Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cindarellaxyz

Kuchenka w zabudowie: wysoko czy nisko?

Polecane posty

Gość cindarellaxyz
Z jednej strony wydaje mi się to praktyczne a z drugiej nie podoba mi się taka niemal całkowita zabudowa ściany.

Gość świteziankaaaaaa
ja bym tak chciała- nie trzeba się schylać- niby drobiazg ale moim zdaniem ułatwia pracę i chyba widać na zdjęciu, że ładnie wygląda

Gość cindarellaxyz
No ale mi się nie podoba taka mocno zabudowana ściana w kuchni:/ i nie wiem co lepszee - praktyczność czy wrażenie estetyczne

Gość chłodnym bardzo okiem
ten wyższy trochę za wysoko:( moim zdaniem, jeśli chcemy piekarnik "na wysokości" to trzeba wybrać taki z drzwiami otwieranymi na bok a nie na dół

Gość cindarellaxyz
Słuszna uwaga:) Ja się ciągle zastanawiam. czy zrobić kuchenkę normalnie i cieszyć oko normalnym segmentem czy zrobić wyżej i przeżyć taką "mocną"zabudowę.

Gość chłodnym bardzo okiem
gdybym miała sporą kuchnię np. 20 m2 to zrobiłabym na wysokości ale nie tak wysoko jak ten drugi na zdjęciu w kuchni blokowej, ja mam z 10 m2 to wyglądałoby dziwnie taka masywna zabudowa więc mam piekarnik na ziemi niedługo robię nową kuchnię ale nie zamierzam tego zmieniać, w zabudowie będę mieć mikrofalę

Gość cindarellaxyz
Moja kuchnia ma 19.9m2 Jest razem z jadalnią. i własnie nie wiem czy pasuje taka masywna zabudowa:/

Gość poweselna
Ja mam podobny układ, tzn. piekarnik na wysokości pasa, a nad nim mikrofalówka. Piekarnik mam otwierany na dół i przy tej wysokości nie robi to dla mnie żadnego problemu. Ja nie miałam możliwości innego zainstalowania tego sprzętu, ale jestem zadowolona z tego układu, więc polecam piekarnik i mikrofalę w słupku.

Ja mam podobną zabudowę, piekarnik jest na wys. pasa, powyżej mikrofala. Czy t powyżej to również piekarnik? Jeśli tak, to warto pójść do sklepu, gdzie zastosowano takie rozwiązanie i sprawdzić, czy taka wysokość Ci odpowiada. Bo może się okazać, że będzie to niewygodne np. przy wyjmowaniu gorącego naczynia bądź blachy.

Ja też polecam mikrofalę nad piearnikiem. To wygodne rozwiązanie. Ważne, by drzwiczki urządzenia zamontowanego wyżej otwierały się na bok, nie do dołu.

Gość cindarellaxyz
Takie przykładowe zdjęcie wstawiłam - chodziło mi o kuchenkę na wysokości jak ta niżej a przykładowo właśnie nad kuchenka mikrofalowa. robię wywiad jak to wygląda w praktyce.

Gość cindarellaxyz
perła A duża masz kuchnię?Nie sprawia to przytłaczajacego wrazenia?Nie za masywne? Masz meble klasyczne czy nowoczense?

To powyżej to pewnie mikrofala w zabudowie. Uważam,że piekarnik wyżej jest funkcjonalny, a cała zabudowa wygląda nowocześniej.

Gość cindarellaxyz
Także gdyby zamiast tej mikrofali była kuchenka to też by było fajnie.

Gość cindarellaxyz
Słuchajcie może to głupie pytanie: czy do zabudowy na wysokości idzie jakaś specjalna kuchenka czy taka sama jak do zabudowy od ziemi?

Mam małą kuchnię, a chciałam wszystko w niej pomieścić, dlatego zdecydowałam się na zabudowę aż po sufit na jednej ścianie . Aby uniknąć przytłaczającego wrażenia urządziłam ją na biało. Szafki są nowoczesne, białe tzw gloss. Do tego grafitowa podłoga, czarno/grafitowe blaty. Mnie się podoba, ludzie którzy odwiedzają moje mieszkanie także komplementują, więc chyba jest dobrze:) Alepowiem Ci, że gdybym miała dużą kuchnię, to zastosowałabym inne kolory:) Bo moja kuchnia wygląda trochę zimno. W każdym razie sprawia wrażenie bardzo czystej, nowoczesnej.

Gość cindarellaxyz
perła No ale jak sobie wyobraziłam twoją kuchnię to też jestem pod wrażeniem:) No i racja - biały niweluje wrażenie masywności. Ja będę miała żółte ściany i brązowe meble (jeszcze nie wiem jaki odcień). Lubię takie ciepłe klimaty w kuchni:)

Wydaje mi się, że taka sama:) A drugie kuchnia, którą wrzuciłaś nie jest w moim guście, nie podobają mi się te małe wiszące szafki i dziwnie łamany blat.

Gość cindarellaxyz
Ja ci zaraz pokarzę jakie kuchnie mi się podobają bo to tylko przykład z kuchnią w zabudowie był - innej nie znalazłam.

Ja właśnie też lubię ciepłe kolory. Żółte ściany-fajnie, do tego brązowe meble-jak najbardziej:) W swojej kuchni musiałam iść na kompromis, aby jeśli kiedyś wybuduję dom, to będzie miał wieeelką kuchnię, właśnie z brązowymi, drewnianymi szafkami i dużym stołem. No i będzie dużo roślin doniczkowych, bo je uwielbiam:)

Gość cindarellaxyz
Ja lubię kwiaty ale niestaty nie umiem o nie dbać - zaraz mi usychają:P

Ta piewsza kuchnia z nowych linków jest imponująca, ale wyobrażasz sobie sprzątanie?:) W każdym razie super. Wszystkie miksery, garnki i talerze pomieszczą się spokojnie. aha, uważaj na szafki wiszące otwierane do góry. Nie są wygodne. Moja znajoma ma takie i ciągle coś jej się tłucze o te drzwiczki.

Gość cindarellaxyz
Dziękuję za rady:)