Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daria;)

KLUBIK KUREK DOMOWYCH

Polecane posty

ale fajnie masz 3 dzieci, a rodziłaś tylko 2 razy ;). ale rozumiem, że puki co to masz meksyk z bliźniaczkami :)

nie, ja nie mam bliźniaczek :) mam syna 4 i pół roku, córkę 3 lata i córkę 8 miesięcy..pisałam tam wcześniej do mamy bliźniaczek że mam córkę w wieku jej bliźniaczek:) może tak nie precyzyjnie to ujęłam..

aha.., po prostu dzieciaki nie chciały wyjść, czy złe ułożenie?

syn ważył 4,5 kg i źle się ułożył:( a kolejne 2 porody z racji że dość mały odstęp czasu po cc były z góry zaplanowane na cięcie.

oj jak 4,5 kg to się nie dziwię...no tak często po jednej cc, są kolejne...choć w mojej rodzinie, są dwa przypadki że pierwszy poród cc, a drugi sn i też małą różnica czasowa...

tak wiem, w drugiej ciąży jeszcze mogłam próbować sn ale doszło nadciśnienie i lekarz podjął decyzję o cięciu w trzeciej już bez dyskusji z góry cięcie.

no tak po drugiej cc, to już chyba nie ma odwrotu...po prostu jechałaś na jakiś umówiony dzień i robili ci cc, czy czekałaś aż się akcja porodowa zacznie? ale najważniejsze że wszystko ok :)

dwa ostatnie porody miałam zaplanowane, śmieję się że sama sobie dzień wybrałam:) pamiętam jak w drugiej ciąży rozmawiałam z mężem czy ma luz w pracy bo juz bym chciała urodzić, a on do mnie "nie, może za tydzień bo teraz się nie wyrwę" i po tygodniu wysprzątałam wszystko i wieczorem mówię do męża "to jutro jedziemy rodzić" pojechałam rano do szpitala a o 15.00 już córka była na świecie:)

Hejka. ale szybko piszecie że nienadążam czytać. Standardowo ja przy kawie. Co do wyprawek to ja polecam sklep rodzyneczki w necie. Mają najniższe ceny. Sama tam kupowałam i dostawa jest do domku szybko. Jakiegoś lenia mam dzisiaj bo nei dość że katar i gardło boli to jezcze na bosaka wczoraj hasałam i dzisiaj musze do apteki po jaki urosept czy cuś poleciećbo boli:( Mamnadzieję że u nas nie będziedzisiaj padać bo jak na raszie to zachmurzone jest trochę.

haha fajnie tak zaplanowac dzień porodu,nie? ja mam dzieciaki z tego samego dnia, nie planiwąłam dnia porodu, samo się zaczęło w dzień urodzi n starszego synka leżałam z dizewczynami n apodtrzymaniu ale widać chciały wyjśc bratu na urodzinyu i mam dzieci z jednego dnia.

hej:)Witam GDEGS-od czego Twój nick?(jeżeli można wiedzieć:)) ja dopiero mam chwilę i też piję kawę i oczywiście nie wiem za co mam się najpierw zabrać. U nas zaraz będzie padać i tak jak wczoraj wmówiłam nigdzie dziś nie wychodzę. Przychodzi teściowa za to. Chyba trzeba by było za obiad się wziąć. A co tam u was?

hej:)Witam GDEGS-od czego Twój nick?(jeżeli można wiedzieć:)) ja dopiero mam chwilę i też piję kawę i oczywiście nie wiem za co mam się najpierw zabrać. U nas zaraz będzie padać i tak jak wczoraj wmówiłam nigdzie dziś nie wychodzę. Przychodzi teściowa za to. Chyba trzeba by było za obiad się wziąć. A co tam u was?

Hej:) Znowu mi post zniknął, a tyle się upisałam...

u mnie wczoraj cąły dzien było słońce i dzisiaj na razie też jest, ale zaczyna się chmurzyć odrobinkę

Daria ja przed wysłaniem zawsze kopiuję:) Zrobię dziś na obiad kotlety z piersi drobiowej z żółtym serem w cieście naleśnikowym i koperkiem.:)

też piję kawe właśnie, dzisiaj miałam prawie nieprzespaną noc, mały marudził bo go bolały dziąsła, nawet czopek mu nie pomógł, płakał i jęczał prawie całą noc, nosiłam go trochę, potem zaczął go boleć brzuch, chcial jeść ale przez te dziąsła to nie mógl, a teraz ma biugunkę i temperaturę 38,2, dałam mu czopka znowu. Teraz wychodzą mu te przeklęte trójki, podobno one są najgorsze

najgorsze jest to że on ciągle jęczy i patrzy na mnie takim błagającym wzrokiem żebym coś zrobiła a ja nie mogę mu pomóc, cały czas marudzi, nic mu nie pasuje, tylko jęczy, piszczy i płacze no i gryzie wszystko

masc na dzasla. jest bardzo dobra znieczula od razu a jak jest w lodowce to jeszcze bardzej lagodzi,ja dzis ide po drugie opakowanie.

a wczesniej jak mi ten post zniknał pisałam o wyprawce, że tak strasznie nie mogłam się doczekać kompletowania wyprawki że zanim trafiłam na podtrzymanie (6miesiąc) to kupiłam prawie wszystko:) pościeli kupiłam dwa komplety firmy Feretti kosztowały coś ok.240zł (kołderka, podusia, ochraniacz i poszewki na to), dokupiłam kilka przescieradeł frote na gumce. Łóżeczko kupilismy zwykłe sosnowe, materac dwustronny - z jednej chyba gryka, z drugiej gładki. Na początku przez tak ok.3 miesiące korzystalismy z kołyski jeszcze, ale potem żałowaliśme ze ja kupilismy bo była nieprzydatna wcale, bo synek i tak wiekszość nocy spal z nami bo ciągle go karmiłam, pisałam już chyba ze budzil się co godzinkę, miał kolki itd i właściwie chyba nigdy nie spał w tej kołysce. Haha, zabawne jest to, że własciwie w łóżeczku też mało co spał jak do tej pory. Spał w nim przez krótki okres jak skończyły się kolki a nie wychodziły zabki jeszcze, oczywiście budził się kilka razy w nocy ale wtedy to nie było jeszcze aż tak męczące, bo jak mu zaczęły wychodzić zabki (tak od ok.6mesieca) to wstawałam do niego nawet 8-10 razy w nocy i po prostu nie miałam siły go tak przekładać, wiem, że zrobiłam błąd, ale pozwoliłam mu spać z nami i ... tak już zostało, potem za nic w świecie nie chciał wrócić do swojego łóżeczka, były takie histerie ze w końcu odpuściłam jak na razie. Dobrze ze mamy szerokie łóżko (1,80m) to nie ma problemu:) Własciwie jak na to teraz patrzę to ani kołyska ani łóżeczko się nie przydały, te pościele, karuzelki, baldachim itd. to było wszystko na nic:)