Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość lidsta
Cześć dziewczyny ja też mam termin na 11 lutego 2013 potwierdzony przez gin. :)

Gość Judka9876
Lidsta Gratulujemy i witamy w gronie mam luty 2013:) A który tydzień?

Witamy przyszła lutową mamę :) jak przechodzisz początki ciaży?jakieś dolegliwości masz?:)

hej dziewczyny Ja dzis w koncu dodzwonilam sie do poloznej i umowilam sie z nia na pierwsza wizyte 16 lipca wiec jeszcze troche poczekam wczoraj na wieczor dostalam silnych boli plecow i brzucha troche sie zaczelam martwic ale z Natasha jak bylam w ciazy tez mialam takie bole i wszystko bylo dobrze mam nadzjeje ze teraz tez tak jest i te bole to tylko jeden z objawow ciazowych u mnie ;) martuusia ja myslalam ze dopiero masz pierwsza u nas jest tak ze pierwsza wizyta jest dopiero gdzie w 8 -9 tyg i wtedy zaklada ksiazke ciazowa i pobiera krew na badania bierze probke moczu potem ok 12 tyg usg ja licze tyg ciazy od ostatniej miesiaczki tak mialam liczona pierwsza ciaze i wszystko bylo o czasie ale lekarze i tak zawsze licza plus minus dwa tyg Alicjaalaalicja przy pierwsze ciazy moj byl przy wszystkich wizytach teraz zobaczymy czy czas pozwoli ;) nowocjuszka napewno wszystko sie ok nie potrzebnie sie tylko denerwujsz tak jak pisza dziewczyny jest jeszcze za wczesnie aby zobaczyc serduszko stres jest teraz ci najmniej potrzebny... lidsta witaj i gratuluje;) A mnie dziewczyny dzis strasznie dopadlo zmeczenie i sennosc nawet nie mama sily nic robic jeszcze nawet obiadu nie ugotowalam;) hehe kawe taka delikatna sobie zrobilam mnam nadzeje ze postawi mnie troche na nogi ;)

hej :) no ja też czekam bo wizytę mam 17 lipca dopiero.... ja to wieczorami nie mam siły nic pisać.... wracam z pracy i padam....

fajnie sie rozrasta, :) witam nowe mamusie;) ja za 3 dni mam slub iec ogolnie na razie nie mam nastroju na pisanie;)) ale z ciaza mam nadzieje oki, sennosc po mału mija, chociaz wciaz jestem przemeczona:)) dzis suknie odbieram, ciut ciasniej mi i nie chca mnie mocno sciskac wiazajac....wizyte mam na 27 lipca...;) Pozdrawiam przyszłe mamusie

Gość Judka9876
No to życzymy udanego weselicha:) Ja dzisiaj miałam rano mdłości spędziłam ranek w toalecie na wdychaniu i wydychaniu powietrza:) i niektórych spodniach już się nie mogą dopiąć, a nie pijąc kawy w ogóle nachodzą mnie z 2 razy napady snu w ciągu dnia, ale w pracy nie mogę raczej spać:) Miłego dnia Mamuśki:)

hej dziewczyny ja się wypisuję z topiku w tym miesiącu nie udało się jednak :/ trzymam za was kciuki i życzę zdrowych silnych dzidziusiów badzcie dzielne i myslcie pozytywnie buźka

Gość Judka9876
Parent A ty nie załamuj rąk i próbuj dalej:) Buziaki

judka nie załamuję rąk, jak coś mam już dwójkę w domciu więc wiesz ;) ale nie odpuszczę tak łatwo, jestem twarda sztuka ;)

beybe no udanego weselicha :) judka ja czasem pije kawę ale bardzo słabiutką i z mlekiem :) ale i tak mnie sen czasem dopada :P ja czasem też czuje jak mnie spodnie ściskają delikatnie.....ale nie wiem na ile to mój rosnący brzucha a na ile wzdęcia :P parent powodzonka w staraniach :)

Gość Judka9876
Moje konto Staram się nie pić w ogóle kawy na razie chociaż do 3 miesiąca, a potem zobaczę:) ale póki co daje jakoś radę. Chociaż kawę uwielbiam i zanim zaszłam w ciążę to piłam 3/4 dziennie i to w kubkach:) Ale trzymam się dzielnie:)

Gość lidsta
Tydz 7 :) Na razie czuje się dobrze, poza ciągłym zmęczeniem byłoby ok

Gość agamarek
Ja też mam na luty,jeżeli wszystko dobrze się skończy to 6 tydzień.

