Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja + ban x2

jak polska zarabia na euro2012

Polecane posty

" "Dziennik Gazeta Prawna": Ma być milion fanów futbolu 40 minut temu Od czwartku do niedzieli Polskę odwiedziło 240 tys. piłkarskich turystów obliczył "Dziennik Gazeta Prawna" na podstawie danych uzyskanych od spółki PL.2012 oraz miast gospodarzy turnieju. Warszawska strefa kibica,fot.PAP/Jacek Turczyk Warszawska strefa kibica,fot.PAP/Jacek Turczyk W tej sytuacji wariant, że podczas całego turnieju odwiedzi nas 700 tys. kibiców jest więcej niż realistyczny. Świetne notowania Polski, jako organizatora mistrzostw w zagranicznych mediach spowodowały, że może ich przyjechać nawet milion pół miliona w fazie grupowej i drugie tyle w fazie ćwierćfinałowej i półfinałowej. Potwierdza to m.in. ruch na lotniskach. W dniach 8-11 czerwca w Polsce wylądowało m.in. 15 specjalnych czarterów z Hiszpanii, 10 z Irlandii, 5 z Chorwacji i 4 z Włoch." jeśli założymy że przyjedzie milion kibiców kżdy na minimum 3 dni to mamy 3 miliony. i niech kżdy wyda w polsce choćby 100euro przez te 3 dni na zabawe, alkohol, żarcie , przyjemności... to daje 300 mln euro... to kasa która trafia do wlacicieli pubów, knajp, restauracji, kebabów , wszlekie maści miejsc rozrywki .... 🖐️:() to dla tych czarnowidzów wszystkich wieszczących euro2012 wielką klape:D i twierdzących że nikt ic z tego nie ma poza parom osobami:D

Gość nie podniecaj sie tak
w niemieckim FT pisali że Niemcy na Euro2012 zarobili już około 48 miliardów euro - eksport towarów do Polski i Ukrainy (tak tak to ich materiały w dużej mierze służyły do budowy obiektów i infrastruktury). A ty głąbie masz radoche że turyści kupia w Polsce troche więcej hamburgerów i coca-coli z Mc Donalda a tirowki zwieksza obroty..

Gość mmLena07
przy kosztach jakie ponieśliśmy to kropla w morzu. Jak już chcesz podać sensowne informacje to podaj choćby zestawienie tego ile wydali, a ile się zarobi na Euro 2012. Czytałam wypowiedzi hotelarzy i właścicieli pubów, którzy własnie narzekali, że koszty jakie ponieśli - remonty itd wcale się im nie zwrócą. Ładnie to wygląda, gdy podajesz tylko kasę jaką teoretycznie mogą wydać kibice w Polsce :)...

"Jak już chcesz podać sensowne informacje to podaj choćby zestawienie tego ile wydali, a ile się zarobi na Euro 2012. " - przecież na to jest za wcześnie:P to dopiero jakiś cza spo euro będzie można zrobić zestawienie zysków-strat "Ładnie to wygląda, gdy podajesz tylko kasę jaką teoretycznie mogą wydać kibice w Polsce " - no oczywiście, bo przeciez nie jestem wróżka:D napisalem tylko o tym ze ludzi przyjechali i caly czas docierają do polski na to euro.... same treningi druzyn otwarte dla publicznosci przyciągają wiecej kibiców niż u nas szlagierowy mecz ligowy.... :)

Gość mmLena07
ale podajesz wariant optymistyczny, jakoś nie czekasz z tą informacją ilu rzeczywiście przyjechało kibiców do Polski, tylko rzucasz teoretycznymi liczbami :D

