Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alimenty 700zł dużo??

j.w

Polecane posty

Gość co ty wiesz na ten temat
milianna i to nie patologia ale normalne rodziny tyle tylko że matka zajęta swoim życiem nie interesuje się dzieckiem bo stwierdza że jest na tyle duże żeby zająć się same sobie tak tak nastolatki też, matka nie gotuje bo jej się nie chce woli iść do kosmetyczki czy na ploty z koleżankami, do klubu wieczorem, nie przypilnuje dziecka bo jej się nie chce albo nie chce awantur w domu jakie może jej zrobić nastolatek dziecko idzie owszem do łazienki ale trzeba sprawdzić czy sie dobrze wymyło i jest czyste co z tego że wyszło spod prysznica jak dalej ma brudne nogi bo biegało cały dzień w sandałach po dworze i nie doszorowało dziecko odrabia lekcje mówi że skończyło ale trzeba sprawdzić jak odrobiło czy wszystko i czy dobrze bo później są takie zaległości że ho ho dostaje kasę żeby coś sobie kupiło do zjedzenia a wydaje na pierdoły w szkolnym sklepiku i mówi że zjadło, dzieci kłamią na swoją kożyść a nie kontrolowane robią co im się podoba w późniejszym wieku są problemy wychowawcze ale matka zawsze ma pretensje tylko nie do siebie bo ona "samotnie wychowuje" i to żadna patologia tylko plaga nowoczesnego świata i pogoni za pieniądzem, bo nie ma się czasu na własne dzieci, kiedyś kobieta wróciła z siatami zakupów do domu ugotowała obiad codziennie, pranie sprzątanie zajmowaniem się dziećmi, lekcje poodrabiała wytłumaczyła i to było normalne teraz normą jest że rodzice wracają późno z pracy zerkną na swoje pociechy stwierdzą że wszystko dobrze i po sprawie a potem wychodzi 10 latki palą 13 się upijają 12 latki już uprawiają z ciekawości sex dzieci mają dzieci a 16 latki ćpają 18 latki są już tak dorosłe że wiedzą o świecie wszystko i idą do pracy zamiast studiować i zamiast zapewniać sobie wykształceniem lepsze życie kombinują jak tu zarobić żeby się nie narobić a najlepiej nielegalnie O kim ty piszesz? To jakas praca licencjacka na podstawie patologicznych rodzin? Czy ty masz dzieci? Żyjesz w niepełnej rodzinie gdzie matka jest odpowiedzialna osoba? Chyba nie znasz tematu od podszewki skoro wysuwasz takie wnioski. Mowa o samotnych matkach dbających o dzieci i pragnących ich szczęścia w którym to wpisany jest ojciec a nie jego wspomnienie. No a jesli juz mowa o wyjściach matki raz na "ruski rok" poza dom w celu spotkania sie z przyjaciółmi lub nie sprawdzenia uszu to moze zapytajmy sie tych opiekuńczych tatusiów gdzie w tym czasie byli lub prościej: gdzie sa w czasie kiedy dziecku trzeba sprawdzić uszy i nogi,pomóc w nauce,iśc na zebranie czy do lekarza. Abstrakcja jest to co piszesz bo zapewniam ciebie że żaden tatuś nie będzie w pełni uczestniczył w życiu swojego dziecka i krzątał sie po domu swojej byłej ex gdy w domu jest np jej partner-ani jedna strona na to nie pójdzie ani druga. A chyba nie chcesz powiedzieć,że matce przywilej ułozenia sobie życia został odebrany w momencie rozwodu

wiem dobrze o co chodzi, realia dzisiejszego świata są straszne, nie mam 15 lat i dobrze wiem jak kształtuje się ludzki charakter, jak było kiedyś a jak jest teraz, widać znaczące wpływy na demoralizację dzieci, kiedyś dzieci chodziły z kluczami na szyi same wracały do domu, na religię szły daleko do koscioła a teraz strach 8- 10-cio letnie dziecko wypuścić na podwórko w dużym mieście rozglądnijcie się wkoło, popatrzcie na dzieci sąsiadów czy kolegów dziecka w szkole sama mam dziecko i wiem jak jest zżyte ze swoim ojcem

Gość bedwyn
Nie, milianno, nie zrozumiałaś mnie. Nie traktuję dziecka jako wygranej. To byl przykład abstrakcyjnego pytania - co byś zrobiła w sytuacji, która się nigdy nie zdarzy. "są domy w których się nie gotuje a kuchnia służy tylko do robienia herbaty kawy kanapek a w lodówce są same napoje słodycze i szybkie jedzenie i tak jest od początku bo kobieta nie lubi i nie umie gotować a facet nie jest od tego są domy gdzie są gosposie które piorą sprzatają i gotują są domy w ktorych opieką nad dzieckiem zajmują się nianie [rodziców na to stać, są wygodni, robią kariery" No, ale jeżeli jest gosposia, która pierze, to raczej dzieci nie chodzą brudne, a jak jest niania, to mają opiekę. Poza tym pisałaś wcześniej o dzieciach brudnych, głodnych i zaniedbanych, bo ich matka zajmuje się w tym czasie sobą, a alimenty wydaje na własne rozrywki. Dzieci, zaniedbane (głównie emocjonalnie) z powodu kariery rodziców to zupełnie inny temat i nie o tym teraz rozmawiamy.

