Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samara2056

JEŻELI MĘŻCZYZNA UWAŻA, ŻE NORMALNYCH KOBIET NIE MA!- zajrzyj tutaj!

Polecane posty

Gość Samara2056

Witam serdecznie! Mam pewne spostrzeżenia w związku w częstą opinią mężczyzn, którzy zawzięcie uważają, że większość atrakcyjnych kobiet w głównej mierze interesuje się zawartością portfela oraz posiadaniem tylko tego co jest drogie, markowe itp. Niejednokrotnie otarłam się o pogłoski, że wiele mężczyzn jest z tego powodu zawiedzionych, że dali się nabrać, przez co mają dystans do kobiet, bo przecież normalnych nie da się znaleźć! A to działa również w drugą stronę, jednakże w nieco innym kontekście. Otóż, te normalne, których zdaniem takich mężczyzn nie da się znaleźć są często schowane za tymi "mniej normalnymi" . Dlaczego? Odpowiedź prosta, chociaż nie dla każdego może być zrozumiała- najprawdopodobniej te " mniej normalne" są po prostu bardziej widoczne, bo przecież jak ważna jest duża zawartość portfela to wiąże się to z całą oprawą czyli drogie ciuchy, błyskotki, częsta wizyta u fryzjera, kosmetyczki... Jeżeli już to wszystko ma to najprawdopodobniej taka kobieta czuje się lepsza i cenniejsza od innych kobiet. Wykorzystuje to swoim zachowaniem, jest bardziej pewna siebie, jest z siebie dumna, czuje się jak królowa- w końcu wygląda świetnie i doskonale zdaje sobie sprawę co działa na mężczyzn! A wiadomo, że chcąc zapewnić sobie stały luksus będzie dążyć do upolowania odpowiedniego łupu... Niestety faceci to wzrokowcy i często jest tak, że dostrzegacie tylko to co jest widoczne dla oczu. A oczywista jest rzecz, że bardziej rzuca się w oczy coś, co bardziej błyszczy, świeci, wyróżnia się. Zachowanie kobiet, które czują się lepsze też bardziej widać. W tym monecie kobiety normalne są zasłonięte przez na pozór super przebojowe laski. Ale nie dlatego, że są mniej atrakcyjne, mają gorszą figurę,są głupsze,mniej wykształcone, bardziej szare itp, tylko dlatego, UWAGA, że po prostu nie mają takich aspiracji . Nie jest najważniejsza duża zawartość portfela, nie jest najważniejsze to aby stale błyszczeć, zachowują się naturalnie, mają dystans do siebie, są atrakcyjne fizycznie, eleganckie, inteligentne- a jednak nie czują żadnej potrzeby aby rzucać się w oczy i polować... A to automatycznie zmienia nastawienie i sposób bycia, który być może staje się mniej widoczny. Dzięki takim kobietom ta powyższa wersja ma większe pole do popisu- bo przecież bardziej je widać.. Nie piszę tego absolutnie, żeby Was- mężczyzn obrażać i wyrzucać żale, może prędzej aby uświadomić, że tak naprawdę sami wybieracie takie kobiety, bo wydają się Wam bardziej atrakcyjne a jeżeli one mają większe pole do popisu, to jako pierwsze zauważacie właśnie je. Wydają sie wam na pozór bardziej przebojowe, bo kobiety, które rzeczywiście świadomie dążą do Waszych portfeli raczej wiedzą co na Was działa. I nie ukrywam, bo pewnie i do takiego wniosku czytelnik tego postu może dojść, że ja należę do tych normalnych. A różni mnie od takich kobiet tylko i wyłącznie to, że nie mam takich aspiracji. I nie czuję potrzeby luksusu tylko normalności. Normalność jest za normalna i być może jej nie widać i nie da się jej znaleźć, jeżeli nie jest się świadomym jak jej szukać :) Dzielę się tym spostrzeżeniem, ponieważ na dowód tego sama byłam w sytuacji, w której dwaj panowie wybrali nieświadomie mniej normalną" zamiast tej normalnej- mimo tego, że różniły się tylko aspiracją. I obecne bardzo tego żałują bo właśnie to do nich dotarło co do Was. I uwierzcie, są normalne, dokładnie takie jakich szukacie, ale sam narząd wzroku to może za mało aby to zauważyć :)

Gość Samara2056
a wy jak myślicie? :) zapraszam do dyskusji :)

Gość Andthen?
Nic nie mysle, nie chce mi sie czytac tych bzdur!