Gość nie podniecaj się tak
Milion powiadasz? CAŁY MILION? :) No to ci powiem leszczyku że do Krakowa przyjeżdża rocznie ok. 10milionów turystów http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/475842,rok-2011-rekordowa-liczba-turystow-w-krakowie,id,t.html?cookie=1 Aż 8,6 mln gości odwiedziło Kraków w 2011 roku. W porównaniu z rokiem ubiegłym liczba ta wzrosła o 450 000. Do stolicy Małopolski przyjechało 6 450 000 osób z Polski i 2 150 000 z zagranicy. Tak wynika z badań przeprowadzonych dla Urzędu Miasta Krakowa przez Małopolską Organizację Turystyczną. A to tylko 1 Kraków, teraz kapujesz jak dałeś się wpuścić w propagandę sukcesu? Bo zakładam że łykasz te wszystkie bzdury rozpowszechniane przez PO...Polska zawarła bardzo niekorzystne umowy z UEFA i dopłacimy do imprezki grube miliony, nawet TVP jest na mnusie z transmisji, leszczu zamilcz więc bo takiej bezczelnej propagandy sukcesu to nawet za Urbana nie robili.

bo jestem optymista nie wono? w meczu z ruskimi tez jestem optymista to zle? skoro moje optymisgtyczne szacunki co do przyjazdu kibiców, ich liczby i zysków z euro nie stanowią ryzyka (jak np optymizm ministra finansów apropo wzrostu itd) nie ma to żadnych konsekwencji ani nic to zlee???? nikogo w błąd nie wprowadzam:D cytuje opymistyczne prognozzy oprte na ffaktach i uzasadnione...i liczę ze się spelni. to zle??? lepiej byc wiecznym malkontentem i uprawiac jedynie czarnowidztwo???

"Polska zawarła bardzo niekorzystne umowy z UEFA i dopłacimy do imprezki grube miliony, nawet TVP jest na mnusie z transmisji, leszczu zamilcz więc bo takiej bezczelnej propagandy sukcesu to nawet za Urbana nie robili." a wwiesz kt pospisywal umowe? jarslaw kaczynski🖐️ i rząd pis. obecnie rządzący dotali już ustalone zasady i musieli tylko spelnic waruni minimum w tej umowie zawarte... ale to jest dodatkowy milion w bardzo krótkim czasie nie caly miesiac...w okresie nie strikte wakacyjnym bo czerwiec🖐️ i to nie ejst zadna propaganda sukcesu bo mieszkam pod wawa mam biznes (gastronomia) i wiem jak wygląda i jak wplywa na zyski taki zlot ludu...

Gość Varsovia2012
Ukraina też ma niekorzystne umowy z UEFA, zresztą przypominam, że Ministerstwo Finansów opublikowało projekt w sprawie zaniechania poboru podatku dochodowego od UEFA dnia 23 grudnia 2010 r. więc za PO, ale jakie to ma znaczenie? Nie powinniśmy się w ogóle zgadzać na te głupie Euro 2012... już samorządy zaczęły cięcia finansowe, z powodu długów zaciągniętych na przygotowania Euro 2012, zwalniają lekarzy, nauczycieli, a to dopiero początek. Lipa moim zdaniem, dla chwili rozrywki odkuwać się przez kolejne dziesiątki lat

Gość człowieku.,.
zajmij się swoja wyimaginowana dziewuchą :-D

"już samorządy zaczęły cięcia finansowe, z powodu długów zaciągniętych na przygotowania Euro 2012, zwalniają lekarzy, nauczycieli, a to dopiero początek. Lipa moim zdaniem, dla chwili rozrywki odkuwać się przez kolejne dziesiątki lat" pokarz dowoduy. jakie samorządy? jakie gminy???? wymien ze trzy i pokaz dowody:D

