Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sardynka666

CZY TO MOŻE BYĆ...CIĄŻA??MAM 16LAT!

Polecane posty

Czy chce zostać mamą? Teraz już nie mam wyboru... Poprostu coś co miało nastąpić w przyszłości zdarzyło się dużo wczesniej. Wiadomo że wolałabym nie być w ciąży ale jestem i nic tego nie zmieni. Trzeba wszystko sobie poukładać. Wdepnęłam w gówno??? Człowieku o czym ty mówisz. Dziecko nazywasz gównem??? Sory ale brak mi słów na takie komentarze. Żal mi ciebie.

Wdepnelas w gowno bo masz 16 lat i masz dziecko :p mialem kolezanke w szkole co zostala matka w wieku 16lat ojciec dziecka ja zostawil rodzina nie pomogla wiec poszla na zasilki i teraz ledwo co moze sie utrzymac bo nie ma kasy:o jeszcze szkole zawalila i w szkole zaczeli sie nad nia znecac. Cie czeka cos podobnego, chyba ze twoj facet chce zostac ojcem w tak mlodym wieku. Aha zyjemy w 21wieku jes cos takiego jak aborcja... A jak chcesz zostac mama to chce juz powitac naszego mlodego obywatela, ktory pomoze naszemu kraju i bedzie pozyteczny dla nasEgo kraju. :p

Pozyteczny/a dla naszego kraju :p Aha masz 16lat wiec na pewno masz MTV i tam leci taki program 'nastoletnie matki' obejrzyj go sobie i pomysl czy chcesz przezto przechodzic :)

Mam kochającego chłopaka a prognozy niektórych osób z forum że mnie kiedyś zostawi są poprostu głupie. Jasnowidzów pełno na forum xd Rodzice na szczęście chcą mi pomóc. Aha mam 16 lat i jeszcze nie mam dziecka. Jestem w ciąży. Konkretniej mam 16,5 jak urodze bede miała skończone 17. Aborcja? 21.wiek? Heh nie załamuj mnie. Takiej opcji nie brałam ani przez chwilę pod uwagę

Gość nelaaaaaaaaaaaaa19
heh w sumie w wieku 16 lat ma się już wolność seksualną, więc po co ta spina? nawet jeśli by się zabezpieczyła to nie ma gwarancji na to że nie zajdzie. Jeśli już zaszła to nikt nie ma prawa jej obrażać... a Ci co odpisują niech sprawdzą, czy ich córeczki nie sprzedawaja swoje ciało za kilka złotych... Z tego co pisała ta młoda dziewczyna nie wydaje się być głupia pusta. Niektóre 16nastki są bardziej odpowiedzialnymi matkami niż niektórzy dorośli.

dla mnie ten temat jest emocjonalnie przesadzony co za tym idzir stwierdzam ze to marnaa sztuka udawania lub ukrycia nie moge sie na dziwic ze po mimo tak mlodego wieku i calej tej sytuacji masz z gorki oparcie w chlopaku, .tak.szybko to rodzicom.powiedzialas ?? i ot tak na spokojnie o tym wszystkim piszesz ale jesli mimo wszystko to prawda ,,,,,,,,, - nie wiesz jak bedzie, dajesz sie latwo.poniesc i sprowokowac jak.ktos ci napisal ze wdeplas w kał bo tak.jest czy zmarnowalas.sobie zycie ?? tego nie wiem jesli faktycznie tak wspanialomyslnie do.tego.podchodzisz to czemi nie mialo by ci.sie ulozyc zostac matką w wieku 16 lat to nie lada wyzwanie i uwierz mi ze jak.urodzi ci.sie dziecko. waszaa milosc zostanie wystawiona na.probe twierdze i jestem.pewnu ze jes emocjonalnie.i.psychicznie nie wytrzymasz tego dlatego.tez.nie.wiem.co myslec ciezko.mi podpiac te wypociny pod 16 latke to.raczej.dobry Harlequin bez dobrego zakonczenia

Rob co uwazasz za stosowne, mnie gowno obchodzi co zrobisz rOb co chcesz, twoje dziecko tez mnie nie interesuje chcialem tylko pomoc tobie, ty przyjaciol stracisz ludzie beda sie na ciebie gapic jak w wieku 17 lat bedziesz szla z wozkiem. Papa :*