Gość Judka9876
Ciągłe zmęczenie dziewczyny to chyba mamy wszystkie:) takie to już uroki początkowych miesięcy:)

no z tym zmęczeniem to tak jest .... ale ja się cieszę że jestem spiąca i zmęczona... wole to niż wymioty :/ ja też piłam kawę nawet 2 razy dziennie a teraz mniej więcej 1 na tydzień i z dużą ilością mleka :)

Gość freciiaa_21
Witam dziewczyny:) Ja jestem w 5/6 tyg. dopiero co się dowiedziałam... Cieszę się i boję jednocześnie... Objawów narazie nie mam... Troche jednak pobolewa mnie brzuch... Czy to normalne?

Gość Judka9876
Freciia_21 - gratuluję:) Z tym bólem to normalne, mnie też pobolewa dól brzucha i każdy mówi, że to normalne. Do momentu jak się nie pojawi żadne plamienie. Ja jak mam takie bóle to pojawiają się one na jakieś 10 sekund i znikają, ale też się bałam jak one się pojawiały.

Gość freciiaa_21
A jak samopoczucie u Was? Ja dizs bylam na 1 wizycie u gina i powiedziala ze jeszcze nic na pewno nie może stwierdzić... Jeszcze n ie dociera do mnie ze wkrotce bede mama...

Gość lidsta
Ja też miałam lekkie bóle brzucha jak za dużo pracowałam tak na przełomie 4-6 tyg ale jak chwile poleżałam, odpoczęłam to przechodziły teraz odpukać jakoś znikły. Do mnie też już dociera powoli ze zostanę mamą :) oby nam szybko czas zleciał ,,,,

Gość Judka9876
Jak ja byłam pierwszy raz u gin to byłam na przełomie 3/4 tygodnia i mi wtedy tez powiedziała, że z tego co widzi to mam napuchniętą macicę i może to wskazywać zgodnie z testem na ciążę. Więc kazała mi zrobić badania i z krwi wyszło, że jestem. Także Freciia nie martw się, że nic konkretnego Ci lekarz nie powiedział. A badań kazał Ci porobić?

Gość freciiaa_21
Właśnie nie... i dlatego też byłam trochę zdziwiona... Może wybrać się do innego? Czy poczekac do przyszłego tygodnia (bo wtedy kazała mi przyjść)? Jak myślicie?

ja pierwszy raz bylam u gin na samym poczatku 5 tyg i dostałam skierowanie na badanie krwi,moczu ale dopiero mam je zrobić przed kolejna wizyta w lipcu.Bóle brzucha mialam tylko w dniach spodziewanej miesiaczki poza tym nie miałąm i ogólnie dobrze się cfzuje poza jednym..mdłościami.Męczące to jest ale chyba mozna sie do tego troche przyzwyczaic:)

Gość Judka9876
Wiesz co nie wiem sama, ja byłam u swojej gin w 3/4 tygodniu i kazała mi zrobić badania od razu. Może spróbuj zapisać się do jakiegoś innego lekarza i zobaczysz co Ci powie. Ale każdy lekarz ma inne metody. Jakbyś poczytała sobie wszystkie wpisy to byś zobaczyła, że jeden gin robi USG już na początku i w 2/3 tygodniu ciąży a inny gin (tak jak mój) każe czekać do 7 tygodnia. Także zrób jak uważasz, jak czujesz się dobrze i uważasz, że ten lekarz u którego byłaś jest dobry to poczekaj tydzień, a jak masz wątpliwości to idź do innego.

A u mnie zaczely sie dzisiaj wymioty, co zjem to laduje to w toalecie a jem same herbatniki, biszkopty, krakersy itp :-( nie wiem co robic, macie jakie sposoby na zmniejszenie wymiotow? Plissss bo juz mnie caly brzuch boli od tych skurczy wymiotnych i. Boje sie zeby to nie zaszkodzilo dziecku ...

ehh jak mi Ciebie żal :( nie znam niestety żadnych sposobów,bo sama sobie nie potrafię pomóc mimo że na całe szczęście nie wymiotuję tylko jest mi niedobrze.Zaszkodzić raczej nie powinno ale jak będą jakieś silne to może wybierz się do lekarza ,może przepisze ci coś na zatrzymanie.pamietaj żeby duzo pic wody,żebys sie przypadkiem nie odwodniła.

Gość lidsta
w którym tyg ciąży wam się zaczęły wymioty??

u mnie są tylko okropne mdłości,bez wymiotów i to tak od pierwszych dni 6 tygodnia

u mnie też tylko mdłości - następujące falami (nie ciągłe) - pomaga jak coś zjem. Szczerze to współczuję dziewczynom wymiotującym, to musi być straszne uczucie. Trzymajcie się kochane!!! Pamiętajcie, że to mija!!