Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bed in bed

Jogurt 7 zbóż dla niemowlaka ?

Polecane posty

Gość Bed in bed

Córka ma skończone 10 miesięcy. Wcześniej jadła owoce ze słoiczków i takie które sama robiłam, ale przestaje jej to już chyba smakować. Próbowałam jogurtu naturalnego z owocami, ale krzywi się "na niego". Kupiłam Bakoma 7 zbóż i zastanawiam się czy jej dać . Kiedyś spróbowała od męża zwykłej Jogobelli z owocami, ale tylko 3 łyżeczki bo więcej sie balam, ale jej smakowało i nic jej nie było po tym. Jak myślicie, dać jej to 7 zbóż ? Zdaje sobie sprawę, że część przytaknie, a większość będzie przeciw i będą pouczać o nerkach, wątrobie itd... no ale mimo wszystko pytam :) Idziemy na szczepienie za tydzień, więc i lekarza zapytam o opinie, narazie chcę uzyskać waszą. Dziękuję !

Gość Ja bym dała
Myślę, że możesz spróbować. Jak my byliśmy mali karmili nas normalnie, a nie jakimiś zasadami czy schematami. Żyjemy i jesteśmy zdrowi i co ważne jesteśmy silniejszym pokoleniem.

Gość mama na caly etat :)
moja jak miala 10 miesiecy jadla serduszko od mojego meza i nic jej nie bylo :)

Gość ugiug
Czasem dawałam ten jogurt mojej córze gdy miała około roku i później. Wszystko było OK. Pewnie jednak więcej w nim jakichś konserwantów i innych sztucznych dodatków niż w jedzeniu dla najmłodszych. Ale kupisz zwykłą marchewkę i też tak naprawdę nie wiesz co szykujesz dziecku.

Gość Bed in bed
To jak się obudzi to jej dam :)

Gość Bed in bed
No i zjadła ze smakiem prawie cały kubek :D Zobaczymy czy będą jakieś reakcje.

nie no ja bym nie dała ale nie ze względu na schematy żywienia, ale ze względu na mój strach :) owszem jogurt z owocami jak najbardziej ale nie ten 7 zbórz tam masz przecież normalne ziarna zbórz i bałabym się że mi się dziecko nimi zakrztusi bo przeciez nie pogryzie jeszcze :)

Gość Ja bym dała
Ale te zboża przecież nie są jakieś wielkie, można powiedzieć nawet że są zmielone. Moja ma 9 miesięcy ma 2 zęby na dole dopiero a sama już gryzie dziąsełkami "księżyc" jabłka. Przecież w gotowych słoiczkach dla niemowląt bodajże już od 6 czy 7 miesiąca są większe cząstki - ryż, kasza, makaron. Dziecko nie może mieć wiecznie wszystkiego zmiksowane, bo sie nie nauczy jeść normalnie.

Ja bym sie zbożami nei bała, ale cukrem. Czy ten jogurt zawiera cukier?Cukru nie powinno się jeść w ogóle. Nie jest ani nam, ani tym bardziej dzieciom do niczego potrzebny. I zupelnie nie rozumiem skąd pokutuje przekonanie, ze powinno się dzieciom dawać jogurty smakowe. A próbowałaś zwykły, naturalny? Moj synek uwielbia - i co więcej - najbardziej mu smakuje .... kozi. Jak dodałam owocu (obecnie truskawki), to też sie krzywił, chociaż same truskawki jadł ze smakiem i sam jogurt także.