Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba źle wybrałam :(

Jak często Wasze dzieci widzą chrzestnych?

Polecane posty

Bo moja córka tylko przy okazjach typu urodziny, gwiazdka... Rzadko w ciągu roku mimo,że mieszkamy w jednym mieście :(

Gość ariszka
Moje dziecko przynajmniej raz w tyg chrzesta(moja siostra)Ona nie ma dzieci jeszcze i cała miłośc wyładowauje na nim, a chestny mieszka piętro niżej więc też dosyć często.

Gość ja swoja chrzesnice widze rzad
ko z racji tego ze mieszka ponad 350 km ode mnie jak bylo by blizej mysle ze czesciej

Gość chrzestnego ostatnimi czasami
codziennie, ale to temu że to mój brat a chrzestną oj bardzo rzadko, nawet jak ma urodziny to tylko w drzwiach przekaże prezent i tyle ją widzi

moja siostra jest chrzestną mojej córki. Nawet pod kościół na komunię nie przyszła. Żadnych życzeń. Olewka. Zresztą inni chrzestni nie są lepsi :o Jak bym miała mieć jeszcze jakieś dzieci to będę szukać chrzestnych w necie, przynajmniej nie będę od nich oczekiwać obecności przy byle okazji ;)

Gość hmmmh
Wybieraliśmy tak, że mają po 1 chrzestnym z rodziny męża i mojej. Jednych widzą co 1,2,3 tygodnie bo są blisko a drugich z racji odległości przy okazji świąt i długich weekendów.

rzadko. starszy syn chrzestnego ostatni raz widział na chrzcie, chrzestną wczoraj :P młodszy też częsciej nie będzie widywał. ale to głównie dlatego że dzieli nas od nich masa kilometrów (ok 1000-1200 zależy od kogo).

A czy u Was chrzestni jak przychodzą to coś kupują? Bo mi się wydaje,że u nas problem polega na tym,że oni mają jakieś chore przekonanie,że jak się idzie do dziecka to nigdy z gołą ręką. Jak im wytłumaczyć,że to chodzi o kontakt a nie o zabawkę? U mnie chrzestnymi są moja kuzynka i kuzyn męża,bo jesteśmy jedynakami.

Gość to ze ktos jest u was chrzestn
nym nie oznacza za wasze dzieci sa pepkami swiata:D

Gość moje nie widzą
są ślepe :(

Gość Mario Bolucci
Poza tym mozesz z dzieckiem odwiedzić chrzestna. To działa w dwie strony.

Gość dssvvd
raz na pol roku:) przy wiekszej okazji,nie przeszkadza mi to:)

Źle się wyraziłam-powinno być jak często chrzestni odwiedzają Wasze dzieci. Bo my staramy się co jakiś czas odwiedzać chrzestnych. Ale my ogólnie jesteśmy u nich częściej jak oni u nas,bo oni poza wyjątkami to ogólnie 2 razy w roku.

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
z chrzestną to się widzi praktycznie codziennie (mieszka dwa domy dalej ;) ) a z chrzestnym hmm max raz w msc.

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
chodzi o to, że chrzestny pracuje przy autostradzie na polsko-niemieckiej granicy i nie ma czasu na takie pierdoły

Staram się nawet organizować "spotkania na mieście" np jesteśmy w parku blisko domu chrzestnego,to dzwonię i zapraszam żeby przyszedł,ale on się miga,że nie jest przygotowany,że nic nie kupił i żadne argumenty nie trafiają,że nie o prezent chodzi. Ale jak idziemy do nich to ok-bo wtedy oni nas ugoszczą,więc nie trzeba nic kupować. Ale nie chcę tak ciągle do kogoś chodzic.