Gość mplkoymrtm
Sama urodziłam mając 21 lat, więc jestem ciut starsza od Ciebie, obecnie mam 24, od początku sama, bez babć ciotek wujków kuzynek, jedynie ojciec dziecka pomaga, ale większość czasu pracuje, poradziłam sobie ze wszystkim..i tak patrzę czasami na troszkę starsze kobiety ode mnie, co np urodziły po 25 roku życia, choć też nie wszystkie, każdy jest inny i oczywiście nie można wszystkich pchać w jeden worek :) ale młodsze matki chyba bardziej przejmują się swoją rolą, mam wiele różnych przykładów i odczucia podobne, jednak starsze kobiety są bardziej wygodne, mniej wytrzymałe, młodsze potrafią łatwiej się wczuć i zadaptować, przejmują się wiekiem i przez to chcą wypaść lepiej, sama poświęcam dziecku całą uwagę i wszystkie siły, dzięki temu doskonale się rozwija, a jak widze czasami grupke starszych kobiet na spacerkach które potrafią tylko lamentować nad losem przy swoich meżach i plotkować, to nawet sie cieszę że urodziłam w tak mlodym wieku.

Gość 53523525
mplkoymrtm0 dziewczyno, nie porównuj 21 lat do 16... czy ty na łeb upadłas??? Juz diametralna róznica 16 a 18, w zasadzie kazdy rok robi róznice ogromna w tak młodym wieku

Te twoje prognozy ze twoj chloptas z toba zostanie mozesz se w dupe wsadzic, staniesz sie brzydka grba i bedzie ogladal sie za kims innym tylko nie za toba. Zostawi cie przy najblizszej okazji. Slonko ja mowie prawde i zrob lepiej ta aborcje :p

Gość Jula28
Patrząc na komentarze co niektórych to aż oczy z orbit wyskakują..Ta dziewczyna szuka wsparcia a nie waszych hamskich dogryzek! I wiecie co? Mówicie że macie po 28 lat a tak naprawdę to właśnie wy jesteście niedojrzali skoro młoda dziewczynę tak potępiacie! Ma 16 lat a odważyła się zapytać kulturalnie czy jest w ciąży na takim forum gdzie mnoży się od takich obrzydliwych odpowiedzi jak wasze! tego nawet odpowiedzią nie można nazwać!!! A swoją droga to nawet nie powinniście się udzielać jeśli macie jakies "ale". Ona oczekuje dobrych rad! Teraz kilka słów do przyszłej mamy: Nie martw się napewno znajdziesz wsparcie i tego jestem pewna a bezmyślnymi komentarzami wcale się nie przejmuj! Teraz powinnas prosić Boga żeby dzieciątko urodziło się całe i zdrowe bo to jest najważniejsze. Powiem Ci że ja od 4 lat staram się o ten skarb który przyszedł do ciebie niespodziewanie. Bardzo pragnę zajść w ciążę jedyne co mi zostało to starać się dalej i nie tracić nadzieji. Będę odwiedzać w wolnych chwilach ten topik więc możesz liczyć na moje wsparcie:) Życzę powodzenia:)

Powiedziałam rodzicom szybko? Może i tak ale musiałam iść do gina a on ma obowiązek powiadomić o ciąży. I tak czas zanim im powiedziałam był straszny. Okropna niepewność :/ ja mam z górki?? Bo co? Bo starzy mnie z chaty nie wyrzucili i chca pomóc? To chyba normalne. Myslisz że mi nie moralizują, nie gadają w domu? Co mogą teraz zrobic innego. Z chłopakiem łączy mnie naprawde wiele. To nie jest związek taki żeby z kimś byc. Bardzo go kocham. On jest przy mnie i cieszy sie z dziecka (ma 20lat). Dziwne że mnie nie olal jak na teście pojawiły sie dwie kreski co nie? Wy myślicie jakimis cholernymi stereotypami!!! Niektórzy wyprowadzają mnie juz z równowagi. W kał to twoja matka wdepnęła jak pojawiłeś/łaś się na świecie heh

Dziękuje Jula28 :) życzę żeby Ci się udało i zebys została matka:) to dziwne że niektórzy pragną dziecka starają sie i nic... A niektórym spada to jak grom z jasnego nieba. Nie pozostaje mi nic jak czekać aż mała istotka pojawi się na świecie cała i zdrowa:)

Gość blablalalaahj
Witaj Sardynka666 włascnie czytalam ten post. To wszystko jest na poważnie >bedziesz miala dziecko?!

