Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia1990

Starania o dzidziusia od Czerwiec 2012

Polecane posty

gratulacje dargatka :* kurcze co wy tak hurtowo ciążujecie ? mamuśka, my te najmłodsze to chyba najpóźniej zajdziemy, starszym się ustępuje hihii ;D

Z tymi gratulacjami to jeszcze poczekajcie, ale powiem Wam, że kompletnie nic nie czuje innego, poza spóźniającym sie @. troch jestem zmęczona, ale w zasadzie po tej orce w pracy nie ma sie co dziwic:) objawy od 3 dni mam identyczne jak na @, ból brzucha i piersi...tylko dzis w nocy jak się przeciągalam to mnie tak zakuło jakby ktoś mi jakiś szpikulec wbił w dół brzucha.śmieję się,że w zeszłym miesiącu miałamb wszystkie objawy i nic a w tym żadnych i wowww:) jak lekarz potwierdzi to wtedy uznam,że wszystko ok:)

hej! gratuluje przyszlym mamusiom :) my narazie stwierdzilismy z mezem, ze nie bedziemy sie starac o bobaska, bo troszeczke sprawy zyciowe nam sie pokomplikowaly. ale bede tutaj do was zagladac i mam nadzieje, ze wszystkie za niedlugo pochwala sie dwoma kreskami :)

Gość Migdalenka
ja już jestem po badaniu usg narazie widac tylko pęcherzyk nie widac zarodka bo podobno jest za wcześnie następne badanie za 2 tygodnie.

Witam kochane!! Nie odzywalam sie dosc dlugo bo urlopowalam ale myslalam czesto o was i zastanawialam sie jakie wiesci zastane po powrocie :) jejku jak sie ciesze,ze tyle z was jest w ciazy!!! Dargatko, Madziu, Inko, Haniu i wszyskie ktorych zapomnialam wymienic GRATULUJE :) strasznie sie ciesze i zazdroszcze :) :* ale mowilam,ze tak bedzie, jak zaczniemy zaciazac to hurtowo, mam nadzieje,ze reszta z nas to tylko kwestia czasu jak zobaczymy upragnione dwie krechy... Ja czekam na okres, spoznia mi sie ale w ciazy nie jestem, nie mam zadnych objawow, nie bola mnie ani troche piersi, tylko jajnik lewy wczoraj calybwieczor potwornie mnie bolal ale to po dostinexie chyba...dzis 36 dzien cyklu ale ja miewam wlasnie takie dlugie cykle. Zaczelam brac duphaston, zeby wywolac sobie @ bo nie moge umowic sie na HSG dopoki nie dostane @... Tak wiec kolejny miesiac staran, moze w koncu owocnych :( ale tak sie ciesze,ze Wam sie udalo :) kurcze i teraz co...uciekniecie nam z tematu o staraniach :( :) nie zapominajcie o nas :) robcie dla reszty miejsce w topicu dla zaciazonych :)

hej dziewczyny Moja kolejna koleżanka jest w ciazy starali sie tak jak my i za 2 razem sie udało wczoraj robila test dla mnie na test za wczesnie dopiero 20 mija 30 dc juz nie licze 28 bo nie chce sie rozczarowac moj maz mowi ze teraz sie udało cieszy mnie jego pozytywne nastawienie to naprawde pomaga mi przetrwac do kolejnej @:P

Kurde zalamie sie jak zosane sama na polu bitwy :( ;( tez chce dwie kreski!!! :) Przyszla mamusiu jak Twoj chop tak mowi to pewnie sie udalo, ich meska intuicja jest naprawde silna :) moj misiek w kwestiach intuicyjnych zawsze ma racje :)

on tylko tak mnie pociesza bo wie ze mam slaba psychikę i z byle powodu sie zalamuje a jesli chodzi o staranka to tez pszezywam tylko w tym miesiacu juz mniej. Nie zostaniesz sama czemu wykluczasz teraz ciaze?

