Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia1973

samotna matka z dzieckiem szuka wsparcia

Polecane posty

Gość Jakdźwiga Nasztorc
ile masz lat autorko?

Jako osoba z domu dziecka powinnaś wiedzieć jak trudne jest życie i jak bardzo dorośli potrafią być nieodpowiedzialni. A ty wdepnełaś w syf jaki mało. Czy ty rozumu nie masz? Wierzysz we wszystkie czułe słówka i bzdury które ci wciskają kolesie? Wierz mi facet który wyczuje dziewczynę chętną na seks powie jej wszystko nawet to że jest królową Anglii. A kredyt na dach dla nie swojego domu to już przegięcie jakich mało. Gdzie rozsądek, rozum ogarnij się kobieto.

Mam 23 lata. Wiem,że zycie jest trudne,ale jak się kogoś kocha i mu ufa,to nie jest się podejrzliwym.Bylam młoda jak wyszłam za mąż-18 lat.Miał dom,dzieci-miałam mieć inaczej noż w biedulu.Potem okazało się,że zależy mu ,abym była służącą ,a nie żoną,która ma swoje prawa np.własne zdanie.

Gość Miliana23
aleś się dała wyjebać na szaro szkoda słów

Gość blondynka fajna
nie piertol z ekomornik zabral ci cala kase bo nie a takiego prawa. prowo jak cholera albo proba wyludzenia

W wieku 18 lat nie bierze się ślubu bo gówno się wie o życiu , odpowiedzialności i o obowiązkach jakie wynikają z założenia rodziny. Rety jesteś po prostu strasznie naiwna , zupełnie jak 4 letnie dziecko.

Gość Malo mam rad
Moge współczuć tylko tak naprawde ale sprobuj w innych organizacjac. Moze caritas czy inne? Nie wiem czy pomagają w takich sytuacjach ale masz net to poszukaj na pewno jakieś jedzenie dają typu makaron mąka itd wiem bo siostra dostawała choc nie chciala. Musiala brac bo bylo to przypisane jak brała jakis zasiłek czy cos. Wolala innym zostawic. Ale musiala bo by nie dostala.. Popytaj w mops czy kwalifikujesz sie do takiej pomocy. Konserw nawet pies by nie zjadł ale mąka itp sie przyda. Poza tym pomysl co potrafisz próbuj sie ogłosić. Moze innej matce tam opiekuj sie jak ona pracuje i da jakis grosz poki sama lepszej pracy nie masz. Moge ci napisac jak zarobic w sieci 70zł ale dostalabys je po miesiacu czy dwóch. Chcesz?

Gość Malo mam rad
Widac nie. Hm

Gość grochem i fasolą
ja jestem zaintersowana jak zarobic przez neta,napisz prosze bo jestem ciekawa

To nie tyle kwestia naiwności ,ile alternatywy.Wyszłam z biedula i każdy ,kto wyciagnął do mnie rękę ,był postrzegany pozytywnie.On mi na początku pomagał,ale potem-szkoda gadać.Jak się nic nie ma,to kazdą pomoc bierze.On mi się podobał-był szarmancki,uczynny,uczuciowy.Miał dla mnie dobre słowo. Smokopies-nie byłeś w biedulu.Jak się z tamtąd wyrwałam,to mój przyszły mąż wydawał mi się ideałem w porównaniu do wielu ludzi z biedula. Dziekuję,ale 70 zł tio za mało,aby opłacić żłobek i siostry.A pampersy,jedzenie?Siostry mi dają jedzenie,ale nie ma tego zbyt wiele.Dobrze,że mam kobiete,która mi pomaga.ale jak długo?100-200 ZŁ mi daje,prawie co miesiąć.Ale to mało. Ludzie-macie serce.Wyslijcie błagam chociaz pampersy i 100 ,200 zł..Mogę podać adres sióstr we Wrocławiu,gdzie mieszkam.Nie oszukuję-mozna sprawdzić!

Pomagałam i pomagam kobietom w ośrodku przy dzieciach,ale pieniędzy nie biorę.Ja im pomagam,a one mnie-jak potrzebuję.Niestety,ale one pracują i nie ma kto się zająć moim dzieckiem-stąd żłobek.Może znajdą się chetni do opłacenia żłobka,choć w części.Mogę się za te osoby modlić.

Gość Miliana23
yo 70 zł to mało 100 zł to mało wyłudzasz i tyle jakby ci brakowało każdy grosz byłby ważny dla ciebie a ja czytam aby MAŁO MAŁO to czego ty chcesz? Może poszukaj 2 kandydata na męża?

Gość Miliana23
tak sie nie robi zastanów się nad sobą grosz do grosza... inaczej ci ludzie nie pomogą jak będziesz zrzędzić

Gość do kasi1973
ja Cie rozumiem, po tym, co czlowiek mial w domu dziecka to sie tak wlasnie wdeptuje jak Ty wdepnelas:o Komornik nie powinien zabierac Ci ze zlecenia calosci, jesli to zlecenie ma cechy umowy, z ktorej sie utrzymujesz, tzn.jest glownym, powtarzalnym zrodlem dochodu (np.masz umowe podpisana na rok i co miesiac placona). Czepiaja sie najbardziej podobno, jak masz podpisywana co miesiac. Ale-uwaga, uwaga-ocena tego, czy umowa ma cechy umowy o prace (tzn.takiej, z ktorej sie utrzymujesz) nalezy do komornika. Druga rzecz- bardziej by Ci sie oplacalo sprztac mieszkania na czarno, nie mialby z czego zabierac. Z umowy o prace moze zabrac,ale musi Ci zostawic najnizsze wynagrodzenie netto (cos okolo 1000zł).