Chrzestnego przy dobrych wiatrach widzi 2 razy do roku jak spotkamy się na Świętach u teściów.Nie mieszkają w naszym mieście (ok 100 km dalej) ,ale u teściów są średnio raz w miesiącu na cały weekend. Jak są to nawet nie dadzą znaku by się spotkać (spacer czy kawę wypić) a my nie będziemy wiecznie proponować skoro z ich strony nie ma inicjatywy :o A chrzestną oprócz Świąt,dnia dziecka i urodzin to synek widzi średnio raz na kwartał.Ale to tylko dlatego że ona pracuje po 10 godzin oraz dojeżdża 2 godziny do pracy (w jedną stronę) wiec nie ma jej w domu 14 godzin.Jest tak zmęczona i nie dziwię się że weekend chcę spędzić z dziećmi i mężem wiec dlatego spotykamy się tylko co kwartał.Ale mamy super kontakt i przynajmniej raz w tygodniu dzwoni do mojego dziecka z pytaniem " co słychać,jak w szkole itd"

Gość lopae
to nie chodź. idź do kuchni :D

Gość no i co?
a dziwicie sie chrzestnym, ze nie chca do Was przyjezdzac? bo ja nie. wiekszosc mlodych rodzicow ma roszczeniowa postawe i oczekuje prezentow. Jak ja sie ciesze, ze nie jestem chrzestna :P

Gość ksennaaa
A ja do bycia chestna zostalam wrecz zmuszona przez kuzyna. Chcial koniecznie, zeby ktos z rodziny zostal chestna jego corki. Bronilam sie jak moglam, ale to nic nie dalo. Tez odwiedzalam chrzesniaczke tylko przy szczegolnych okazjach: urodziny itp. Nie czuje sie zobowiazana, rodzice dziecka nalegali, mogli wybrac kogos innego.

Gość ..........................caAB
co wy macie jakies dziwne przekonanie ze chrzestna/nego trzeba widywac czesto?! Czy wy swoich chrzestnych widujecie czesto?? Ludzie no...bez przesady...

Ale ja niczego nie oczekuję i im to już mówiłam-ale nie dociera!

Ja swoich Chrzestnych często widywałam,teraz odwiedzam ich kilka razy w roku na cmentarzu. Mam chrześnicę 6letnią,to staram się choć na parę minut wpaść raz, dwa razy w miesiącu po pracy-choć na parę minut,żeby wspólnie poczytać książkę. Czasami kupię jej nową książkę,a czasami biorę coś z domu i umawiamy się,że dokończymy czytać następnym razem,a ona z niecierpliwością na mnie czeka. Też bym chciała,żeby moje dzieci miały z chrzestnymi taki kontakt-tym bardziej,że chrześnica jest córką mojej koleżanki i jako teoretycznie obca osoba mam z nią lepszy kontakt niż mój syn z chrzestnymi z rodziny.

Chrzestna nr 1: 3-4 razy do roku, na skypie co kilka dni Chrzestna nr 2: 2 razy max, na skypie raz do roku Chrzestny : 3-4 razy do roku, na skypie ok 3 razy w miesiacu

Gość Gerlinea ....
Moja corka ma ponad 3 lata i tylko raz w zyciu na oczy chrzesna widziala, na chrzcie :P ... dzieli nas ponad 1700 km, od czasu chrztu w Polsce nie bylismy ... Chrzesnego widziala 2 razy bo byl u nas w odwiedziny z rodzinka w zaszlym roku ... ot, zycie emigranta ;)

Gość Gerlinea ....
ChrzesTna i ChesTnego oczywiscie ....

Gość Gerlinea ....
ChRZesTnego .... padam na pysk i na oczy ledwo patrze :O .... chyba dzisiaj wczesniej spac pojde :D :D

Gość zapraszam do rejestracji
U mnie oboje tak średnio po raz w tygodniu. Chrzestna to moja siostra, a chrzestny to kuzyn męża.

Gość zapraszam do rejestracji
Aha i mieszka chrzestna 40 km, a chrzestny 8 km. To najbliższe nam osoby.