Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabela1000

Nowy Topic dla Mam które urodzą w Listopadzie 2012!!!! ZAPRASZAM NA POGADUCHY

Polecane posty

Hej :) Ja moje mega paki na allegro kupiłam. Co do cesarki to nie jest tak, że jedziecie na daną godzinę tylko wtedy jak zacznie się akcja porodowa bo podobno wtedy mniejsze krwawienie jest:) Także też nie wiadomo kiedy. Ja bym wolała pojechać na termin ale to już rzadziej tak robią:) Lewatywa nie boli, można samemu zrobić sobie...a chyba lepiej tak niż załatwić się potem na łóżko... U nas dzisiaj pada od rana i już taka jesień przyszła także wracam jeszcze do wyrka:)

Gość ciezarowka_83
Czesl laseczki ja od 6 nie spie- znowu mam jazdy ze spaniem Ogolnie jest wesolo nie wiem czy to przez to ze zbliza sie koniec ciazy czy przez ta diete mam ostatnio b duzo energii w ciagu dnia na wszystkoam sie z roznymi sprawmi itd az jestem z siebie dumna :) teraz znowu przed kompem i znowu kompletuje wyprawke :) tym razem udalo mi sie wyrac kolejna super aukcje: http://allegro.pl/super-komplet-przewijak-4-pokrowce-frotte-rozek-i2611165242.html wiem ze niby uzywane ale mi to nie przeszkadza zupelnie (zwlaszcza ze oprocz kilku sztuk ubranka tez mam uzywane) i odbior osobisty bo blisko mnie :) jak sie dzis czujecie? bo moje dziecko jakby od wczoraj grzeczniejsze

Gość ciezarowka_83
jestescie? Bedziecie kupowac cos takiego jak otulacz? Patrze na ta tabelke od kolezanki (bo jade wg niej) i zastanawiam sie wogole co to jest i na co to?

senioritka 5200...przeraziłaś mnie..nie sądziłam, że można donosić takiego klocka :D i do tego poród sn..dzielna ta Twoja koleżanka :) ja obydwie wyprawki kupiłam na allegro, czasami można się dogadać i zawsze mogą wysłać paczkę za granicę. looknij sobie w wolnej chwili :) http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=89531&buy=5&order=pd&offer_type=1&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&a_enum=1&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E ciezarowka super przepis na masełko, jutro kupię szczypiorek i kostkę masła bo ogólnie to kupuję np Delmę :) mniam..już mi smakuje :) gratuluję wygranej aukcji :) ja sama kupiłam dwie wyprawki ubrań używanych, wszystko jest w bardzo dobrym stanie i mojemu powiedziałam, że kupimy Małej jakiś jeden komplecik nowy na wyjście ze szpitala i starczy bo na pierwsze 6 miesięcy nawet pewnie wszystkiego jej nie założę :) mój ma zabronione już kupowanie rzeczy dla Małej, wczoraj uzgodniliśmy, że jak chce stroić córeczkę to jak będzie mieć 2 lata i więcej :) marien ja z takich surowizn to ubolewam nad polędwicą łososiową :( niby ona jest wędzona czy coś tam ale mam jakiś opór przed kupnem, jadłam nie raz przed ciążą i dla mnie smakuje jak surowe mięsko.. marien Ty ostatnio chyba miałaś ochotę na rzodkiewki ? ja od rana już prawie pęczek zjadłam :P wazka mi tam niech zrobią wszystko, lewatywę czy inne cuda byle by nie bolało :D ja od rana walczę z łazienką, jakaś faza mnie złapała na jej wyszorowanie :) a co jakiś czas wchodzę do pokoju odsapnąć i lookam na program o sześcioraczkach :P podziwiam tę rodzinkę, 6 takich maluchów na raz :) oglądając taką historię to ma się wrażenie, że jedno dziecko to pikuś :)

otulacz taki niby rożek czy coś a la kocyk zawijany na dziecku ? ja chyba nie, nie wiem jak mi wpadnie jakiś tani w ręce to może ale nie mam takiej pozycji w swojej liście wyprawkowej :P u mnie z tym przypływem energii to różnie, jest dzień jak dziś że mnie rozpiera a potem dwa dni totalnego rozleniwienia :)

A ja sobie pospałam jeszcze:) Ciężarówko,nie wiem co to otulacz, dlatego pewnie nie kupię:) A przewijak z rożkiem taniutko Cię wyszedł, ja właśnie jeszcze przewijaka nie mam no bo nie mam łóżka:) Wgłowiesieniemiesci - Ty pewnie ze znieczuleniem nie będziesz miała problemu rodząc w UK, to u nas takie zacofanie jeśli o to chodzi...Kumpela mi mówiła, że tam nawet cesarkę można sobie "zamówić" za dodatkową opłatą... A synuś kopie dzisiaj niesamowicie...aż mi cały brzuch faluje i zmienia kształt...mam nadzieję, że zaraz minie troszkę to męczy.

