Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angela89

dziecko umrze w Twoim brzuchu...przesada?!

Polecane posty

wzrost rodziców nijak się ma do wagi dziecka. Ja jestem wysoka, bardzo w ciąży przytyłam , brzuch miałam ogromny - a córka urodziła się standardowa : 3300 i 53 m. Koleżanka ma niecałe 160 cm i niskiego męża a urodzila dwoje dzieci każde ponad 4 kg.

Gość rhjrfygh
mój synek tez był na usg nalućki, 2300g. a jak mi go zważyli po cc i powiedzieli "waga 4700" to myślałam że padnę, dodam ze usg robili godz przed cieciem

nie martw się na zapas:) ja w pierwszej ciąży byłam troszkę starsza od ciebie ale wiek tu chyba nie ma nic do rzeczy:P termin miałam na 28 marca 8 marca usg pokazało 2450g urodziłam 3600 24 marca:) jak sie bardzo martwisz to idź jeszcze do innego:)

Gość jakiego wczesniaka????
Jakiego wczesniaka jakiego wczesniaka?? To nei jest powiedziane.. tez pod koniec ciazy mialam takie cos ale wszystko sie uspokoilo i urodzilam pare dni po terminie :) z waga u mnie wyszel 400g mniejszy niz usg pokazywalo a kolezanki 500g wiekszy wiec nie masz sie czym stresowac :) Urodzisz piekne i zdrowe dziecko :*

Gość autorko nie chcę cię martwić
styl jedzenia raczej nie ma tu nic do rzeczy. Chudła byś ze swojej wagi a nie z wagi dziecka. Ja też nie odżywiałam się książkowo, a małą przybierała normalnie. Druga sprawa, że na 3 doby przed porodem robili mi usg i wyszło że córka waży 3400 a ważyła 2780.

Gość Angela89
ja juz pare tygodni temu schudlam okolo 4kg gdy zaczal mi sie remont wiec juz wtedy zaczelam sie zaniedbywac.

Angela - Ty już powinnaś być w szpitalu, może to nic nie być, ale jak jest to lepiej dmuchac na zimne!

Gość usg nie zawsze
W 35 tyg trafilam na patologię ciązy i dziecko oszacowano na 2400 g. Moj gin w 39 tygodniu oszacował wagę z usg na 2600g- Powiedzialam, ze to niemozliwe- zważył jeszcze raz i wyszlo mu 2700g. Mówił, że mały urodzi się drobniutki. Urodziłam w 40 tyg- dokładnie w dzień wyznaczony przez usg na pierwszych wizytach. Synek ważył 3530g. Był bardzo poskręcany i pomiary usg musiały zle wyliczyc. Nie martw się i oszczędzaj się:)

Gość Angela89
trudno czekam do jutrzejszej wizyty narazie odpoczywam i slodko leniuchuje wpajajac w siebie duzo witamin itd a mala sie cieszy bo lepiej kopie:) mam nadzieje ze jutro powroce z dobrymi nowinami.

Gość Angela89
dla mnie ogolnie to jest dziwne, ze wiekszosc lekarzy twierdzi ze jak kobieta w zaawansowanej ciazy ma mniejszy brzuch niz przecietna to cos nie tak,a u mnie dosc wod plodowych z dzieckiem tez zawsze wszystko bylo ok co prawda rozstepow to mi nikt nie zalowal i popekalam ale mysle ze przez moj wiek 1 ciaze itd mam moze tak a do tego pobudki o 6 i caly dzien w szkole lub na nogach,oby wszystko okazalo sie okey a stare poglady sie nie sprawdzily

Gość lk;asjd
przeciez witaminy to tez chemia - współczuję temu dziecku :(

Gość Angela89
Do : lk;asjd-sama zastanow sie co piszesz te witaminy dostalam dla kobiet w ciazy od lekarza a nie biore ich na wlasna reke a mialam tez na mysli witaminy naturalne typu owoce itd,wiec zastanow sie i opanuj swopja wrednote zanim cos napiszesz -.-

Gość lulalala
O matko, to moja niunia w 36tyg ma 3300g :o

Gość sowa na drzewie
syn mojej koleżanki urodził się w 40tyg z wagą 2600 był zdrowy jak ryba tylko bardzo drobny (48cm). Koleżanka w ciąży przytyła 10kg i nie narzekała na brak apetytu. Ja natomiast w 39tyg urodziłam córkę z wagą 2900 dostała 10pkt na usg dzień wcześniej gin również straszyła mnie że dziecko małe i wychodzi że jest o 2 tyg mniejsze. Mała miała ważyć 2500

Gość Angela89
ja w srode znowu na wizyte do swojego gina i na ktg mam nadzieje ze jest ok.malenka pcha sie nozkami na zebra a reszta cialka tez nie szczedzi kopniakow i ruchow nie raz mnie budzi taka aktywna jest ;D bylam na wizycie u innego gina powiedzial ze niby wszystko ok,mala tez sie az tak nie wydaje.zaczelam dbac o siebie,wiecej jem,szczegolnie owocow i warzyw ale slodkiego tez cos schrupie wiec potem niunia bzikuje w brzuchu.tak z moich obserwacji wyglada ze jak wiecej zjem i dostarczam jej pozywnych roznorodnych prodoktow to staje sie aktywniejsza.choc sama nie wiem dlaczego od 3dni ja jestem strasznie ospala,przemeczona itd

Gość darunia12
eee tak z innej beczki na mojej porodowce trzeba miec swoje pampersy.ile zabrac na te kilka dni po sn ;p?

Gość ariszka
weź poprostu kup mała paczke. bodajze pampers ma w paczce 27 sztuk. bo dziecko praktycznie po kazdym karmieniu robi kupke a no i jeszcze duuuuzo smułki wiec zejdzie ci ta paczuszka.

Gość Angela89
sama na niedlugo mam termin i wlasnie tez tak myslalm ze 30szt powinno wystarczyc a tak to zawsze partner moze dowiezc bo znowu z cala duza paka pampersow mi troche dziwnie jechac :)