Gość Samara2056
Andthen?- czekamy na mądrzejszą wypowiedź, pewnie nie znasz bzdur :)

Gość No ale coś w tym jest
Masz rację faceci widzą tylko powierzchowność, nie zauważą normalnej dziewczyny która nie ma potrzeby być obwieszona toną błyskotek-żeby ją ktoś zauważył. Oni widzą to tak: Normalna=nudziara=bez charakteru=szara mysz

Tylko ta "szara mysz" jest zwykle mądrzejsza od nich,ma więcej do powiedzenia i do zaoferowania niż taka "błyszcząca panienka" chyba się boją przytłoczenia hehe:D

Gość magnetyzm shopenhauerr
kobieta ma byc sexy.

Gość Qrsywa
osobiscie uwazam że nie ma to ze sonbą nic wspolnego :O wartosciowe kobiety tez potrafią zadbać o wyglad i uwazam że równie dobrze radzą sobie z wyczuciem co na facetów dziala :P

Gość Qrsywa
zresztą po co i uwaga jakiegoś łysego napakowanego dresiarza?:O wole aby na mnie spojrzał facet z klasą i moje ubranie ma na celu okreslenie mojej osoby.

Gość wielke PHI!
Jednym słowem - jeśli Panowie chcecie pięknej kobiety to musi Was stać żeby to piękno konserwować.

nie wiem, co macie na mysli, mowiąc 'blyszcząca panienka', ale jesli chodzi o solarke w spodniach z cekinami, to zapewniam was, ze takie mają powodzenie tylko u okolicznych dresów jesli zas macie na mysli kobietę swiadomą swojej seksualnosci, kobiecosci, która wygląda jak milion dolarów i lubi tak wyglądac, to nie zauważylam, zeby takie miały mniej do powiedzenia zazwyczaj kobiety szare bądz nie mające powodzenia lubią sobie wmawiac, ze skoro są mniej atrakcyjne, to z automatu dostają kilkadziesiąt punktów do IQ, niestety, to zazwyczaj tak nie działa znam duzo szrych i niezbyt rozgarniętych jednoczesnie

No ok zgodzę się ale nikt mi nie powie,że jak kobieta chce być ciągana bo super restauracjach to nie leci na kasę... A potem żalą się na kafe,że ich wykorzystała tylko byli w tym tyle czasu ale zaślepieni jej wyglądem i bajeczkami o pięknym życiu... ten świat jest żałosny...

Gość Samara2056
owszem, zgadzam się w pełni, ale odpowiedz na pytanie, dlaczego mężczyźni czują się oszukani i są zdania , że normalnych kobiet nie ma, to najprawdopodobniej dlatego, że ich nie widzą albo źle szukają. .... normalna w znaczeniu nieszara, to taka, która mimo wszelkich walorów nie czuje się jak gwiazda i nie ma potrzeby dążenia do dużych portfeli

Jak facet jest głupi i robi za sponsora, to jego problem. Ja myślę, że są normalne kobiety i często są to ładne kobiety.

Gość Qrsywa
SamotnikXI A takie chcą przystojniaków tylko. dla prawdziwej kobiety prystojniak nie musi oznaczać modela z pierwszej strony gazety :classic_cool: Znam wielu którzy są przeciętni za to swoją osobowością uginaja kobietom kolana :P

Gość Samara2056
Qrsywa- i dlatego faceci wtedy nie czują się oszukani. Bo takie kobiety są OK. Grunt to dążenie do określonego celu, kiedy celem są pieniądze to różne zachowania mogą temu towarzyszyć- tu nie chodzi o kobiety typu "solara, tipsiara itp", lecz sama myśl przewodnia. To mogą być kobiety rownie dobrze inteligentne i cwane, których zamiarów nie widać, natomiast poglądy na życie niestety powierzchowne ;/

Tak jest. Facet powinien być przede wszystkim zabawny, pewny siebie, inteligentny, umieć rozmawiać z kobietami. I powinien być zadbany.