Gość ołał i łoł
żenada to jest coś takiego jak ty

Gość ołał i łoł
wszystkie twoje wpisy sa tego uzasadnieniem

http://youtu.be/wPz7zAawOE8 teraz zobacz ile ludzi straciło przez to EURO... "Tu się urodziłem, tu chcę pracować, tu chcę żyć..." Tylko jak? Marek Szymczak przed sejmową komisją infrastruktury. Specjalne posiedzenie komisji infrastruktury w Sejmie. Minister Sławomir Nowak niemal do ostatniej chwili twierdził, że rząd zadba o przejezdność na Euro 2012. W miniony czwartek oświadczył ostatecznie, że przejezdności jednak nie będzie. Dlaczego? Podwykonawcy firmy DSS, odpowiedzialnej za budowę odcinka C autostrady A2, wyjaśniają jak wygląda współpraca z głównym wykonawcą. Marek Szymczak, który wciąż nie otrzymał od DSS niemal 2 milionów złotych, musiał zwolnić sporą część pracowników. Jego zaległości w Urzędzie Skarbowym sięgają 800 tysięcy złotych, a wierzytelności przekraczają milion. Propaganda infrastrukturalna rządu Donalda Tuska działała pełną parą już od chwili wbicia pierwszej łopaty. Próbowano przysłonić nie tylko małe uchybienia, ale potężne niejasności, które skutkują dziś bankructwem firmy DSS i olbrzymimi problemami jej podwykonawców. Marek Szymczak odsłania także kulisy prac pokazowych, podejmowanych na przyjazd rządowych kontroli. Przedsiębiorcy nie mogą odzyskać zainwestowanych pieniędzy, choć zmuszeni są literą prawa do zapłacenia podatków. Sytuacja jest dramatyczna, ale nie zamierzają się poddać.Powołali Komitet Protestacyjny Przedsiębiorców Poszkodowanych przy Budowie Autostrad, który zrzesza aż 70 firm. Rozpoczęli batalię o zwrot niewypłaconych środków. Należności są niebotyczne. Sama tylko upadła spółka DSS jest im winna łącznie 830 mln zł. Właściciele firm, którzy zostali doprowadzeni do ostateczności, swoje fatalne położenie zawdzięczają rządowi Donalda Tuska, który wybrał nierzetelnego i niewypłacalnego wykonawcę odcinka C autostrady A2. Minister Infrastruktury już w ubiegłym roku znał doskonale kondycję finansową spółki.

jak to zły przykład? Jak ktoś ma aspiracje do Euro to tez powinien być myślącym by korzyść była również dla polskich inwestorów w przygotowaniach.Nie mów mi ze Euro nie spowodowało przyspieszenie robót na drodze i ze to nie na Euro budowali te autostrady! I dlatego tyle osób straciło na tym bo spieszyli sie by zdażyc...

ale ty nie kumasz:D to że ktos cos zjebal apropo autostrad lub stadionó umyslnie lub prez zanidbania to nie jest wina euro!!!!!!! wiadomo ze gdyby nie euro to bysmy stadionu normalnego przez jeszcze 30 lat nie mieli i by dalej grai na drewnianych pruchniejących stadionah:D z drogami podobnie... tu n tym topiku chcialem pokazać że wbrew mrudzeniom malkontentów kibice przyjechali i przyjezdzaja i wiele wskazuje że jeszcze wielu przyjedzie i w polsce kase wyda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość MartaKrakow
a to ktoś twierdził, że nikt nie przyjedzie? że nie wydadzą tutaj kasy? :D weź daj linka, bo aż trudno mi uwierzyć w istnienie takich ludzi, tutaj chodzi o bilans zysków i strat, a strat jest znacznie więcej niż zysków. Proporcje powinny być odwrotne, nie po to się organizuje takie imprezy, żeby być do tyłu. Niestety w Polsce to było nierealne. Naprawdę ktoś twierdził, że nikt nie przyjedzie? :D musisz linka zapodać, bo w życiu nie uwierzę

Gość A co sie podniecasz ile
Wydadzą i ile polska zarobi? Co cię to wogole interesuje.

tak wielu na kafe twierdzilo ze nikt nie przyjedzie , że klapa będzie że inwestyce a nikt nie przyjedzie i polska zlotówki nie zarobi itd itp ...pelno takich postów było na kafe podobnie jak z tym ze celnicy nie wpuszcza kibiców bo bedzie protest, że taksówkarze , rydzykowi, solidarnosc i pis zbalokuja euro2012 proteestami itd itp

