Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiola85

nieprawidłowe nt:(

Polecane posty

Gość onaaaaaa88
obstawiam że już ma 5400, bo tak mniej więcej przyrasta, choć ten mój jeszcze szybciej, ale też nie wyobrażam sobie rodzić naturalnie.

ale kto 5400 ? moj brachol ? nie , nie moj brat ma juz 15 lat ale urodzil sie 4900 .. a moj synek mial 3480 , ale szybko rosnie grubasek duzy ..7 sty bedzie mial 4 miechy ..a 6 grudnia wazyl 7380 ;-)

Gość onaaaaaa88
nie nie, obstawiam że szkrab w moim brzuszku ma 5400 i nie wyobrażam sobie rodzić naturalnie.

aaa sorry bo troche zakrecona jestem bo w jednej rece grzechotka bo bawie sie z malym a druga pisze ;-) to powodzenia jeszcze raz ;-) odezwe sie za pare dni ;-) trzymaj sie i pomyslnego rozwiazania ;-) juz nieedlugo bedziesz tulic swego maluszka ;-)

niedlugo malutki koteczek bedzie z Toba , widziec pierwszy raz swoje dzieciatko to najpiekniejsza chwila na swiecie ;-) mam nadzieje , ze jeszcze kiedys to przezyje ;-)

a Ty duzo przytylas w ciazy ? bralas witaminy , czy nie ? ponoc przy jakis tam witaminkach dzieci w szalonym tempie rosna ;-) ale fajnie , ze Twoj maluszek bedzie duzy zawsze latwiej podniesc itd ..dziewczyny jak maja malutkie dzieciaczki to sa przerazone jak.nosic takiego noworodka ;-) i nie kupuj zadnych ubranek przypadkiem na rozm 56 ;-) 62 a nawet 68 musza byc ..moj 3500 tylko jakos ok tygodnia nosil 56 ;-)

Gość onaaaaaa88
brałam femibion a przytyłam 20kg, ale głównie w brzuszku. Od początku był większy, od USG w 15tc już był o 2 tygodnie większy. Boje się, że jakiś pro-naturalny lekarz będzie chciał spróbować porodu naturalnego, a tego boje się- niebezpieczne dla mnie i dziecka, dlatego biorę męża na porodówkę.

przy tak duzym dziecku to mega niebezpieczne !! dobrze robisz wez meza!!! ;-) lekarze to dupki mi robili usg przed porodem i wiedzieli , ze dziecko juz od 6 tyg jest owiniete pepowina , a oni sn i.koniec w rezultacie synek z pregami na szyjce i brzuszku sie urodzil !! przy nastepnym porodzie raczej bede chciala cc ;-)

przez to byl troche niedotleniony przez ta pepowine - cc pozwoliloby mi tego uniknac ale nie ma juz co wracac ;-)-) co do Twojego porodu to nie sadze jednak by kazali Ci sn rodzic , bo od 4500 oni maja chyba obowiazek cc , czy tego chca , czy nie ;-)

masz juz dojrzale lozysko nie powinni Cie juz trzymac dluzej jak pojdziesz w pon na wizyte , bo dziecko otrzymuje przeciez malo tlenu juz i wszystkich zwiazkow to niebezpieczne

jak jest stare lozysko to nie odzywia dzieciatka juz tak jak powinno przeciez :-\ ale takto w badaniach wszystkie narzady Ci zdrowe wychodzily , nie ?? ciekawe czemu to nt mialas podwyzszone ..lekarz mowil cos na ten temat ? czym to moglo byc spowodowane ?

Gość onaaaaaa88
tak, serduszko zdrowe, miałam dużo KTG podczas ciąży, wiem że jest już mu ciasno w moim brzuchu bo mniej się rusza, a raczej pełza. Jak w poniedziałek nie dostanę skierowania do szpitala to i tak pójdę, skurcze mi zawsze wychodzą, ale nie są efektywne, byłam już raz na porodówce bo skurcze ponad 100 ale akcja osłabła, a że to było przed świętami, lekarze nic nie mówili że mi zrobią zabieg to się wypisałam, miałam nadzieję że ginek wypisze mi CC, ale jakoś omijał temat, mówił że jechać jak się akcja rozwinie i o rodzaju porodu zdecyduje lekarz w szpitalu, on wykonałby CC. Też powinni Ci zrobić CC, rozumiem że teraz jest niezły smród wokół CC na życzenie, ale mi nie chodzi o moją wygodę (bo wolałabym rodzić naturalnie) tylko boje się urazów okołoporodowych, które przy tak dużych dzieciach się zdarzają.

