Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brunetka29:)

Ciagle czekam na zareczyny,nie naciskam nie mowie nic na ten temat,on tez....hmm

Polecane posty

Nie wiem czy sie doczekam,:)

Gość Daria M.
ja naciskałam,ciagle o tym mówiłam i co....pierscionek mam ale o ślubie nic nie mówi

Gość Asdddfffgghhjjl
Zalosne.... Jak bedzie chcial to sam sie oswiadczy i wtedy nie bedzie odkladal slubu..

panowie nie chcą się oświadczać, a jak kobieta naciska na zaręczyny to na odwal kupują ten pierścionek i będą zaręczeni przez następne lata, jeszcze zasze można zerwać itp. Tylko kobiety zwykle pragną ślubu i stabilizacji.

Gość Asdddfffgghhjjl
Ja nigdy nie wspomnialam ze oczekuje zareczyn. Dorosl do tego to sie oswiadczyl. Co za radosc srac w kosciele i wchodzuc w nowe zycie , skladac przysiegi ze swiadomoscia ze sie kogos zmusilo.. A pozniej zdziwienie ze tyle rozwodow

Gość Asdddfffgghhjjl
Stac w kosciele mialo byc ;)))

Gość chyba chyba chyba
Srać w kościele xd

a kto mówi o zmuszaniu. czasami facet czeka poprostu na jakiś znak ze strony kobiety, bo się boi usłyszeć nie. ja nie mówie o tym by autorka wyskoczyła do niego z krzykiem "ja chce ślub"

Gość aaasddfgg
Jak sie jest ze soba, kocha sie siebie i jest sie szczesliwym razem to facet wie jaka odpowiedz uslyszy ;)

Jestesmy ze soba zdecydowanie za krotko zeby sie zareczac, bo 2 i pol roku. Dlatego nie naciskam. W sumie nawet gdybym byla z nim 5 lat to nie odwazylabym sie na ten krok, poniewaz nie chce aby kupil mi pierscionek pod naciskiem,dlatego ze marudzilam. chce aby byl pewny swojej decyzji :)

Gość aaasddfgg
Pozatym do slubu OBOJE musza byc GOTOWI anie tylko ona

Gość aaasddfgg
Brawo autorko ;)) Wierz mi ze pozniej ten dzien jest piekniejszy bo wiesz ze oboje tego chcecie. ;))

Jezeli ten dzien nastapi, bede najszczesliwsza osoba na ziemi.... Wiedzac ze jego decyzja jest tylko jego decyzja, a nie spowodowana moimi naciskami :)

Na obecna chwile wiem jedno Ze mu na mnie zalezy :) A co bedzie dalej .... to juz zycie zweryfikuje:)

Gość Weronika .....................
Autorko wszystko pięknie, ale błagam Cię, jak dla Ciebie dwa i pół roku to jest za krótko to ja dziękuje. Masz 29 lat? To nie jest za krótko, to jest najwyższy czas moim zdaniem. Oczywiście sama nic nie mów, to nie Twoja rola, ale śmieszne jest dla mnie uważanie że tak długi czas to jest za krótko w dojrzałym związku. Nikt nie mówi tu o paru miesiącach. Dwa i pół roku to jest akurat w sam raz dla faceta, aby zadecydować wóz albo przewóz.

Musze powiedzieć, że zgodzę się z Weroniką. Za krótko to jest pół roku....ale dwa i pół....w dojrzałym związku eee Ale tak czy inaczej życzę szczęścia, to dobrze że nie naciskasz jednak pięciu lat tak bezproblemowo bym nie czekała. Zakładając oczywiście, że chcesz się zaręczyć i wziąć ślub.

Najczęściej już po roku doskonale się wie czy chce się być z tą osobą przez resztę życia czy nie. Ludzie i tak poznają się całe życie. Ja zaręczyny po półtora roku, a dwa i pół to już byłam po ślubie.

"Najczęściej już po roku doskonale się wie czy chce się być z tą osobą przez resztę życia czy nie" znam kilka par, które wzięły ślub po roku. już nie są parami.

moim zdaniem nie doczekasz się, 2,5 roku w twoim wieku to czas gdy człowiek ma plany względem partnera, jzlei nei ma znaczy nei traktuje partnera powaznie ani przyszlosciowo

A ja znam takich, którzy rozstali się po 10 latach i takich którzy pobrali się po dwóch i jest super, każdy tam kogoś zna.

generalnie mówię o roku znajomości, czyli np. para się poznaje i po tygodniu już "są razem". można być przecież 2 lata przyjaciółmi i rok parą, a to już zupełnie zmienia postać rzeczy. no i trzeba pamietać o tym, że ślub nic nie ułatwia i nic nie gwarantuje.

Ogólnie trzeba być dojrzałym i myśleć tak samo, jak jedna strona chce czegoś innego to niewiele się osiągnie.

Co z tego ze mam29 lat???? Najwyzej zostane stara panna, ale przynajmniej nie rozwodka z myslami .... ze gdybym nie naciskala to by nie bylo takiego problemu,i rozwalonego zycia nie daj boze dziecka...

to z tego, że facet 30-letni powinien myslec a nei żyć jedynie chwilą, a jezeli jestescie ze soba 2,5 roku i zero planów wspolnej przyszłości, to coś nei tak

Fiku nie napisalam nigdzie ze moj facet nie planuje ze mna przyszlosci:) to ze jeszcze sie nie oswiadczyl ,nie znaczy ze nie uwzglednia mnie w swoich planach:) Jak najbardziej, dba o mnie,planujemy wspolna przyszlosc.... jest bardzo dobrze:) kochamy sie. :) Wspomnial ze jezeli bedzie chcial sie oswiadczyc to zrobi to tak,abym sie nie domyslala:) (ja nic wtedy o oswiadczynach nie mowilam,sam zaczal)

AUTORKO nigdy nie rozmawialiscie o planach slubnych i ewentualnym powiekszeniu rodziny. 2.5 roku to nie jest malo...my tez sie zareczyli po 2.5 roku bycia razem.

Autorko tak czy inaczej nie naciskaj, bo tak jak ktoś wcześniej powiedział to nie Twoja taka rola. Ale tak czy inaczej każdy może mieć swoje zdanie. Ja od zawsze wiedziałam, że chcę być z kimś kogo będę kochać, za jakiś czas wziąć ślub i stworzyć rodzinę, bo to była dla mnie naturalna kolej rzeczy. Jeśli ktoś chce inaczej, to oczywiście nie mam nic do tego :) Każdy ma prawo żyć jak chce....pod warunkiem że to nie mój partner. Ale do rzeczy. Z Twojego postu wynika że chcesz przynajmniej mniej więcej tego samego. Gdybym miała taką sytuację, że byłabym z facetem tak długo, nic nie staloby na przeszkodzie zaręczyn i ślubu i miała już swoje lata to poczułabym się przynajmniej urażona że nie traktuje mnie poważnie, albo stwierdziłabym że jest niedojrzały i pewnie zakończyłabym taki związek.