Gość Qrsywa
Samara2056--- wyglada na to że masz zamiar uratowac męski świat przed cwaniarami?:) No cóż to dośc trudna misja. na cwane kobiety nie nabierze się mądry, inteligentny i pewny siebie facet ;) Raczej jakiś desperat o niskiej samoocenie, który w takim zwiazku szuka jakiegoś potwierdzenia swojej wartosci ;)

Nie wiem czemu faceci czują się oszukani, może dlatego że traktowali zaproszenie kobiety do restauracji jako inwestycję i się nie zwrócilo. osobiście, mimo własnych wysokich zarobków, nie widze nic złego w tym, że mężczyzna zaprasza mnie gdzies i reguluje rachunek,kupuje prezent, uważam to za mily i calkowicie naturalny gest z jego strony. Lubie to i sprawia mi to przyjemnośc. Do glowy nie przysżloby mi aby kogos w ten sposób naciągac, wykorzystywac bądz spotykac się z kims własnie w tym celu. Kobiety też mają tendencje do tragizowania i czucia się wykorzystywanymi w roznych dziwnych sytuacjach. Malo razy slyszłąs jak ktoras plakała, ze facet z nia sypial, ona 'dawała' mu wszystko tak jak chciał, a teraz biedna czuje się taka wykorzystana bo on mimo to porzucił. W takim razie po cholerę z nim sypiała ? Bo ja myslałam, ze to się robi dla wlasnej przyjemnosci a nie zeby cos ugrac. Tak samo z placeniem, normalny facet bedzie czul przyjemnosc z zaproszenia kobiety na kolację a ewentualnego rozstania nie traktował jako utopionych srodków. Natomiast jesli ktos jest konkretnym frajerem i wyskakuje z ostatniego grosza, mimo ze kobieta - co widac na kilometr - ma go w dupie, to moze miec pretensje tylko do siebie.

Gość wyluzowany
Samara2056 Nie masz racji.....

Gość mireczkowataa
szczerze Ci powiem autorko, że piszesz totalne bzdury :) Moim zdaniem faceci lubią pewne siebie, świadome swojej wartości kobiety. To znaczy "normalni" faceci- bo zakompleksieni będą raczej chcieli sie kosztem kobiety dowartościować. Ja myslę, że najważniejsze to sie nie porównywac do innych dziewczyn, patrzeć na siebie i tyle. A ty sama dzielisz kobiety na te "normalne" i te "gorsze". A z tąkasa już w ogóle nie kumam o co chodzi. Dla mnie to całkowicie normalne, ze meżczyzna zapraszjący mnie na kolację za nia płaci. Jak związek wchodzi w głębszą relację wtedy wiadomo już jest inaczej.

Gość wyluzowany
tak kobieta wybiera partnera i do tego to się dzieje niepodświadomie dla tego lecicie np na bogatych czy umięsnionych :)

ale pierdolisz dziuro choc poczesci masz cos tam racji.. ale... zwykla cicha dziewczyna nie musi miec niewiadomo ile kasy zeby zostac zauwazona, wystarczy checi, nie trzeba kasy aby zadbac o figure pobiegac pocwiczyc ujedrnic cialo, schudnac, opalic sie na sloncu zadbac o wlosy, wyprostowac uczesac ewentualnie przefarbowac na zucajacy sie w oczy blad, ubrac najzwyklejsze bawelniane dresy szare i bluzeczke biala na ramionczkach ktora odslania deko opalony brzuch plus mocniej podkreslone oczy nie musi byc ostry ful makijaz i tyle... i az tyle zeby byc zauwazona przez plec meska wiec koniec pierdolenia i uzalania i autorko wez sie troche za siebie

Gość Samara2056
temat odbiegł w nieco inną stronę. Nie dzielę kobiet na normalne i gorsze. Nie widzę problemu w tym wszystkim co piszecie. Macie racje, kobiety powinny byc pewne siebie, dowartosciowane, atrakcyjne, ambitne, mogą być zapraszane wszędzie, obsypywane prezentami, piękne, zgrabne itp Wszystko co piszecie jest realne. Mężczyzni, którzy wiecznie narzekają ze normalnych kobiet nie ma, może spojrzą na to jakie sami mają kryteria. Bo skupiamy się na temacie, gdzie mężczyzna niejednokrotnie czuje się oszukany i przyjmuje stereotyp, że wszystkie atrakcyjne kobiety są złe :P Może widzę związek przyczynowo skutkowy i mam konkretne na to sytuacje?

Gość Samara2056
_LordKoks- nie obrażamy się nawzajem, tak? rozumiem, że na tym forum przebywają osoby, z którymi można dyskutować o różnych poglądach na odpowiednim poziomie??