"co ty wiesz na ten temat" przywilej to został odebrany w momencie rozwodu ojcu a taki to przywilej że nie może wychowywać swoich dzieci jeśli tego chce (tak tak, są tacy ojcowie którzy chętnie zajeliby się swoimi dziećmi 24h/d \, popracowali w domu lub na kontrakcie, poukładali z nomi klocki lego, odrobili lekcje sprawdzili uszy i ugotowali obiad\

... miliana - popieram Ciebie w 100% - dzięki, że są jeszcze ludzie tacy jak Ty:) - te panie są roszczeniowe i dlatego, tak tutaj się eksponują i obrzucają inwektywami, nie mogą bowiem pojąć, że są ludzie myślący inaczej... że ojciec to nie bankomat - tylko też człowiek i niejednokrotnie lepszy od niejednej tutaj mamusi:)

no nareście myśląca nie tylko o sobie beata dzięki za wsparcie masz rację roszczeniowe są wściekłe że akurat "tatuś" ich dziecka nie jest tym ideałem żeby chciał zajmować się dzieckiem, zamiast się cieszyć bo i tak by nie oddały swoich pociech pod pełną opiekę ich tatusiom to narzekają i jadą po wszystkich którzy myślą inaczej

Gość bedwyn
Milianno kto po kim jedzie? Kto jest wściekły? To raczej ty się włączyłaś w dyskusję nie mając pojęcia o temacie i opierając swoje "życiowe doświadczenie" na jakiś skrajnych przypadkach. A beata myśli tylko o sobie, wierz mi. :D Szczególnie myśli, jak uchronić portfel swojego faceta przed alimentami. Pełno tu jej pełnych nienawiści wypowiedzi. To tylko dziś spuściła z tonu.

Gość alimenty 700zł dużo?
do mamy Kasieńki. Dziecko poszło juz do zerówki jak miało 4 lata a więc ma biurko, krzesło itd. wyprawka dziecka do zerówki to koszt ok 250zł buty dostał od ojca, strój na wf także, kredki, ołowki też.... wiec o co chodzi z tym 500zł ale mniejsza o to ja jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy.

bedwyn mam nadzieje że ty nie staniesz w obliczu takiej sytuacji że będziesz musiała robić coś wbrew własnej woli znam dobrze temat i to nie ze skrajnych przypadków o portfel swojego faceta wcale nie dziwne że walczy wkońcu czemu ma się dzielić ;P

pewnie że lepiej płacić minimum bo ma się pewność że kasa idzie na dziecko a nie na przyjemności jego matki a resztę jak się ma odkładać na konto co by dziecko wchodząc w dorosłe życie miało coś dla siebie bo matka nawet jak jej zostanie z alimentów (pamiętajmy że drugie tyle ona ma dołożyć więc przy 500zł alimentów powinna przeznaczać na dziecko 1000zł w miesiącu) nie odłoży dziecku np do skarbonki tylko wyda na bierzące wydatki, zachcianki czy na coś co akurat wpadło jej w sklepie w oko

No tak, milianna, bo dziecko wody nie zużywa, chleb kupuje matka sobie, a dziecku osobno, prąd na dziecko nie idzie i gaz tez nie. Niech którąś spróbuje dołożyć choć 50 zł z alimentów do opłat czy czynszu, przecież dziecko jest bezdomne. Na konto? Na jakie konto? Jak tatuś ma wizję,że odloży na konto, to uwierz mi, że w 90% przypadków albo odłoży raz i nigdy więcej, albo wyda na siebie, jak już coś uzbiera. A...no i utrzymaj dziecko za 1000 zł, gratuluję błyskotliwości. Zrób sobie dziecko, porozmawiamy

milianna bedwyn mam nadzieje że ty nie staniesz w obliczu takiej sytuacji że będziesz musiała robić coś wbrew własnej woli znam dobrze temat i to nie ze skrajnych przypadków o portfel swojego faceta wcale nie dziwne że walczy wkońcu czemu ma się dzielić ;P Dlaczego ma sie dzielic? Bo to dziecko jej mężą które z pierdnięcia sie nie wzięło!! Moze mąż Beaty miał szczere checi opiekowac sie swoja córka ale jego zona (Beata) swoim zachowaniem i podejściem zniechęciła do siebie zarówno męża jak i jego córkę I wracamy do tego co było powiedziane-nigdy kiedy pojawi sie trzecia osoba nie będzie opieka nad wspólnym dzieckiem 50/50-masz zywy przykład (poczytaj temat autorstwa Beaty) Beato a ty za wszelka cene chcesz zwrócic na siebie uwagę-w jednym temacie piszesz o dzieciach i ich dobru a w kolejnym ich dobro masz za nic