Gość do kasi1973
http://www.cpk.wroclaw.pl/ tu masz link do Centrum praw kobiet we Wrocku, zadzwon tam i umow sie z prawnikiem niech Ci doradzi. Oni maja tez psychologa. Poszukaj tez Osrodka Interwencji Kryzysowej.

Gość do kasi1973
oni prowadza tez jakas grpe wsparcia dla kobiet, ktore doswiadczaja przemocy domowej. Zapisz sie. Ciebie zostawili wlasnie tacy panowie, ktorzy poddawali cie tak naprawde przemocy. Poznasz tam inne kobietki, moze sobie pomozecie, nawzajem zostaniecie z dziecmi albo w inny sposob pomozecie sobie. Poszukaj ofert sprzatania, roznies ulotki po skrzynkach, ze sprzatasz powodzenia i nie zalamuj sie! Pronuj, jeszcze raz i jeszcze raz.

Też jestem matką rozumiem Ciebie, weź podaj swój adres to prześle Ci pampersy.

Gość do kasi1973
i nie daj się upodlić brakiem pieniędzy. Dasz radę, tylko działaj!!

Gość do kasi1973
aha-na gumtree mozesz sie oglosic , mailami do firm nawet. Byle dzialac.

Proszę o pomoc nie dla siebie,ale dla dziecka.Mijcie dla mego kochanego Michasia miłosierdzie .On cierpi.Niestety,ale umowę mam zawieraną co miesiąc.Muszę znależć na umowę o pracę.Na czarno raczej nie-co z ubezpieczeniem,emerytura.Poza tym robię kurs z urzędu pracy i oni wymagają legalnej pracy. Dziękuję za "' do Kasi'-na pewno skorzystam. Czy to jest sprawiedliwe,że kobieta zarabiająca 5000 zł i mająca dom,męża zarabiajacego tyle samo dostaje takie same becikowe,jak ja,która nie ma nic?! Świat nie jest sprawiedliwy.

Gość Miliana23
a ile ma twój michać miesiecy lub lat mam całe pampersy po małej moge podesłać ale na kilo 10 wzwyż wiec jak mały to za duże ale moga poleżeć.

Gość dsfdsfgdgfh
masz racje, swiat jest niesprawiedliwy; co powiesz na to, ze moj tato po 40 latach pracy zarabia 2 tysiace, a jakies goowno bez doswiadczenia ale LIZODUP zarabia 5 tysiecy od razu po studiach? albo nawet bez studiow. taki jest swiat, nic na to nie poradzisz. wygrywają ci co są pazerni, chciwi i wlażą w tylek szefowi

Gość Miliana23
to prawda popieram przedmówczynie

Gość PIEKNO CHWIL
KASIU BARDZO CI WSPÓŁCZUJE... WIERZE, ŻE JEST CI CIĘŻKO NIE ZAŁAMUJ SIĘ, JESZCZE WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY. JESTEŚ DZIELNĄ KOBIETĄ!!! MÓWISZ, ŻE MIESZKASZ WE WROCŁAWIU. PRZEJDZ SIĘ JUTRO CHOCIAŻBY PO 6 - 7 KOŚCIOŁACH I POROZMAWIAJ Z KSIĘDZEM - Z PWENOŚCIĄ CHOCIAŻ 1 Z NICH CI POMOŻE. UWIERZ !

Gość pocztą lub kurierem
becikowe jest takie samo dla ubozszych i zamozniejszych dlatego ze gdyby biedniejsi dostawali wiecej to robili by w kolko dzieci zeby na nich zarobic,takie mamy spoleczenstwo.juz i tak z racji zapomóg ludzie robia sobie dzieci bo "państwo pomoże". co do rzeczy dla dziecka to poszukaj stron "oddam za darmo" chyba na gumtree tez takie cos jest, czasem sie trafiaja jakies ciuszki czy zabawki. a jesli chodzi o pieniadze to jakbys naprawde czula ze brakuje ci pieniedzy i miala mniejsze wymagania to bys brala co leci byle dziecku nie brakowalo,ja ostatnio pracowalam przy inwentaryzacjach, wyciagnelam raptem niecale 40 zl za nocke z czego pare zlotych stracilam na dojazd jednak potrzebuje kasy to robie co moge.twoja postawa ksiezniczki ze "to za malo" niespecjalnie dobrze o tobie swiadczy.

Gość Melinda____27
Twoje słowa: "Dziekuję,ale 70 zł tio za mało,aby opłacić żłobek i siostry.A pampersy,jedzenie?Siostry mi dają jedzenie,ale nie ma tego zbyt wiele.Dobrze,że mam kobiete,która mi pomaga.ale jak długo?100-200 ZŁ mi daje,prawie co miesiąć.Ale to mało" "Gniew Boży spadnie na tych nieczułych ludzi na krzywdę samotnej matki." Sorry ale coś jest z tobą nie tak. Przyjęłaś bardzo roszczeniową, żeby nie napisać, chamską postawę. Ktoś ci oferuje 70 z ła tobie to mało?????????? Wstydu nie masz dziewczyno. To po pierwsze. A po drugie ten tekst "gniew Boży spadnie na tych nieczułych ludzi na krzywdę samotnej matki"... Ty jesteś KATOLICZKĄ?? Rozumiem, że każdy kto ci nie pomoże ma zostać ukarany?! Gniew boży na mnie spadnie bo nie dam kasy jakiejś obcej babie, która sobie z życiem nie radzi i jest w dodatku bezczelna? Ręce opadają

Mój Michaś ma 13 kilo,a najlepiej to firmy pampers 4 lub 5. Mój adres sajmon1973@interia.eu Wyslij e-mail, to Ci odeslę namiary na osrodek,gdzie mieszkam. dzięki