Glixe nawet jak miałabym być samotną matką to dam sobie rade. Martwić sie tak nie musisz.

Ja to moge wyczuc w powietrzu ze cie zostawi, ten smrod a potem bede sie smial w twoja twarz bomnie nie posluchalas...:):) a mieszkam w londynie wiec to ponad 2000km z tad i potem bede sie kapal w swyciestwie 'a nie mowilem' aha mam 19lat wiec widzialem sporo takich jak ty w ciazy i w 8/10 facet zostawial ciezarna :)

Nie unos sie najwidoczniej nie wiesz co to konstruktywna opinia i nie obrazaj mnie bo i ja tego nie.robie swoim zachowaniem nawiazaniem.do mojej matki pokazujesz ze faktycznie jestes gowniarą a troluj tak dalej i napewno.zyskasz tu slawe

Gość Jula28
Sardynka daj sobie spokój to strata czasu odpisywać na takie bzdury nie czytaj nawet tych hamskich komentarzy to bardziej skutkuje :) Tu są ludzie którzy proponowali ci usunięcie a wiesz jak się takich nazywa-mordercami!!! W dodatku nie mają sumienia kompletny brak uczuć! Nawet nie ma co im odpisywać.. lepiej powiedz jak się czujesz?:)

Sardynko, nie sluchaj tych ktorzy tutaj tak pieknie doradzaja masz szczescie ze rodzice chca Ci pomoc, ze facet Cie nie olal ( mam nadzieje ze nie oleje ) Pozazdroscic takich relacji Jakos sobie poradzisz. to nie koniec swiata, widze ze jestes pozytywnie nastawiona bedzie ciezko, pewnie przeplaczesz nie jedna noc, kiedys jeszcze bedziesz dobrze wspominac te czasy Ja Ci gratuluje podejscia i dzieciatka rowniez

Gość Jula28
Wiesz już ile jesteś w ciąży??

Gość aqu-qu
16-latka nie jest jeszcze dojrzała ani fizycznie, ani psychicznie. Z odpowiedzialnością i u ciebie, i u faceta krucho - inaczej nie uprawialibyście sexu bez zabezpieczenia. I teraz myślisz, że pojawi się dziecko, jak zabaweczka, miły, słodki bobas. A życie to nie bajka, dziecko wymaga dużo opieki, będzie ciężko z tym wszystkim - a ty tak naprawdę sama dzieckiem jeszcze jesteś. Dowód? Czy poradziłabyś sobie SAMA w razie czego? Bez rodziców, faceta?

jula28 widze dzis mieciesz i wymiatasz w swoim.ostatnim.poscie inteligo.owego postu na.poziomie mojej podlogi w.kuchni wg ciebie osoby ktore na.forum podsuwają pomysl.usuniecia tudziez skrobanki naszej goracej 16 nastce sa mordercami??? logika powala na kolana :-*

Gość olazprzedszkola
Mam w przedszkolu dziewczynkę, obecnie 4-letnią, której mama miała 16 lat, gdy ją urodziła. I z tego co widzę doskonale dają sobie radę! Rodzice, czyli dziadkowie dziewczynki, bardzo pomagają, tata też, jakoś niektórym się układa, więc nie widzę powodu, żeby snuć czarne scenariusze! A dziewczynka jest niesamowicie rezolutna i lepiej wychowana, niż nie jedno dziecko bardziej "dojrzałej" matki ;) Powodzenia! Jeśli tylko masz oparcie w rodzicach, to dasz radę! Moim zdaniem to podstawa. Nawet gdyby chłopak Cię zostawił - czego Ci nie życzę - to z rodzicami poradzicie sobie razem!

Maravilha, moge ja to wyczuc, ten smrod, ze facet ja zostawi predzej czy pozniej Jula28- nie lubie fanatykow religijnych ktorzy twierdza ze skrobanka dla 16latki to morderstwo sama jest dzieckiem, ktore wdepnelo w ogromne gowno w ktore sie zaglebia, bo nie chce usunac dziecka ktore jej klopoty sprawi..: