Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daria;)

KLUBIK KUREK DOMOWYCH

Polecane posty

mój sąsiąd, który mieszka piętro wyżej naprawia pralki także w weekend jak będzie miał wolne od pracy to zajrzy co się tam stało. Gorzej jak trzeba będzie kupić nową.

no to spoko, może naprawi :). no tak, to już z takimi sprzętami jest, wysiadają nagle. a jaką masz pralkę?

ja mam Whirlpool taką zamykaną od góry. W sumie to ma ona 2 lata dopiero. Kiedys jak się kupowało pralkę to służyła ona 10 lat a teraz po roku lub 2 się psuje

oj różnie z tym jest, kiedyś to pralki nawet po 20 lat działały, teraz pewnie jak się kupi super jakościową i drogą, to myślę że 10 lat i więcej da radę, jeszcze zależy, jak często się jej używa. my mamy taką zwykłą Mastercook, ale w sumie ok, działa jakieś 7 lat, ani razu nie naprawiana, ale jak byłam sama, to prałam właściwie raz na tydzień, czasem nawet rzadziej, no chyba że jakieś ręczniki, czy pościel...teraz częściej piorę, bo już 2 osoby i więcej w domu siedzę ;). także przez kilka lat, to była mało używana...

Potelka można to tak ująć :) Ja zaraz biorę się też za pranie, ale ręczne. mam trochę do przepierki. Od rana jestem w biegu, nawet kawki porannej jeszcze nie było :( Ja prać ręcznie akurat lubię. Odpręża mnie to - jak inżyniera Karwowskiego w Czterdziestolatku :P Potem musze się zabrać za sprzątanie - standardowo odkurzanie, kurze, kwiatki.

ja np bielizne piorę zawsze tylko ręcznie ale jak mam sobie wyobrazić pranie jeansów lub pościeli to mi się wszystkiego odechciewa. Nie mówiąc o tym,że tego tak dobrze sie nie wykręci i długo później schnie.A pranie robie co 3 dni

mikoto, a co taka zabiegana jesteś? mówisz że odpręża cię pranie ręczne, mnie raczej wkurza ;), ale lubię prasować :D vic, nie no prać ręcznie jeansy, czy pościel, to masakra, poza tym tego się dobrze ręcznie nie wypierze, no i jak pisałaś, nie wyciśnie... Ja się wziełam za sprzątanie w szafkach w kuchni, powoli to robię, więc się schodzi, ale nie spieszy mi się ;)

ja nie lubie prasować.Za to uwielbiam gotować myć podłogi i zmieniać coś w mieszkaniu.Jakieś małe przemeblowania lub dodatkowe dekoracje.

Hej kobitki:) Ja dzisiaj tak na szybko wpadłam, pakuje się pomału bo jutro rano wyjeżdżam do łodzi na egzaminy (wracam w poniedziałek), więc nie bedzie mnie przez weekend. Potelka ta "szkoła" wizerunku jest dwuletnia, zajęcia zaczynają się od września, ale chyba sobie w tym roku ją odpuszczę bo pokrywały by mi się zajęcia w tej szkole ze zjazdami na uczelni, a wiadomo, że na ostatnim roku to będę musiała częściej jeździć, zacznę na pewno w przyszłym roku tą akademię wizerunku:) Chciałabym już wrócić, boże nie przezyję tego rozstania z małym:( Synek jedzie z mężem do teściów na weekend więc dadzą sobie radę beze mnie, ale ja już "przeżywam":( Do poniedziałku, życzę Wam udanego weekendu:) Papa

a dzis robie na obiad pulpety w sosie pomidorowym:) mam nadzieje ,że sie wyrobie na 13 bo później chcę iść z synkiem na jagody. Musimy nadrobić te ostatnie 2 dni siedzenia w domku:) A Ty jakie plany?

A macie gdzieś las blisko? :) Ja nigdy nie lubiłam jagód zbierać ;) Ja wczoraj robiłam pierogi z jagodami, jeszcze sporo zostało, to mam co jeść, choć to bardziej deser ;)

Ano faktycznie fajnie macie :) Ja też nie narzekam, bo mieszkamy pod Warszawą, praktycznie jak wieś, a tylko pół godzinki np. pociągiem do centrum Warszawy.

mikoto, pisz co tak kombinujesz, że jesteś taka zalatana ;) daria, jeszcze co tej twojej szkoły wizerunku, to fakt, jak ci się zajęcia pokrywają ze studiami, to nie ma to sensu...ile coś takiego u was kosztuje? ja swego czasu przez kilka miesięcy chodziłam na takie warsztaty i miałam jeszcze studia zaoczne, tylko na innej uczelni niż teraz kończę...no i te warsztaty były w każdy weekend, więc kombinowałam ostro, no ale na studiach wtedy miałam prawie same wykłady i to mega nudne, więc jakoś mi żal nie było...ale nie powiem, nie lubię tak kombinować i łapać 2 sroki za ogon. Na pewno synek i twój mąż przeżyją bez ciebie do poniedziałku, a tym korzystaj z wolności po egzaminach ;)

ja za te warsztaty, to jakieś grosze płaciłam, więc i tak się opłacało, jak nie zawsze byłam, no i to była bardziej rozrywka.

w sumie mi też by się przydała taka szkoła wizażu. Na razie sobie dorabiam robieniem tipsów. Ale fajnie by było nauczyć się czegoś nowego np. nowe techniki makijażu:) Zawsze się coś takiego przydaje:)

Mnie akurat do jakiegoś wizażu nie ciągnie, tylko tak dla siebie wiedzieć i umieć, to chętnie :)

jeśli chodzi o te techniki makijażu to tez bym chciała tylko na własny użytek.A tipsy to już sama się nauczyłam robić. Po prostu jak mi brakuje na coś kasy zrobie 3 osobą tipsy i już mam 180 zł

vic, a skąd bierzesz chętne na tipsy? ;) ja bym się z chęcią jakimś powiedzmy rękodziełem zajęła i to sprzedawała przez internet, ale średnio mam do tego predyspozycje.

zazwyczaj to robie wśród znajomych.Za tipsy biorę różnie 50-60 zł. A rodzinie np siostrom robie za darmo.

Dobra dziewczyny, skoro z grubsza napisałyście kiedy wam pasuje, a kiedy nie, popisać razem :) To pozwólcie że zaproponuje jakieś dni, godziny :) Powiedźmy najbliższy wtorek ok. 9? i od razu może np. środa, g. 16? Może któryś z dni, godzin, wam będzie odpowiadał :). Dajcie znać! :). Ja we wtorek ok. 9, raczej pewne że będę, co do środy jeszcze zobaczę i dam znać.

hej dziewczyny. Ja was czytam i nadrabiam zaleglosci jak tylko moge ale nie mam kiedy czegos napisac. w tamtym tygodniu mialam mlyn bo i zapalenie zatok i angina i do tego mala sie ode mnie zarazila wiec po nocach wogole nie spalam i tym bardziej ze jeszcze jej 3 zeby na raz wyszly. co do pisania to u mnie roznie,w weekendy raczej pisac na pewno nie bede. a tipsy tez robilam jak i henne na brwi i rzesy i regulacje-nauczyla mnie siostra bo jest i dermaologiem i kosmetyczka. a tak ogolnie to pochmurno,buro i chlodno.:)

Hej! :) co tam u was? :) gosh, co do weekendów, to raczej odpadają, żadna z nas wtedy tu nie siedzi. pisałyśmy o umawianiu się w tygodniu. Ja jutro na pewno ok. 9 będę, także mam nadzieje, że ktoś się jeszcze pojawi ;) Ja dziś od rana w przychodni siedziałam, drugi raz glukoza z obciążeniem 75 g, masakra, wypić wypił bez problemu, pobrań krwi 3 razy też się nie boję. Ale siedziałam, jak na szpilach, bo mnie mdliło i bałam się, że to zwrócę, a 3 razy do tego podchodzić, to już horror, na szczęście dałam radę :). No i to czekanie, prawie 3 h w przychodni ;)

ja jutro też powinnam być o 9.00 rano bo raczej nie mam innych planów ZA to wczoraj byłam na grzybach:) synka oddałam babci pod opieke i poszłam z siotrą i szwagrem na te grzyby.Masakra zrobiliśmy 7-8 km po górach.Troszkę pobłądziliśmy i później szliśmy przez tak gęsty las,że prawie na czworakach trzeba było iść.A najgorsze to ,to ze było 34 'C i znaleźliśmy dosłownie z 600 g grzybów:)