Przyszla mamusiu Wykluczylam bo nie mam objawow no i dzis juz 36 dzien cyklu a jakies 3 dni temu robilam test i ani cienia drugiej krechy :| ja staram sie tez nie przezywac i czasem mi sie udaje :) ale ogolnie jest ciezko, ostatnio dowiedzialam sie,ze kolejna kolezanka jest w ciazy, siedzialam z nia i dotykalam zeby sie zarazic ;) Teraz zyje tym zabiegiem hsg, mam nadzieje ze jajowody mam drozne a jesli choc troche nie to badanie je przepcha i juz niedlugo bede sie cieszyla ze swoich wlasnych 2 kresek :)

dargatko co u Ciebie? Nic nie piszesz a ja czekam zebyc tabelke zmienila :P mam nadzieje ze wszystko ok....ja teraz 17 lipca mam urodziny chciala bym zrobic sobie test ale moze byc za wczesnie albo bedzie prezent albo nie.... 17 lipca wyliczylam pierwszy dzien kiedy moge dostac @ to bedzie 28 dc ale jutro kupie test a zrobie 18 juz wyjdzie czy tak czy nie :P

no witam Kochane! ja zrobiłam sobie drugi test i teraz drugą kreskę widac o wiele wyraźniej. zaraz lece do lekarza zobaczyć czy wszystko ok i napiszę wieczorem. nie wiem jak pozostałe dziewczyny, którym się udało, ale ja czuję sie kiepsko..cały czas boli mnie brzuch jak na okres tylko mocniej, praktycznie bez przerwy, i tak piekielnie chce mi sie spac, ze bylabym w stanie spać nawet na stojąco. teraz muszę się zmobilizowac i leciec po zakupy bo potem znajac życie nie będzie mi sie nic chcialo.....do wieczora:)

dziewczyny kupilam dzisiaj test i zrobilam bo nie wytrzymalam i jest druga kreseczka mniej widoczna ale jest i do tego robilam go teraz nie z porannego moczu boje sie ze moze dosc do naturalnego poronienia i dostane jutro @ a najpozniej moge dostac 19 lipca. Boje sie tym cieszyc brzuch mna dole strasznie mnie boli jak na okres....a piersi po bokach

No przyszła mamusiu, ja miałam identycznie:) jestem po wizycie i mam zdjęcie swojej kropeczki. co prawda lekarka powiedziała,ze to baaardzo wczesna ciąża ale już widać pęcherzyk....także przyszła mamusiu poczekaj jeszcze kilka dni i będziesz miała grubą krechę:)

Wstrzymaj się z wizyta do 6 tyg, czyli do ok 2 -3 tyg po spodziewanej@bo powie Ci tak jak mi,że przychodzimy za wczesnie i nic nie widac, postraszy cie ciążą pozamaciczna:( a tak naprawdę moze być wszystko ok tylko nie bedzie widać na usg. u mnie ledwo znalazła ale powiedziała,że i tak mam przyjść 7 sierpnia i dopiero wtedy będzie można zaczać o czymkolwiek dyskutować. nawet badań nie zleciła tylko kwas foliowy kazała brac. zrób sobie jeszcze jeden test za kilka dni i poczekaj....ja jak nie mogła nic znalezc to bardzo sie zdenerwowalam i rozczarowałam:(

pseudonim................../wiek/..../mc starań/...../tydzień ciąży engita........................30..............1.......... ..........0 przyszła_mamusia1990....22..............2............... ....0.... starania 201333............26...............0...................0...< br /> dargatka85..................27...............2........... ........5... nuś27.........................27..............4......... ...........0... mała56.......................25...............1......... ...........0... ewuss185....................23...............2........... .........0... karolowa.....................26...............2.......... .........0... Hania_85_05................27...............3............ ........4... *****kamola*****.............27...............0.......... ..........0... sandziia ....................18................1...................0. .. Lola1983....................29..............13........... .........0... metafora . .................26................1...................0...< br /> dotsie1......................28................3......... ..........0... iiinkaa.......................34................0........ ...........0... migdalenka..................24................1.......... .........0...

pseudonim................../wiek/..../mc starań/...../tydzień ciąży engita........................30..............1.......... ..........0 przyszła_mamusia1990....22..............2............... ....0.... starania 201333............26...............0...................0...< br /> dargatka85..................27...............2........... ........5... nuś27.........................27..............4......... ...........0... mała56.......................25...............1......... ...........0... ewuss185....................23...............2........... .........0... karolowa.....................26...............2.......... .........0... Hania_85_05................27...............3............ ........6... *****kamola*****.............27...............0.......... ..........0... sandziia ....................18................1...................0. .. Lola1983....................29..............13........... .........0... metafora . .................26................1...................0...< br /> dotsie1......................28................3......... ..........0... iiinkaa.......................34................0........ ...........0... migdalenka..................24................1.......... .........0...