Gość onaaaaaa88
Co do NT nikt mi nie powiedział dlaczego, możliwe że przechodziłam jakiś wirus, który u mnie był bezobjawowy a zaaktakował dziecko, ale wiadomo że póki nie urodzę i nie zbadają dziecka to strach we mnie siedzi.

no to dobrze , ze wszystko ok ;-) jesli jestes po terminie porodu to maja obowiazek Cie przyjac do szpitala , a tam bedziesz bezpieczna .Dziewczynom , ktore sa po terminie po pare razy dziennie robia ktg masz opieke , a w domu to wiesz jak jest ... w Twojej sytuacji to tylko cc ..i walcz o to ;-)

Gość onaaaaaa88
będę!!!! i oczywiście chętnie Cię poinformuje jak tylko coś zacznie się dziać, ucałuj swoje maleństwo!!!

bede czekac na informacje i bede trzymac kciuki za pomyslne rozwiazanie ;-) bedzie dobrze ;-) no dziekujemy ;-) Ty tez ucaluj swoje jak sie urodzi ;-) przypomnij sobie wtedy , ze taka ciotka kazala ucalowac i czeka na relacje ;-) trzymajcie sie ;-) lece karmic malego ;-) powodzenia jeszcze raz , badz dzielna ;-) od czasu kak pierwszy raz ujrzysz dzieciatko juz nigdy nic nis jest takie samo ;-) pamieetam ten moment jak juz go ubrali i polozyli kolo mnie w lozeczku obok mojego lozka , a mnie tam oporzadzali po porodzie , patrzylam sie na niego ,a on lezal i patrzyl sie na mnie takimi slicznymi oczkami to bylo niesamowite ;-) potem jak mnie tam zszyli to przeniesli mnie na lozko poporodowe jeszcze na porodowce , a malego polozyli obok abym go nakarmila wtedy go pierwszy raz przytulilam ehh wspaniale chwile ;-) i odrazu caly bol i wsxystko poszlo w niepamiec choc bylam wykonczona bo rodzilam od 7 do 21 55 , ale bylam gotowa patrzec na niego cala noc ;-) niestety po badaniu przez pediatre jak juz nas przewiezli na sale zabrali malutkiego na noc do inkubatora bo biedaczek byl wyziebiony i wzieli go na obserwacje na noc tez ze wzgledu na to , ze byl siny przez ta pepowine i chcieli sprawdzic czy nic w nocy nie bedzie mu sie dzialo ..

nooo iiii ??? jak po wizycie u lekarza ?? ;-) dostalas skier na cc ? jestes juz w szpitalu ?? ;-) a moze urodzilas w weekend juz ?? ;-)

Gość onaaaaaa88
06.01.2013 o godzinie 00:35 przyszedł na świat Nikoś przez CC. o lekarza nie zdążyłam, bo wody mi odeszły w sobotę:) jest zdrowy i cudny, niestety mamy żółtaczkę ale w końcu w domku!!!

Gość o o o o a a a a a
onaaaaaa88 gratulacje :) Ile w koncu wazył Twój synuś?

Gość onaaaaaa88
4310 i 60cm.

Gość o o o o a a a a a
eee to nie taki kolos na jakiego się zapowiadał ;) Ale i tak spory. Moja koleżanka urodziła sn córeczke 4350g i 61 cm- 12 dni po terminie.

Gość o o o o a a a a a
eee to nie taki kolos na jakiego się zapowiadał ;) Ale i tak spory. Moja koleżanka urodziła sn córeczke 4350g i 61 cm- 12 dni po terminie.

super ;-) serdecznie Ci gratuluje ;-) dobrze , ze mialas to cc ;-) no moj tez mial zoltaczke ;-) byl pod lampami ? z jakim poziomem bilurbiny wyszliscie do domu ? ;-) aa jak Ty sie czujesz po cc ? i ogolnie jak wrazenia ? ;-);-) ile synus mial apgaru ? ogolnie jak tam wszystko przebiegalo ? ;-)

i ogolnie jak sie odnajdujesz w nowej roli ? nooo narazie bedzie ciezko poczatki sa okropne ,.ale potem bd coraz lepiej ;-) karmisz piersia ?

onaaa hej hej zyjesz kobieto ?? ;-) jak tam po cc boli Cie jak sie czujesz ? jak tam z malutkim dzieckiem ;-) ? odezwij sie ;-)

Gość onaaaaaa88
napisałam post chyba na całą strone i widzę ze nie dodany. W skrócie, mały miał żółtaczkę 14, ale po całej nocy pod lampami zeszła do 11. Zabieg bezbolesny, pierwszy dzień masakra... bolało, ale może to dziwnie zabrzmi, cieszę się że miałam biegunkę. Wiedziałam że muszę wstawać o WC i kolejne dni coraz lepiej. Nikoś grzeczny i bardzo kochany, cudownie jest być mamą:)

i z bilurbina 11 wyszliscie do domku ?? a teraz maly daje sie we znaki ;-) ? a wody mialas czyste i lozysko ladne ? ile maly mial apgaru ?

Gość onaaaaaa88
Dzieciątko grzeczne, wody czyste a łożysko nie wiem, nic mi nie mówili. Dostał 10/10 a jutro idziemy do pediatry na wizytę kontrolną.