Po raz kolejny PIER­DOLISZ GŁUPOTY :D:D:D Sumując wszelkie zyski, włącznie z prognozowanym wzrostem PKB w najbliższych 20-u latach, który będzie efektem tej "imprezy", a także przewidywanymi zyskami z Euro ale i z wybudowanej infrastruktury (drogi, dworce itp.) Polska nie zarobi na Euro! Mało tego, dołożymy grubą kasę! Wg różnych szacunków wielu ekonomistów (liczne źródła dostępne w necie) całkowity zysk może wynieść w granicach 16 do 28 mld zł, natomiast koszty sięgają ok. 80-90 mld zł !!!!!! Milion turystów to jest tyle co nic, kpina :D Ludzie, drobni przedsiębiorcy zarobią grosze. Co to jest 300 mln euro???? W porównaniu z 80-90 mld zł kosztów???? :D Przecież każdy z nas za to zapłacił z podatków, ci przedsiębiorcy również :D:D:D Ale to nie jedyne koszty, bo powyższe rozważania ekonomistów nie obejmują np. licznych bankructw!! Już w tej chwili padło kilkadziesiąt firm! Zbankrutowały DSS-y, wczoraj ogłoszono bankructwo Hydrobudowy, jednej z największych spółek budowlanych. Grupa PBG (m.in. Hydrobudowa) były zaangażowane w największe przedsięwzięcia budowlane, stadiony Wawa i Poznań, autostrady, gazoport i wiele innych. A w kolejce do bankructwa stoi KILKASET następnych firm :D:D Fala bankructw dopiero się zaczyna :D:D to są te korzyści z Euro?? :D:D haha a idioci nadal będą cieszyć michę, że jakaś budka z kebabem zarobi dodatkowe 5 tys. w ciągu miesiąca hahaha :D:D Tylko proszę nie pleść znowu bzdur, w stylu "Niemcy zarobiły na mundialu tyle i tyle", "Austria zarobiła na ME2008 tyle i tyle", oni mieli śmiesznie niskie wydatki, całą infrastrukturę od dawna mają gotową, i stadiony, i drogi i dworce, wszystko. Niczego nie musieli budować. np. Austria na organizację ME2008 wydała mniej niż 1 mld, więc oczywiste, że na imprezie zarobili sporo. nara, głąbie 🖐️

Gość erfeeerer
Ja na tym zarabiam najwięcej, montuje nowoczesną aparaturę przy bankomatach.

Gość kup mu 0,7l
popieram tym razem to znowu ja, u nas tylko krytyka i narzekanie...mój ojciec to też taki typowy polak, cieszył się jak głupi, kiedy w tv podali, że dach nad Narodowym przecieka:o ja mu mówię,że zgłoszą do reklamacji i naprawione będzie a ten "taaa już naprawią, niby kto pfff" a ja mu na to no firma która budowała??? przecież musi być gwarancja na taki stadion, no bez kitu... w ogóle to wkurza mnie, że wszyscy gadają że z Rosją przegramy 10:0, że świetnie grali, same ochy i achy a że nasi są beznadziejni bla bla bla, nienawidze czarnowidztwa u Polaków:o że drogi dziurawe, nie da się jeździć (sporo ostatnio po Polsce podróżuję i nie wiem o co tym ludziom chodzi:o, mało jest takich miejsc że nie da się jechać, o ile w ogóle są...z tym, że nie wiem jak jest na wschodzie kraju, bo tam nie jeżdżę że nikt na Euro nie przyjedzie, że po co to i w ogóle syf..no ja nie mogę stadiony pełne, reprezentacje u nas mieszkają, są zadowoleni, Polska to dla nich piękny kraj ( któryś reprezentant, nie pamiętam który powiedział, że dla niego Kraków to najpiękniejsze miasto w Eopie, Pique też na Twitterze pisał,że u nas pięknie i super atmosfera) nie wiem o co ludziom w naszym kraju chodzi, ciągle wszystko na nie, że bieda, drożyzna itd itp. a jak Anna Przybylska chciała kupić tv na Euro 60calowy za 10 tysi, to nie kupiła, bo wyprzedane, pustki w magazynach...