świetna ta karuzela :) może ja dziewczynom w pracy podeślę bo biedne wysyłają mi maile z rzeczami, bo chcą mi jakiś prezent strzelić na pożegnanie ale same jakieś wielkie typu bujaczek, przewijak a ja tego nie zabiorę ze sobą..zresztą ta parka co z nimi jadę oni też sporo bagażu zabierają, nie będę im dowalać a taka karuzela spoko jest :) dobra uciekam do szorowania kafelek :)

Fajna karuzela ale ja już mam kupioną. Zwykłą z jedną melodyjką i z lampką. Ale faktycznie na prezent fajna, u męża w pracy ostatnio właśnie koledze taką karuzelę kupili i trzeba im podpowiedziec, że nam co innego bo karuzele już mamy:) Ja sobie kawkę piję. Wgłowiesieniemiesci - posiedź z nami, szafki nie uciekną:)

W ogóle pamiętam, że córcia Wgłowiesieniemieści będzie Melissa a reszta dziewczyna ma już imię?

haha no nie uciekną ale tak mnie rozpiera od środka, że usiedzieć nie mogę :D wstawiłam już zupkę , rano mnie wzięło na grochówkę.. :D wstawiłam pranie..i dżunglę muszę podlać :) serio dziewczyny, mam duże parapety a mąż kocha kwiaty doniczkowe...baobaby na tyle dobre, że przysłaniają marne widoki z okna :D

Jak widoki marne to dobrze, że przysłaniają :) No ja pranie też muszę zrobić i coś na obiad, ale nie mam pomysłu co szybkiego i mało pracochłonnego zrobić. Ja energii właśnie nie mam, chyba przez tą pogodę już typowo jesienną.

no ja właśnie dlatego, że nie chce mi się dziś stać przy garkach to zupkę robię, będzie na dwa dni akurat :) a w Naszym skromnym gronie to chyba więcej chłopców się szykuje ? :)

Chyba tak pół na pół, bo Ty i Ciężarówka będziecie miały córki, ja syna i syna też chyba senioritka, a nie pamiętam u Marien jak to ma być:)

hehe ja sobie sama to mogę gotować, mój nie lubi zup poza pomidorową, rosół ble, grochówka, kapuśniak ble, wg mojego zupa to nie jedzenie bo za chwilę znów głodny :) o jeszcze flaczki tak, zje ale jak jest więcej mięsa niż "wody" :D

Gość ciezarowka_83
Wlasnie- podzielcie sie imionami dla swoich pociech :) bo jestem b ciekawa dla naszej Malej wybralismy Matylda- po Matyldzie granej przez Natalie Portman w Leonie zawodowcu :P grochowki sie boje :) nigdy nie gotowalam moj maz jutro obchodzi 30 i postanowilam mu ugotowac flaki :)- nigdy nie robilam zawsze takie ze sloika

Czesc Dziewczyny! Jestem przerazona.. wlasnie otworzylam oczy. Juz nie pamietam kiedy ostatni raz spalam tak mocno i tak dobrze.. :D Wchodze na kafe a tu juz sie sporo dzieje od rana :) ciezarowko i ja niewiem co to otulacz :D wiec nie bede takiego miala.. fajna aukcje znow wygralas! wglowiesieniemiesci , moja faza na rzodkiewki nadal trwa :P tez pierwsze co to bylam teraz siusiu i do lodowki po rzodkieweczki jako przedsmak sniadanka :D a co do surowizn to ja tez mam taki wewnetrzny strach ze niby cos mozna jesc w ciazy ale dla mnei to za surowe i nie kupuje wcale.. :( Super ta karuzela dziewczyny! a powiedzcie czy takie cos naprawde sie uzywa czy tylko jest przyczepione do lozka i sie kurzy? bo np znam ludzi ktorych dzieci takie cos mialy i wlaczone bylo moze raz bo melodyjka wkurza.. :/ a tez mi sie takie cos podoba i chyba tez poczekam az od kogos dostaniemy.. jesli chodzi o imie to my jeszcze jestesmy w toku zastanawiania sie :D Mysle ze to wyjdzie na ostatnia chwile w szpitalu wzsystko bo sie zdecydowac jakos nie mozemy.. P.S. u mnie tez syn ;) Ja grochowke mocno lubie ale mam po niej zazwyczaj niezle jazdy w brzuszku dlatego w ciazy wcale nie robie.. u mnie dzis pewnie jakies placuszki albo nalesniki beda.. jeszcze nie wiem..

No właśnie my też nie mamy imienia jeszcze...i nie wiem co zrobić. Jeśli mnie się jakieś podoba to mężowi nie i odwrotnie. On chciał Miłosza ale jakoś nie za bardzo do mnie przemawia. Matylda fajne bo oryginalne,nie będzie na pewno 5 Matyld w przedszkolu:) Karuzela się przydaje, przynajmniej u mnie grała non stop a jak mały był większy, odcięłam sznureczki i miał zabawki

Gość ciezarowka_83
oprocz wygladu w tej karuzeli podba mi sie ze tam jest bardziej orginalnie muzycznie- nie wkurwiajace piszczace melodyjki tylko muzyka owazna i odglosy natury- ktos przemyslal sprawe ( Chinczycy????:P) projektujac ta karuzele

wazka u nas nie ma problemu z tym ze sie nie zgadzamy razem co do imienia tylko mamy kilka ktore nam sie mocno mocno podobaja i nie mozemy sie zdecydowac jakie wybrac.. :D No wlasnie , mysle ze tez duzo zalezy od muzyczki w takiej karuzeli. Bo niektore naprawde nie sa wcale przyjemne ale ta z linka wydaje sie byc tak jak powiedzialas ciezarowko, bardziej przemyslaana. wglowiesieniemiesci milego dnia w trybie sprzatania :D Ja wczoraj sie troche pokrecilam po mieszkaniu, dzis ten bardziej leniwy dzien, musze zrobic tylko obiadek i chyba pojade potem do pracy na plotki i pogaduszki bo juz daaawno tam nie bylam..

No na pewno fajna sprawa z tą karuzelą, moja ma standardową melodyjkę pozytywkową ale kojarzy mi się z taką laleczką, którą od dziadka dostałam ( dziadek już nie żyje) i mam miłe wspomnienia:) Leje u nas. Nie wyjdę nawet po zakupy więc obiad zrobię z tego co mam w lodówce:) Na tesco online jeszcze się nie zalogowałam, ale pewnie niebawem to zrobie:)

Marien a możesz zdradzić te imiona? Może Ci jakieś ukradnę? Ja dla dziewczynki miałabym więcej - Dobrawa, Alicja, Emilia i pewnie jeszcze kilka a dla chłopaka niiii.....

Gość ciezarowka_83
u mnie jak bylby chlopak to bylby Radek- Radoslaw a poza tym b mi sie podobaja imiona Marcin, Olek, Piotrek i Marian :)

Olek brałam pod uwagę - ale to jedno z kilku najczęściej dawanych imion w ostatnich latach. Reszta mi się za bardzo nie podoba bo albo kojarzy mi się z kimś za kim nie przepadam ( mamy kolega Marian miał sztuczne oko) albo po prostu nie przemawia do mnie. No będzie problem.

nasze propozycje to Filip, Dominik, Tomasz i maz jeszcze Emil wypatrzyl.. ogolnie wiem ze jest wiele jeszcze piekniejszych imion ale my szukamy raczej takie zeby i tu w DE nie bylo problemu z pisownia i wymowa i w PL.. wiec troszke zawezone poszukiwania. A noz jeszcze jakies dojdzie do listy :D U nas pogoda od wczoraj taka deszczowa, prawdziwa jesien dlatego teraz ja zaczynam zyc i juz sie ciesze na takie chlodne spacerki. Wczoraj z mezem prawie 2h spacerowalismy i nam sie wracac do domu nie cchcialo.. Moj malenki dzis tez nadzwyczaj spokojny, raz po raz tylko czuje jak sie przekreca w brzuszku ;)

Filip mi się podoba, nawet męża pytałam czy Filip by nie chciał ale on woli twarde imię z "R" mimo że Miłosz nie ma "R" a też mu się podoba - męska logika :) Mnie się też podoba Łukasz ( mężowi nie) i Leszek - a jemu Norbert i Miłosz - a mnie nie:)

Gość ciezarowka_83
ehehe ja milam byc Lukasz- nie lubie za bardzo tego imienia- mam kuzyna lukasza i jest beznadziejny :P marien- Emil i Dominik sa super!!! zw Emil wazka- ten Milosz nie jest zly a myslalyscie o jakis Kornelach albo Marcelach?