste prowo w sensie może i pisze prawde autor ale sposób wypowiedzi prowokacyjny.

Gość A pewna pisarka...
Co do ogrzewania, to zdecydowanie to taniej wyjdzie, niż comiesięczne opłaty za ten boks w bloku. :D Dom jest nowy, super ocieplony...

Gość A pewna pisarka...
W Wawie, to bym nie chciała.. i to przy metrze.. to nie.. ja to preferuje wolność dosłowną.

Gość całe życie mieszkałam w domu
teraz od 8 lat mieszkam w bloku i bardzo sobie to cenię współczuję znajomym którzy szarpią się na kredyty by mieć swój domek na peryferiach....a potem non stop zapierniczają bo to trawnik bo taras bo sprzątanie....wszędzie daleko, w pobliżu zero sklepów....ich dzieciaki będą do 18stki zalezne od nich bo wszędzie dojazd samochodem...słowem jak w wiezieniu znałam takie życie przez rok w Stanach wiec wiem jaka to sielanka mieszkanie na takim zadupiu gdzie nic w okolicy nei ma i wszędzie tylko się jeżdzi samochodem teściowa ma dom, moi rodzice mają dom, mamy też letniak....a ja wolę mieszkać w bloku i nie urabiać się po łokcie ciągłymi remontami, odśnieżaniem, koszeniem trawy i innymi duperelami.... w wolnym czasie wolę wyjechać sobie gdzieś za granicę niż grilować w ogrodzie

co do ogrzewania to nie ma chyba opcji byś taniej dom ogrzala, nawet maly niż mieszkanie w bloku szczegolnie te środkowe. mieszkalem w bloku przez jakiś czas z dziewczyną wynajmowalem i moznabylo w ogole ogrzewania nie włączać bo sąsiedzi grzali za nas:D

Gość A pewna pisarka...
Pewnie, ale są opłaty.. których nie ma w domu.