Beata chce rozgłosu ^^ i szuka podobnych do siebie.... choć mam nadzieję, że niewiele takich po świecie chodzi, co dziecko ma za nic.

beata04 ... miliana - popieram Ciebie w 100% - dzięki, że są jeszcze ludzie tacy jak Ty - te panie są roszczeniowe i dlatego, tak tutaj się eksponują i obrzucają inwektywami, nie mogą bowiem pojąć, że są ludzie myślący inaczej... że ojciec to nie bankomat - tylko też człowiek i niejednokrotnie lepszy od niejednej tutaj mamusi Ty jeszcze siedzisz w tym swoim temacie a my tu zupełnie o czym innym. Nie dopuszczasz do swojej mózgownicy, że twój temat został dla wielu zamknięty bo co by nie powiedzieć to wyzywasz i ubliżasz. Ale tak to jest kiedy sie jest bardzo szczęśliwym,ma sie męża i małoletnie dzieci to z nudów siedzi sie dniami i wieczorami na forach w internecie i wywleka się swoje jak i cudze życie na światło dzienne. To takie miłe i przyjemne i wzbudza zazdrość. A ile satysfakcji??? Czekam na odzew-odpiszę może kiedyś Podaj przykład obrzucania inwektywami-masz w tym rzucaniu mistrza

Gość zZ Zniecierpliwiony
""" mamusia2009 Beata chce rozgłosu ^^ i szuka podobnych do siebie.... choć mam nadzieję, że niewiele takich po świecie chodzi, co dziecko ma za nic."""" To chyba też socjopata i ....dziecko.

i wyszło szydło z worka widać zacietrzewienie bo inne mają lepiej no i dobrze niech mają a wasze życie co złe? macie swoje pociechy to wyobraźcie sobie gdyby ich nie było, czy nie bezcenny jest ich uśmiech? słowo mamusiu z ich ust? gdybyście wiedziały że ich tatuś z wami się rozwiedzie (z różnych przyczyn) i umiały cofnąć czas to byście to zrobiły i myślicie że byście były szczęśliwsze? nie mając tych swoich pociech? każde inne dziecko z innym nie było by tym samym które macie teraz więc zacznijcie cieszyć się tym co macie nie patrzeć że inne mają lepiej bo jeszcze inne mają gorzej

Gość bedwyn
Akurat uważam, ze Beata ma rację jeżeli chodzi o alimenty na córkę jej męża, ale jej walka powoduje, że ma skrzywione spojrzenie i wszędzie wietrzy wyzysk. "znam dobrze temat i to nie ze skrajnych przypadków" Ale ja ci cały czas tłumaczę, ze podawane przez ciebie przykłady to patologia a nie norma. Normalna matka zajmuje się swoimi dziećmi, kocha je i chce dla nich jak najlepiej. Twoja próbka statystyczna jest niemiarodajna, bo zdecydowana większośćc matek się nie zachowuje w ten sposób. Ile z was, piszących tu, zna takie przypadki? Bo ja nie znam żadnego. Mam za to koleżanki, które się zaharowują, aby utrzymać własne dziecko, bo tatuś poszedł w Polskę i ma je gdzieś. I nie są to pojedyncze przypadki. Ale tak, to matki są złe, bo one nie pracują i pasożytują. A tatusiowie chcieliby odwiedzać swoje dzieci, tylko że bez słowa zniknęli i wszelki słuch o nich zaginął. :o

Gość bedwyn
milianno, ale kto komu zazdrości, kto się nie cieszy z dziecka? Przytocz choć jeden cytat, bo póki co twoje wypowiedzi nie są poparte żadnymi dowodami.

a takie to dowody jak wasze narzekania, bo tatuś niedzielny bo ile to wydatków a że same wszystko a jak to żałują że były z takimi "facetami" a że je zostawił a że dzieckiem się nie interesuje a że łątwiej samej itp itd

Gość zniesmaczonaaa
milianna i wyszło szydło z worka widać zacietrzewienie bo inne mają lepiej no i dobrze niech mają a wasze życie co złe? macie swoje pociechy to wyobraźcie sobie gdyby ich nie było, czy nie bezcenny jest ich uśmiech? słowo mamusiu z ich ust? gdybyście wiedziały że ich tatuś z wami się rozwiedzie (z różnych przyczyn) i umiały cofnąć czas to byście to zrobiły i myślicie że byście były szczęśliwsze? nie mając tych swoich pociech? każde inne dziecko z innym nie było by tym samym które macie teraz więc zacznijcie cieszyć się tym co macie nie patrzeć że inne mają lepiej bo jeszcze inne mają gorzej coś sie tobie pomieszało albo sama się zakręciłaś. Nawet nie wiadomo o czym ty piszesz i po co. Która i gdzie patrzy na to że inna ma lepiej.Ty naucz sie wypowiadać na dany temat. Nie dopatruj sie czegoś czego tu nikt nie napisał.

