Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwqdwqdqwdqdwqdwq

jak myslicie - jeśli zna sie angielski na poziomie średnio - zaawansowanym

Polecane posty

Gość dwqdwqdqwdqdwqdwq

to w ile czasu można sie nauczyć jezyka żeby umiec biegle ? przy dośc intensywnej nauce?

Gość dwqdwqdqwdqdwqdwq
w rok , dwa jest to realne?

to zależy w jaki sposób się uczysz, ja czuję już różnicę oglądając filmy w oryginale (wyłączasz lektora/napisy), czytając angielskie książki/artykuły, przebywając w grupie osób, które są za granicy i mówią tylko po angielsku. Myślę, że wyjeżdżając za granice zupełnie samemu to nawet w kilka tygodni ;)

Gość dwqdwqdqwdqdwqdwq
Nie mam teraz mozliwości wyjazdu za granice na pare tygodni :( może uda mi sie wyjechać chociaż na 2 ,3 do pracy ,ale to nie w tym roku Uczę sie raz w tygodniu na lekcjach prywatnych plus mam zamiar teraz zacząć sporo sama np tłumaczyc piosenki , ogladac angielskie filmy z polskimi napisami ( lub bez) , pisać z ludźmi z zagranicy

ja się uczę angielskiego u nativ speakerów, niektórzy mówią, że to najgorsza forma nauki, bo oni nie mówią po polsku i nie będą potrafili Ci wytłumaczyć jeśli czegoś nie zrozumiesz. Mnie to odpowiada, sytuacja zmusza do mówienia po angielsku! Szczerze mówiąc, jeśli chodzi o gramatykę to ja używam 2 może 3 czasów, bo wystarczy prawidłowo dobrać słownictwo, bo np amerykanie rzadko mówią w 100 procentach prawidłowo gramatycznie ;)

Gość dwqdwqdqwdqdwqdwq
dzieki ;)