pseudonim................../wiek/..../mc starań/...../tydzień ciąży engita........................30..............1.......... ..........0 przyszła_mamusia1990....22..............2............... ....0.... starania 201333............26...............0...................0...< br /> dargatka85..................27...............2........... ........5... nuś27.........................27..............4......... ...........0... mała56.......................25...............1......... ...........0... ewuss185....................23...............2........... .........0... karolowa.....................26...............2.......... .........0... Hania_85_05................27...............3............ ........6... *****kamola*****.............27...............0.......... ..........0... sandziia ....................18................1...................0. .. Lola1983....................29..............13........... .........0... metafora . .................26................1...................0...< br /> dotsie1......................28................3......... ..........8... iiinkaa.......................34................0........ ...........0... migdalenka..................24................1.......... .........0... pozdrawiam dziewczyny i gratuluje wszystkim przyszlym mamusiom!

pseudonim................../wiek/..../mc starań/...../tydzień ciąży engita........................30..............1.......... ..........0 przyszła_mamusia1990....22..............2............... ....0.... starania 201333............26...............0...................0...< br /> dargatka85..................27...............2........... ........5... nuś27.........................27..............4......... ...........0... mała56.......................25...............1......... ...........0... ewuss185....................23...............2........... .........0... karolowa.....................26...............2.......... .........0... Hania_85_05................27...............3............ ........6... *****kamola*****.............27...............0.......... ..........0... sandziia ....................18................1...................0. .. Lola1983....................29..............13........... .........0... metafora . .................26................1...................0...< br /> dotsie1......................28................3......... ..........8... iiinkaa.......................34................0........ ...........0... migdalenka..................24................1.......... .........0...

No jakoś tu leniwie na tym forum się zrobiło:( Karolowa gdzieś zniknęła, sandzia też słabo nam pisze:( fajnie by było poczytać jakieś newsy. no ale jak Wy nie chcecie pisać to ja Wam popisze:) za 2 tyg umowiłam sie na usg kontrolne,żeby zobaczyć czy wszystko ok. poprzednia wizyta niestety nic nie mogła powiedzieć bo jest jeszcze za wczesnie. Jedynie stwierdziła że pęcherzyk się zagnieździł i tyle. Niepokojące były te nieustanne bóle brzucha, takie skurczowe, ale niby nospa powinna pomóc. póki co bóle troche ustały, ale ogólne samopoczucie nie jest najlepsze. cały czas myślę,ze wszystko niebawem się uspokoi, ale chyba później jest jeszcze gorzej-mdłości i wymioty....ale cieszę się bardzo, oby tylko wszystko było w porządku a każde bóle i mdłości się zniesie. Mam wydruk z usg, taka mała śliczna kropeczka:) jak pokazałam ją mężowi, zażartował,że ma oczy po mnie:) przyszła mamusiu a jak ty się czujesz? a hania??? jak samopoczucie?? jak nie będziecie pisac to się obraże:);)

dargatko czasami w glowie min sie zakręci i ten brzuch boli a jak sie wyciągam po wstaniu z łóżka to brzuch wtedy ciagnie jeszcze bardziej....u mnie za wczesnie na inne objawy ale czuje sie dobrze zeby tylko juz @ nie przyszła.... pisac dziewczyny...

dargatka85 nie obrażaj się :) ja kałaczę się ale w domu dostałam l4 bo miałam bóle brzucha i powiedział gin więcej leżeć mniej chodzić no i komp max 4 h dziennie a ja w pracy 8 godzin non stop. Nie wymiotuję ale mam silne mdłości przez co jem wybiórczo, słodycze wypadły, banany, sosy, napoje gazowane więc w ciągu 6 tyg zrzuciłam 1,5kg :) ale ogólnie jest ok. w pracy szukają kogoś na zastępstwo drogę powrotu po macierzyńskim mam otwartą. a usg mam mieć dopiero w 12tc :(

Gość iiinkaa
Hej staraczki :) Dawno nie pisałam :( W tym cyklu kupiłam testy owulacyjne i mam nadzieję, że przyniosą efekt :) Migdalenka, dargatka85 gratuluję II kreseczek :)

Gość iiinkaa
przyszła mamusia1990 trzymam kciuki aby kreseczka zrobiła się tłuściutka :)

JAKA TU CISZA :( Kochane ja zrobiłam drugi test pozytywny ale nie jest taka mocna kreska ale wyraźna:) Zadzwoniłam do lekarza i powiedzialam jaka jest sytuacja i powiedzial zebym przyszła dopiero 3 sierpnia wtedy bedzie mi mógł już wiecej powiedziec...najdłuższe 2 tygodnie w moim życiu :) oby wszystko było ok. Wczesniej wam pisalam ze moja koleżanka jest w ciazy ale niestety zarodek obumarł dzis bedzie miała zabieg bardzo sie boje ....chce tyklo żeby wsystko było ok:P