[zgłoś do usunięcia] co ty wiesz na ten temat milianna bedwyn mam nadzieje że ty nie staniesz w obliczu takiej sytuacji że będziesz musiała robić coś wbrew własnej woli znam dobrze temat i to nie ze skrajnych przypadków o portfel swojego faceta wcale nie dziwne że walczy wkońcu czemu ma się dzielić ;P Dlaczego ma sie dzielic? Bo to dziecko jej mężą które z pierdnięcia sie nie wzięło!! Moze mąż Beaty miał szczere checi opiekowac sie swoja córka ale jego zona (Beata) swoim zachowaniem i podejściem zniechęciła do siebie zarówno męża jak i jego córkę I wracamy do tego co było powiedziane-nigdy kiedy pojawi sie trzecia osoba nie będzie opieka nad wspólnym dzieckiem 50/50-masz zywy przykład (poczytaj temat autorstwa Beaty) Beato a ty za wszelka cene chcesz zwrócic na siebie uwagę-w jednym temacie piszesz o dzieciach i ich dobru a w kolejnym ich dobro masz za nic ... dobrze zauważyłaś ja piszę o dobru dziecka, moja droga - dziecka - małoletniego dziecka, które nie ma nic do powiedzenia, bo mamusia decyduje za nie, bo są matki, które robią taką wodę z mózgu dziecka, że dziecko w wieku 13 lat zmienia nazwisko na nazwisko matki, bo mamusia sobie tego życzyła!!! I proszę nie nazywaj kobiety 23-letniej, która sama jest dzieciata - DZIECKIEM.

Gość bedwyn
Milianno, miałaś podać cytat a nie twoja (błędną) interpretację.

Gość dox
Witam . Z całym szacunkiem dla ojców którzy chcą zajmować sie dziećmi ale nie mogą . opowiem mam na swoim przykładzie , mam 13 letnią córkę która ojciec ma daleko w poważaniu alimenty wynosza 550 zł , gdyz ojciec dziecka wykazuje najnizszą srednią krajową a ja zarabiam 2600 zł . dziecko ma duże problemy zdrowotne , ojciec zero kontaktu z dzieckiem , zero widzeń odwiedzin itd dodam że mieszka 60 km od córki . ja mma system pracy 3 zmianowy sedzinę nie interesuje to że dziecku muszę zapewnić opieke do pracy jak jade , po lekarzach z nią jezdze dni wolne swoje spedzam u lekarzy , czasem po nocy spie 2 godziny i jade 100 km do specjalisty bo mam wizytę która kosztuje 200 zł raz w miesiącu i dojazd 100 zł .więc nasze prawo ma naprawdę bardzo dużą lukę w stosunku do ojców którzy chcą się zajmować dziećmi a polskie prawo im to odbiera i w stosunku do ojców którzy mają swoje dzieci w poważaniu . pozdrawiam

Gość nikos6767
Matka bezrobotna, a ojciec 1500 zł. A co to za patologia? Najtańsze prezerwatywy kosztują 3,50 za paczkę. A jak i tak za dużo to wyjmujcie przed strzałem jak macie 1500 na trzy osoby. Co za ludzie.

Gość mądralalalamala
Dokładnie. Idioci. Wylejcie sobie kubeł zimnej wody na c**ki i penisy zanim zrobicie dziecka mając do dyspozycji 1500 zł. Żałosne

Gość gość
Popieram dwa poprzednie wpisy. Patola. Biedne dziecko i materialnie i mentalnie

Gość gość
"ojciec dziecka wykazuje najnizszą srednią krajową a ja zarabiam 2600 zł . " A ile wynosi " najniższa średnia krajowa'? I gdzie płacą debilnej babie 2600? Proszę o odpowiedź!

Gość gość
"I gdzie płacą debilnej babie 2600?" W szkole. Ta pani jest nauczycielką.

Gość gość a
A ja złożyłam pozew o 400% więcej. Nie wiem ile wywalczę, ale tym razem nie zgadzam się na żadne ugody.

Gość gość
Też jesteś nauczycielką?