Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

zalamanie placz :-(:-(:-(:-(O:-)jak sobie pomoc ??

Polecane posty

Gość junn
miałam to badanie wyszło ok. A ty usunęłabyś? juz pytałam ale nie odpowiedziałaś.

Gość kurcze niefajna sytuacja
amandoo idz do lekarza psychiatry,dlaczego nie pojdziesz?nie radzisz sobie ze soba i urodzisz przez to nerwowe dzieciatko:( idz do lekarza,wez cos na uspokojenie,cos co w ciazy mozna brac. Albo wejdz na temat o nerwicy w ciazy.

szarpiesz sie przez cala ciaze,wciaz cos wymyslasz co raz to nowe wady u dziecka ile mozna??totalna autodestrukcja!

Gość co jestt...........
tak się właśnie zastanawiam, czy to badanie jest obowiązkowe :/ . MIałam robione usg w 12 tc ale lekarka nic nie wspominała o przyzierności karowej. Czy możliwe że miałam nie zrobioną ??

Gość jest tutaj ktoś???????
zrób usg 4 czy 3d, nawet teraz będzie wszystko dokładnie widać, takie usg jest drogie ale bardzo dużo pokazuje, sama miałam robione 2 razy i można rozwiać wiele wątpliwości. Zamiast się stresować idź i umów się na takie usg u dobrego lekarza, to nieprawda, że ZD nie da się już stwierdzić. Oprócz kości nosowej lekarz zbada też przeplywy, które też wskaują na to że może być coś nie tak.

Stres jest bardzo zły dla dziecka i zamiast tu narzekać umów się na takie badanie.

co jesttt nie wszedzie robia badanie przeziernosci,nie kazdy gin ma odpowiedni program,sprzet.Ja musialam jechac do poznania bo jestem z mniejszego miasta i u mnie nikt nie robi tego badania a kumpela np. z gorzowa miala w trakcie zwyklej wizyty.Ja musialam zaplacic 200 zl a ona miala na wizycie za 60 zl wliczone w standardzie.

zono swojego meza na kazdym z tych tematow sugeruje autorce wizyte u lekarza psychiatry ale widze,ze ona nie czyta tego co pisze lub ignoruje to i tyle

przezierność karkowa to podstawowe badanie i każdy gin powinien je zrobić na usg, nie wierzę, że ktoś ma tak zły sprzęt że tego nie robi, chyba zostałaś oklamana

200 zl płci się za usg 3d i ono nie jest refundowane, natomiast zwykłe usg samo kostzuje właśnie około 60 - 80 zl - wszystko zależy od miasta. dorosłe kobiety, które będą matkami a prostych badań nie umiecie sobie porobić.

jest tutaj ktosss naprawde nikt u mnie w miescie nie robi tego! to nie jest tak,ze kazdy gin to zrobi normalnie w trakcie wizyty:) po co mieli by mnie oklamywac?:D

jest tutaj ktoss moze zle napisalam ale to bylo badanie genetyczne,usg,przeziernosc karkowa u specjalisty w poznaniu

a usg 3d w moimmiescie kosztuje 300-400 zeta :O po prostu w malych miastach tak jest,robi je tylko dwoch lekarzy,,, w duzych miastach konkurencja robi swoje i ceny sa nizsze

A gdyby się okazało, że dziecko ma zd to usunęłabyś? Jak tak to miałoby to badanie sens. Jeżeli nie to spokojnie. To jest badanie a nie zabieg dzięki któremu dziecko jest zdrowe.

nie ma takiej możliwości że nikt tego nie robi, miałam robioną przezierność 1 x na fundusz, 1 raz prywatnie + 2 razy 4d, byłam u wielu lekarzy i nigdy nie spotkałam się, że ktoś tego nie robi. to jest zwykłe zmierzenie fałdu karku dziecka, i to robi się na każdym usg, jak można przyjmować ciężarne pacjentki jak się nie mierzy dziecka????????? po to jest usg. widać nie zrozumiałaś lekarza, albo lekarz zmierzył, wyszło dobrze i nic nie powiedział.

nie chodziłabym do lekarza, jeśli nie ma on pojęcia i sprzętu by zrobić podstawowe badanie

jest tutaj ktos troche mnie denerwuje to co piszesz,bo ja wiem lepiej jak bylo, lekarz robil pomiary na badaniu usg ale przeziernosci nie mogl zbadac bo powiedzial,ze nie ma odpowiedniego programu, dziewczyny z mojego miasta jezdza do poznania jesli chca zbadac przeziernosc. Sprawdzilam to dokladnie. I nie sugeruj mi,ze nie rozumialam co mowi do mnie lekarz. A lekarz akurat wspanialy z wieloletnim doswiadczeniem.A badanie w p-niu obejmowala przeziernosc,przeplywy i usg wszystkich organow bardzo dokladne.

Gość mnio
a może autorka to nowe wcielenie tej co to się wkręcała w zabobon z patrzeniem w ogień, ciążę z ręcznika czy to tam jeszcze było. Jakoś znajome mi to świrowanie było. Tamta wtedy była ok 20tyg. ciąży więc może to znów ona?

może i masz rację, ale ja się nie spotkałam jeszcze z gin, który nie robiłby takiego badania. nie wiem dlaczego nie zainwestuje w taki program? przecież to bardzo ważne i podstawowe badanie. dla mnie wysyłanie pacjentek do innego miasta jest trochę śmieszne. co to za lekraz który nie robi badan takich??? ja miałam robione sg kilka razy, dlatego bo 2 razy źle wyszła przezierność, ale usg 4d pokazało że dziecko rozwija się zdrowe. w najbliższej rodzinie 2 razy urodziły się dzieci z ZD. i to mnie zaniepokoiło. synek jest zdrów jak ryba.

u mnie wszystko wyszlo pieknie i coreczka urodzila sie zdrowa:) tez sie balam bo maz ma siostre z ZD dlatego jechalismy na badanie do p-nia aby sie uspokoic tak naprawde:) aha btw tez uwazam ze to skandal ze u mnie nie robia przeziernosci :/