Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a.....Bc

18mcy i rezygnacja z dziennej drzemki?

Polecane posty

Gość a.....Bc

Drogie mamy, czy to możliwe, zeby moja poltoraroczna córka rezygnowała z drzemki w dzień? Do niedawna spała codziennie od 12-14/15tej, ale od tygodnia protestuje i nie śpi w ogóle albo wstaje po 30 min. Wychodzi jej też ostatni trójka, ale nie marudzi, nie płacze. Po prostu tak jakby nie chciała już spać w dzień. Czy to możliwe tak wcześnie? Dodam, że na jedną drzemkę z dwóch przeszła w wieku 9mcy.

Gość a.....Bc
Majóweczka, dziękuję za odpowiedź :) Kogo się nie spytam, to słyszę, że jest za mała, żeby nie spać w dzień, ale przecież siłą jej nie zmuszę :)

Każde dziecko jest inne. Nasza pociecha jeżeli zdrzemnęła się na krótko w ciagu dnia potem imprezowała do północy, więc mniej więcej w tym wieku zaczęliśmy rezygnować z drzemki. Akurat to był okres letni, więc pogoda zachęcała do przebywania na dworze. Potem mycie, bajka i do łóżka. Dziecko przesypiało całą noc i budziło się rześkie. Więc nie martw się - nie jest za mała.

Moje dziecko też zrezygnowało z drzemki wieku 18 miesięcy. Mimo że był marudny i senny to za chiny ludowe nie zasnął.Przez 2 miesiące wszyscy się męczyliśmy,a potem było już z górki :)

Gość a.....Bc
Selianka u mnie jest tak samo jak było u was. Jak pośpi w dzień to potem lata do 23 najbidniej :) Dlatego też mi się wydaje, że lepiej będzie, jeśli to faktycznie rezygnacja z drzemki. Chciałam się tylko zorientować, czy u kogoś było podobnie :)

Mam wrażenie w okresie letnim łatwiej z drzemki zrezygnować - dni są długie, słoneczne, można ciekawie zorganizować czas. Zimą ten manewr jest o tyle trudny, że małe nasłonecznienie sprzyja senności. Na początku może być wam trudno, bo czasami dziecko będzie marudne, zmęczone. Ale to szybko minie. Powodzenia.

Gość a.....Bc
Potworze, dzięki.. widzę, że jest więcej takich maluchów :) Moja robi się marudna ok 17tej, dlatego o 19 już spi i wstaje o 8.30. Też wypoczęta i pełna sił.

Gość mądra rada dla każdego
nic w tym dziwnego,wszystko zalezy od temperamentu malucha są ciekawsze rzeczy niz spanie:)i twoje dziecko właśnie to odkryło

Gość alergia na mleko
moja córka ma 15 miesiecy i śpi 0d 9 do 10 i od 13.30-15.00 tak mniej wiecej bo czasem do 10.30 nawet śpi a wieczorem chodzi spać o 20 a wstaje o 7,ale oststnio cos w nocy nie chce spać i 2-3 godziny w nocy nie śpi.

Gość a.....Bc
Potworze, a ja się lamałam, ze w dzień przestaje spac :) Po tym co napisałaś, przestałam :D ;) Mądra rada- dobrze to ujełaś :) Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny :) Idę się relaksować :) Miłego wieczoru!

Gość a.....Bc
alergia na mleko- przerabiałam to! Moja jak miała rok to wstawała każdej nocy i potrafiła się bawić przez 2-3 godziny! Masakra to była.

moja córcia miała 16 miesięcy jak zaczęła omijać drzemki. Czasami zdarzyło się, ze nie spała 1 dzień w tygodniu. W wieku 18 m-cy prawie nie sypiała wcale ale zawsze w porze drzemki kładłam ją do łóżeczka, dawałam 1-2 zabaweczki i nie zmuszałam do spania. Od czasu do czasu zasnęła a nawet jeżeli nie to około godziny spędzała w łóżeczku na leżakowaniu.

Gość Hmmm a moja
ma już dwa latka i nadal śpi po dwie godzinki za dnia i oby tak dalej bo wtedy mogę spokojnie kawy się napić:D