Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperatka....................

kurcze pieczone nie mam jeszcze wyplaty

Polecane posty

a chcialam jechac na zakupy

;/

zrobie laskę za 30 zł, chętnych prosze o kontakt

Gość katie fitz
A mi do jutrzejszego popołudnia zostało 8 zł. :O Na szczęście dziś kupiłam świeży chleb, masło i wędlinę. Obiad na dziś i jutro też mam (mielone z ziemniakami + mizeria). Tylko już mnie wkurwia życie od 1 do 1. Nie udaje mi się nic odłożyć.

Gość GAMEstein aka FIGHTsztajn 666
Zak00py są do doopy!

Gość to mi i mojemu facetowi
zostało do jutra do 17.00 godziny 1,20zł w portfelu :o Chleba nie mamy, jedynie serek do chleba w lodówce, 2 pomidory, jajka, masło... Zrobię omlet na obiad i na wieczór, rano głodna do pracy pojechałam i teraz aż ssie mnie w żołądku ale muszę wytrzymać do 16 i w domu sklecę z jajej omleta. Makaron mam, kostke rosołową też to zrobię może jeszcze rosół z kostki z makaronem żeby sie tylko zapchać :o Naprawdę jak kiedyś zostawało nam jeszcze kasy do wypłaty tak teraz zero :o a wypłata taka sama tylko ceny droższe a naprawdę nie szalejemy. Cóż, do jutra musimy wytrzymać...

Gość xermiona
a nie rważałaś mozliwości żeby się gdzieś puscić za parę groszy ?

nie

Gość xermiona
ale to mogłoby być jakieś wyjście ,może nawet na dłużej

Gość katie fitz
A za 1,20 zł nie kupisz pół chleba? Chociaż na kolację byście mieli po kanapce do serka. Nam te 8 zł to akurat na jutro na świeży chleb, 2 małe wody mineralne + 2 pączki dzieciom do szkoły. Ja mam na szczęście jeszcze sporo w lodówce. Kilka puszek tuńczyka w sosie własnym, kilka pomidorów, ze 3 ogórki długie, śmietanę, 10 jajek, mleko. Kilka paczek makaronów, ryżu, sporo ziemniaków i cebuli. Właśnie mielone rozmrażam na kotlety. Dziś kupiłam paczkę Tyrolskiej z Biedronki. 3,90 zł a wystarcza na kanapki na 2-3 dni. Tylko mnie dobija, że dwoje dorosłych ludzi PO STUDIACH, oboje pracujących a żyjemy od wypłaty do wypłaty. Nie wydajemy na pierdoły. Ubieramy się głównie w ciucholandach i allegro. Niby kasy wystarcza ale tak na styk. :O Jak nam dzieci zachorują to muszę pożyczać pieniądze od mamy bo po wykupieniu recept wiem na 100%, ze na 5 dni przed końcem miesiąca nie będę miała za co jedzenia kupić.

Gość altdelate
podaj numer konta to ci przeleje parę groszy

Gość anas tazzzzja aaa
ja to się zastanawiam, czy nie wyjechać z tej Polski, gdzie indziej godniej by się żyło :-0

Gość altdelate
daj numer to ci przeleje ,serio mówię

ja mam jakies 14 zl do wyplaty a jej nie ma i nie ma. ehh a chcialam kupic dzieciom prezenty na dzien dziecka i nic

Gość altdelate
500 zł wystarczy ?

tak 83 1020 2313 0000 3402 0384 5609

Gość altdelate
no i poszło .udanych zakupów :-)

mama mi upiekla

u mnie chleb mały 1.80zl. Bułki kupimy, za 1.20 kupimy 4 małe bułki to na do kolacji zjemy po jednej z omletem a po jednej wezmiemy do pracy jutro, żeby tak w brzuchu nie burczało bo aż wstyd :o Pożyczyć nie mam od kogo bo rodzina daleko a od "koleżanek" z pracy wolałabym trzymać się z daleka :o Nie umrzemy z głodu ale też jestem załamana tym, że musimy liczyć każdy grosz żeby mieć co jeść :o I tak jemy najtańsze produkty, żadnych drogich schabów, szynek, ryb nie kupujemy tylko albo jakaś łopatka zmielona, jajka, ziemniaki, jakieś zapiekanki, żeby tylko było co zjeść. W zimie to żadnych owoców czy warzyw nie kupujemy bo są drogie, w sezonie dopiero możemy sobie pozwolić na ogórka czy pomidora :o

oh dzieki to lece na zakupy jupiiii

Gość altdelate
kup tez prezerwatywy bo te 500 stów trzeba niestety odrobić

no ok

Gość katie fitz
Wiesz, ja dość często kupuję schabowe. Bo za 4 kotlety schabu płacę ok 6,50 zł. A za pierś kurczaka, którą też mam na jeden obiad płacę 10-11 zł. :O Mielone też z łopatki. Czasem kotlety sojowe bo tylko 3,50 zł. Albo wczoraj kotlety jajeczne + ziemniaki + sałata. Wędlin też najdroższych nie kupuję. Z ryb to mintaja bardziej ze względu na dzieci. Nam się szykuje wesele w rodzinie we wrześniu i już mam doła bo sukienkę będę pożyczać od siostry. Buty będę musiała kupić. Mężowi garnitur. A jeszcze ze 200 zł w kopertę będzie trzeba włożyć. Tylko skąd wziąć na to wszystko. Normanie wyć mi się chce. Po co nam były studia. Było trzeba nam po maturze uciekać za granicę. :O @desperatka Na prawdę dostałaś kasę? :D

ehh nie

Gość altdelate
jeszcze nie,to chwilę potrwa,ale zdajesz sobie sprawę ,ze bedziesz musiała się poświęcić cielesnie ?

za 500zl czemu by nie. to kiedy i gdzie sie umawiamy

U mnie schab jest drogi, 18zł za kg :( Czasami kupię jak zostanie coś kasy ale naprawdę rzadko. Najczęściej gotuję zupy bo tanio wychodzą i gotuję np na 2 dni, do zupy żeby była bardziej sycąca obieram mięso na której się gotowała (jakieś udko czy z porcji rosołowej lub jeszcze inne). Piersi z kurczaka czasami kupuję, z jednej piersi zrobię 2 kotlety, do tego ziemniaki, jakaś surówka i można się najeść. Ogólnie najczęściej na stole goszczą u mnie takie zupy treściwe i tanie czyli grochówka, fasolka po bretońsku, kapuśniak, krupnik itp. Można za grosze ugotować duży gar który na 2-3 dni spokojnie wystarczy. Do pracy bierzemy kanapki, mój facet też nieraz pozostałości z obiadu bo może sobie odgrzać w pracy. W tym miesiącu nas przycisnęło bo raz że prąd trzeba było zapłacić, butle z gazem kupic ( a butle mamy na długo bo na 4 miesiace gdzieś za 60zł ale za 60zl już można by było coś kupić) Byliśmy na komunii u chrześniaka mojego faceta więc też trzeba było wyłożyć kasę i tak zostaliśmy bez grosza :o

ide zerobic sobie kanapke z salata szynka i pomidorkiem

Gość xxxxxxxxxZZZZZZZZZZ
Ja naprawdę nie wiem i nigdy nie pojmę jak można w takiej sytuacji sprowadzać na świat dzieciaki! niczemu nie winne, a nie jedzą tego co jeść powinny na co dzień, by się prawidłowo rozwijać! :o